Nuttige surfweer info:

Surfweer Donderdag 28 januari 2016

43 reacties

 1. Vrijdagmiddag in het noorden van de Noordzee. Zeer zeer zware storm.
  Gaan nog ongelukken van komen. Als je de windstoten zou omrekenen naar windkracht, komt je in de schaal op windkracht 15 / 16 uit!

 2. HvH 16:30- sunset was awesome!
  Mooie hoogte en kracht en helemaal links bij de stuwdam prima clean. Heerlijke headhigh ritjes!

 3. Ligt het nou aan mij, of hebben we deze winter absurt weinig swell uit het noorden gehad?

 4. Zo zuur dat ik het alllemaal heb moeten missen door een niet werkende auto:( Altijd lache die ZW….Daar op de Shetlands overigens niet

 5. Morgen wordt volgens mij zeer goed mooie opbouw vandaag lekker veel regen dus veel parkeerruimte niet al te hoge golven en weinig wind toch?

 6. Wat goed! Dat de leden van de reddingsbrigade vrijdagmiddag onder deze omstandigheden aan het trainen zijn. Op Noord.

 7. Oostende was deze morgen goed te doen. Van 8 tot 9.30 daarna te laag water.
  1m gemiddeld mer heel af en toe uitschieter tot 1,5m. Wind viel super mee. Wel enorm veel regen

 8. Wel toevallig dat ze altijd “trainen” als er aardige golfjes zijn. Een daadwerkelijke rescue-oefening met dummie of vrijwillige drenkeling heb ik nog nooit gezien

 9. @@Ingrid
  Ik wel. Wel eens gezien dat er iemand een eind de zee in zwom en dat een ander dan aan een touw die gast ging redden. Trouwens met al surfers die met regelmaat gered moeten worden heb je misschien wel genoeg aan de ‘real-life’trainingsessies.

  Maar begrijp ik het nou goed en twijfel je aan de integriteit van de dames en heren van de reddingsbrigade? Die gasten staan dag en nacht klaar om (vrijwillig of tegen een schamele vergoeding) jou en mij te hulp te schieten mochten we ondanks jarenlange ervaring toch in de problemen komen.

  On topic. Vandaag laat ik maar even schieten, maar morgen zeker een nat pak halen. Morgen maar even een rustig plekje opzoeken om van de offshore wind te genieten. Dan is het vaak niet nodig om samen met nog 200 fanatiekelingen op de noord te gaan vechten om een golf.

 10. Eyeball op Zandvoort, knie tot heuphoge korte rollers. Wel vrij mellow, maar wind lijkt mee te vallen.

 11. Is dacht altijd dat dit gasten van de brandweer waren. Ze worden ook vaak met brandweerwagens naar zee gebracht.

  Is de reddingbrigade de KNRM, brandweer of de HRVB of valt dat allemaal onder een noemer?

 12. De scheefse brandweermannen zijn topgasten,vaak goede surfers, echte helden op land en in het water..superfijn dat ze altijd waken over ons. En een beetje loltrappen verdrienen ze natuurlijk ook!
  Hulde!!!

 13. beter opletten of vaker surfen. heren toch regelmatig zien oefenen met een gesimuleerde drenkeling al dan niet samen met een kraan om die drenkeling daar weer uit het water te halen.

 14. Is het morgen waard om naar scheef te gaan? Koud water dus natuurlijk maar ik heb geen schoentjes en geen cap. Is dat een groot probleem?

 15. Dat lijkt me geen goed idee. Het water is 7 graden. Met dikke winterschoenen is het al niet echt warm. 3 keer een golf over je hoofd en je gaat kapot

 16. Wijk. Om te janken. Meer schuim dan bij je moeder in bad. De föhn staat ook op standje 5 recht in je gezicht te blazen. Na 45 minuten peddelen en naar het noorden stromen al vloekend terug naar huis. Zometeen werken. Hoop voor jullie dat de wind er vanmiddag uit gaat. Hoogte was er wel.

 17. Begin nu wel te twijfelen of ik wel afreis naar NH (2 uurtjes rijden…)
  Vanmiddag zou beter moeten worden??

  @Tobias, heb gisteren geen sms ontvangen. Klopt dat of gaat er iets fout?

 18. België was wel leuk bij eerste licht ! Niet veel stroming , weinig wind/offshore en holle golven van +-1m in setjes