Nuttige surfweer info:

Surfweer donderdag 10 mei 2018

60 reacties

 1. De depressie die zondag voor de ingang van het kanaal ligt, maakt het maken van een windverwachting voor de Benelux behoorlijk onzeker. Ff afwachten wat dat laag gaat doen. Liefst komt het door het kanaal onze kant op natuurlijk!

 2. Klopt, stond verkeerd. Heb het nu aangepast. Donderdag is dit de maximaal haalbare wind. Geen vetpot helaas.

 3. Wellicht kent iemand hier de eigenaar van de blauw/witte Volkswagen T1 (Electric) die metregelmaat in Zandvoort geparkeerd staat.
  In voorbij gaan leek de auto die er vanochtend achter parkeerde (10:45u) de bus te raken. Die bestuurders was al uit de auto toen ik weer langs kwam. Wel een klein fotootje van beide autos gemaakt, in geval de bestuurders geen briefje heeft achtergelaten.

 4. Als je het kenteken hebt kun je volgens mij de politie laten bellen naar eigenaar dat je info over beschadiging hebt

 5. Een kleine vraagje voor de mensen die op de wadden gaan surfen

  Ik ben vrijdag daar in de buurt en het leek me wel leuk om op Terschelling te gaan surfen ( nog nooit geweest ).

  Hoe doen jullie dat , auto op het vaste land parkeren en dan de overzet op en te voet tot aan het strand ? Of rijden er bussen ?

  Kun je ergens je kleren enzo wegsteken in een locker in een van de strandtenten ?

  grz

 6. auto op het vaste land en dan lopen naar de boot… en dan een taxie of bus…. spullen laat ik altijd gewoon op het strand liggen… tot nu toe altijd goed gegaan 😉

 7. Hallo iedereen,

  Vraagske; etretat ziet er mij een optie uit voor dit weekend. Morgen te sterke onshore wind maar de dagen erna zwakt hij af en eerder offshore. De swellrichting zit ook goed. Dit is tenminste wat ik afleid uit de voorspellingen..zijn er spots dichtbij etretat die beter beschermd zijn tegen sterke onshore wind? En iemand nog meer nuttige tips betreffende deze spot? Alvast bedankt:)

 8. Toch enige twijfel voor etretat. Surfreport geeft maar 0,3 terwijl windguru toch betere voorspellingen geeft voor zaterdag.

 9. Wat zou het beste tijdstip zijn om te surfen bij den helder vandaag ? Ik ben er in de buurt maar ken de surfcondities er niet .

  Spots zijn ook altijd welkom

 10. 5mm lijkt mij nog het fijnst. 4/3 kan natuurlijk ook met schoentjes en handschoenen..

 11. Heb al een hele tijd niet meer gesurft, dus weet niet meer wat er allemaal aan moet. Handschoentjes gaan in ieder geval niet meer mee. Schoentjes is nog wel lekker. Als de zon schijnt en het is lekker weer dan is 3/2mm al prima. En anders gewoon een goede 4/3mm. Een 5mm lijkt me wat te veel van het goede.

  Moeten er wel eerst golven komen. Zo laat mogelijk gaan. Iig pas v.a. eind van de middag. Zeeland treft het niet, want daar al laagwater. Dus zo goed als flat. Dit is de piek van de wind. Is maar net genoeg voor een kleine rimpel.

 12. Eerst golfjes gespot op de Maasvlakte. Maar niet echt de moeit om het rijden waard zoals je ziet…

 13. @Tobias een 3/2????? Sorry maar het water is nog rond de 9 graden. Veel te koud voor een 3/2.

  Sowieso 4/3 tot de golfstroom binnenkomt met het echte warme water halverwege Juni…

 14. Als de zon schijnt, he!
  Water zit al lang weer tussen de 12-14 gr aan de kant. Verder op zee kouder. En ik bedoel echt een goede (nieuwe) 3/2mm met gesealde naden (zoals deze bijvoorbeeld).

  Zondag begint er trouwens ineens goed uit te zien! En maandag al helemaal. Ik sla vandaag denk ik maar over, om credits op te bouwen.

 15. Volgens mij heeft rijkswaterstaat er nu helemaal een zooitje van gemaakt… er missen nogal wat gegevens bij de ‘golf-parameters’. Anyway, straks maar even plonzen…

 16. Nice surprise vanmiddag IJmuiden. Gegaan met windsurfgear, maar na een rak was het al duidelijk.. crap! Gelukkig sup ook mee en van 14:00 – 16:00 best lekkere golfies kunnen pakken. Alles heel kort op elkaar en weinig power, maar aardige hoogte en holte. Rond 15:30 kwam de wind (terug?) en werd het rommeliger.

