Nuttige surfweer info:

Surfweer Donderdag 2 April 2015

116 reacties

 1. De batterij wordt vandaag helemaal opgeladen. Alles van swell voor de komende dagen komt uit het zeegebied ten zuiden van Spitsbergen en ten westen van Noorwegen.

 2. Valt er in Egmond ook nog te surfen? Na die zandopspuiting ofzo? Of is het dan beter om richting Scheveningen te gaan?

 3. iemand al met 5/3 mm zonder schoenen en cap het water in geweest?

  Anders ga ik het gewoon proberen 🙂

 4. Ja man, gaat prima. Gister er ook ingeweest zonder suit. Wel lycratje natuurlijk voor de wind. In de nieuwe aloha strandtent wat ademhalingsoefeningen gedaan van de iceman. Moet je maar ff googlen of op youtube kijken

 5. Schoentjes echt nog nodig. Cap kan je toch gewoon op doen en als je het warm krijgt doe je m af.. Zo moeilijk is t niet

 6. @jay

  een 5/3 is echt totaal niet nodig man! 4/3 is genoeg, schoentjes ook niet gewoon je voeten beetje omhoog houden uit het water

 7. @ jay

  Laatst mijn handschoenen vergeten, toch maar water ingegaan. Heb het een half uurtje uitgehouden en de rest van de dag tintelende handen. Als je van tintelende handen houd zeker een go

 8. Lekker wat frostnip of bite is heerlijk man, kan geen kwaad beetje die zenuwen een oplawaai geven

 9. Scheveningen noord geprobeerd vanochtend (en zuid gekeken) vet harde stroming en met de skuumkoppen was het niet te doen…. Alle peddelpower en skills ten spijt maar kwam er echt niet doorheen!! Ik kan me niet meer herinneren wanneer dat voor het laatst gebeurd is…..

 10. Naja vorig jaar zeg maar 53 weken geleden ging ik voor t eerst zonder cappie de zee in ;p
  Ig foto als bewijs haha

 11. Jay, ik denk dat je uit deze uiterst scherpzinnig geplaatste reacties kan opmaken dat het toch nog iets te koud is om zonder schoenen en/of cap te gaan surfen..

 12. Goed idee joh, lekker surfer ear oplopen, lekker 6 weken niet kunnen surfen omdat er een stuk kraakbeen uit je oor geboord moet worden, gewoon volhouden.. beter nog hou je cap gewoon op totdat je er echt uitstoomd voorkomt hoop ellende

 13. 15:00 – 16:15 op de Zuid geweest. Twee aardige golfjes en toen was het ineens gedaan. De voorspelde windafname heb ik even gemist geloof ik.

 14. Tsjonge, wel veel hele stoere mensen hier hoor.

  Even on-topic: zijn er nog mensen in geweest vandaag? Reports?

 15. Zoutelande te veel W in de wind. Platte klotsbak. Dan maar gaan kiten. Goed vermaakt!

 16. Ohh ik bedoelde dat niet lullig hoor! T was super mooi weer en kou viel best wel mee toen eigenlijk… 🙂

 17. noord net wel dikke bakken maar slapper dan ik had verwacht..
  aan de andere kant,ook makkelijker uitpeddelen alweer enzo
  hopelijk later wat meer lijn.blij dat die wind wat is gaan liggen.

 18. Is btw op Zandvoort maar ben nu lekker aan het kijken naar 3 gasten die af en toe een golfje pakken! Ik wacht op morgenochtend. .

 19. Morgen gaan we weer lekker ouderwets spartelen komt allen vn pier from ligt tilldark

 20. 14.30 tot 16.30 Ijmuiden, van de kant leek het weinig maar in het water bleek het 1~1.5m met lekker wat kracht. Wel werken maar verder gewoon lekkaaaaah!!!

