Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 7 juni 2022

180 reacties

 1. Deze ochtend (7u30-9u) mooie longboard golfjes. Op bepaalde plaatsen erg clean al! Benieuwd of vanavond zelfde of beter is 🙂
  Was wel redelijk lang wachten tussen de sets door, en hoogte: op het randje van te doen met dikke fish maar die met de long boards maakten lange ritten!

 2. Vanavond nieuwe 3/2 or ouwe 4/3? Ging vorige week met 5/3 en had het eigenlijk te warm.

 3. Goed te doen met 3.2.had vorige week al alleen met veel wind is minder 🤟

 4. Ik was zojuist bij Ijmuiderslag: fijne golven maar extreem veel kwallen. Werd er een beetje naar van :-(. Kan iemand mij vertellen of dit in Wijk aan Zee ook zo was / is?

 5. Ik was halverwege de middag bij wijk maar daar waren niet veel kwallen.
  Helaas was de wind nog niet genoeg afgenomen en was het daar te onrustig om leuk te surfen.
  Morgenmiddag maar weer een poging wagen.

 6. Vandaag was super nice in scheef.

  Alleen jongens, ik betaal 4 euro per uur om te parkeren, ik ben ook maar ene arme surfsloebert.

  2x 7 maanden in zuid Europa gesurfd met m’n van en nergens betaald om te parkeren. Is er een andere aan te raden spot dicht bij Rotterdam?

 7. was hrlijk vanavond, niet bijster hoog maar wel clean & a magic sun and moon!

 8. Volgende keer een thermoskannetje koffie mee. Was zeer gezellig in het water en ook nog eens leuke golven.

 9. Als iemand een HS marmer carbon center vind, met futures box er nog aan. At hoek van holland. Laat dan aub even een berichtje achter.

 10. Hi, Wijk lijkt flat, op de cam bij Bloemendaal zie ik nog wel wat golfjes. Is het de moeite om er met een longboard zo even in te duiken? Enige dag dat ik kan deze week, en ik wil zo graag. 🙂

 11. Was het epic of gewoon goed of…?
  Zie weinig beelden namelijk…

 12. De golven waren gisteren ok,
  Maar wat was het belachelijk druk.
  Er is denk ik ipv cusrus surfvoorspellen, een cursus surfregels nodig.

 13. Domburg was gemiddeld, niks bijzonders met 80-90 cm op de boeien. Wat wel bijzonder was, was de drukte 50-60 man (vnml belgen) die overal en op iedereen indropte met hun decathlon boardjes..

 14. Het parkeergeld wordt 10 euro per uur vanaf volgend jaar in Scheveningen. Is net in de gemeenteraad besproken.

 15. Gisteravond:
  Druk, klotsbak, veel meer wind dan verwacht.
  Gezellig en prachtige zonsondergang.

 16. Bloemendaal aan Zee was hartstikke leuk met m’n longboard vanmorgen. Was de enige, tot de surfklasjes kwamen. Als beginner enorm genoten, niet te hoog en en paar lange ritjes. Stoked.

 17. Nee dat is vorig jaar besproken en van de baan. Tenzij je een scoop hebt.

 18. Was overal druk inderaad gister; Scheveningen was mental.
  Maar voornamelijk longboardgolfjes..

  Veel partywaves maar als de golven zo klein/slap zijn dan stoor ik mij daar zelden aan.
  (Mensen die als een zandzak blijven zitten terwijl je aankomt surfen blijft echter wel irritant)

 19. Wil je geen last hebben van crowds, ik kies altijd de verkeerde momenten en lig dan meestal in mijn uppie te dobberen. Bijvoorbeeld vandaag een lunchsessie rond ZV die mooi in het water viel. Bij hoog water en precies 5 minuten voordat de regen en de wind aangingen. Zag de bui wel aankomen, maar was toch al naar het strand gereden… You win some, you lose some.

 20. Het was op zich wel aardig surfen, maar had er gisteravond toch meer van verwacht. Ik denk dat het laagje toch net ff te snel oostwaarts trok om ook voor de avond nog een degelijke swell te generen. Zo was het mooiste moment wellicht toch gewoon overdag in de luwte van een pier naar keuze.

