Nuttige surfweer info:

Surfweer donderdag 15 januari 2015

78 reacties

 1. Het laag dat vrijdagochtend boven de Noorse Zee ligt duwt enige tijd NW swells de Noordzee in.

 2. Tobias als dat vast hangt aan NW – NO swell en ijskoude wind uit Oostelijke richtingen is er niks aan de hand he!!! lege line ups en heerlijke golven

 3. Mede levensgenieters, ik ben een tijdje in het buitenland geweest waar ik geen surfreport nodig had, en nu terug in nl waar ik de volgende simpele gegevens nergens meer kan vinden, wat is er gebeurd met surfabc? En waar kan de gegevens vinden van het volgende plaatje? Dit vond ik altijd heel makkelijk. Alvast bedankt

 4. Alweer goed gesurfd vanmiddag mooie hoogte tot de wind echt te hard werd zwaar en mooi

 5. Mmm, Harmonie en Hirlam geven nu aan dat de wind vanmiddag net te laat weg is en morgen net terug voor dat het licht wordt morgen ochtend..In Noordholland dan.

 6. Hoi tobias,

  Heb je wel eens gehoord van mensen die in Den Helder surfen op het laatste stuk strand van de kust of op de dijk daar.

 7. Noord vanmorgen en nu nog best plezant.
  Aardig clean en liep lekker door. :0)

 8. Waar breken de golven het mooist op texel.
  Zit wel eens bij paal 28 maar zie daar eigenlijk nooit surfers

 9. hoiz,

  vraagje, ik ga vnvondlast minute met vriend richting etretat, fecamp,…. kent iemand daar in de buurt goede spots, alsook slaapplaats, plaats om iets te gaan drinken enzo?

  greetz brecht

 10. @rob, heb je daar wel eens mooie golven zien breken bij p28? Is best ver weg van de gemiddelde Texelse surfer, gok ik. Meeste surfers bevinden zich tussen p9 en p21. En mooist is afhankelijk (natuurlijk) van golfhoogte, richting, getij en persoonlijke smaak…

 11. @Tobias, vraagje: Voor golfsurfen moet je morgen dus voor 12:00 in het water liggen, daarna komt de wind op en kan je kiten maar is het met de golven gedaan?

 12. @ Brecht,

  In Yport zit een camping waar ze ook appartementen verhuren. Wij hebben daar 2 jaar geleden overnacht voor 21 euro per persoon per nacht. Uitzicht over zee. Yport heeft ook een mooie break, maar heeft specifieke condities nodig vanwege ligging kanaal. Je zit dan wel redelijk centraal in die regio als uitgangspunt voor meerdere spots. Maar voor heel de regio geld eigenlijk dat je afhankelijk bent van veel factoren voor beetje swell. Zitten genoeg duurdere en minder dure eetgelegenheden. Zal in deze periode niet erg druk zijn daar. Have fun en geniet van de omgeving.

 13. Ik zie wel iets bijzonders op de kaarten wat ik nog nooit eerder echt zo heb zien gebeuren. Het lijkt er op dat het weleens kan gebeuren dat de lange periode swell van Groenland volgende week onze Noordzee zou kunnen in buigen met een beetje hulp van een laag onder Ijsland. Heb jij zoiets weleens eerder zien gebeuren?

  (vaantjes zijn wind, pijltjes zijn piek golf)

 14. Dat gebeurt eigenlijk de hele tijd, maar het hangt af van de hoogte of dit soort swells surfbaar zijn of niet. Heel lastig te forecasten. Zie liever swell van dichterbij.

  Morgen inderdaad wind. Zal daar later op http://www.surfweer.nl/wind/ ook nog een bericht over schrijven. Rond of 13:30 steeds meer wind en dan blijven er ook nog wel golven binnenkomen.

 15. wijk van 10.00 tot 13.30 was wederom prima af en toe een mooie set met lijn wel wat frisjes met die wind in je bakkes en een lek pak maar heb me goed vermaakt.

 16. beste mensen ,
  morgen waarschijnlijk weer veel kitters en windsurfers en ook golven dus let op dat iedereen in “zijn” gebied blijf of anders heel goed op elkaar moet letten .
  En dat die kitters die zogenaamd zo heel cool vlak langs je willen race nou eens ergens anders zich gaan uitsloven. en uit het golfsurf gebied blijven.
  behouden vaart iedereen!

 17. @Brecht
  In Yport heb je de meeste kans op goeie surf. Wel alleen rond hoogwater, er zit daar een rif
  die bij laagwater volledig droog ligt.
  Ook Vaucottes is soms surfbaar. Ik heb de indruk dat er een beetje wind moet zijn uit het zuidwesten voordat het daar werkt. Alleen met hoogwater.
  In Fécamp heb ik nog nooit iets surfbaars gezien.
  Etretat is heel gekend maar ik ben er maar één keer gaan surfen. De golven breken er redelijk
  dicht bij het keienstrand op een stenen strandbodem. Je moet nogal een zekere takeoff hebben.
  Het is er inderdaad een mooie streek, ook vanop de lineup.

 18. Daar staat de wind wel heel pal op de kust te blazen. Beter naar het noorden of het zuiden daar van.

 19. Heerlijke sesh op Zandvoort/Bloemendaal.
  Helaas te vroeg moeten stoppen..
  Mocht iemand mijn vinnetje vinden. Je maakt mij er erg blij mee en natuurlijk een vindersloon!

 20. Hey Toppers,
  Bij welk (short)board zweren jullie heilig voor in onze mooie noordzee.
  Tips en info over het board graag welkom.Zodat mijn keuze misschien iets makkelijker word.Ik zie hier boven ook de nieuwe flyer?Aanrader??
  Mijn dank is groot

 21. @ Joost voor mij s da fourth hartichoke , zelfs in 1ft mush en heerlijke 3-4ft dikke onshore bakken

 22. Cadzand liep lekker vanochtend…metertje clean… blauwe lucht zonnetje. dikke uitzchieters. .en dan weer treurig om te horen dat er styreen in de schelde is gelekt Door die aanvaring. Kutzooi

 23. Wijk was rommelig, maar bij goede selectie lange ritten kunnen maken. Vond het vrijdag (gisteren) mooier

 24. De Hypto Crypto is nou niet meteen een board waar ik bij zou zweren in Nederland, tenzij je hem in een grotere maat surft. Is toch wel een board waar je het meeste uit haalt als je wat meer juice hebt dan in Nederland gemiddeld het geval is. Neemt niet weg dat het echt een lekker boardje is, ik heb ‘m twee weken geleden gesurft holle schouderhoge condities op Kijkduin en dan gaat hij wel lekker.

  Zelf surf ik het liefst de Flyer F in Nederland of de KS SP 12 als het echt afgaat.

 25. @Joost

  Firewire Spitfire

  Moderne versie van dominator met step down rails voor meer grip.

  Dankzij de rails kan je die ook nog gebruiken op verplaatsing naar betere oorden.

 26. Maar eh…zijn jullie vandaag nog wezen surfen op al die mooie boardjes?
  Noord vet druk maar af en toe wel leuke sets. @joost zag vandaag de mensen met de niet té kleine boards/wat volume toch de meeste golven pakken.als je niet heel regelmatig surft moet je niet te klein gaan in de noordzee.have fun!

 27. Even een vraag bij een situatie op Wijk vanmiddag. Ik ben er al een poosje niet geweest. Ik lig in positie voor een aankomende golf (meest dichtbij brekende sectie, niet gesnaked oid). Ik peddel in en naast me begint een andere gast ook in te peddelen. Hij kijkt tot twee keer toe naar me en terwijl ik op het punt sta om te droppen kijkt hij weg maar peddelt wel door. Ik roep (op bescheiden toon) “Yo”. Hij kijkt om, kijkt me aan en dropt vol op me in!

  Dus ik zwem later naar hem toe en vraag hem (heel normaal) of hij me niet gezien had. “Jawel hoor!” zegt hij, “maar jij riep!”. Dus ik vraag aan hem wat ik dan moet doen als ik right of way heb en hij wegkijkt maar wel indropt. Daar had hij geen antwoord op. De vraag is dus….Heb ik wat gemist? Is er op Wijk tegenwoordig nieuwe etiquette ofzo? Dat je iemand maar gewoon moet laten droppen en niet op een normale manier duidelijk mag maken dat jij voor de golf gaat? Of had ik hier simpelweg te maken met een amoebe die waarschijnlijk licht gefrustreerd was omdat zijn vrouw vannacht geen zin had en überhaupt al niet helemaal aan zijn schoonheidsideaal voldoet?

  Ik ben benieuwd….

  Cheers,
  L@rs

  p.s. verder best lekker gesurft maar wel een beetje bumpy.

 28. L@rs verstond hij niet gewoon ‘Go’ ipv ‘Yo’? Oordoppen in +cap op…….. Dan hoor je snel wat anders. Hier in Scheveningen roepen ze ‘vâh mèn!’ Altijd duidelijk:))

 29. ScheefN 14:00 – 17:00

  Surfah doe je met niet met je vinnen naar vorennnn, toen ik dat uitgevogeld had , ging het keilekkah als een beboterd broodjah volkoren

  Stokielabokie

 30. Alhoewel BE nie in de sms stond liep het lekker en mooi clean !!! Zelfs met een short met veel volume kon er aardig gesurfd worden !! Party waves

 31. Bedankt carola voor de tip.
  Ga volgende maand naar texel.
  Dus ga het proberen tussen paal 9 en 21

 32. @Lars,
  Niet dat ik weet. Wel goeie top v de Yo-schef-boys ipv Yo/Go roepen.
  Er is wel een longboarder op wijk, a ka ” Bokito” die dergelijk gedrag vertoont, incl je een grote mond geven en een fout meestal bij de ander leggen, maar is beetje moeilijk te spotten met al die cappies nu 🙂 Hou die rust! Take care
  Ps. Wijk v 0930-1130 was niet top. Hoogte goed maar leek te veel water, m.a.g. shifting burgers, en daardoor beter te longboarden.

 33. @yo hahaha dat had gekund ware het niet dat hij gewoon toegaf dat hij bewust indropte omdat ik iets riep. Volgende keer jouw tip maar ten harte nemen. Ik blijf altijd gewoon chill maar spreek mensen wel aan op hun gedrag 🙂

  Cheers

 34. Wat heb ik hier een hekel aan:
  Achterbaks en anoniem iemand beschuldigen van iets.
  Zeg het hem dan face to face als je iets dwars zit.
  bah

 35. Wijk 11-13uur was niet top, maar desalniettemin een paar heerlijke barrels weten te scoren!

 36. M’n windguru geeft kuren, hebben anderen daar ook last van? Zowel op telefoon als tablet wil hij niet updaten…

 37. Andries, ongesteld? Waar heb je het over man.. Hij vraagt doodnormaal iets, noemt geen namen etc, legt niet eens de fout bij de ander.

 38. @Alex, ik had het over Ripchris niet over l@rs.
  Trouwens humeur uitermate goed na vanochtend vroeg….