Nuttige surfweer info:

Surfweer donderdag 26 februari 2015

40 reacties

 1. @tobias. gaat Maasvlakte nog iets doen zoals je aangaf in de app. Cams scheveningen enzo zien er niet veelbelovend uit…

 2. Nee, je kunt het altijd proberen maar ben bang van niet.

  De golfhoogte loopt wel op, maar zit niet in de juiste frequentie.

 3. Thanks voor je antwoord!
  En geldt dat voor heel NL? Zou zonde zijn als we voor jan…. van Rotterdam naar StMaartenzee rijden.

 4. @Tobias, Vraagje, waarom stroomt het het minste als de waterhoogte de waarde 0 heeft? Je zou denken dat op die punten de verandering van de waterhoogte per tijdseenheid juist het grootst is, dus dat er dan de meeste stroming staat, waar zit mijn denkfout?

 5. Wijk was niet te surfen dus heb maar wat fotootjes met m’n GoPro zitten maken… ook leuk 🙂

 6. Als je de waterhoogtegrafiek ziet dan is de stroomsnelheid gekoppeld aan de helling van de grafiek. Kortom, daar waar de grafiek het stijlst is stroomt het het hardst. Daar waar de waterhoogte grafiek vlak is stroomt het vrijwel niet.

  Kan er ook nog iets op loslaten van sinus = afgeleide van cosinus, maar laten we verder maar achterwege.

  Voor de echte nerds. Dan is er ook nog een hysterese effect, wat een fase verschuiving is van deze twee grafieken, wat komt door de traagheid van het systeem.

  Toch nog ergens goed voor dat ik met wiskunde heb opgelet vroeger ;).

 7. Ziet er toch niet slecht uit op de webcams vandaag! Beter dan zaterdag en zondag waarschijnlijk. Vooral qua wind/weerbeeld.

 8. @neptune: eerder lukte het je wel dus ik weet niet wat je nu anders doet https://surfweer.nl/surf/surfweer-van-donderdag-19-februari-2015/#comment-67708

  Het kopieren van de locatie van een foto kan alleen als dat een url is dit begint met http:// en eindigt met .jpg , .gif of .png

  Sommige reporters proberen wel eens de maplocatie van het bestand te plakken en dan zie je zoiets als c:\mijn_bestabden\foto’s\surf\.. etc.
  Erg grappig iig, maar het werkt natuurlijk niet!

 9. De vorige keer deed ik het vanaf mijn IPad en toen lukte het indd wel. Gister deed ik het vanaf mijn computer alleen toen lukte het niet… Heel vreemd, ik kijk er nog wel ff naar

 10. Beste surfers,

  Hebben jullie 5 minuten om de survey van de European Association of Surfing Doctors in te vullen?

  http://www.surfingdoctorseurope.com/easd-health-survey/

  The EASD is een non-profit organisatie die onderzoek doet naar de veiligheid en gezondheid van surfers binnen de surfsport.
  Deze survey is opgezet om er achter te komen wat surfers precies willen weten over deze onderwerpen, zodat de EASD gerichter en efficiënter onderzoek kan doen.
  (Er zullen prijzen worden verloot onder de deelnemers)

  We count on your help ‘making surfing a healthier and safer sport’

  Cheers,

  Bart Haveman (Surf and Lifeguard instructor, research coördinator)
  Ingvar Berg (MD, President of the EASD)

 11. De noord was nog best lekker van 14.00 tot 16.00. Aan de rommelige kant maar maar soms best leuke drops en korte ritjes

 12. Wij hebben lekker gesupt in Noordwijk! Tikkie rommelig ,aar weinig wind en stroming. Super middagje gehad! Derde keer al binnen een week! Ik klaag niet.

 13. Het waz weer genieten hard werken door de branding heen eenmaal achter grote harde takeoffs best lange ritten zwaar genieten

 14. Ik lag erin bij Waveski. Was ook leuk met een longboard. ’t Was hoger dan ik had verwacht en inderdaad een mix tussen leuke drops en soms nog aardig lange ritten.

 15. Ouddorp. Was zeker niet rommelig en lekker veel kracht met zo’n zonder wind vanochtend,heerlijk

 16. @geert, laat mij nou net een nerd zijn;) Wat een mooi voorbeeld van hysterese, maar waarom treedt het alleen op bij hoog water? bij laag water is het minimum van de waterhoogte wel in fase met het wegvallen van de stroming.

 17. Beste Tobias,

  MSW en Windguru geven voor de zondagochtend 1m-1.5m. Heb jij een idee hoe clean of verwaaid dit zal worden?

  Cheers!

 18. Heerlijk weer! ’s ochtends sup. Licht aflandig! Mooie snelheid in de golven! Daarna verder met kiten! @KSNoordwijk

 19. Korte vraag tussendoor nu het toch donker is: ik kan in maart plots 3 weken weg. Wil graag surfen in boardshort en consistente chest-high surf. Ik vind maart moeilijk omdat het op veel plaatsen een overgangsmaand is van wet naar dry season of andersom, wat het inschatten van de surf lastig maakt voor mij. Is Bali (oostkust) een redelijk safe bet? Nicaragua misschien? Ervaringen zijn welkom. En dan snel terug on-topic 😉

 20. Bali (Serangan reef/rocks) is helder en meestal chesthigh+ en zeer consistent. Sanur ook etc en ook Nusa Lembongan Island voor de kust is lekker relaxed en helder schoon water met golven.
  Ook Peru, direct al in Lima maar alle kust zuidelijk to noordelijk is mij de meest consistente en headhigh+ en vooral ook makkelijke maar krachtige golven (althans in Lima) die ik vaak heb gesurft. in maart ook nog shorty of gewoon baardshorts genoeg!
  Go bro!!..
  Portugal en Cali en Z-A allemaal leuk maar geen baardshorts of zomergevoel.

 21. Vanochtend in alle haast m’n surfboard vergeten op scheef N. Heel dom, i know.
  Hopelijk is er een eerlijke vinder. M’n nummer is 0681447939

 22. zo te zien zitten windguru en MSW er wat windrichting betreft aardig naast voor vandaag in Scheveningen. De wind is puur side shore in plaatst van de voorspelde westenwind.