  Zo, de professor heeft gesproken 🤓

 21. Was echt weer lekker inderdaad. Gisteravond ook naar Zandvoort geweest, daar liggen de bankjes op het moment wel lekker.

 22. Nog leuke tips voor wat spots in noord france? Liefst rond 8 uur rijden. Cheers

 23. de Vendee lijkt me van toepassing, Bretagne is uiteindelijk altijd verder…
  Vendee; les Dunes
  Bretagne; Baie de Trespasses
  Normandie: Le Rozel, Etretat of Yport

 24. Yoooooo. Zou het morgenochtend nog een beetje te surfen zijn met longboard in Zandvoort of Wijkie? Rollen er nog wat rimpels binnen? 🤙

 25. Beste surfers, over twee weken verblijf ik een week met familie op Terschelling. Is er iemand die dit leest, die daar wat tips voor me heeft? Mijn auto en dakkoffer zitten vol met kinderen, opa, oma en speelgoed, dus ik zal ter plaatse een board moeten huren. Ik verblijf in Oosterend. Wat zijn goede spots en waar kan ik een board het beste huren (wellicht gewoon voor de hele week)?
  Alvast bedankt.

 26. Formerum aan Zee, daar zit gosurfing. Verhuurt softtops. Maar eigen board mee loont altijd.
  Was er begin mei met 1,5m N-swell zonder wind; was een magische ervaring

 27. Het wordt nu €7,50

  Kan me niet duur genoeg. Ik kom toch op de fiets

  Locals only je weet toch

 28. Zit zwaar in de twijfel. Moet ik morgen de vrijmibo overslaan voor een sessie einde middag/avond, of komt er zaterdagochtend ook nog genoeg binnen in regio zvoort/wijk?

 29. Ik was er met Pasen. Er was net een grote swell op de oceaan.(1m@10s in Siouville)en dan zijn er wel mooie golven. Maar ik twijfel of er bij kleinere swells goede Surf is. Er staat altijd een voorspelling op de website van de surfclub de cotentin.

 30. Sciotot pakt idd niet makkelijk op, beter 3 uur verder rijden naar Bretagne, veel meer opties daar. Wij rijden er altijd in de nacht heen (afwisselen rijden/slapen) volgende ochten meteen water in

 31. Bij twijfel altijd inhalen. Vrijdag en zaterdag gaan natuurlijk! Alsof je die vrijmibo ooit nog herinnert. En die lekkere surf sessie van vanmiddag zeker wel

 32. Ga twee uurtjes eerder weg en rij lekker naar Bretagne of Les Landes, zoveel meer kans op goede golven. Of ga nog een uurtje eerder en pak Baskenland, de hemel op aarde!

 33. Ja Normandië gewoon overslaan en even verder doorrijden…het verschil met hier is gewoon te klein

 34. Weet iemand van jullie wat de huidige vooroeversuplettie bij Heemskerk gaat doen voor de golven bij wijk aan zee?

 35. Met een heersende Z/W windrichting lijkt het me dat hier niet veel zal gebeuren.

 36. Hoor net uit kringen gemeenteraad dat vanaf volgend jaar het betaald parkeren in Scheveningen, 12,50 per uur wordt.

 37. Tips voor Panama? , sowieso ga ik santa catalina uitchecken .
  Daarna cambutal denk ik.
  Alles tips zijn welkom.. surfcamps etc..

 38. app me maar als je op Terschelling bent, dan kijken we dan wel naar de surf en het spul wat je evt nodig hebt 0627841839

 39. Er zijn modellen die wel hoopvol zijn, waarom de voorspelling van hier het tot over de 17de pas hebben? Mis ik iets?

 40. @Terschellinger ik heb je nummer genoteerd, misschien bericht ik je volgende week

 41. Guanico: altijd headhigh, goede banken en… 16 stappen van je bed tot aan de surf. Heerlijk daar en toch ook een beetje vreemd. Soort omgekeerde Rivella – je snapt het als je er bent geweest. Enjoy!

