Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 8 december 2020

82 reacties

 1. Ouddorp vanmorgen was in ieder geval heerlijk. Superclean – uiteraard niet echt hoog, maar met longboard heerlijk even gesparteld.

 2. Was even lekker net. Zonnetje, een mooie 2 ft swell en clean. Vanmiddag nog een sessie er uit persen voordat het vlak wordt.

 3. Gewoon een lekkere sessie deze ochtend van 08:45 – 10:00. Heuphoog, offshore briesje en heerlijk clean. Goede call en lekker begin van de dag. Mazzel

 4. Vanmorgen ter hoogte van Rapa ben ik een FCS-vin verloren (zie foto). Mocht iemand erover struikelen, dan hoor ik het graag. Tel is 0639781288

 5. super balen van je vin, dure shit! Wel leermomentje voor jezelf (en de rest van de FCSII gebruikers). ALTIJD een extra schroefje aan de achterkant van je vin gebruiken, het kliksysteem is mooi maar helaas niet zo betrouwbaar…..

 6. Was lekker vanmorgen, mooie zonsopkomst boven een mooie clean Noordzee. Heerlijk, helaas moeten we nu weer even wachten….

 7. Domburg klein maar wel superclean en lange lijntjes. Eerst met het longboard erin gegaan en daarna even met mn fish geprobeerd maar daar was toch geen doen aan en weer terug geswitched. Uiteindelijk mezelf toch 3 uur lang kostelijk vermaakt

 8. Vallen die (FCS2 ?) vinnen er spontaan uit of raken jullie ze kwijt als je een keer te ver doorsurft bij de kant?

 9. Schade aan gezicht

  vanmorgen, uurtje of 09.30, Hoek van Holland, pakte ik met mijn longboard een lekker golfje, maar raakte aan het eind van de rit uit balans. Ik viel achterwaarts en mijn plank schoot onder mij vandaan naar voren, kon hem niet meer bij me houden. Er waren geen andere surfers op dezelfde golf of heel dicht in de buurt en ik dacht dat het allemaal net goed was afgelopen.

  Toen ik na afloop van de sessie richting strandopvang liep, kwam ik echter twee surfers tegen waarvan eentje met een bebloed gezicht. Mijn plank had hem toch geraakt, en fors ook. Even kort staan kletsen, excuus aangeboden en zijn letsel aan zijn wenkbrauw en neus bekeken, helaas was het HAP waardig en moest hij zijn sessie afbreken.

  @injuredsurfer: nogmaals mijn oprechte excuus voor deze ongelukkige samenloop van omstandigheden. Baal er fors van dat ik mijn longboard op dat moment onvoldoende bij me kon houden, met schade aan jouw gezicht tot gevolg. Ik hoop dat ze je bij de HAP goed hebben kunnen oplappen en dat je snel weer de oude bent.

  Goed herstel gewenst, komende dagen gelukkig flat!

 10. Thanks voor de tip. Kan inmiddels uit ervaring zeggen dat je de FCS2 vinnen bijna alleen als set kan kopen dus dure grap als je er een kwijt raakt.

 11. Wijk was mooi vanochtend. Super glassy en fijne golven. Na de middag ging de kracht eruit. Met een bleek zonnetje erbij was het goed te doen met een 5/4.
  Stoked 🙂 hopelijk snel weer.

 12. @Niels
  Dat schroefje ga ik er inderdaad maar weer indraaien, want zo’n vin verliezen is een beetje zonde van het geld. Toch zaten die andere twee vinnen echt muurvast…

  @Verloren vinnen
  Vin is er spontaan uitgevallen. Nou ja spontaan, volgens mij kan het gebeuren als er veel (water)druk op komt. De ‘finbox’ is gelukkig nog heel en dat heb ik ook wel eens anders gezien.

  @flinke storm
  Je bent welkom en spoel mn vin dan maar het strand op.

