Nuttige surfweer info:

Surfweer dinsdag 5 maart 2019

108 reacties

 1. Van donderdag op vrijdag tot 6 meter hoge golven in de Noordzee de juiste richting op!

 2. Bijbehorende lagedrukgebied met donderdag overdag eerst nog de trog en daarna behoorlijk grote drukverschillen op nadering van de Occlusie.

 3. Thanks voor de forecast Tobias! Dit weekend hopelijk voor het eerst weer surfen in België na mijn maanden in Lissabon! Greetzz, Jef

 4. Is er iemand die morgen toevallig naar wijk aan zee rijdt en 2 mensen en een 6ft board kunnen oppikken ergens. Andere surfspots zijn ook oke alleen geen auto tot beschikking.

 5. Nog ter aanvulling op vorige bericht. Jullie kunnen me altijd hierover een bericht sturen op het nummer: 0644131329

 6. @zoetwatersurf hoorn maar het is makkelijk voor mij om te reizen naar beverwijk met de trein of een ander station dicht bij Amsterdam

 7. Nice call Tobias!! WAZ 14:30 erin met “all the usual suspects”, begon veelbelovend, afnemende wind, lekker clean knie- en heuphoog en werd naarmate het tij erin kwam beter, hoger en vooral frequenter. Op een gegeven moment echt de ene na de andere…
  Beste golf was toch wel borsthoog, maar die moest ik helaas ongewild delen.
  Rond 17:00 eruit. Héérlijke surprise-sessie.

 8. Alweer zo een mooi verhaal helemaal zin in dit weekend op naar scheef !!!

 9. beste collega’s, wij willen morgen vanuit het hoge noorden de afreis maken richting onze zuiderburen, kan iemand advies geven over de beste plek(ken), knokke heist – duinbergen, surfers paradise? Over verder afzakken naar beneden?

  Ik hoor het graag, iig allemaal veel surfplezier de komende dagen!!

 10. Was weer shrediaans lekker gisteren. Mooie holle lijnen waar je quivers in de pocket, als een deksel op een pan, mochten snijden door Wijks water als door warme boter.

  ps. Momentum generation was wel iets te veel #goedetijdenslechtetijden en iets te weinig #stokiestokie. Toch?

 11. “Oostende bij Fort Napoleon of de pier bij Blankenberge…”

  Zeker naar Oostende gaan als je tussen +100 surfers wil liggen….

 12. Moest het te druk zijn in blankenberge of oostende wandel je 100 meter en je ligt alleen , de golven zullen echt niet zo veel schelen

 13. Ben benieuwd, alweer een lange tijd geleden dat ik nog het water in kon. Hopelijk surfbaar bij HW!

 14. Ziet er nog niet veelbelovend uit nu. Had er al wel meer hoogte in verwacht of is dat het getij?

 15. Hoogte is pas nu aan het doorkomen. Waddenboei geeft nu max golfhoogte 4 meter. Gaat nog pittig worden om door die branding heen te komen straks.
  Swellhoogte 260cm. Ter vergelijking, een goede dag heeft vaak een Hs7 swellhoogte van slechts 60cm!!

 16. @tobias
  Swell aangekondigd maar komt nog niet door aan vlaamse kust. Rond wanneer is de swell die nu ad wadden is bij ons?

 17. @mc tavish

  Snelheid swell ongeveer 30-35km/u, Wadden -> Belgie ongeveer hemelsbreed 200 km…dus ongeveer 6-7 uur.

 18. Beste vriend op de noord net,met je geometrische zwarte vormpjes op je board.
  Ik hoop niet dat je vin heel erg beschadigd is door de 15cm grote inham in de rail van mn nieuwe boardje.dat zou jammer zijn.
  Interessant take-offje wat je daar deed.op het randje.

 19. Knappe footage op webcam Waz at the moment. Some guys are rippin’ their hearts out. Youtube niet meer nodig…to bad Im not there.

 20. Hier nog eentje… twee mooie vin afdrukken in m’n rail omdat iemand het een goed idee leek om bij de takeoff recht op mij af te gaan. Verder top surf gehad!

 21. Ik lag rechts van de Noord en zag in ieder geval 1 flinke aanvaring (volgens mij met een rood/zwart malibu boardje) waarbij iemand met de take-off vol met de lip meeging op iemand anders die daar lag.

  Tja; niet echt goeie golven gehad maar het beats the crowd. Vooral op een dag waar het merendeel niet de controle kan houden…

  Bizar druk (hoe zou dat toch komen?) Dit belooft veel voor de zomer!!