 42. bocas del toro : doen. voor regio cambutal; wel eigen vervoer regelen, 4×4 aan te raden, zeker nu in het regenseizoen.

 43. Prima surfdagje, beetje chaotisch maar genoeg hoogte, met een beetje geduld is er best iets van te maken, loopt nu ook nog lekker binnen hoor.

 44. Hoi,

  Vanmiddag wezen surfen op de Noord in Scheveningen. Hier ben ik helaas het slachtoffer geworden van een aanvaring met een andere surfer.

  Ik paddelde door de branding heen en de andere persoon bodyboarde op zijn surfboard over mijn board heen. Nadat we beide boven kwamen kreeg ik nog een duw ook. Vervelende ervaring.

  Ik zou graag in contact komen met de surfer die mij aansurfte. Hij was rond de 35-40 jaar, fors postuur en blond (licht kalend) haar.

  Er waren veel omstanders die het ongeluk zagen dus wie weet kent iemand de Surfer in kwestie.

  Vriendelijke groet,

  Jork

 45. Ik zou proberen je leven weer snel op te pakken, want op Scheveningen paddelen een hoop van zulke ego’s rond….

 46. Hii,
  Net klaar met werken, nog de moeite om langs het strand te gaan en een paar golven mee te pakken?
  Gr.

 47. Wannabe pros en kneuzen daar op de noord.. winter met bakken niemand uit 😂

 48. Dat is bekend gezicht in Scheveningen, ik hoor vaker soortgelijke ervaringen…

 49. iemand ervaring met surftrip in de Azoren (ergens in sep-nov)? Voor gevorderde surfer. kan wel het een en ander vinden, maar was benieuwd of iemand hier ervaringen had?

  THanks!

 50. @Simon,

  Erg goede surf.. mooie breaks, toen ik er was (buiten seizoen) weinig tot geen andere surfers. Let op, Panama is aardig duur vergeleken met b.v. Nicaragua. Je kan het vergelijken met Mexico / Costa Rica qua kosten.

 51. Hoi allemaal,

  Ik ben op zoek naar een goede surfschool in fuerteventura (Correlejo) waar ze intermediates les geven. Iemand nog ervaringen met goede scholen daar?

 52. Vanmorgen tussen 09:00 en 11:00 bij Bloemendaal aan Zee kwamen er leuke setjes binnenrollen. Lag er als enige in. Normaal surf ik met een longboard, nu voor het eerst op een sup. Manmanman, wat is dat moeilijk. Bakte er helemaal niks van. Alleen als ik een golf pakte (zittend op m’n knieën) kon ik snel opstaan en verder surfen. Maar blijven staan en peddelen lukte voor geen meter. Just saying. 🙂

 53. Wat een negatieve berichten gelukkig is Wijk aan zee waar ik altijd surf super chill.
  Soms is wel crowded, maar toch is de sfeer altijd ik. Er wordt in ieder geval niet over je heen gesurfd.

 54. Fijn dat je t zo ervaart Geurt. Helaas lig ik flink in de kreukels na gisteravond WaZ, toen een &&^{^}* zn longboard liet schieten tijdens zn val. 9ft board+9ft leash is 18 ft reikwijdte= vol in mn bovenbeen. En vervolgens gewoon wegpeddelen… dat stoort nog t meest…geen ontzettend onervaren gast overigens.

 55. Ik ben zo’n 4x (10 weken in totaal) bij HomeGrown surfschool geweest in Corralejo. Echt super sfeer, heerlijk hostel, Belgische ‘manager’. Aanrader 😏

 56. Ja Homegrown is de beste op Fuerteventura. ben al een keer of 8 daar geweest. Hostel is gezellig en de surfleraren zijn echt toffe gasten.

 57. Dat klinkt ook wat voor mij.
  De vraag is wat is de leeftijdsgroep.
  Zelf ben ik een intermediate die down the line gaat en wat bochtjes kan draaien.
  Mijn vriendin is beginnend intermediate (net uit het schuim)

  Daarom zijn lessen ook nodig ;).

