Nuttige surfweer info:

Surfweer donderdag 17 november 2016

55 reacties

 1. Prima golven en harde wind vanmiddag. Let er wel op dat er zaterdag de hele dag niet gesurft kan worden ivm de Red Bull Knock Out op het strand van scheveningen vanaf de haven tot voorbij de Pier.

 2. Staat onder het kopje ‘Volgende week‘ maar in de nieuwe run lijkt die wel net op tijd naar zuid te draaien voor een goede sessie in Z-H. Zeeland na 16:00 eigenlijk al te hoogwater. Wellicht cadzand voor donker als de wind offshore blijft.

 3. Lag er ook in tussen 12 en 14 op de noord. Was inderdaad best lekker. Genoeg hoogte maar wat weinig kracht en veel tegenwind bij ritjes naar rechts.
  Richting twee uur werd het beter. Met spaghetti in de armen weer aan het werk gegaan.

 4. Iemand 7S surfboard (groen) gevonden op Wijk aan Zee? Leash (met autosleutel erin) losgeschoten nadat ik gespoeld werd. Hij is daarna weggedreven. Frustratie.

 5. Eybal wijk . Rommelig en tbreekt slecht veel rollers en met ff teveel west in de wind ligge er nu 3 in maar die pakken niet veel …. gaat niet veel beter worden denk ik totdat het weer hoog wordt misschien dan beter …..? Ik taai af

 6. ik zag dat het evenement tot 16:00 zou duren. weet iemand of het strand havenhoofd noord na 16:00 alweer open is morgen?

 7. Inderdaad flink harde onshore wind vanmorgen op wijk. Zo’n flinke wind dat mijn plank besloot een wandelingetje te gaan maken toen ik hem tijdens het omkleden naast me had liggen. #dingrepair

 8. Mooie golven op Wijk!

  Topspot eigenlijk wel, bij de Pier Mooie rustige Beachrollers en bij Paal 21 (Hol)landse Bakken!
  400 meter afstand!

  Denk bij 2e windmolen en verder ( buiten bereik cam) nog (Hol)landser!

  Voor mij te koud nu maar Maandag is de Arena van mij!

  Surfs up dudes!

 9. Zou de wind rond het middaguur bij laag water al voldoende naar zuidwest gedraaid zijn voor wat lekkere golfjes?

 10. Weekendje Texel! Boards mee! Gister bij paal 17 grote klots bak met veel stroming! Wel even leuk vermaakt een uurtje lang. Me vader meegenomen en wat kunnen staan. Je moest goed je boards vast houden want anders kon je kiten zonder kite haha!! Voor meeste niet de moeite waard maar toch onwijs leuk uurtje gehad. Straks even bij paal 19 of 20 kijken of het wat is!

 11. Wat betreft windrichting en getijde zit het wel goed om 12 uur / 1 uur, normaal gesproken.
  Ik weet alleen niet wat er gaat gebeuren nu de wind zo idioot hard is (windkracht 9 met stoten tot windkracht 11). De golven die door het kanaal geperst worden zullen met minimaal 3 meter hoogte langs de kop van walcheren razen, en richting Domburg strand buigen bij een, eerst off shore stormwind, die mogelijk te hard zal zijn voor elke vorm van watersport.

 12. Ken je dat? hele klas fotografen met statief allemaal op jou gericht, tadaa, jou showmoment🏄🏼 en je valt ook nog eens niet, blijkt dus dat elke keer dat jij in hun lenzen keek er een grote dikke zeehondachter je op dook, @sof #helebeestnevergezien.

  Hvh in da luw, was nog onverwacht lekkâh, LB, keurige rechte lijnen, genoeg te pakken en om de
  zoveel tijd setjes extra dik kracht en hoog. 🌊 👍

 13. Domburg was vandaag net niet helemaal lekker. Heuphoog maar net iets te rommelig ofzo rond 12. Ben benieuwd naar die zuidwester on steroids morgen 🙂

 14. Mooi tunneltje Danny, en fraai vastgelegd Jeroen! Sta er bij het zien van dit soort foto’s telkens weer verbaasd van dat dit gewoon kan in NL (en ik blijf ervan dromen dat ik het zelf ook ooit zal kunnen…)

 15. Die foto’s van zaterdag op WaZ zien er goed uit! Verkeerd gegokt op vrijdagochtend.. Toch nog een beetje the search ondanks alle moderne techniek 🙂

 16. Inmiddels al een volle 9 Bft @ Zeeland kust uit zzw, off-shore bij Domburg, golfhoogte nu al 2,5 meter.
  “bezint eer ge er aan begint”

 17. In de ochtend nog de minste wind, hoogste periode en beste tij (hoog) voor Wijk.. But that is just my humble analysis. Ben benieuwd wat Tobias er over gaat roepen maar ik zet mijn kaarten op de ochtend.

 18. Hey guys and girls,

  Als ik deze week 2 uur vrij te besteden heb overdag in Scheveningen: op welke dag zou ik dan volgens jullie m’n geld moeten zetten om leuk te shortboarden? Thanks for the tips!

 19. Al een update voor morgen? Nu windstil hier en hoor nog flink wat branding maar of er nog wat over is morgen? Is die Noord swell niet weggeblazen?

 20. Een onaangename verrassing als je tot vandaag gewacht hebt. Gelukkig ben ik gisteren geweest…

  Mijn ogen zijn nog steeds fucked up

 21. Gisteren stonden er ook wel een aantal fotografen op scheef. Heeft iemand een linkje naar wat foto’s?