Nuttige surfweer info:

Surfweer donderdag 12 november

100 reacties

 1. Helaas morgen niet om 16:00u eb maar pas om 18:00. Waarschijnlijk bedoel je surfbaar vanaf 16:00u

 2. Morgenochtend vóór de Zoom meetings beginnen de moeite met een longboardje omgeving Bloemendaal, IJmuiden of Wijk?

 3. Er gebeurd geen reet met het weer bij ons de komende weken. Alleen met slappe zuidwesters , boring

 4. Wil volgende week van donderdag tot zondag gaan surfen.. Zou je nu eerder op Zeeland (Domburg area) gokken of waddeneilanden? Zowel golfsurfen als kiten trouwens 🙂

 5. I had a great session at Wijk aan Zee this morning in the squall! But I left my bar and lines on the beach; North 5 line element blue/red. Did anyone pick it up?? Pleeeease? Thanks

 6. Yoo, zou het misschien mogelijk zijn die cam bij aloha wat langzamer te zetten? hij beweegt zo snel dat je vaak geen hele golf kan afkijken. Maakt een afweging (en mindsurfen) maken wat moeilijk.

 7. Zal eens kijken.
  Sessie begin middag was heerlijk. Ga wel even het wetsuit advies aanpassen. Na een uur behoorlijk koude handen. Peddelt best lastig als je je vingers niet bij elkaar meer kan houden. Dus voor langere surfsessies toch iets van 2mm handschoenen vanaf nu. Korte sessie van 1 uur kan nog wel zonder.

 8. Mee eens, over die cam. Dat is een goeie. Ik geniet ook vaak even mee vanaf mijn woonwerkplek, en het gaat net te snel inderdaad. Plus focus wat lang op de minder interessante delen. 👍🏻

 9. Ik meen me te herinneren dat de webcam van hartbeach voorheen een functie had dat je zelf de webcam op een bepaald deel van het strand kon laten richten door met de muis dat gebied te selecteren. Inmiddels kan dat niet meer (geen idee waarom, want het was super handig), maar misschien kan dat bij de aloha webcam ook?

 10. De webcam langzamer/vloeiender laten draaien zou top zijn. Zeker vanwege de hoge resolutie.
  Graag wel de draai bewaren zodat ook de golven richting het windsurfpad in beeld blijven.

 11. Willen volgende week van donderdag tot zondag gaan surfen.. Zou je nu eerder op Zeeland (Domburg area) gokken of waddeneilanden? Zowel golfsurfen als kitesurfen trouwens… Waar zou jij dan heen gaan? Thanks

 12. Is voor nu denk ik prima, volgens mij gebeurt er niet veel bij de pier :). Wel echt handig om even wat langer naar dezelfde plek te kijken!

 13. Ja, ja, ja, heel graag langer richting pier! Had gisteren precies dezelfde gedachte en vind ’t dus nu ook heel grappig dat ie vast staat naar precies de andere kant. 🙂

 14. Nu de golven nog.

  Er zit al wel een verhoging op de metingen, maar richting is nog heel zuidelijk. Waarschijnlijk is het tij nodig voor dat laatste zetje. De wind is iig niet het probleem, die blijft flink zuidelijk. Alleen het front met regen eind van de middag geeft meer ZZW wind.

 15. Koude handen zijn inderdaad niet fijn.
  Maar met gesloten vingers of losse vingers peddelen maakt toch geen verschil?
  De oppervlakte van je handen blijft immers hetzelfde.

  Gr,
  Marcel

 16. Ik weet dat MSW niet de beste app is om naartoe te kijken. Maar ik vraag mij af voor zondag hoe het komt dat die flat aangeeft in de ochtend van laag naar hoog? Normaal zou het dan toch de moeite moeten zijn met vloed?

 17. @marcel, probeer maar eens met peddelen of zwemmen. Het meest effectief is heel licht van elkaar af, of bijna niets. Dat vergt nogal wat coördinatie, wat met koude handen niet meer lukt.

