Nuttige surfweer info:

Surfweer donderdag 22 oktober 2015

70 reacties

 1. gdvrdegdvr. Ik zit de hele dag vast op kantoor. En dat na zaterdag, zondag en woensdag einde dag gemist te hebben vanwege andere verplichtingen.

 2. Vanochtend gegokt op Ouddorp: was ultra clean maar helaas niet erg sterk/ hoog. Af en toe een heuphoog juweeltje.

  Einde van de middag maar eens MV2 checken…

 3. Gisteravond Wijk klotsbak vooraan, maar achterin zat er behoorlijke lijn in en lekkere pieken hoor. Werden veel mooie ritjes gemaakt, mezelf incl.:)

 4. (@ de mooie jonge dame met de mooie T3(?) volkswagenbus op de parkeerplaats Waz; ik vond het heerlijk,) eindelijk weer eens hoogte en wat kracht in de golven ipv van de doorgaans slappe meuk; er zat ook aardig wat lijn in later. Heerlijke sessie gehad….
  Have a nice day!

 5. Toob, komt er vanmiddag nog wat meer push in? Duidelijk te zien dat de golfhoogte nu wat aan het afnemen is. Wil er rond 17:00 uur nog even induiken voor moeders de pannetjes op tafel zet. 🙂

 6. Vandaag waz helemaal de bom volle vlucht achteruit en weer terug de golf in mooi krachtig en strakke lijn genieten met ze drie yihaaa

 7. Tussen 12.00 en 14.00 Call.oog. Niet clean, maar mooie bakken. Sowieso zeer blij. Dik jaar geleden voor het eerst op een surfplank gaan staan en vandaag voor het eerst een lange rit vanaf achterste bank naar het strand! Dat gevoel! Happy:)

 8. Doburg was leuk vandaag (van 8:45 tot 14:35)
  Tobias wat wordt het zondag ? Anders ga ik parapenten in de Ardennen

 9. Tobias,

  Net terug van de derde keer in 2 maanden tijd en ruk golven.

  256 km gereden, 2 uur en 50 minuten in de auto, middag vrij genomen obv jouw voorspelling.

  Ik surf al jaren op je sms maar je bent echt te enthousiast/positief gozer. Het ligt niet aan je kennis want die heb je echt wel. 1,5 meter was de voorspelling in de middag. Ik ben gereden omdat het er vanochtend zo goed uit zag. Ik rij heel vaak obv jouw sms omdat ik hoop dat jij dingen weet die windguru niet weet.

  Laten we afspreken dat je alleen nog maar alert afgeeft als windguru ook 1 meter geeft. Niet als windguru 0’7 geeft er 1,5 van maken. Niet als windguru 0’5 geeft een dikke cleane alert afgeven want dat is het niet.
  En ik zal wel afgezeken worden hierzo maar ik ben echt niet alleen. Ik lees de comments hierzo vaker en meer mensen zijn ontevreden. Om het niet te hebben over de teleurgestelde mensen aan de kant en in het water bij mv.

  Misschien kun je een enquete houden oufzo over de kwaliteit van de sms en op basis daarvan kalibreren. Wij zijn toch je klanten.
  Thanks
  Laters..

 10. Iemand misschien een top tip om dieper te komen met duckdiven..Als de golven wat krachtiger zijn word ik onderwater vaak nog gegrepen.Bedankt alvast

 11. Minder volumuneus board.
  Zo hard/ snel mogelijk aanpeddelen en die snelheid gebruiken om dieper te komen
  Voldoende ver naar voren je neus onder water drukken
  Daarna je tail naar beneden drukken met je voet waarbij je het andere been omhoog brengt voor meer druk op de achterkant (soort ‘een benige downward dog’ in yoga)

  Ik heb het uiteindeijk in een slootje hierachter geoefend.

  En deze heb je natuurlijk ook al gevonden: http://www.surfline.com/community/whoknows/whoknows.cfm?id=1024

 12. Wat is vandaag zo’n beetje de beste tijd om te gaan surfen bij Domburg? Met zuidwest rond laagwater???

 13. Hoi,

  na veel gesurft te hebben in Frankrijk deze zomer heb ik steeds meer last van blijvend water in mijn oor.

  na de sessie van gisteren in koud water en met n vies windje (zonder cap) had ik vannacht echt serieus last van mijn linkse oor.

  Huisarts gebeld om leeg te laten halen maar die willen er niets aan doen in ’t weekend.

  Heb ’t een en ander gelezen over surfer’s ear en sinds ik nog maar een paar jaar surf denk ik dat het nog wel gefixt kan worden met druppels/uitspuiten en voortaan oordoppen dragen.

  Heeft iemand nog tips wat dit betreft en belangrijker, aanbevelingen wat betreft oordoppen en druppels??

 14. @thomas bij gehoorspecialist als Beter Horen zwemdoppen op maat laten maken.

  Zelf al een keer bij huisarts geweest met oorklachten na surfen. Kreeg neusspray voor geschreven omdat beetje water achter trommelvlies zat. Als ik nu na het surfen weer eens last heb van mijn oor gebruik ik weer neusspray en meestal zijn de klachten daarna weg.

  Het dragen van surfdoppen kan dit probleem niet 100% voorkomen omdat oren en neus met elkaar in verbinding staan.