 21. Net ff Petten gesurft, was lekker, wel hele lange peddel. Stond nog een 6bft wnw maar goed aan de maat, beetje hoger en stuk holler dan foto’s hierboven

 22. IJmuiden 15:15-17:00 – beetje in de tijd vergist… had er iets eerder in moeten liggen. ’t Was leuk maar niet bijzonder, minder dikke bakken dan in Scheveningen als ik de foto’s van Dave zo bekijk. Ik had spaghetti-armen verwacht met al die wind van de afgelopen dagen, maar er was weinig inspanning nodig om in de lineup (terug) te komen. Prima sfeertje op ’t water en de parkeerplaats, zonnetje bij ’t omkleden… wat is dat toch relaxt.

  (Tip: neem contant geld mee voor de parkeermeter als je naar IJmuiden gaat… nog bedankt Piet voor ’t voorschieten!)

 23. 2 tips voor je! Helemaal naar achter peddelen bij ijmuiden, dan has je ook grote bakken gevonden en als er niemand bij het hokje staat kan je gewoon achter iemand aan crossen 😀

 24. @ 2+1: orange : Ik neem aan dat je bij haven was? Weet iemand of het momenteel bij IJmuiderslag nog gratis parkeren is?
  Met die slagboom moet je trouwens oppassen, die stopt namelijk niet en land gewoon op je dak/plank. Dus je moet écht vlak achter iemand aan zitten…

 25. @Dirbee1971: ik was er inderdaad bij IJmuiden ingedoken, ik weet niet of het inmiddels bij IJmuiderslag alweer betalen is met de ingang van het zomerseizoen. Omdat daar in de winter de parkeerpalen zijn verwijderd, ga ik ervanuit dat we daar straks kunnen pinnen.

  Straks lekker naar Wijk (gratis parkeren 🙂

 26. @Dirbee1971: dat klopt, ik lag er (een stuk) naast de pier in. Ik weer niet of IJmuiderslag nu (het zomerseizoen weer is begonnen) nog gratis parkeren is. Ze hebben daar in de winter die betaalpalen weggehaald, dus ik ga er wel vanuit dat ze daar palen voor terugzetten waarbij je ook kunt pinnen.

  Vanmiddag weer naar de andere kant van de pier… daar gelukkig nog gratis verblijf voor de vierwieler 🙂

 27. @Mighty T: ik ben geen expert, maar ik denk dat die keuze vandaag niet super veel verschil zal maken met de offshore. Op beide plekken komt de swell door, met opkomend tij zal het wel lekker lopen. Ik ga naar Wijk, als jij naar IJmuiderslag gaat kunnen we straks ervaringen uitwisselen 😉

  Ik weet niet hoe groot de surfers zijn die er nu bij Wijk in liggen, maar volgens mij staat de voorspelde dikke meter er zeker.

 28. Die sterke orkaanstorm had volgens mij een erg westelijke component en doven dus vrij snel uit (maar klein stukje fetch). Volgens mij zijn de golven die nu aan het binnenkomen zijn ontstaan bij Noorwegen (en verder voor dit weekend) en hebben een lagere piekfrequentie (100mHz) deze golven met een langere periode ondervindt meer weerstand in de ondiepe Noordzee waardoor er minder hoogte overblijft… maar wel kracht.

  Maar wellicht klopt het bovenstaande niet helemaal… Tobias weet het vast goed te zeggen.

 29. @Mighty T, we gaan gewoon Wijk hoor. Hometown surfing
  @2+1: orange, Might T en ik zijn om 2 uur ongeveer in Wijk, je herkent ons aan onze lokroep van een kat. Tot dan

 30. De boeien laten niet veel soeps zijn :\
  Hopen dat er een dikke push komt die de hoogte hoogte een zetje geeft…

 31. Chille sessie! Van 12:00 tot 13:35 erin gelegen. Mooi clean maar net niet genoeg kracht. Ook vrij sterke offshore die je soms afremde. Begin was beter. Het lijkt erop dat het nu weer wat begint te lopen. Denk dat het straks nog mooi wordt!