 13. Op zich wel ok dat je je ervaring van vandaag meldt.
  Ik had het nog mooier gevonden als je had aangegeven dat je vanaf nu altijd een leash gaat gebruiken en dat je niet zegt dat je je board voortaan beter “bij je houdt”.
  Ik hoop dat je er wat van hebt geleerd. Peace.

 14. Schroefje of niet, een goede spoelsessie met je leash om je vin en je bent je FCS vin kwijt.

 15. Aangezien de watertemperatuur weer aardig omlaag gaat, welke (non petroleum) wax is er geschikt voor onder de 10 graden?

 16. @@Roel
  ik lees nergens dat hij geen leash heeft. Mocht dat zo zijn dan is het echt heel dom. Word niet snel boos in het water maar als iemand zich te goed voelt voor een leash heb je niet helemaal begrepen hoe natuur werkt. Die hou je niet onder controle (en je board dus ook niet)

 17. WAZ nice, maar ik was eigenlijk te laat. 10:45 erin, toen nog okay, maar snel minder.

  Eerste uurtje STOKED

 18. Woensdag staat nu op helemaal flat aan de lage landen. Helaas, gaat wel even duren voordat we weer kunnen surfen…

  Volgende week misschien, als de wind maandag hard genoeg is. En de dagen daarna sowieso wel een keertje. Tegen de tijd dat er weer een NW swell op de kaarten staat is het waarschijnlijk ergens (bijna) 2021…

 19. Prima om te surfen zonder leash, maar niet op een spot als Hoek van Holland!

  De vrijheid van zonder leash is meer iets voor midden op de zandmotor, dan weet je zeker dat je nul andere surfers tegen gaat komen in 2020. Tien jaar geleden was dat wel anders! Toen was het de beste spot van Nederland. Inmiddels lijkt dat Maasvlakte te zijn geworden. Maar gaat ook niet lang duren dat deze spot einde oefening is door het plaatsen van tientallen windmolens midden in de line-up!

  Ga naar avaaz.org/community_petitions/nl/gemeente_rotterdam en geef je naam door als protest-stem!

  Teken daarom NU de petitie, want bij 7.500 handtekeningen hebben we meer impact om een of meerdere molens uit het rijtje te praten. Dan blijft er in ieder geval nog iets van surf over zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

 20. Ik doe altijd een schroefje in bij FCS2 vinnen want ook al meegemaakt dat ze er uit kunnen poppen bij contact met de benen, tijdens een spoeling bvb.

 21. Gisteren lag er even een waterfotograaf in de line-up bij Wijk. Ik heb mijn best gedaan je lens flink nat te sprayen… Mocht je dit lezen, kan ik je foto’s ergens bewonderen? Grtz, Robin

 22. Ik ben geen expert, maar ik dacht dat het idee achter een leash was om je board bij je te houden als je je board niet onder controle hebt, niet om je board onder controle te houden.

 23. Was jij dan degene die gisterochtend helemaal links lag, bijna alleen?
  Ik was die ander…

  Colin

 24. Heerlijk was het weer in Wijk. Ben geschrokken van alle reacties op het surfen zonder leash. Doe vanaf nu mijn leash om op drukke sports Wijk aan zee.

 25. Misschien was ik de waterfotograaf waar jij het over hebt. Was mijn handschoenen kwijtgeraakt dus lag er niet zo lang in (en wou zelf ook nog een golfje pakken). Heb hier een van de foto’s geupload, als jij het bent stuur ik je graag de andere die ik van je heb genomen!

  -Morgan

 26. @@@@@ Roel
  Er werd niet zonder leash gesurft.
  Dat is dus een verkeerde aanname geweest.
  Waarschijnlijk naar aanleiding van het eerdere bericht van de leash-less surfer…

 27. Ja, zondagochtend heel heel heel misschien een mini klein slap golfje, maar ws maandag bij een harde zuidenwind. Alleen blijven Zeeland en België bij deze richting flat en in Zuid-Holland alleen nog kleine golven.