  Wij zijn begin 30 en wij zitten niet te wachten alleen 18 jarigen.

 58. Hier helemaal flat tot en met zaterdag.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/ba1ce.jpg

  Hopen dat dit laag gaat doorrollen, dan kan het vanaf zondag gaan beginnen en blijven heel lang. Precies zo’n Omega geblokkeerde setting van de drukverdeling op het Atlantische deel van het noordelijke halfrond. Iets wat wel vaker voor langdurig slechter weer met continue golven kan zorgen midden in in het jaar dat de dagen het langst zijn. Dat kan dan zomaar voortduren tot en met eerste week of zelfs half juli. Let’s hope so!

  De GFS kaart van 1 juli:

 59. Vanochtend op Egmond kniehoog en clean van 0900-1030 uur. Best lekker in het zonnetje. Veel kwallen, dat wel.

 60. @Fuerteventura surfschool Wat betreft het verblijf in het hostel is het meer geschikt voor solo reizigers. Voor een stelletje raad ik een rbnb, hotel, resort aan.

  De surflessen kan je los nemen van het verblijf en zijn voor alle leeftijden. De meesten die lessen nemen zijn eind 20.

  Ze bieden ook een transport service van naar het vliegveld. Als je zegt dat je lessen bij hun wilt nemen maar geen verblijf kunnen ze vast wel wat voor je regelen.

 61. @Fuerteventura surfschool naturalsurfcamp is een hele leuke zit in lajares kent alle in en outs heeft ook verblijf mocht je dat willen.. Peter Brabants heet hij woont er al meer dan 20 jaar. +34 616 596 827

 62. Hi, ik ben aan het kijken om een surftrip naar Gran Canaria te doen in voorjaar 2023. Wat is de meest consistente kust voor golven? Noord heeft blijkbaar meest legendarische surfspots. Maar ook Oosten en zuiden beschrijven ze spots…

 63. Mijn ervaring is dat de surfspots in het noorden consistenter zijn. Zitten leuke spots daar voor alle niveau’s.
  La Cicer in las Palmas is een easy beachbreak maar wel crowded.
  Veelal reefbreaks maar niet met mega scherpe stenen zoals op Fuerteventura.
  In het oosten heb je een grappige beachbreak, playa del Hombre.
  Het zuiden was vaak flat toen ik er was. Nu iets van 4x geweest op surftrip
  Over het algemeen viel het mij op dat er veel minder surftoerisme is en daardoor stuk rustiger is dan de northshore van fuerteventura maar wel dezelfde kwaliteit golven.

 64. Bedankt voor je ervaringen te delen met me, zeker interessant om weten. En dus best eerder naar de noord stranden! Als je maar een weekje gaat wil je niet nét die week flat spel ;-).
  Cheers!

 65. Morgen kan het wat worden, maar ik twijfel of het aan gaat. Helaas de enige dag deze week dat ik een nat pak kan halen, dus ik gok er op.

 66. Is er iemand die vandaag in Zandvoort heeft gesurft? Webcam lijkt wel iets te laten zien voor een foamboard.

 67. Hoi!
  Ik heb geen auto en woon in Amsterdam, maar wil wel vaker gaan surfen in Wijk. Iemand die weet of er bepaalde groepen zijn waar je kan aansluiten om mee te rijden? Thanks alvast!

