Nuttige surfweer info:

Surfweer dinsdag 8 januari 2019

92 reacties

 1. Hi guys,

  gistermiddag nog een nat pak gehaald van 16.00-17.00 bij Wijk. Klein, wel wat kunnen pakken, maar jullie hebben niks gemist 😉

  Zou ijmuiden bij deze storm gaan lopen? de moeite waard? Ik hoor het graag van de kenners…

  surfse

 2. @Ijbal

  Kwestie van het omslagpunt zoeken waar de wind invloed heeft op de zee. Regel is hoe meer wind hoe dichter bij de pier!

 3. Ik snap het dat geen optie is om echt te gaan surfen met deze storm, maar is het voor een beginner wel een optie om dicht bij het strand in de whitewash pop up te gaan oefenen? Of is het daar ook nog te wild voor?

 4. @EddyC: nu nog niet goed , het gaat pas lopen bij meer dan 2 meter boven NAP
  in de 2e helft van de middag.
  Zoutelande heeft side shore wind u , vlissingen net off shore en het nolle hoofd geeft beschutting tegen de harde wind.

 5. Goed om te onthouden: 320graden windrichting op Ijmuiden werkt dus niet is mijn conclusie

 6. @anoniem : jij surft liever met veel wind ???

  Ja , ik sta aan wal , maar dat doet niets af aan het feit dat het juist vandaag zo ongeveer de enigste plaats is waar te surfen valt in Nederland..
  Deze golfhoogte is in ieder geval al lang niet meer voorgekomen

 7. @pop-up-oefenaars in stormachtige condities…
  Prima, zo lang je wel rekening houdt met de extra stroming die ontstaat met dit soort condities (windkracht + golfhoogte, rips/muien, etc)
  En blijf, zoals altijd, opletten of er niet al iemand in die dikke shorebreak verstopt zit….
  Enjoy and have fun!

 8. Iemand paar foto’tjes van vandaag? Heb op de cams van scheveningen en wijk gezien dat het echt bizar was (qua golfhoogte)

 9. Sick!!
  Ben ook wel erg benieuwd naar hoe Vlissingen eruit zag, iemand ook wat mooie platen?

 10. Ik heb daar vanaf de waterlijn staan kijken, heuphoog in de sets. Die cam van bovenaf maakt het groter dan het was. Wel een grappige sessie..

 11. @Bob: Domburg – ik denk van wel – laagtij 11-12u – halfhoogtij vanaf 14u (wat meestal beter is). Wind: meerdere modellen geven weinig wind vanaf 10u voor gans de dag. Doch Harmonie geeft aanlandige wind vanaf 13u.

 12. Vanmiddag met de crew uitstap gemaakt naar Ijmuiden (2de parkeerplaats). De 4 (of 5de) bank ging volledig af!!!!!
  Sicke hoogte en lijn, andere koek dan Petten normaliter

 13. Met de Rover-ripperts in to the Dutch mountains vanmiddag. De zwarte piste getrotseerd, heeeeeeeel die zieke quiver over die bergen stuk geshred. Wat een giga sesh shakkabro’s.
  Slaphandje86 was werken, Stokecity4life85 had geen flow, Drysuitje80 sprays met gebruikelijke railgrabs en een zeldzame onelegcutback voor Wavesquater87.
  Einde bericht.

 14. Echter t belooft een mooie namiddag, voor hen die zich onttrekken kunnen aan de dagelijkse verplichtingen.

 15. Komt wel weer terug straks.

  Niet te duiden wat voor geweld er weer op ons af komt komende dagen en het weekend. De Noordzee wordt even goed opgeschud deze winter!

 16. Damn what just happened … Oostende glassy shoulderhigh lines !!! S o. S t o k e d !!!

 17. Ijmuiden gisteren ging behoorlijk los mega dikke bakken op de achterstebanken wel flinke peddel
  Wijk vanochtend was weer minder piekkerig en chaos in de break achter in heel soms een mooie lijn
  Maar gelukkig nog stoked van de gisteren

 18. @tobias, die lange fetch van 17 sec zou die vlaanderen kunnen bereiken zaterdagmorgen, gaat steady worden zaterdag bovenin 4 meter aan 15 sec, maar de wind word spelbreker

 19. Domburg ging net (12:30 – 15:20). Buckelpiste van cleane golven: de grotere golven werden opgevuld door kleinere golven maar allemaal clean.

 20. Iemand nog positieve dingen te zeggen over aankomend weekend? Waar het beste heen te gaan?

 21. Wat een agressieve supers bij de dijk niet normaal! Nee hoor grapje was gezellig in het water bij domburg. Klein & clean ✌🏼

 22. Zuidstrand van walcheren afgelopen Woensdag , mooi clean:met lange vaak holle golven :

 23. @atmosphere, nog meer plaatjes van die dag? Ik dacht dat we elkaar tegenkwalen aan mijn van, niet?

