Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 8 september 2015

110 reacties

 1. Vanmorgen vanaf het eerste licht op de zuid gelegen. Was rommelig in het begin, maar na half 8 werd het wat beter. Meer hoogte en meer lijn. Half 9 moest ik er uit want er moet weer gewerkt worden. Al met al best een lekkere sessie gehad. Lekker rustig voor de verandering. Eerste half uur in mijn eentje en daarna met 3 á 4 andere early birds

 2. Oehh Noordwijk was heerlijk vanmorgen, meter clean en lange lijnen, heerlijk gesurfd, meer hadden dat id en das altijd gezellig, mits je niet op elkaars lip gaat liggen haha.
  Dikke grijns op mijn gezicht en nu hop hop aan de verplichtingen

  Btw, ik zoek een parttime baan(horeca of ass.manager winkel, zoiets)graag iets met surf, als iemand iets weet? Mail4coco76@gmail.com thankxx

 3. Waz viel tegen tussen 11.30 – 13.30
  Kwa hoogte en kracht had ik er meer van verwacht na 13.00 kikte de nnw er in….verwaaide lijnen. .

 4. Ik vond het net op scheef bijzonder slecht, maar misschien ook wel een beetje verwent geraakt de laatste week.

 5. WAZ 10-12 was echt ruk, totaal geen kracht, shifty peaks. Klotsbak. Had er veel meer van verwacht.

 6. Domburg was best ok vanochtend tussen 09.45 en 11.30u. Beetje rommelig af en toe heuphoog en soms zelfs wat lijn in de golven. Leuke afsluiting van deze surfweek!

 7. Nog een leuke morgen vandaag in Domburg om beetje ‘af te kicken’ vd laatste surfweek. Half metertje id sets, weinig wind en zeker wat lijn.

 8. we zijn gewoon een beetje verwend geraakt door de afgelopen dagen! als ik morgen ochtend nog ga spelen, ga ik zonder verwachtingen!

 9. MV2 was prima: klein maar fijn. Begon rond 9.00 klotserig en zonder lijn. Darana steeds meer lijn en af en toe heup hoog+. Echt clean is het niet geworden in de tijd dat ik er was (tot 11.00).

 10. En ik was op MV van 11:30- 15:15 en dat was niet heel klein…take-offs van headhigh en golven zeker schouder…en best wel clean
  Na 14:15 werd het wat lager..rond heup.

  En dit was heel mooi ook juist op de SUP…morgen wordt me te klein Tobias met lesgolven.
  SUP is niet (erg) leuk op kleine golf, geef mij maar wat hoogte 😉

 11. @Dirbee jij bent echt een en al ALOHA! Filmpje is vet lachen!!!
  En super tof dat je altijd de tijd neemt om mensen te fotograferen.

  cheers

 12. Veel soeps was het niet, rommelig. Ook relatief trouwens die meter, na 3 weken flatness zou je waarschijnlijk epicstoked berichten lezen over dezelfde meter 🙂

 13. Na dit surfweer ff off-topic een vraagje:

  Ik ben op zoek naar een Australisch surf forum, dat vaak gebruikt wordt, want het valt nogal tegen hoeveel er echt actueel zijn en echt veel gebruikt worden. alvast Thanx

 14. In vergelijk met afgelopen dagen was het klein maar fijn (en zeker ‘gein’)!

  Hoogte vd golven inschatten vind ik notoire moeilijk. Head high? Ik zou het niet zo omschrijven maar dat is aan jou.

  Laten we het er op houden dat het lekker was.

  @Dirk: mooi werk weer!

 15. wijk van 10.30 tot 14.00 was best ok ik heb lekkere ritjes gemaakt maar dan moet je wel dan de moeite nemen om langs de kust te peddelen op zoek naar waar een bank ligt en niet als een schaap bij de meute gaan liggen wat overigens best gezellig is hoor doe ik zelf ook maar als je wilt surfen moet je blijven zoeken naar de juiste spot Ik heb me prima vermaakt en aardig wat lijntjes gepakt.

 16. Let wel bij takeoff en op de hoogste golven (van de hoogste sets) headhigh 😉

  Met SUP sta je en is de inschatting makkeljker, als mijn medeSUPer de takeoff doet en de lip komt boven zijn hoofd uit dan is het voor mij headhigh…je staat met iets gebogen knieen..

  Dit was zeker niet de hele tijd zo, maar zeker een ruim uur.

  Idd was lekker 🙂

 17. Gisteravond tot sunset op de MV2 was het ook nog steeds headhigh op de takeoff!!! En niemand in het water!
  Beetje jammer dat het na de popup slechts tot mn knieën kwam…
  hashtag: Swell uitgedoofd
  hashtag: tij werkte ook niet mee

 18. Wijk was rommelig maar goed te doen!
  Achterste Banken liepen het beste!
  bij pier iets cleaner!

  Ruim 1.5 Meter daar en weinig Surfers!