 22. Dikke shit vanmiddag velsen noord was heel veel werk om door de branding te komen maar eenmaal achter !!!!zo de bom wat ging dat lekker af zeker drie meter plus grote ritten goeie vibe man zit nog na te genieten ,hoel leg je zoiets uit whaaaaaaaa

 23. Scheveningen zag er idd bizar druk uit, snap ook niet waarom je wanneer de optie hebt niet zelf een bank opzoekt. De hele middag gescored met maten, zaten echt gems tussen en geen ziel in het water..!!

 24. Graag dank voor alle belgie info. Topdag gehad bij oostende, was de moeite vanuit het hoge noorden meer dan waard.Compliment aan de zuiderburen, zeer chille atmosfeer in het water ondanks de drukte. Geen gehassle gezien. Een goede surfetiquete bestaat blijkbaar nog wel!!

 25. Weet iemand of er veel mensen in auto’s langsrijden van wijk aan zee naar de noordpier? Bij wijk aan zee is wel te komen met de bus maar vanaf daar lopen lijkt nogal een eindje te zijn

 26. @ Jit bij de bushalte tegenover de Primera gaan staan met een shaka en je spul in wijk dorp. Dan neemt iemand je sowieso mee!

  Succes!

 27. Vond gisteren positioneren voor de golven echt een uitdaging zeg!
  Surf toch al 2 jaar en nieuw boardje aan het uit proberen maar dit was toch echt next level. Maar goed, 90% vd tijd hier is het ook slappe was waar je op surft xD

 28. Dat wordt nog wat morgen. Vanavond maar even kijken hoe de vlag er bij hangt.

 29. Talking about a gamechanger!

  Op naar waar eens mossels groeiden en waar Ammophila arenaria nu domineert.. Plots werd golfhoogte de bepalende factor. Ben al benieuwd naar de platen morgen!

 30. Hi Tobias, denk je dat het morgenochtend nog goed wordt als de wind aflandig is?

 31. Die hollandertjes lopen een beetje verwend te doen en elkaars boardje aan te vallen terwijl ik al vanaf jaarwisseling op fatsoenlijke golven wacht.

 32. Bloemendaal 10:30/12:30 offshore gemiddeld 1 mtr met af en toe 1,5 lekker hol. Heerlijk genoten

 33. leuk leuk was het. Heuphoog wandjes, prima genoeg om de kater te laten verdwijnen.
  maar die twee meter was er nog niet.

 34. Hier berichtje voor degene die vanochtend op Wijk bovenop mij crashte met 2 vinnen in mijn board. Ik heb je geSMSt maar misschien toch niet het juiste nummer? Bel mij even op 06-28785641. Thanks!!

 35. Waz weer genieten velsen noordpier dikke bakken niet te druk net voor de wind er weer uit topdag

 36. Laatste call betrof toch het Kennemerland, de oude mosselbanken liepen goed zo te zien Tobi!

  Een Heems konijn gespot in zijn tunnel en de quiver flink geparkeerd op links. Lemmingen waren er niet veel dus slalom werd sporadisch toegepast.

  Waar waren de boys van gesponsord Engels adelijck vervoer?

 37. Petten was aan vanmorgen. Best tussen 8 en 10 maar tot 12 uur door gesurft. Was te clean om eruit te gaan…

 38. Drie van de vier rippers waren deel van het 100 koppige surfmonster in het golfslagbad naast de Noordpier. Ripper 4 a.k.a Trolleytje80 a.k.a. schik-in-wortelcake was er tot ons grote verdriet niet bij. Desalniettemin zijn er slechts twee manieren deze dag te omschrijvingen:
  Manier 1: StokieStokie
  Manier 2: StókieStókie

 39. wijk 9tot 12.30 was inderdaad super en wat een rust op de achterste bank en veel meer lijn dan in de drukke beach break wel minder hol maar wel hoger topdagje !!!!

 40. Vlissingen was inderdaad serieuze storm , en vandaag , eind middag, surfbaar met deze windrichting . Genoeg swell aanwezig ook.

 41. Nog steeds stoked van afgelopen vrijdag na middag? Ik snap het wel!! Wat een bakken en toch niet druk.

 42. Ziet er best leuk uit nu! Wat zijn de verwachtingen voor de aankomende dagen? The weekend looks semi- promising

 43. man man, tis hier surfweer.NL!!! cool daje een goeie sessie hebt gehad in Gran Canaria, maar post da op surfweer.GC.
  Als iedereen zijn goeie sessies van al zijn gaat posten post gaan de interessante tips van Tobias/surfweer/NL verloren.

 44. Gisteren een vin kwijt geraakt op de Noord.. (thanks to FCS II)
  Mocht iemand wat vinden met eb, graag contact @ 0653955497

  Thanks!

 45. Morgen ochtend first light nog een window met weinig wind? Verdere weekend verwachtingen :)?!