 68. Wijk was ook lekker. Meestal is het daar ook iets hoger met deze swell richting.

 69. Helaas nieuwe parkeermeters in hvh..meer dan 7 euro per uur..pffff

 70. Er ontstonden grote golven en een enorme knijter, zoals de heer Van der Zweep het noemde, sloeg de reddingboot in één slag ondersteboven. (Leeuwarder Courant, 04/05/1981)

 71. Hey, wonen er surfers in Rotterdam?
  Ik woon in Rotterdam en surf graag, intermediate level. Nu heb ik iemand waarmee naar de kust kan rijden met een auto of gewoon samen in het ov. Alleen zij gaat een tijdje weg naar Bali. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, en dan samen te gaan surfen vind ik toch leuker dan alleen reizen / surfen etc.
  Ik ben 22 jaar (M) en woon in Blijdorp! Als je het leuk vind om een keer iets te plannen stuur mij een berichtje! 0626854140

 72. Hier nog geen knijters maar groot uitgevoerd skuumkopkes…. Hopelijk vanavond knijters

 73. Vanochtend liep het al lekker. Wel nog een beetje sickness van de wind. Vanavond na werk nog een keer naar Wijk , dan gaat de wind er wat uit en is het longboard heaven. Zijn er nog andere longboardets die ook gaan vanavond? Dan kunnen we meteen op de parkeerplaats en er een gave sunset sessie van maken.

 74. waren het niet, maar wel aardig. Beetje kruimelig in het begin. Eerder een vroege jetser of een medium intermediate schuimroller.

 75. Ik ga vandaag einde middag, begin vd avond van A’dam naar Wijk voor een sessie van een uurtje of twee. Even kijken of de golven lekker zijn! Als je wilt meerijden.. 0641497882

 76. Is er deze nog surf op komst. Bij voorkeur morgen. Maar andere dagen deze week. Woensdag of donderdag? Ik zie nergens updates en ben zelf geen goede golven spotter. Ik hoor graag van jullie. Ik ben stoked

 77. Domburg was aan. Lekkere hoogte, (redelijk) clean en een goeie sfeer in water. Wat een heerlijk dagje

 78. Surfie was vanavond meer dan aardig. IJmuiderslag was oan en gaan.
  Gezellig druk, mooie rays en af en toe mooie lange wandjes. Genieten!!

 79. Boards vlogen in het rond,
  van duiken had men niet gehoord,
  allemaal een grote mond,
  wat een feest op de Noord.

 80. Heerlijke hotseklots in regio Kennemerland, vanavond. Te hard gegaan. Nu pijn in mijn knijter.

 81. Twijfel tussen IJmuiden en wijk, gezien de wind toch maar naar IJmuiden uitgeweken. Zeker geen verkeerde keuze! Prima lijnen met genoeg kracht en lange wandjes.

 82. Heb jij je board vannacht buiten laten staan in de van swietenstraat, gooi dan ff een briefje met je naam, tel en board beschrijving in de brievenbus van 117

 83. Lekker hoor, klein, clean en zonnetje.. Nu met beetje wind maar kan nogsteeds wel.. Bonjour!

 84. Vanmorgen vroeg was echt best ok, leuk met longboard, mooie ritjes gemaakt. Nu ook nog wel wat maar wel echt klein. Misschien straks nog mooi uurtje met wat lager afgaand.

 85. Zie net onderstaande advertentie op marktplaats:

  “Hoi, ik heb gisteren een surfboard gevonden bij de Van Swietenstraat 92, mocht je die kwijt zijn dan hoor ik het graag. DUS NIET TE KOOP, op te halen door de eigenaar…Betreft een golf surfplank board in een bag / tas (ff wat zoek termen zodat je de advertentie hopelijk vindt). Groet, Arthur.”

  Wellicht dat iemand hier iets weet

 86. Wishfull thinking…
  Het had zo mooi kunnen zijn, maar vandaag is zo’n geval van dus echt net te klein 25cm groundswell die niet goed raakt. Voor de surflessen natuurlijk wel fijn zoiets, maar beetje longboarden zal met deze hoogte zelfs lastig zijn. Mogelijk dat de wadden het iets beter doen?