 32. Beter in bed kunnen blijven liggen. Alleen snelle holle en krachtige shorebreak. Dieper evt met longboard chill. Rest was kaka

 33. Wat denken jullie;
  Best Zaterdag of Zondag naar Scheveningen rijden voor een sessietje?

 34. Nou als je dan toch met de auto komt, kan je beter ergens anders heen rijden. Met aflandige wind heb je de havenhoofden niet nodig

 35. Wauw, wat een sessie vanmiddag (15:30 – 17:30). De golven werden als maar beter met opkomend tij. Heerlijke kommetjes en goede, lange en vooral krachtige ritjes. Onbeperkt golven, toppie toppie. Wat was het weer genieten samen met mijn Buddy. Een goede vrijdag die van mij nog een weekend mag blijven duren.

  1 woord: Stoked !!!!!!

 36. Vincent, ik denk dat is een boortoren aka olieplatform…
  Laat die hopelijk nooit een ongeluk krijgen, want dan is dit alles voorbij voor een tijdje…

 37. België was slap en klein.
  Met een foto kan je de dingen er soms beter laten uitzien dan ze in werkelijkheid zijn.

 38. @tobias weet je het zeker?Kijk nog eens goed! C’est moi op het longboard op de point die we met rws, gemeente den haag en van oord hebben gerealiseerd! Na advies eindelijk zelf kunnen scoren daar!
  http://www.ShoreMonitoring.nl
  Twitter @ShoreMonitoring

  Goede Vrijdag!

 39. @zaterdag,
  Ik rijd altijd naar scheveningen omdat ik weet dat het een goede spot is en ze daar alle spullen verhuren dat ik nodig heb 🙂

  Anyway, versta ik het goed als morgen de swell minder hoog is dan vandaag?

 40. Wijk 13:00-15:00 – Dat was toch wel ff lekker longboarden als je het mij vraagt… het was in ieder geval ook goed druk. Halve aanvaring gehad die gelukkig goed afliep, relaxt sfeertje in het water en een lekker zonnetje erbij. Kortom; een goede vrijdag!

  @Dirbee: heb je je autosleutel nog weten te bemachtigen, of moet je naar de carglass?
  @Singlefinsurftravel: bedankt voor ’t ijsje! Was gewoon even vakantie in eigen land :))

 41. Roeland, denk idd dat jij het bent. Heb de high res opgevraagd bij 65 things. Jij hebt ook Xcel als wetsuit? Ruud kwam foto’s nemen rond een uur of 12:00 en toen had ik net een barreltje. Vandaar dat ik dacht dat ik het was. Hoe laat lag jij daar? Van een point was trouwens geen sprake meer helaas… Te veel storm geweest afgelopen tijd.

 42. Maar die ‘point’ werkte wel echt als een tierelier, vooral in het begin..heb er een paar leuke momenten gehad
  Ik snap in de zomer met zwemmers dat het teveel stroming geeft…maar in het voorjaar of winter/herfstst perfect!!!
  Waar kunnen we ons opgeven voor volgende keer? Of handtekeningen of donaties of zoiets?? In ieder geval bedankt voor de effort Roeland :0)

 43. Is uiteindelijk goed gekomen met de sleutel. Thanks voor het gebruik van je telefoon, en die andere zeer vriendelijke dude trouwens ook.. Karma heeft zijn werk weer gedaan.
  Het was een lekkere sessie met eigenlijk de hele tijd (van ± 12:30 tot uur of 15:30) steady aanvoer van goed swell. Maar het hoogtepunt kwam toch wel met opkomend tij. Meteen een stuk holler en krachtiger. Hééérlijk!!!

  Nog wat pics kunnen maken, alvast wat genieten..