  Mijn grootste golv gaat naar Mandy! R.I.P

 19. Dat ziet er niet best uit voor de Texel open en de Domburg classic !

  Erg jammer, was in afwachting van de surf om te kijken waar ik naar toe zou gaan, zo te zien wordt het beide niks.

 20. @Glurie Lol.

  “Beetje jammer dat het na de popup slechts tot mn knieën kwam…”
  hashtag: Swell uitgedoofd
  hashtag: tij werkte ook niet mee

  Vind ik leuk.

 21. Wat raar …? Niemand in’t water op MV2 gisteravond .
  Wie waren die kereltjes dan die de hele tijd dan indroppen op de andere surfers ?
  Respect jongens , …

  Lijkt Scheef wel

 22. Ha ha Glurie, nice! 🙂

  By the way, had ik al gezegd dat ik net zo groot als Roel van V ben ;p

 23. Hey Dribee!!
  Leuk filmpje! Als ik je zo bekijk ziu je door meer door je knieen te gaan scherpere bochten kunnen maken. Tevens je schouders meer bewegen. 😉
  Succes!!

 24. Thankx voor de leuke reacties allemaal en zeker voor de tips, Stammie!
  Ik zeg het altijd tegen mezelf.. meeeeeer door de knieen. Het is best lastig om jezelf goed te plaatsen op een sup van 10″

 25. Wat mij veel heeft geholpen lager te staan; paddle inkorten, ga je automatisch meer door de knieën. ook mijn SUP voelde korter doordat ik makkelijker draaide. Succes

 26. Dag Iedereen,

  Gisterenavond was echt wel het laatste van de zalige swell die we gekregen hebben.

  Vorige week woensdagavond vloog er een drone boven de surfzone, weet iemand of die gefilmd heeft of foto’s genomen heeft? zoja, waar zijn deze te zien?

  Zaterdagochtend stond ook iemand te filmen of foto’s te nemen. Zelfde vraag als hierboven 🙂

  groeten Brecht

 27. De opties met zeer harde wind voor maandag en dinsdag zitten er nog steeds in. Ik ben benieuwd. In ieder geval grote onzekerheid nog.

 28. GearFreak brengt de boards voor reparatie naar Brunotti. Die kunnen erg goed repareren. Je kan je surfplank gewoon langsbrengen in de winkel in Katwijk

 29. tegen een muur aangelopen?? ik snap het niet! ok bord voor mn kop ja …soms wel en ok lekkere lijntjes haha …. ik zeg ook tjes ok of wordt ik oud en snap ik coole surf taal niet meer ?……. hopelijk snel nieuwe swell

 30. hopen dat er snel golven komen want ik wil mijn nieuwe boardje uitproberen. Na een zomer langer uurtje bij elkaar sprokkelen om er aan te werken is hij nu bijna klaar. De laatste laag epoxy ligt te drogen. Hopelijk dinsdagavond de officÏele doop.

 31. Ik ben wel eens het water in gegaan met een board dat nog niet goed was uitgehard. Dan krijg je allemaal witte uitslag. Maar ik denk dat vier dagen meer dan genoeg is.
  Het is mijn eerste board met een eps kern en bamboe skin. De rails zijn van balsa. Moet wel een jaartje of twintig mee kunnen.

 32. Nog nooit problemen gehad, al +- 10 eps boards gebouwd.
  Heb wel vaker een board geschuurd meteen nadat de hotcoat hard genoeg was om te schuren (denk 4-6u nadat hotcoat erop was gezet)
  Geschuurd met water en geen problemen gehad.
  Als hotcoat niet droog genoeg is merk je meteen want dan zit je schuurpapier supersnel vol. Als dat niet het geval is heb je lang genoeg gewacht 😉

 33. Bij niet lang genoeg uitharden is epoxy wel deuk gevoeliger. Alle verpakkingen zo’n beetje raden 7 dagen uitharden aan.

 34. Volgende week vertrekken mijn vriend en ik voor 17 dagen naar Tenerife en la Gomora. Had al gezien dat El Medano de plek is om daar te surfen. Dorpje lijkt me verder vrij lelijk, klopt dat? Iemand tips voor een leuke acco bij El Medano? Nog andere tips voor Tenerife? We zijn beginnende surfers.
  Weet iemand of er op la Gomera een surfverhuur zit?