 87. En dat swelletje dat vanavond in de pipeline stond? Gaat die nog doorkomen? Mister T?

 88. Ja, er arriveert nu iets. Vanavond echter weer minder, klein. En is niet op tijd opkomend tij in het noorden.

 89. Goedemorgen, kan er morgen in Nederland ergens gesurfd worden (beginner)? Waar ook surfplanken te huur zijn 🙂

 90. Lekker naar Zandvoort of Scheveningen! Boards genoeg en altijd dikke pret.

 91. De Golfspectra van de Haewene Brim boei doet het weer! Super waardevol om te zien of er swell aankomt. Duurt dan meestal nog zo’n 15 tot 17 uur voordat de swell hier is in N-H en Z-H. Dit geldt bij een periode van ongeveer 10 seconden. Het kan nog veel sneller als de periode hoger is, bijvoorbeeld 16 of 20 seconden. Of langzamer wanneer de periode lager is, maar veel lager dan 7 seconden zal vanaf deze afstand niet vaak voorkomen.

  In ieder geval is er nu niets aan de horizon dat deze kant op komt helaas. Vanavond nog maar een keer kijken.

  https://waterberichtgeving.rws.nl/wbviewer/maak_grafiek.php?loc=HAEW2&set=golf_spectra&nummer=1&format=wbcharts

 92. Maar even naar Wimereux karren dan dit weekend. Gelukkig is de benzineprijs gunstig momenteel.

 93. Over benzineprijzen gesproken… ik vroeg me af; wat is het verste/langste dat sommige surfers in de auto zitten (binnen NL) en regelmatig gaan surfen? (2-3x per maand)
  Ikzelf kom uit de regio Utrecht; en word regelmatig voor gek verklaard…

 94. Hoii, ik ga binnekort naar ameland toe en vroeg me af of iemand ervaring heeft met het meenemen van een surfboard op de boot? Alvast thanks

 95. Is geen probleem. Ik had vorig weekend ook surfboards meegenomen (bovenop de auto), hoef je niks extra’s voor te betalen. Mocht je niet met auto gaan lijkt me het alsnog gewoon bagage!

 96. Ook zonder auto geen probleem. Kan op het eiland ook met de bus mee (nooit problemen mee gehad).

 97. Ik kom van regio antwerpen, 100km naar domburg, Ben er ooit al een duitser tegengekomen die 4 uur enkel in de wagen moest zitten…

 98. Ik moest toen voor een losse boardbag extra betalen. Op of in een auto niet.

 99. Ik kom ook uit regio Utrecht. Misschien is carpool ook een keer een optie?!

 100. Tobias,
  Ik probeer te begrijpen wat ik zie op Haewene brimboei. kun je dat uitleggen?
  dank je

 101. Ik kom uit Utrecht en ik pak bijna elke kans wel om te surfen (gemiddeld 2x per week, tenminste in een goed jaar).

  Ga vaak naar Maasvlakte (rip), of Petten. Beide meer dan 200km op en neer.
  Kies er met deze benzineprijzen wel vaker voor om naar Wijk aan zee te gaan omdat het wat scheelt.

 102. Ga je naar Madnes festival komend weekend? Er zijn dan zoveel mensen met spullen dat een boardbag niet eens opvalt. Verder kan je met een beetje bluf ver komen

 103. Ik vlieg binnenkort naar Portugal en neem board mee. Iemand ervaring/problemen gehad met wetsuit(s) en andere kleding in de boardbag stoppen? Transavia website geeft namelijk aan: ‘Are you packing your water sports equipment in a bag? If so, you cannot put any other items, such as clothing, in this bag.’

 104. Vorige week en eind vorig jaar naar Portugal gevlogen met Transavia. Voor 1 board betaald, met 2 boards, wat wetsuits en handdoeken in boardbag geen problemen gehad.

 105. Kom net terug van Portugal met KLM. Boardbag volgestopt met spullen, geen enkel probleem, volgens mij moet het lukken zolang het niet meer dan 23 kg gaat wegen. Alleen kreeg bij de security een behoorlijk aantal vragen over mijn keylock in mijn handbagage, dus op de terugweg heb ik die ook in mijn boardbag gestopt en dat was prima.

 106. Thanks, dat loopt wel los dus. In 2019 ook geen problemen mee gehad, maar heb toen of over dit stukje heen gelezen of het stond er nog niet zo op hun website. En anders moet ik mn wetsuits, poncho, hoodie en al wat er nog meer in gaat maar dragen tijdens de vlucht he, no biggie

 107. wetsuit en handdoek etc zijn juist mooie stootkussens voor het lompe gedrag van de onderbetaalde bagageafhandelaars.