 24. Waar ben jij geweest dan en met welk tij? Ik lag bij Zoutelande. Clean maar niet eens schouder hoog. Dit lijkt head high. Of lijkt dat maar zo door de hoek van de foto?

 25. Dat was tussen half 5 en 5 uur ongeveer toen het water op z’n hoogst was tussen Vlissingen en Dishoek
  De Westerschelde met al z’n zandbanken werkt alleen goed bij hoge waterstanden.
  De uitschieters waren schouder tot maximaal head high daar.net voor hoog water.

  @Tom : ja dat klopt . De foto’s zijn wel allemaal van vrij ver af genomen en recht tegen de zon in. Ik vind ze niet goed genoeg om online te zetten.

 26. Wie heeft er ervaring met surfen op Fuerteventura?
  Wij zitten te denken om met een groep te gaan in eind Feb.
  De groep bestaat uit gevorderd/Intermediate en beginner. Is het een beetje te doen, of zijn alle spots kamikaze ondiepe reefbreaks?
  Iemand tips voor leuke huizen te huur?
  Corralejo is de beste uitvals basis denk ik…toch?

  Alle tips zijn welkom.

 27. @JW

  Corralejo zeker! Vanuit daar naar het oosten Glass bracht El Burro, westen El Cotillo en noorden North Shore en Harbour wall. Ook met opkomend en hoog te doen! Niet allemaal maar dat moet je zelf maar uitvogelen…

 28. Niet enkel kamikaze maar het is daar wel even wat anders qua kracht en hoogte. Ik zou rifschoenen meenemen.

  Zelf met een paar oprukkende rode strepen op mn voet bij de eerste hulp gezeten, en dat van een heel klein wondje. De bodem is scherp

 29. Iemand ervaring met Ericeira in februari? We zitten te twijfelen tussen Ericeira en Peniche alle info is fijn! Thanks in advance 😉

 30. Als je lekker kan surfen is Ericeira een optie maar in februari zijn de golven wel hoog. Als je voor zeker wilt gaan zou ik kiezen voor Peniche. Door de aanwezigheid van een baai aan de noordkant heb je ook beginner/ intermediate golven als het aan de zuidkant (te) hoog is.

 31. Denk dat het Zaterdag/zondag wel te doen is aangezien het een oostrichting heeft. Voor de zekerheid altijd even de webcam checken.

 32. Allebei fantastisch, maar idd meer verschillende exposities in peniche (en omgeving) waardoor je meer mogelijkheden hebt.
  Ericeira misschien iets mooier/gezelliger in de winter voor als je niet in het water ligt, maar dat ligt ook aan je vakantiedoel en reisgezelschap (familie of surfvrienden)

 33. First light tot 9.40u was goed te doen. Redelijk clean tot n kleine heuphoog in sommige sets

 34. vraagje [offtopic]. Wij willen met een aantal (wave)sup gasten in maart naar een lekkere bestemming op de canarische eilanden. We zijn nu op zoek naar een spots met heerlijke wavesup golven. Hebben jullie tips? Niveau is intermediate (2 jaar aan t suppen) en al 2 buitenland weekjes in la torche (1-2m) bretagne.
  Dank dank dank!

 35. IJmuiden klein maar wel in de luwte vandaag, maar wat een onzin dat betaald parkeren is er een mogelijkheid die te skippen?

 36. HellaasTim, de enige optie is IJmuiderslag. Dat is ca. 1 km naar het zuiden.
  Maar daar moet je verder lopen naar het strand, en vandaag waren de golven beter bij de pier. Maar wel van oktober tot mei gratis.

 37. Hey allemaal, 17 jaar oud en wilde graag in de zomer in het buitenland surfen, denk aan Portugal, Zuid-Frankrijk, Marokko, Spanje?

  Ik was vorig jaar in Peniche en dat was erg leuk, ik ga alleen, ben in September 18. Ben dus niet 18 in de zomer zelf. Ik wilde rond Juli gaan.

  Ik vroeg me af of mensen hier wellicht weten van surfcommunities/camps waar je terecht kan. Waar het gewoon gezellig is en surfgear kan meenemen en daar ook slaapt ofcourse. Aangezien ik alleen ga lijkt het me leuk om ook mensen te ontmoeten waar ik ook ga.

  Alvast bedankt!

 38. Ziet er gewoon goed uit voor de hele Nederlandse/Vlaamse kust, zuidelijk natuurlijk wel rekening houden met het getij..