Nuttige surfweer info:

Surfweer Donderdag 29 januari 2015

70 reacties

 1. Het zuiden is nu al side-offshore. Jammer dat Danny in Bali zit, had anders mooie foto’s van Domburg opgeleverd.

  België/Zeeuwsch Vlaanderen is mogelijk nog cleaner, maar probleem zijn daar de lage waterstanden. Any eyeballs of goede webcams die laten zien hoe het nu is?

 2. Grote cleane bakken vanochtend in Cadzand, jammer dat het nu te laag water word. Misschien voor donker nog wat swell te surfen als de wind maar zo blijft 🙂

 3. Surf forcast laat voor volgende week in NL wel hele goede condities zien. 3 – 4 sterren surf.. Magic doet het met af en toe 1 ster wat meer rustig aan..

 4. Van 12 tot 15 op Scheef supercondities gehad !
  Cleane grote rollers voor de vuurtoren.
  Na veel twijfelen toch de betere kitesessie met 7m.
  2 hagelbuien, maar nauwelijks squalls.
  Bij de haven leek het wel n snowboardpark,
  Maar dan op 2 min van huis ☺

 5. INGEBROKEN! In mijn bus op scheef noord tijdens het surfen.. Telefoon, Jas en dure camera weg. Nooit neem ik mijn camera mee maar nu die ene keer…. gelijk gejat. Gelukkig mijn boardjes nog.

 6. Ah wat kut voor je.

  Misschien je er wat meer over vertellen, want misschien heeft iemand iets gezien of kunnen we er iets van leren?

  Stond je bij de visafslag of bij de boulevard?
  Ruit ingetikt, slot gesloopt of je sleutel gevonden?
  Lagen de spullen enigzins in het zicht?

 7. Ik denk dat we net als in Wijk een what’s app groep moeten oprichten, dan kun je nadat je uit het water komt en ziet dat je ruit is ingetikt lezen of iemand anders iets verdachts heeft gezien!

  Wel zuur overigens, dank voor de waarschuwing.

 8. Bus stond aan boulevard. Maar tegen het muurtje/duin geparkeerd zodat ze aan een kant goed uit het zicht de deur konden openkrijgen. Geen braakschade. Alle deuren waren 100% zeker dicht. Heb ze allemaal gechecked voordat ik het water inging. Is een bus uit 97 dus wat oudere slotten. Begrijp niet hoe ze binnen hebben kunnen komen. Mijn kleren lagen in zicht misschien was dat aanleiding om te kijken voor waardevolle spullen.

 9. Wellicht beter knokploeg organiseren voor op Scheef. In busje wachten op wat schorem en dan bont en blauw naar huis sturen. Als dat paar keer gebeurd zullen dit soort acties steeds minder voorkomen.

  Succes met de afwikkeling Schrander.

 10. @knokploeg scheef:
  Ik doe mee!!! Lets get organized!!
  Al hoeft dat bont en blauw slaan van mij niet, eerst zwemles en dan met een leuke jurk aan naar huis lopen is ook goed.
  🙂

 11. haaaa wijk ziet er goed uit ……… ku@&@%@ heeft mn zoon opeens een margedag kan ik niet grrrrrrrrrr

 12. Tobias:

  west geeft idd knallers als je beschut gaat in belgie, spijtig dat de wind iets te zuid zat, duwde je soms van de golf, maar was zeker de moeite, op de setjes soms een mooie dikke meter, mss zelfs 1.5…….

  stoked

 13. De modellen lijken de grootst mogelijke moeite te hebben met de windvoorspellingen morgen. Dan zie ik weer onshore, dan weer offshore en dan weer een laag dat over de kust schuift van Noord naar Zuid. Weet jij welk model op dit moment de meest betrouwbare windvoorspellingen genereert?

 14. Ben ook alle modellen aan het bekijken en is moeilijk voorspellen op dit moment !!! Sommige geven zaterdag ind offshore terwijl andere op een 5 bft W blijven hangen en zondagvoormiddag weer een serieuze windafname terwijl andere op 6/7 bft NW blijven steken.