 108. Ik kom ook uit Utrecht en pak best wel vaak de kans om te gaan surfen. Ik denk gemiddeld 2 keer per week haal ik niet maar wel regelmatig. Ik heb er twee vrienden met hun ik regelmatig ga maar een grotere kring van mensen en autos is denk ik handig voor iedereen om ook vaaker te kunnen gaan. Dus, stuur mij een berichtje als je wilt: sctmuster@gmail.com

 109. Deventer hier. Als er fatsoenlijke golven staan, ga ik. Toch wel 3-4x per maand als het meezit.
  Als er nog iemand uit deze regio komt; carpoolen is welkom! 🙂 dirkjanlaan [at] hotmail [dot] com

 110. @Domburg, voorlopig flat er zit helemaal niks van wind in het noorden komende dagen…

 111. Ik ben op zoek naar een spot in Frankrijk die ook in de zomer goed is en binnen 1000 km vanaf utrecht. De zuidkant van Bretagne of de bende lijkt mij wel leuk, maar ik vraag mij af of daar zomers wat te surfen is?

  Als er dan ook nog een leuke camping bij is voor kids van 1-6 jaar is dat helemaal leuk.

 112. Even een kleine peiling.
  Surfvrienden en vriendinnen, we zijn bijna halverwege het jaar 2022.

  Voor mijn gevoel is het niet zo’n best jaar geweest, tot nu toe. Maar ik ben benieuwd of dat gevoel klopt (of dat ik gewoon een oude zeur begin te worden, beide kan ook ;-)). Ik hou zelf bij hoeveel sessies ik maak. Ik ga zelden 2x op 1 dag omdat de agenda dat niet toe laat. Ik rij ook niet het halve land door om een sessie te kunnen scoren. Dat beperkt het aantal sessies wel wat.

  Voor 2022 kom ik uit op iets van 20. Vorige jaar over dezelfde periode waren dat er ongeveer 30. Ben benieuwd naar jullie beleving en eventuele ‘scores’.

 113. Vrijdagochtend vroeg misschien een zuidwesters windgolfje? Of verbeeld ik me dat.

 114. Het surfweer samengevat in 1 webcam screenshot 🙁

  Maar vrijdag inderdaad misschien iets kleins van de wind hopelijk!

 115. Mijn teller staat op ongeveer 15-20 (iets met kinderen en verplichtingen…) maar wel zo’n 10 sessies daar van super mooi.
  Bedankt Tobias 🙂

 116. Het enige goede van 2020-2021 waren de surfsessies…. Echt veel gesurft die periode. Dit jaar karig ja… Uitzonderingen daar gelaten.

 117. Dat ligt eraan bij wie je klaagt ;-).

  Was niet bedoeld als klacht/klagen, maar als check of ik wel goed genoeg naar de weerkaarten kijk.
  En de hoop dat iemand die patronen ook heeft gevonden vanuit onderzoek. Bijvoorbeeld gevolg van ‘el nino’ waardoor depressies andere routes afleggen en dan op microniveau hier zorgt voor laffe oostenwindjes.

 118. Rond de 15 en n paar windsurf sessies. Karig, maar ook vaak onvoorziene omstandigheden.

 119. Dit is het slechtste jaar wat ik me kan herinneren, wel lekkere dagen gehad voor de wing met een steady windje. Ach ja dat hoort er nou eenmaal bij in Nederland, elke golfje is een bonus.

 120. Over een golfje gesproken. Windguru zegt dat er volgende week donderdag wel wat lekkers binnen kan komen. Dit is natuurlijk nog ver weg. Maar zoals mijn wijze leraar altijd zei: met hoop kunt u de hele wereld aan zonder hoop waren wij nog hetzelfde als de aap met zijn banaan.

 121. @guido; je kansen voor een surfbare golf op Ameland zijn zeer gering dit weekend helaas.