Nuttige surfweer info:

Surfweer donderdag 1 december 2016

84 reacties

 1. Vannacht loopt de golfhoogte verder op. Van 1,5m langs de stranden van Noord- en Zuid-Holland tot ruim 3m boven de wadden.

 2. Verder komt er ook nog swell van ver. Gisteren en vandaag een storm die richting de Barentszee trekt. Swell daarvan komt pas zaterdag aan bij ons. Met de swell in de Noordzee onstaan, is de combinatie vooral goed in midden en noorden. De verre swell heeft te veel periode om België en Zeeland goed te kunnen bereiken.

 3. Oe lala, dat ziet er heel veelbelovend uit.

  Ik zet mijn knaken in op zaterdag. Hopelijk classy conditions voor de dikke plank.
  Morgen helaas teveel verplichtingen. 😉

  Cheers guys. Dat het maar een fijn weekend mag worden.

 4. Ik kwam net na die gasten met die zeehond het water in, zag ze verderop lopen (besefte op dat moment niet dat ze een zeehond aan het vervoeren waren). Even later kwam vader/moeder zeehond opdagen hevig op zoek naar zijn kroost!

 5. heeft iemand toevallig een eyeball voor scheef zuid? of is het daar misschien cleaner dan noord?

 6. Snap de bedoeling niet met dat baby zeehondje?

  Dat beestje hoort toch bij zijn Mama!

  Gewond of zo? Of grappig?

  Het is een wild dier?

 7. Advies, gewoon de zeehonden met rust laten. Ouders zijn vaak gewoon in de buurt maar blijven op afstand vanwege aanwezigheid van ‘de reddende mens’. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor jongen vogels die uit het ‘nest zijn gevallen’, laten liggen: ouders zijn altijd vlak bij.

 8. Zeehond jongen liggen juist vaak alleen. Dit is een deel van het opgroeien van jonge zeehonden. Die horen wanneer ze bijna alleen verder kunnen zelfs enkele weken alleen te liggen, in die weken kunnen ze een goede vacht ontwikkelen voordat ze op pad gaan. Wanneer deze nog niet ontwikkeld is zinken ze namelijk.
  Daarom de tip: zeehondjongen niet meenemen en als je erg twijfelt, even zeehondencreche of iets dergelijks bellen.

 9. Laatste tip 🙂 Veel beesten ‘acteren’ gewond en hulpeloos te zijn bij benadering van mensen, als soort van oversprongedrag. Gewoon met rust laten is het beste.

 10. Zandvoort rond half 2 erg mooi. Bleef nog een poosje zo. Toen we er tegen half 4 uit gingen was het beduidend minder.

 11. Domburg SUP van 11:30 tot 14:00 was een Balance-Act wegens hoge chop (tot 1m) tussen de echte golven (soms 2m). 12min balanceren voor 20 sec te rijden en dan 3m40 om terug voorbij de branding te geraken.

 12. HVH 15:00 – 17:00 Smooie hoogte, kracht, wind viel ook weg , kwam er nog redelijk doorheen met 10 ft LB , prima sessie. Morgenochtend de left-övers.

 13. Goede voorspelling voor Wijk! Wind ging er praktisch helemaal uit rond drie uur en kwamen best mooie lijnen door met goede hoogte.

 14. Wat een ‘aars-schoppende’ SUPersessie!!!
  15:00 – 16:45 windmolen II WAZ . Erin met flinke chop die gaandeweg goed uitcleande, maar meteen al goede sets met hoogte, kracht en goede lengte.
  Héérlijke lange ritten met veel diepe turns. Ik waande me af en toe in Bretagne.
  Een van de beste, zoniet de beste sessie op de 8’8″ van dit jaar voor mij.

 15. Ouddorp was lekker! Kunnen we de foto’s nog ergens bewonderen die gemaakt zijn? (: Zou tof zijn!

 16. Normaal zou je een zeehond laten liggen maar je weet niet eens de context. En waarschijnlijk moest het wel geholpen worden.