  Succes.

 15. Ik zie nogal een verschil in de windvoorspelling voor NH morgenochtend (11:00uur) tussen Hirlam (5 bft) en DMI.dk (minder dan 5 m/s)… verschil tussen een mooie sessie en een nat pak.

 16. Zure oogdruppels vragen bij de huisarts maandag. Meestal gaat de ergste pijn dan binnen een dag weg. Verder spoelen met mineraalwater na het surfen. Niet laten uitspuiten en neusspray helpt alleen als je veel oorsmeer hebt bijvoorbeeld na een verkoudheid of griep. Sterkte. Cheers. L@rs

 17. Wijk van 8.00 tot 12.00 was top dikke bakke (dik overhead)achterin wel weer lastig om de piek te vinden dus veel peddelen maar heerlijk gesurft op mooie lijnen .stoked dus . En ja ik heb mn capy al weer op mn koppie bespaart me eweer dagen van oor pijn

 18. Gestern 16-18 Scheef z, mit untereilumlaagwassergestümpfreier das war primadeluxado am diesem ort verfagungsplatz oder.

  Eingesamst eine negatieve fraufulling war das der die Vopo in abend mir wohnmobil wieder hatte weggeschickt zumassname entfurtenscheiden.

 19. Hallo allemaal. Na al het moois gemist te hebben hoop ik vandaag en of morgen nog wat te surfen. Zou Zandvoort of wijk nog iets kunnen worden vanavond?
  En staat de voorspelling voor morgen nog? Ochtend tot middag?

  Groet

 20. ..gewoon eens ophouden over dat gezeik over “vermoedelijk” surfersear. Je hebt water in je oor en even last van je oren omdat de wind erop heeft geslagen big deal! Grow some balls en kijk het gewoon aan! De surfscene wordt steeds meer een massa aan doetjes..

 21. Is dit sjaggie zaterdag ofzo? Duits mag niet en als je wat vraag over je oor ben je een doetje…tsss

  Anyway, ik heb vandaag lekker nog wat golfjes gehad 😁

 22. @kunnen we allemaal
  Ga eens praten met mensen wiens oor is dichtgegroeid en die een operatie hebben moeten ondergaan om de boel weer open te boren. Geen leuke operatie met kans op gezichtsverlamming en minimaal een half jaar het water niet in.

  Maar water in je oor en oorontsteking is wat anders dan surfers-oor. Dan groeit het kraakbeen in je oor dicht om zichzelf te beschermen tegen koude wind en water. Ik heb een beginnend surfers oor na 30 jaar (wind) surfen. Draag nu dus bij met name koude wind altijd doppen van de beter horen. Op maat gemaakt (25 euro geloof ik) en daarmee hoop ik mijzelf een hoop ellende te besparen.

  on topic: ik hoop dat er morgen een mooie deining uit het noorden binnenkomt. Zo te zien neemt de golfhoogte op de boeien al aardig toe.

 23. Huu ik snap t ff ni meer …de hele week golven en surf en dan weer die discusie over taal, dikte van pakken ,surfers oor ….. en wel of niet stoer zijn ???duhh . Ik zou liever ieders ervaring lezen over de surf …toch

 24. @hazzie, maw half jaar het water niet in, weet het niet precies meer maar was volgens mij een maandje of 2 niet meer.
  Maar is verder wel vervelend, je oor gaat er af onder volledige narcose en met een fijne diamantboor boren ze je gehoorgang uit. Het is inderdaad kraakbeen waardoor je oor dicht zit.
  Surfersear gaat wel hand in hand met oorontsteking hoewel oorontsteking absoluut geen surfersear is. Doordat je gehoorgang steeds dichter groeit met kraakbeen kan water en vuil er moeilijk uit en zo krijg je chronische ontstekingen in je oor. Keertje oorpijn kan verder niet zoveel kwaad. Zure druppels zijn aanvankelijk goed maar hebben bij surfersear geen zin. Oordopjes is optie maar beter nog op tijd je cap op zetten en bij vuil en/of irritatie GEEN wattenstaafjes gebruiken.
  On topic: Morgenochtend lekker te water, windje lijkt er eerder uit te gaan dan verwacht.

 25. @Dave
  die tijd niet surfen valt dan weer mee, maar ik was even vergeten dat ze je hele oor er af moeten halen. Geen pretje lijkt me.

  Het ziet er nu nog rommelig uit, maar rond een uur of tien zou de wind er uit moeten zijn en dan ga ik maar eens kijken of ik de gemiste kansen van afgelopen week kan goedmaken.

 26. Dat ze je oor eraf halen is omdat je niet luistert naar goede adviezen om oordopjes te gebruiken, dan heb je die oren blijkbaar niet nodig. Ik vergeet ze wel eens, ben bang dat dan mijn hoofd er af halen als ik surfersoor heb.

 27. Moin! Ich hatte ein par tolle Wellen bestellt für heute! Ich und Gertrud sitzen jetzt im VW in Scheveningen, wie spät können wir sie erwarten?

 28. Niet veel Surfers, op een verdwaalde zee Hond na dan, op Wijk nu?

  Wacht wel op laag Tij daar eind van de Dag!