 35. Hee MV1, ik ben één van die acht vervelende kereltjes! Harder peddelen volgende keer,
  Groetjes, Twan

 36. @jasper
  Leashloop eigenlijk vanwege gemak. Voel me niet zo prettig bij het idee om een gaat in mijn board te bitten om er een leashplug in te zetten. Heb er bij mijn vorige boards ook gebruik van gemaakt en nooit problemen mee gehad. Dit is mijn vierde board.

 37. @nicole op tenerife kan je beter aan de noordkant van porto de la cruze check Hotel Neptunes daar kijk je uit over de zee met mooie swell .Of bij playa de igles alhoewel bij deze laatste erg veel vervelende locals zijn zeker als je een beginner bent aan de west kant (vanwaar je Gomera kan zien liggen) ook een aantal spots waar je leuk kan surfen wel ff zoeken . als je in el medano wilt logeren kan je naar appartementen van funfactory gaan die liggen net buiten de stad in de volgende baai ,daar was ik een aantal jaren terug dus weet ik niet of ze er nog zitten t was toen een hele mooie plek maar het meer een plek voor windsurfers de golven lopen niet erg lekker daar.
  Op Gomera kan je surfen bij Hermigua (daar zij wel eens wedstrijden) maar je kan er geen boards huren .
  Als je op Gomera bent kan in San Sebastian in een leuke Backpackers hotel verblijven bij Gomerabackpacker Mochilero en doe vooral de groeten aan olly .
  Of anders bij Mari Carmen in PLay de Santiago een klein vissers dorpje.
  Have fun en ik wou dat ik ook kon gaan want ik mis mn eiland en mn vrienden op La Gomera( ik heb daar bij elkaar wel zo’n 5 jaar gewoond)

 38. heb net mn board zelf gemaakt (er was een shortboard vol in geramt met zijn punt)
  maar nu heb ik het laatste laagje epoxy met wat pigment gemengd om het kleur verschil een beetje gelijk te krijgen maar vraag me af of dit wel een goed plan was tis in iedergeval wel mooi glad geworden alleen werd het bruin in plaats van rood

 39. @Girus
  Ik heb voor de kern eps 150 gebruikt wat over was van een verbouwproject en ik kon kopen voor een tientje. Daar heb ik alle vier mijn boards uit kunnen maken.
  Bamboe en balsa rond de 70 euro geloof ik. Verder heb ik de vacuüm pomp (oude koelkastcompressor) voor 20 euro op marktplaats gekocht en alle andere benodigdheden voor het vaccuumbagging voor om en nabij de 80 euro. Maar goed die kan ik hergebruiken.
  Dan glas en epoxy ook zo rond de 60 euro (polyservice). Dus al met al ben je voor 200 euro wel klaar. Maar dat kan dus een stuk goedkoper als je er voor kiest om een board te maken zonder bamboe skin en balsa rails. Dan kan je, als je de EPS een beetje goedkoop kunt scoren, voor minder dan 100 euro een board maken.
  Ik weet niet hoe lang ik er mee bezig ben geweest. uurtje hier, uurtje daar. Als je alles achter elkaar plakt denk ik dat ik er wel een uurtje of 60 mee bezig ben geweest, maar het zou ook maar zo 80 uur geweest kunnen zijn. Dat is dan inclusief op internet zoeken naar balsa, bamboe, vacuüm pomp, etc.
  En nu maar hopen dat hij een beetje lekker surft… En anders was het een leuk leer project.

 40. Waar zetten de meeste surfers hun auto neer op Zandvoort.
  Is overal betaald parkeren met chipknip die niet meer bestaat.

 41. Heb je board gevonden, de beloning van 100 euro is vrees ik niet van toepassing…. Los van het feit dat ik natuurlijk geen beloning zou hoeven.
  Hij lag inderdaad tussen de blokken van de pier, heb restant in de stalling gezet. Hieronder foto’s, let op deze beelden kunnen schokkend zijn voor de eigenaar…..

 42. @@Sammysamstra
  niet alleen schokkend voor de eigenaar… nooit een leuk gezicht. Daar kan zelfs de ding dokter niets meer mee. Gelijk overdragen aan de Board Coroner.

 43. @ Mark: Dankjewel! Ik heb besloten om de laatste dagen van de trip (nadat we weer terug zijn van Gomera) toch in het noorden van Tenerife te boeken (waar we eerder ook al zijn). Op la Gomere heb ik al een huisje geboekt vlakbij Playa de Santiago.