 15. Beter dan verwacht. Cleande steeds meer uit. Prima hoogte. Ook nog zon !
  Deze niggertje is happy

 16. Ik verwacht nauwelijks wind morgen. In de ochtend nog heel licht zuidwest, maar steeds verder afnemend. Als het al ergens gaat waaien dan is dat in België en ook pas later op de middag met het verkeerde getij voor daar. Betrouwbaar model voor de korte termijn is die van DMI (vind tabje klikken). Link staat al jaren hier op de site links onder de eerste sidebar banner. Doorgaans goede resultaten mee behaald 😉

 17. Ouddorp was super vanochtend tot dik in de middag, veel hoger dan verwacht , veel kracht , zon en geen wind, topdagje

 18. Hoe kan k solarez nu laten drogen en hard laten worden ? Haagdroger en zonnebank helpt nie echt? Iemnd tips? Thnx

 19. Bodhi, solarez werkt (voorzover mij bekend) op UV dus je hebt zon nodig. Die haardroger zal dus helemaal niets helpen. (de hoogte van temperatuur is alleen van invloed op de droogtijd als je resin mengt met m.e.k. maar dit komt zelden tot nooit uit een tube).
  De zonnebank zou moeten helpen als deze op uv werkt. Ik gebruik in de winter thuis de gezichtsbruiner van mn viendin en dan is de repair binnen 10 minuten echt keihard. Let op dat je met een tube alleen simpele oppervlakkige repairs kan doen waar de uv stralen bij komen anders wordt het nooit goed droog/stevig.

 20. Heb ook eens dagenlang met een plakkerige Solarez repair gezeten omdat de zon zich niet liet zien. Werkt inderdaad op UV. Dus met een bruiningslamp zou het moeten werken. Of met een (degelijke!) UV-zaklamp.
  Soms blijft de toplaag wat plakkerig terwijl het er onder verder wel goed is uitgehard. De toplaag opschuren kan dan uitkomst bieden.

 21. Beter dan al die UV rommel: Epoxy lijm van de gamma. zit in een handige mengtube verpakt.

 22. plakerige laagje komt door oxidative (waardoor het niet verder uithard, daaronder is het gewoon hard, verwijderen met (beetje(milieu)) aceton does the trick! Solarez zou zelfs op een flink bewolkte dag moeten uitharden trouwens!

 23. als er schaduw is kan je buiten aan de slag met solarez. verder kan epoxy ook op poly. andersom niet mogelijk. epoxy lijm gamma is waarsch om materialen te verbinden; lijmen. als glassing repair ken ik het niet maar dat zegt niet veel. voor resin en al je materialen; ben tevreden over polyservice.nl ontopic; morgen weer lekker knallen!!

 24. Epoxy hars van de gamma werkt prima voor heel kleine reputaties. Wel rustig mengen anders komen er teveel belletjes in de epoxy

 25. ok ok mensen stop met offtopic over lijm ,pakken .schoenen enzo… en ga surfen er zijn golven en enjoy!

 26. Wat is de overtreffende trap van super stoked?
  Scheveningen noord was lekkerrrrrr! Het is dat mijn voeten bevroren waren (tijd voor nieuwe booties) anders was ik nog langer gebleven.

 27. Maasvlakte was minder dan verwacht wel genoeg kracht maar niet clean. Desondanks een paar lekkere ritjes gehad samen met mijn stoere chick :D.

 28. Ligt er aan hoe hard je peddelt 😉
  Hangt van golfperiode af maar inderdaad rond de 20uur.

 29. Helaas viel NHN flink tegen, eerst petten gecheckt was rotzooi, hier in het noorden bleef de westenwind ook tot een uur of 14:00 zo’n 4bft blazen, om een uur of 10:30 bij hargen in gegaan, redelijk wat wind maar wel uitgelijnd en genoeg hoogte, zodra het getij er in kwam na 45 minuten al merkbaar werd het steeds minder, golven werden slapper, hoogte was wel prima, stroming kwam erin maar zonnetje was lekker, focus nu op morgenochtend…

 30. @ wavepreacher, wanneer krijgen we eens wat actie van oudorp te zien? je zegt altijd dat het daar lekker top is…

 31. Scheef Noord vanmorgen was inderdaad zeer OK.
  De plaatjes van Dirbee1971 uit Wijk komen aardig overeen met de condities hier op scheef.