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/030415%20Wijk%20aan%20Zee/DSCF5378_zpsizodqony.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/030415%20Wijk%20aan%20Zee/S0095372_zpspyawqvzz.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/030415%20Wijk%20aan%20Zee/DSCF5347_zpsrppvzgyi.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/030415%20Wijk%20aan%20Zee/S0035317_zpsuzvtp6vu.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/030415%20Wijk%20aan%20Zee/S0365544_zps1byooluh.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/030415%20Wijk%
  20aan%20Zee/S0335519_zpsnvdk15m9.jpg

  Gezellige drukte bij Wijk.
  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/030415%20Wijk%20aan%20Zee/DSCF5567_zpsa2pv7bh9.jpg

  Hier nog meer foto’s
  http://s212.photobucket.com/user/dirbee/slideshow/030415%20Wijk%20aan%20Zee

 44. Zonder te knellen,toffe foto’s allemaal. Ik lag van 17.00 tot 18.30 bij Bloemendaal helemaal alleen. Was net iets te laat maar heb desondanks een prima sessie gehad, lekkere temperatuur een lekkere cleane golfjes.

 45. Als ik de boeien zo bekijk wordt het niets morgen in belgie. Zou het de moeite zijn om tot in domburg te rijden ?

  grz

 46. https://www.facebook.com/RekkabPhotography?fref=ts

  Barrels barrels en nog meer barrels… Goede vrijdag!Surfers: Roy en Tom

  Posted by Rekkab Photography on Friday, April 3, 2015

 47. Leuke sessie 14-21, met uurtje pauze bij Aloho om 5 uur. Zo nu en dan niet heel leuk, voornamelijk heel chill gesurfd. Iemand update voor morgen?

 48. Heerlijk al die enthousiaste en creatieve fotografen! Jullie platen maken me blij, blijf doen wat jullie doen, bedankt!

 49. Wijk 8:00-10:30 – groot verschil met gisteren inderdaad:
  * golven -50cm (sets wel een stuk beter dan op de foto van Tobias)
  * crowd -50 surfers (ik telde er 5)
  Desalniettemin prima te longboarden en blij dat ik gegaan ben.

 50. Rapa nui, 10-13.
  Toen de 2e bank doorkwam werd het leuk. Paar leuke ritten gemaakt en om 13 was het over. Toch lekker.

 51. Domburg, was vrijdag tussen 12:00 en 14:00 heerlijk! Niet zo hoog als verwacht maar dikke prima 🙂

 52. @2+1:orange, toch wijk gegaan hehe.

  Was lekker gister wijk sessie 14 tot zonsondergang. Laatste uurtje alleen wat minder.

  Nu hopen op een sunday/monday miracle

 53. Toen jij er uit ging ging ik er net in, toch nog wat kunnen surfen van tot 2uur 😀

 54. Gister was on! 2uurtjes wijk echt super stocked, leek wel zomer.

  Zag aantal al zonder cap en (hand)schoenen in het water, is t al warm genoeg om zonder leash te gaan?
  Hopen of het morgen nog wat word!!!

 55. Niet zoals vandaag. Swell zakt af, maar wind blijft ook afwezig.

  Vanmiddag perfect kitesurfweer met heerlijke golven:

 56. Ik ga een maand naar australie en dacht een campervan te huren. Iemand ervaring of tips? Heb al heel wat bedrijven gecheckt maar lees heel veel klachten…

 57. is het morgen nog wel de moeite waard om richting zee te rijden? en waar zou het het ”beste” zijn?

 58. Parnassia gok ik? Die tankers liggen altijd voor ijmuiden om het noordeekanaal In te gaan

 59. Dat is de Maasvlakte!
  Tobias, was daar vanmiddag aan het kiten en volgens mij ben ik dat die daar recht op die dikke golf afvaart… mijn kite had niet genoeg druk, dus in plaats van eroverheen ging ik er dwars doorheen xD Heb je nog meer vette pics?

 60. @ hazzie bazzie: zag ik je gisteren nou met je caravan in scheveningen rijden?
  Heb je ook koffie na het surfen dan klop ik een keertje aan…:-)

 61. @ Sjoerd,

  dat was idd de Maasvlakte, ik heb die foto’s gemaakt na mijn SUPsesj.. best veel wind voor de SUP, maar kon er ook gebruik van maken. Best leuke ritten gehad nog!

  Maar ik heb maar een paar foto’s gemaakt waaronder de 2 door Tobias gepost. Zal even kijken of er nog iets bij zit wat de moeite waard is en hieronder posten