 17. Ha Tobias, Harmonie model lijkt wel heel positief over de windafname zodirect. DMI wat minder. Welke is in deze het meest te vertrouwen vanavond? 🙂

 18. Uurtje geleden even op MV gekeken, maar t was niet genoeg vond ik. Ongeveer 30-40 cm max, vlak op de kant en korte periode…. wel heel mooi clean.
  Hopelijk binnenkort weer wat meer hoogte.

 19. @singlefin:orange Klopt. Ik heb een tijdje geleden al contact opgenomen met RWS, maar kennelijk zijn ze niet zo snel in deze periode.

  Via een omweg heb ik nog wel de data beschikbaar in mijn kaart, van sign. golfhoogte en deining, zie: http://actuelegolven.nl

  Even f5 als het niet meteen laadt, ook hun loadbalancers lijken kapot.

  Deze gegevens staan niet in die ‘lijst’, dat kostte me teveel workarounds. Ik zal na dit weekend weer eens rondvragen daar, als ze terug zijn van vakantie…

 20. Hi there,
  I normally surf in Scheveningen, but this Sunday, if surf is up, I might go to Wijk aan Zee. Where is the best spot to park your car?

  Best,

  Petr

 21. @ Peter,

  Velsen-Noord is wright,

  Just remember than when you pass the village (with the horsefield in the middle) to keep your breath in untill you pass the first windmills.. 😉 After that you can park your car at the parking of SeaYou (diner)

  Just kidding. Have fun!

  And don’t start trippin’ when the locals are rippin’

  😉

 22. Velsen noord is the place too be almost no one surfs in wijk aan zee almost all info on internet is wrong untill you check maps and google u will find out velsen noord ! where it all happens !zee u on this sunday ,when waves are coming in !!

 23. @bsb volgens mij dus een nieuw project door Scheveningse surfers. Heb even verder gekeken en het komt in Den Haag voor het einde van 2018. Het heet http://www.247waves.nl en je kan al surfuren kopen bij ze. Gaat echt snel nu. Hoe vet!?!

 24. En wachten.. en wachten en wachten… en flatness.. hoe glad kan het zijn..

 25. Wavepool in 2018 hhhmmm ik lees niets over vergunningen en over de technologie….ik weet niet hoe ‘real’ dit allemaal is

 26. Dit voelt als één van de karigste surflentes in de Noordzee die ik heb meegemaakt. Er lijken geen serieuze depressies over de Noordzee te trekken die klassieke ZW-er opleveren met een paar dagen later noordswell en deze hoeveelheid Noordoosters is volgens mij ook out of the ordinary.

  Is dat allemaal te wijden aan fluctuaties van de jet stream? Of zijn er nog allerlei andere factoren die meespelen?

  Ik ben benieuwd hoe jij dit voorjaar duidt, Tobias. Heb je een vergelijkbaar seizoen in de archieven?

 27. Helemaal mee eens, ben ook benieuwd of de verwachtingen van a.s. week zullen overleven of ook weer als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen..

 28. Blijft wel staan hoor! Anders eet ik mijn schoen op (surfschoen).
  Btw, zijn die nog nodig nu het water bijna 12 gr is?

 29. Tijdens deze bijna eindigende flatspell een vakantie vraagje. Ik zit te kijken naar vluchten naar fuerteventura in oktober. Heeft er iemand tips voor een goedkope vlucht want ik vind de ticketprijzen op dit moment aan de hoge kant (al gauw 300 pp en we gaan met ons 4-en)

 30. Tobias het is tedoen zonder handschoentjes.
  Surfhandschoentjes is voor ieder persoon anders..

  En als je een hap in je surfschoentjes zet, is het net kauwgom haha.. 😉

 31. Thanks, Snes. Verhelderend stukje. Ziet er niet naar uit dat klimaatverandering een positieve uitwerking heef voor Noordzeesurf.

 32. @Snes n Lea
  Ook wind molens in zee-kabels op zee bodem enzo. moet effect hebben

 33. voor de belgische kust zal er voldoende swell zijn (kmi geeft 1.5 tot 2m uit vandaag) maar ook krachtige onshore wind (5-7bft). ik vrees dat het ni simpel zal zijn om door de branding te geraken….

 34. Hazzie, ga je in de herfst vakantie periode? Zoek op de niet vakantie data en met een incognito browser, schijnt ook wel eens invloed te hebben op resultaat

 35. Hazzie, check Vueling, Spaanse low budget vliegt direct op Fuerte vanaf Schiphol.