  De windrichting blijft eigenlijk tot de kerst te zuidelijk ( 180-200 graden) voor de zuidelijk gelegen spots. Af en toe wel wat hogers in Noord-Holland, maar de wadden dan weer niet.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/2f892.jpg

 28. Ik zou je FCSII vinnen vastzetten met 2 schroeven. Met 1 schroef raakte één van mijn vinnen uiteindelijk toch los. Gelukkig niet verloren omdat ik me vinnen check na een golf. Ik zag toen dat die los zat.

  Groet,
  Marcel

 29. Blauwe haaien worden gemiddeld ruim 2 meter lang, maar uitzonderingen van 4 meter bestaan.
  “Deze roofhaaiensoort is niet ongevaarlijk voor mensen: hij staat op de negende plaats op de lijst met haaiensoorten die de meeste mensen aanvallen. Op nummer één staat de witte haai.”
  Helaas niet meer zo rustig surfen in NL

 30. Laatste jaren vallen steeds mee zeehonden bruinvissen aan. Reden is nog onbekend. Van bruinvis naar mens is een relatief kleine stap. Gelukkig is de zeehond geen bedreigd diersoort meer en zou er wat aan gedaan kunnen worden

 31. Een paar weken geleden was er een zeehond die meerdere keren tegen me aan zwom. Daar kreeg ik toch niet zon fijn gevoel van en ben met een noodgang het water uit gepaddeld 😛
  Daarna wel weer erin gegaan bij wat andere mensen en die vertelden ook dat een zeehond tegen iemand aan was geknald. Iemand een idee waarom die zeehonden dat zouden doen?

 32. Spelen/verkennen…

  Ze bijten niet zomaar, alleen als ze zich bedreigd voelen. Maar geloof me de Zeehonden weten heel goed wat wel/niet kan, ze komen vaker vlak onder je door dan je denkt…

 33. Hoi is maandag goed om te surfen bij Zandvoort? ben een beginner. Zo ja hoe laat is dan het beste?

  -Dorus

 34. Nou, ik vind het ook wel een beetje een ehh naar idee dat dat soort haaien ook aan onze kust aan het chillen zijn. Heb ik toch liever die vrijpostige zeehond in de line-up. Brrrr.

 35. Gelukkig is het ze om de speklaag te doen. Dan hebben de meesten van ons toch een stuk minder te vrezen dan sommige andere badgasten.

 36. Man man man!! Wat kan Wijk toch heerlijk zijn als het loopt zoals vanmiddag en er lekker weinig man en vrouw in het water liggen!!👌🏽✨🙏🏽✨

 37. Alle vinnen nog?
  De windswell bouwde wel een beetje op bij de buitenste banken, maar brak – toen ik er ’s middags op was – alleen vrij dicht op de kant. Wel in mooie lijnen.
  Volgens mij heb ik ook onze Tobias voorbij zien vliegen.

 38. Vinnen zijn er nog hahaha… maar best wat botsingen gezien door sommige mensen met aso gedrag, helaas 🤪

 39. er gloort hoop aan de horizon. voor 24 december staat er een dikke 4 meter aan NW golven op de kaart. Zal wel weer verdwijnen als een witte kerst in tijden van klimaatverandering, maar toch… hoop doet leven in deze tijd van laffe zuidwester rimpels

 40. Zat ook al naar de weerkaarten te gluren.
  Mijn schoonouders maar eens wijsmaken dat er een lockdown is en wij niet met het hele gezin met kerst op bezoek mogen komen…

 41. Same, mijn ouders willen met kerst naar een huisje in oosten van het land. Ik niet, ik wil lekker surfen hier in het westen.

 42. de hoge kerst golven zijn inderdaad al weer verdwenen, maar er lijkt tegen die tijd wel weer wat nw deining in het vat te zitten. Maar voor die tijd misschien nog wat momentjes met ZW golven. Kunnen ook best fijn zijn. Kan ik eindelijk mijn door sinterklaas gedoneerde nieuwe booties uitproberen