Nuttige surfweer info:

Surfweer voor Donderdag 18 mei 2017

31 reacties

 1. De knik in de lijn van helemaal het zuiden tot helemaal het noorden op deze kaart (koufront). Hopelijk levert het een leuk laagje op!

 2. Hallo Tobias,

  je vermeld een paar keer Frankrijk …. moest je tijd en zijn hebben kan je eventueel je licht voor de lange termijn (in zover dat het kan) is laten schijnen op de regio Bretagne qua weer en golven, aub?

  Mvg,

  Peter.

 3. Shapers van nl en be,
  weet iemand wat voor papier ik moet gebruiken om een logo op mijn nog niet geglassde surfboard te plakken?
  Het heet volgens mij Rice paper, maar ik kan nergens iets goeds vinden.
  Alle tips welkom! 🙂

 4. Rijstpapier koop je in de schildersbenodigheden winkels of ouderwetse boekwinkel.

  Top tip je kunt dit dunne papier op een a4 plakken en dan door een kopiermachine halen of er zelf printen.

 5. Weet iemand een persoon die mijn board (Firewire) kan repareren in de buurt van Schagen? Beschadigd tijdens transport. (TAP)

 6. Iemand een idee of het met hemelvaart wat gaat worden in Frankrijk. We willen van donderdag tm zondagochtend surfen.

 7. @Frankrijk, das pas volgende week donderdag, beetje te ver weg om al te voorspellen.

 8. Frankrijk ziet er wel goed uit medio volgende week met dat lagedrukgebied voor de deur.

 9. Hemelvaartsweekend is de Noordzee weer aan de beurt. Hopenlijk. Op de oceaan dan wat rustiger, maar zeker ook niet helemaal flat. In Les Landes zal vast wel een golfje te vinden zijn op de ondiepere zandbanken.

 10. Ik surf al een aantal jaar en zou graag eens een SUP kopen, voornamelijk voor de platte dagen of zelden eens een knie hoog golfje te nemen. Wat denken jullie van de inflatable SUP van decathlon (de prijs is zeer aantrekelijk) ? of heeft iemand een beter voorstel (moet opblaasbaar zijn). Alvast bedankt

 11. Bas Fontijn (SRF-surfboards, Alkmaar) kan je vast helpen je board er weer prima uit te laten zien!

 12. Hallo allemaal, ik hoop dat het OK is om dit hier te plaatsen. Ik ben met m’n scriptie bezig en heb nog steeds mensen nodig die m’n survey willen invullen. Mijn onderzoek gaat over extreme/action/alternative/lifestyle sporten zoals surfen, skateboarden, snowboarden, etc, dus als je daar geïnteresseerd in bent, zou je me erg helpen door de survey in te vullen. Het duurt ongeveer 10 tot 15 min. Als je mensen kent die interesse hebben in deze sporten, zou je me ook erg helpen om de link naar hun te sturen.
  Link: https://erasmusuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_egkSIDqvF0AAKJn

 13. Zou het morgen nog wat worden in’t Zuiden? heb wel zin om toch effe m’n kop in’t sop te steken!

 14. @ SUP,

  Heel vaak gaat het gezegde “goedkoop is duurkoop” op. Ook hier dus. De goedkope inflatable’s worden gemaakt volgens de single layer constructie met een liniaire stitching. We hebben het dan over een veredeld luchtbed en niet over een sup. Zoals je ongetwijfeld weet heb je voor een beetje plezier een stijver board nodig. Wil je echt plezier en performance, check dan de Red Paddle Co baords 8’1 Whip of 9’8 Ride. De MSL constructie maakt de boards super stijf.
  Beide modellen hebben ook de RRS latten. Het Rocker Stiffening System genereert nog eens 40% extra stijfheid! De prijzen zijn uiteraard wel iets hoger maar het gebruiksplezier/genot is mega veel groter! Er zit ook een mega goede boardbag bij met goede schouderbanden, wieltjes en voldoende ruimte om extra gear mee te nemen.

 15. Dont do it man! Beter een groot longboard of een skateboard.

  Je zal zien dat het veel te veel werk is voor die paar dagen dat het mooi genoeg is om te flatwater suppen. Tuurlijk, je ziet jezelf al de Grand Canyon doorpaddelen maar dit is Nederland en supersaai

  Weet niet waar je woont maar af en toe een sup huren lijkt me goedkoper. Als je het dan na 5 keer zat bent, heb je iig niet zo’n duur ding in huis gehaald

 16. Suppen is heerlijk man op de vlakke een kleine dagen. Goed ook voor je paddle fitness!!! Heb zelf gewoon een 9″6 instapmodelletje, kan ik op de Noordzee altijd mee uit de voeten. Zie vaak gasten op wave sups die behoorlijke golven pakken maar dan stap ik liever over op mijn longboard. Zou nooit een inflatable kopen, maar ik heb makkelijk praten want ik woon een paar meter van het strand. Als je paar keer per jaar gaat peddelen en je moet hem bij voorkeur ook nog in de auto krijgen dan koop je toch lekker en opblaasbare eerst. Niet te vergelijken met een harde plank maar je kan iig zien of je überhaupt wel gebruik maakt van dat ding. Volgens mij liggen er al teveel te verstoffen op zolders en schuurtjes….

 17. Is het vandaag de moeite waard om te wachten op betere golven of kan ik beter andere dingen doen? Geloof dat er niet zo heel veel meer bij komt denk:(

 18. Als je nog even wacht is het morgen en dan is het wel de moeite!

  Helaas zit er voor nu niets in het vat: