Nuttige surfweer info:

Surfweer donderdag 14 maart 2019

71 reacties

 1. Na worden we toch wel. Dit was vanochtend en lijkt mogelijk wat op de condities morgenvroeg in ochtendschemering.

 2. @RSBLR

  Een uitnodiging om buiten het vertrouwde Kennemerland op zaterdagochtend het Haagse zand te trotseren. Het schijnt dat de voor ons cross aanlandige Mistral daar voor kneiterstrakke wandjes zorgt. Tevens een goed moment om te zien welke keuze wordt gemaakt met betrekking tot de 4 voudige quiver die in jullie bezit moet zijn.

  Onder voorbehoud zullen de blond moroccans zich dinsdag begeven tussen het meerkoppige surfmonster te Kennemerland.

 3. Wijk was vanochtend vroeg erg goed: clean, krachtig, redelijke hoogte. Maar je moest er wel vroeg bij zijn want de wind kwam rond 8 uur weer opzetten

 4. Hey Tobias,

  De laatste update ziet er niet meer zo goed uit. Ik had net de auto geladen om morgen rond 4u 30 te kunnen aanrijden, maar nu begin ik toch te twijfelen :/

 5. Ouddorp is zeer matig, zit niet veel hoogte in. Ik twijfel nog even of ik een nat pak haal.

 6. Wijk was met sup bijna niet door te komen. Duckdivende golfsurfers hadden mooie bakken van golven.

 7. Egmond noord was mooi van 06.30 tot 08.00 om 08.15 draaide de wind en ging ie hard aan. Daarvoor mooie bakken gehad.

 8. De Noord was heel fijn van 12-14u, gek genoeg werd het daarna tegen de voorspelling in een stuk minder. Was trouwens erg relaxed en rustig in het water. Alleen omkleden met die wind zeg, pffff

 9. @tobias hoi! Ik vroeg me af of de voorspelling voor dinsdag nog positief was. De website windguru voorspelt golven die niet groter zijn dan 0.7 meter in zandvoort op dinsdag maar die website is niet altijd even betrouwbaar.

 10. Toch wel behoorlijk aan de maat vandaag al. Is lastig buiten komen met die wind en hoogte! grrrrr
  Golfrichting is nog wel west (met misschien een heel klein beetje wnw)

 11. Maandagochtend draait de swellmotor van het lagedrukgebied nog op volle toeren. Dat zegt eigenlijk al genoeg.

 12. Waz inderdaad lastig kwam er niet doorheen te veel wind zag een hoop gasten dikke golven pakken alleen maar schuim ritten vandaag voor ons tot !!dinsdag

 13. ai, dat ziet er inderdaad niet best uit. Zal vast ook in kleinere delen in het water zitten. Lastig inschatten hoe ernstig / gevaarlijk dit is, iemand een idee?

 14. Paraffine is niet schadelijk voor mensen, wel kunnen honden en andere dieren er ziek van worden als zij het opeten. Ook vogels worden ziek van paraffine,

 15. De vraag ‘is het wel verstandig om in het water te gaan? (ivm watervervuiling)’ is een vraag die je jezelf permanent moet stellen als je in Nederland buiten Zeeland/de Wadden surft.

  De zee tussen Den Helder en Antwerpen is permanent ernstig vervuild (muv Zeeland). Vaak genoeg ruik ik een zeepachtige geur tijdens het surfen in Zandvoort, die me doet denken aan de geur van het zoetwaterbeekje in mijn geboorteplaats (waar het riool op was aangesloten, en waar bij de watervallen van sluizen permanent schuimkoppen waar te nemen zijn).

  Vergelijk de waterkwaliteit van de Wadden eens met die van de kust van Zuid-Holland/Noord-Holland!!

 16. Eyball ijmuiden …
  Veel rollers loopt niet echt lekker swel komt niet om de pier heen ik haak ag morgen beter hopelijk

 17. Ook wel weer opvallend dat het zogenaamd voor mensen niet schadelijk is maar voor alle andere dieren wel.. gevalletje we zeggen dat het niet schadelijk is dus loos die handel maar.

  Maargoed morgen vrij dus toch gewoon lekker het water in met die mooie vooruitzichten 🙂

 18. Waar is het mogelijk om wat te huren morgen? behalve Scheveningen want dat is wat te ver treinen voor mij… liefst makkelijk bereikbaar met ov.
  zag dat Surfana Zandvoort alleen in het weekend open is 🙁

 19. Volgens mij staat er dat het schadelijk kan zijn voor dieren als die het eten. En kan me voorstellen dat vogels wat minder lekker zwemmen/vliegen met goedje op de vleugels. Zolang mensen dat niet doen is er geen probleem toch?

  Verder echt niks om druk over te maken. Aantal jaar geleden is het ook gebeurd, beetje alsof er brokjes kaarsvet ronddrijven, als je al wat ziet

 20. vwb vervuling; zeewater komt in je holtes (van je hoofd ja). verder is het noordzeekanaal inderdaad vrij vervuild, riool overstort heeft het gelukkig al een tijdje niet gedaan, dan heb je nog tata steel etc. ik denk dat we het niet willen weten allemaal. maar over het algemeen is surfen wel een gezonde bezigheid. ontopic; surf is stevig aan de maat nu, wind zakt, morgen offshore dus een mooie 30 uur surf condities. enjoy!

 21. IJmuiderslag was rond middenuur vrij episch. Lange rechtse cleane wanden rolden zo de haven van bloemendaal in. Rond 13 was t afgelopen met de pret en werd t een rommel. STEEEUK!

 22. Welke zandbank kan ik het beste op surfen in Zandvoort? Ik kom morgen aan op station dus vanaf daar te bereiken

 23. Ik vlieg zaterdag richting Bilbao voor een surftripje in noord spanje. Iemand tips voor verblijf en/of golven? Zijn intermediate/advanced.

 24. Iemand was ook op de middag foto’s aan het trekken. Geen idee wie het was, maar misschien kan iemand me naar een instagram ofzo wijzen? Thanks 🙂

 25. @nele

  heb je nog meer foto’s? zoja, zijn ze ergens te zien?
  was een leuke sessie gisteren, relaxte sfeer 😉

  gegroet

 26. Neen enkel deze.. Was idd leuk gisteren, na werk nog even in t sop. Er stond wel iemand met een ‘echt’ toestel (en een goeie flash? ☺) op strand maar geen idee waar die foto’s staan..

 27. Teering ziet er goed uit.. tot 15:00 tentamens maken hopelijk komt het dan nog een beetje door

 28. WaZ / Noordpier was vanochtend vroeg een behoorlijke klotsbak tov hoe het nu loopt. Iemand enig idee hoe dat verschil kan komen? Komt het door (afgaand) getij en stroming of iets dergelijks?

 29. Scheef zuid vanochtend vroeg en vanmiddag op de noord beiden behoorlijke klotsbak! Had op beter gehoopt (en verwacht). Zag in de loop van de ochtend mooie beelden op de cam maar kon toen helaas niet. Wel lekker zonnetje en een beetje power in de golven:)

 30. idem dito met het geklots op Zuid.. tussen 10 en 1230 was t wsch t best, maar daarna al snel choppy, piekig, en boel rare weerkaatste golfrichtingen..
  Met zo’n forecast is t vaak beter, ik kan er de vinger er niet op leggen; zoveel wind stond er niet, ook verderop niet… Iets met vloedstroom ism hoog water? Derde dinsdag van de maand? Iemand een betere verklaring?