 18. Je zou deze vraag aan msw moeten stellen, die weten hoe hun crappy model in elkaar steekt, niet aan tobias. Hint: msw houd igg geen rekening met het effect van het getij op de golfhoogte.

 19. Ik kan inderdaad helemaal niets zeggen over msw en gebruik het zelden.
  Het lijkt me sterk dat ze de invloed van het getij meewegen, want die is per spot verschillend. En ook nog eens per swell / windrichting.

  Het meest belangrijke bij het interpreten van dit soort waardes is de golfrichting en de periode. Die eerste moet minstens een klein beetje naar de kust toe staan. Aan zuid heb je dus in de regel niets. En de periode minstens 6 seconde, hoewel 5s heel soms ook toch iets van golven kan geven.

 20. Gaat niets meer worden vandaag. Golf frequentie zit te hoog boven de 200mhz.
  Update voor zondag volgt later.

 21. Wordt het morgen nog wat naast de pier in Wijk? Ik wil weer lekker surfen op m’n nieuwe longboardje.

 22. Site stond nog op zomertijd, was het nog maar zomer…

  Eduard, heb je een foto of screenprint gemaakt? Metingen en webcam zagen er wel inimini offshore uit:

 23. Mooie beelden.
  Zelf vind ik vooral het beeld van die oude bikkels die het water in lopen terwijl een surfer in vol tenue eruit wandelt echt goud. Net alsof er 2 jaargetijden in elkaar zijn gemixt.

 24. Vandaag wijkie super vette sessie. Er was een dame In het water aan het filmen waar ga je de filmpjes posten?

 25. Nog ver weg en de details kunnen nog flink wijzigen maar komende vrijdag ziet er de afgelopen runs goed uit. Fingers crossed!

 26. @mooie beelden: Bedankt en ja die bikkels zijn geweldig, die deden ook nog echt veel pushups en dan dat water in tussen alle in gepakte surfers. Zou er zo een hele video over kunnen maken haha.

  @Morris,
  Vrijdag ziet er zeker leuk uit, hoop er ook weer in te duiken, camera thuis laten 😛

  Vandaag waren de golven mooi van vorm….
  Surf training was lekker dicht aan de kant haha

  https://youtu.be/AUMbz-832zE

 27. @Maarten, mooi! De blessure is voorbij? Laatste runs laten inmiddels toch alweer meer wind zien. Eerst maar eens vandaag het water in. Have fun allemaal!

 28. Ik sprak haar gisteren even nadat ze me had gefilmd. Ze had het over een of andere facebook groep (surfers Nederland oid?). Was net al op zoek maar kon hem niet vinden. Weet iemand wat er voor facebook groepen zijn, waar surffoto’s en -filmpjes worden gedeeld?

 29. Tobias, deze site is niet beveiligd (geen slotje). Ben geen expert, maar schijnt toch redelijk eenvoudig te zijn en wel wat te schelen. Of is dit bewust?

 30. Dat slotje (SSL) voorkomt dat (gevoelige) data kan worden onderschept tussen de client en de server. Voor zover ik kan zien wordt hier geen gevoelige data (zoals login gegevens) verwerkt en is er dus niets te onderscheppen.

 31. het enige wat hier helaas valt te onderscheppen is of er golven aan komen/staan 😉 hahaha

 32. Waarom heeft niemand het over die 10 meter hoge golven die donderdag op de noordzee ontstaan!? Surf zo’n 10 jaar in Nederland, maar deze hoogte heb ik niet vaak gezien.

 33. tijdens deze sessies is het mogelijk vragen te stellen aan vertegenwoordigers van zowel rijkswaterstaat, gemeente rotterdam als mede Eneco.

 34. Hey allen!
  Gaat de noorder swell van donderdag op vrijdag doorkomen tot in Belgie (Oostende)? In de voormiddag lijkt me van wel. Maar ben toch niet helemaal zeker.. Is het nadelig dat het laagwater is om 11u?

 35. @Scheveningen
  Het was inderdaad weinig spectaculair, maar toch een paar aardige ritjes kunnen maken. Beter dan gisteren in ieder geval, maar de wind was wat te zuidelijk voor echt lekkere golven.

  Gisteren en vandaag de eerste golfjes gepakt op mijn ooit gebroken, maar nu weer gerepareerde board. Gisteren lukte niks, maar werkte mijn lichaam ook niet echt mee, maar vandaag leek het weer ergens op. Wil hem graag testen in een dikke noorder swell dus hopelijk later deze week.

 36. Vanaf vrijdag begin middag voor een weekendje op Ameland. PRAYING dat de wind offshore draait die middag 🙂

 37. De swell komt door tot Oostende. Hoger water is beter dan komt de swell beter over de zandbanken die voor de kust liggen.

 38. @Ja Sooi @Tobias

  Geldt dit voor de ganse Belgische kustlijn? Liggen de banken dichter dan in Nederland?

  Wij surfen aan de Belgische westkust (Oostduinkerke/Nieuwpoort/Lombardsijde) en de forecasts van Tobias lijken meestal aardig te kloppen tot aan onze uithoek. Eerder is het nog wat beter dan voorspeld dan dat het minder of helemaal niets is.

 39. Hele mooie golven Wijk bij Windsurfpad vanaf 16.00 uur. Wel vliegertje erbij maar kwamen hele mooie sets binnen rollen

 40. Zou er morgen (woensdag 18) iets te surfen vallen met longboard of fish in zeeland of skiffa

 41. Liep niet echt lekker hier vanmorgen. Zat wel wat hoogte in, maar was erg matig qua kracht en vorm. Wel echt lente weer!

 42. Weet iemand of de slufter texel de moeite is om heen te lopen?? Zijn de golven er anders bij de uitmonding?? Thanks

 43. Gisteren wijk van 9 tot 12.30 eerst veel klots en weinig hoogte toch maar naar buiten gepaddeld naar achterste bank liep het echt lekker dikke lijnen en push takke eind paddelen dat wel en tussen de kitters in maar wel hele mooi golven zag er van de kant niet uit maar eenmaal achter dikke pret en hellemaal alleen en je zal t niet geloven maar heb zelf een kitters zn board opgehaald die die verloren was zn lease was gebroken denk ik

 44. @Ken
  Voor de hele Belgische kust geld een veel groter getijde verschil dan in Nederland .
  Hoog water zal dus in België bijna altijd noodzakelijk zijn voor goede golven gezien de zandbanken.

 45. Morgen bij hoog water weer wat surf @ de Zeeuwse zuid stranden , de waterstand zal volgens voorspellingen boven de 3 meter (Vlissingen) uit komen.
  Hopelijk is er genoeg swell van betekenis, vanaf de Noorzee, aangemaakt.

 46. Wijk was top einde middag bij Volwaterpad, wat een lijnen. Niet verwacht, sunset er bij. Magic! Top call Tobias!

 47. Waar kan ik de actuele swellrichting het best vinden (app-site)?
  Ben benieuwd of deze morgen nog westelijk is. Ook wanneer de wind naar Noord draait.

 48. Ben ook vooral benieuwd naar morgen einde middag voor bv ijmuiden. Is de wind dan voldoende noord en komt er genoeg swell om het havenhoofd gekruld voor wat surfbare bakken?

 49. Zijn handschoenen en hoodie al nodig dit weekend? Dan moet ik namelijk nog even wat aanschaffen

 50. @Niels. Je snapt mn vraag.
  @gear. Ik had van de week voor t eerst mn handschoenen weer aan(erg fijn), zonder boots lijkt mij geen optie, zonder cap ook niet maar dat is een persoonlijke (met dit weer).

 51. Gek. Ik vond het vandaag helemaal niet zo goed in Wijk. Het was echt een klotsbak. En dat terwijl er de swell van het jaar was voorspeld met boeimetingen zoals in Nazare. Wie heeft er wel lekker gesurfd en waar en hoe laat?