 44. Iemand ervaring met SrI Lanka

  Welke spot plaats is top voor maand april mei

  Hoelang rijden van af de airport

  Zoek hotel met zwembad voor kids met top spot voor de deur

  Beloning beste tip : blokkie wax

 45. Iemand ervaring met surfen in madeira en/of porto santo ? Was van plan om met een paar maten een surftripje te doen rond 24 oktober.
  Thankss

 46. Wil in het voorjaar (februari) ergens richting het buitenland. Nou leek Marokko me wel wat. Iemand tips? Thanks!

 47. Ik was er eind april/ begin mei dit jaar. Dit is het moment dat de noordoost moesson ophoudt en de zuidwest moesson begint. Lastig plannendus want dit betekent dat het in het zuidwesten al blown out kan zijn of in Arugam nog niet genoeg swell. Wij hebben last minute gekozen voor het zuiden. Dat ging dit jaar prima, midigama en mirissa waren top.
  Het zuiden is ong 2.5 uur rijden vanaf de airport. Er isgenoeg accomodatie in het zuiden in die tijd rondom Weligama/Midigama/Mirissa. Als je zoekt ook met zwembad. In het zuiden zijn er tal van mooie spots, die meestal ’s ochtends vroeg mooi lopen. Mirissa is beter beschut tegen de zw wind en loopt eigenlijk de hele dag wel.

 48. @maroc
  Ik ga over twee weken 5 dagen naar Taghazout. Dat zou in het voorjaar ook prima moeten zijn. We zitten in Paradis Plage (dus niet in Taghazout zelf, maar op 7 minuten rijden). We gaan voor de verandering zonder kinderen dus dan kan het wat luxer dan normaal. als je dicht op de surf wilt zitten dan is het almugar surfhouse een aanrader. Dan spring je bij wijze van spreken vanaf je balkon in de line up.

 49. weet iemand toevallig paar goede surf spots in de Algarve ? rond eind oktober, toevallig iemand ervaring in dat gebied ? . of een leuk plaatsje in dat gebied ?
  dan hoor ik graag jullie reactie.
  thanks

 50. @hazzie
  Net terug Tagazhout, eerste dagen minigolfjes, maar lekker inkomen. Daarna kwam er meer swell opzetten, echt top! Lange cleane lijnen, voor mij als redelijke beginner genoeg uitdaging, maar zelfs de locals hadden er schik mee. Veel leuke spots en vlakbij Agadir zit n mooie afgelegen spot die de reistijd waard is (naam schiet me even niet te binnen zo snel). Have fun

 51. rond sagres zijn er genoeg spots -> beliche, tonel, amado, zavial, mareta
  het is echt lekker daar altijd mooi weer, goedkoop lekker kip eten

 52. @Nelson
  Thanks voor de update. Ik zie dat er voor volgende week woensdag 3,5 meter wordt voorspeld. Ik ga pas de vrijdag daarna, maar hopelijk blijft er wat swell over voor als ik er ben.Al hoeft 3,5 meter van mijn ook niet zo nodig. Mijn vrouw is een echte beginnende surfer (nooit te oud om te beginnen) en vind een meter meer dan genoeg. Vermoedelijk is Banana Point een mooie break waar we allebei wel golven van ons niveau zullen vinden. Ik op de Point en zij mee richting strand. En we hebben een auto daar dus we kunnen lekker op zoek naar een mooie break. Er zijn er genoeg daar.

 53. Zoals eerder gezegd; Sagres is echt sick. Inderdaard veel verschillende spots waarvan bijna altijd wel eentje goed loopt. Wanneer er swell de zuid kust binnen komt is Zavial een hele vette spot. Wind is daar bijna altijd offshore en zorgt voor dikke holle barrels.

  Tonel, meer aan de noordkant, is wanneer er wind staat vaak erg choppy en niet heel fijn vind ik persoonlijk. Amado is dan vaak wel tof! Erg mooi strand en redelijk lang. Nadeel is wel dat het hier bijna altijd zwart ziet van de surfscholen. Oplossing: Ga surfen nog voor de surfscholen beginnen en iedereen naar het strand komt.

 54. Vanaf aanstaande zaterdag wordt sick op Wijkiki.

  Gonna wax up the 6’6″ Pintail for some crazy barrels!!

  Aloha

 55. ”update volgt vanmiddag”

  Ik zie nog steeds die van 8 september staan.
  Als je het niet gaat redden zeg het dan 😉

 56. Hier in Julianadorp gaat het nu goed los met zo nu en dan dikke golven. En met nog weinig wind af en toe redelijk ‘clean’ zelfs.

 57. op de noord kwamen zo af en toe ook best aardige lijntjes binnen. Het merendeel van de golven was heuphoog, maar zo eens in het kwartier kwam er een schouderhoge set binnen. Er zat alleen niet veel kracht achter.
  Mijn nieuwe boardje uitgeprobeerd en hij surfte best aardig, voor zover ik het kon bepalen op deze golfjes.
  Hopen dat er morgenochtend nog wat leuks binnenkomt.