 17. Vandaag het zeehondje in wijk inderdaad overgedragen aan de hulpdiensten. Bleek dat de kleine zeehond erg onderkoeld was geraakt en door de verwondingen het misschien niet zou overleven. Hij was minstens 20 kg gewicht kwijt geraakt. Volgens de man van de EHBZ was het geen jonge zeehond maar leek dat zo doordat hij zo was vermagerd.

  Vanavond heb ik contact gehad met de EHBZ en heeft de zeehond het helaas niet gered..

 18. IJmuiden was vanmiddag ook helemaal top..lekker rustig en mooie lijnen tot aan ijmuiderslag.

 19. Zandvoor ben ok longboard golfen +-0.6 miss wat hoger mt wat geduld snel de zee in voor ht laag water is

 20. HVH was echt leuk !! Fijn piekje voor ons eigen !! Een metertje offshore met fijne wandjes !!! Voldaan

 21. Tijd: 1300/1500 uur,
  Wijk was meer dan longboardable!

  Niet echt clean, noem het semi, maar mooie meter+ sets!

  Ver naar achter met laag het beste bij Pier!

  Maar de Hol-landse echte bakken waren daar waar de lage lange banken overgaan naar diepere met opkomend tij! Lange grote lijnen toen!

  2 uurtjes topgenieten maar moest helaas stoppen omdat de kou nu toch wel mijn botjes ging raken!

  Stoked!

 22. Ik ben een week in Senegal van 16 tm 24 december….onder Dakar – in de omgeving van Thies en Somone…er schijnt daar een surfspot (the secret spot ;-)) en een surf rental te zijn…

  Weet iemand misschien een kaart waarop ik zou kunnen zien of er daar golven binnenkomen

  Alvast bedankt !!

 23. Ff vraagje vh weekend gesurft, nu stinkende
  Hand cq schoenen , wat kan ik eraan doen ?
  Behalve dure pissoff / slosh gebruiken !
  Iemand raad ???

 24. Hoi SurfRob, ben vaak in Senegal geweest. Nou heb je 2 Secrets spots, beide niet zo Secret, eentje in de Almadies( Dakar )en eentje bij bij Somone. Check de FB pagina Secret bay surf Somone Senegal. Neem aan dat je ook boards kan huren. kijk ook even op http://www.surfsomonesenegal.com.
  De punt van Dakar pakt de meeste swell maar hier heb je ook genoeg goede dagen! Fantastische surf en nog niet zo druk. Seneca is echt onwijs tof.

  Mocht je meer info willen dan stuur je me maar een bericht.

  Groet Casper

 25. Wetsuits en gloves/booties af en toe (hand)wassen / weken met een beetje Biotex doet ook wonderen. Kan voor het neopreen en de naden weinig kwaad en je staat versteld wat voor troep er uit je pak komt.. Voelt (en ruikt) daarna weer als nieuw!

 26. @ CASPER

  Dank je voor de info en de links naar de websites…heb jij daar in Somone zelf ook gesurft ?

 27. @Rob Nee, wel een aantal spots onder Dakar, Yenne is er 1tje van. zo n uurtje rijden. Heb ook een stuk zuidelijker in de Casamance gesurft maar daar moet je geluk hebben. De man en vrouw die het surfcamp in Somone hebben ken ik wel. Heb ik 2 x ontmoet toen ze nog op Ngor(Dakar) woonden. Hele toffe mensen dus zoek gewoon even contact en ze zullen al je vragen beantwoorden. zij is trouwens Belgisch.Heel veel plezier, Senegal is echt een geweldige surf bestemming en vooral ten Zuiden van Dakar genoeg spots die amper gesurft worden.

 28. @ Compagnon 3000:
  Zaterdag eind middag (low tide) zit de wind in de goede hoek , maar hard istie niet.
  Redelijk clean golfje, denk ik, te klein misschien, ( indien de voorspellingen juist blijken)

 29. Vanochtend een nieuwjaarsochtendsurfsessie met Rens Koolen en Erik Rijsenbrij in Zanvoort.