Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 5 juli 2016

88 reacties

 1. Wind vanmiddag om 13:00 over de Noordzee is hard genoeg om voor vanavond de eerste hoge swell aan land te brengen:

 2. En is vannacht en morgenvroeg voldoende aanwezig om de ingezette noorddeining op gang te houden:

 3. Ik ben confuus, zeg je nou dat het met eb beter gaat zijn en dus zo laat mogelijk vanavond (ivm meer hoogte en wegvallen wind) of zeg je nou dat hoogwater nodig is om genoeg hoogte te geven en dus beter wat vroeger erin?

 4. Niet veel moeite… woon 5 minuten van t strand. Kan tot 0800 ongeveerde.

 5. Zegt zodra ik je bericht las ben ik gegaan wauw wat waz het weer mooi hoge rustige golven met toch veel kracht heerlijk !Tobias alweer bedankt

 6. 5 min is een grens-geval. Stel je voor, je komt daar is het flat. liggie 5 min later weer in je bed.

 7. Nhn was lekker dik, hol en krachtig. Heerlijk. Meer van dit please.

  Cheers,
  L@rs

 8. Heb ik surf sms gemist vandaag? Of stond alles in gister? Heb wel weer zin in surf 🙂
  Thanks

 9. Dawn patrol. Zeer geslaagde sessie bij WaZ Noordpier. Het liep als een dolle voor ‘Paal 12′. Hoge wandjes (over de hoogte laat ik mij niet uit, want er was niemand om het te beamen, maar hoog was ’t.. 😉 en behoorlijk clean (de halve nacht al vrijwel windstil). Rit van mijn leven gemaakt. Opkomend zonnetje en.. alles voor mijzelf alleen. Nou moe.
  Na 7:00 kwam de wind (NW) er weer in en onmiddelijk minder strak. Maar ik denk dat het voorlopig achterin nog wel wat hoogte houd.
  SurfZ!

 10. Was idd lekker gisteren…..het mindere is wel dat mijn nieuwe board na 4 maanden surfen al helemaal gedeukt is. Het lijkt zelfs wel alsof de toplaag los aan het laten is!
  Iemand ervaring hiermee? Valt dat dan onder garantie? Heb het board gekocht bij Julian van Vliet in Scheveningen. Ik ben al terug gegaan naar hem en hij stelt voor om het te repareren, maar dat lijkt mij toch niet de bedoeling?

 11. Tobias volgt er nog een surf app / sms hebben gisteren niets ontvangen als het klopt ?

 12. Nie goed is geld terug.
  Hij is goed in repareren maar als hij meer boardjes wil verkopen moet hij zich wel profesioneel opstellen zou ik zeggen. Tenzij er duidelijk te maken valt dat het een andere oorzaak heeft bijvoorbeeld hoe jij ermee omgegaan ben. Daar kan ik niks over zeggen.

 13. @ Tobias, komt er nog een sms over de surf van vandaag? Gister niks gekregen! Erg blij met je service, maar soms is het iets te grillig. Vooral omdat mensen hun agenda er op aan passen is het fijn te weten waar je aan toe bent. Als je niets stuurt, informeer dan waarom bijvoorbeeld 🙂

 14. Gaat domburg nog de moeite zijn deze avond? Ik heb vanochtend op de webcam gekeken en hoogte zat er precies niet echt in… daarbij neemt de swell denk ik ook nog af in de loop van dag?

 15. Vanavond na werk maar eens bijj Petten erin. Weet iemand hoe het daar nu is nu al de strekdammetjes weg zijn? Of zou Callantsoog beter zijn?

 16. @grooteketen Valt volgens mij reuze mee op de cams te zien. misschien for een longboard of dikke vette fish!! Opkomend even checken maar iets verderop….

 17. Foto van vanmorgen (10:00) bij ouddorp, zag er niet uit (sorry voor de slechte foto) maar heb wel met een maatje afgesproken om na het werk te gaaaan en dat is een mooie 40 minutjes.

  Gaat vloed nog wat hoogte brengen of kan ik maar beter al afbellen…?

 18. Ik weet niet of je naar het getij hebt gekeken, maar 10:00 was wel het meest slechte moment van de dag daar ….

 19. Haha, jaa daar had ik wel aan gedacht Tobias maar mijn local ging om 12 uur opvakantie dus dat was het laatste wat ze kon checken voor me 🙂

  Ach het is lekker weer heb wel zin om weer lekker paar uurtjes op het strand te spenderen. al is het maar om te peddelen, vakantie spanje is dichtbij 😉

 20. Dit is Domburg nu…ik denk dat het steeds minder gaat worden en ik kan er pas om 6uur zijn. Beter thuisblijven of is er iemand zojuist nog geweest?

 21. Wordt Terschelling nog wat dit weekend? Kleine moeite om nog een board mee te nemen 🙂

 22. MV was met veel moeite/geduld te doen met SUP 8’6: 7min wachten en dan een reeks doenbare golven gedurende 3-4 minuten – eens op een golf was de rit redelijk lang. Zandbank werkte niet wegens hoogte te klein. Om 14:15 werd het niet hoger alhoewel dan het tij opkwam.

 23. Ik hoorde dat er vanaf 17.00 alerts waren ……..
  2 uurtjes vrijgenomen van werk …
  Zit naar cam wijk te kijken al tijdje .. ben nog thuis … is de 35 cm die ik zie met afgaand nog de moeite?

 24. Goed te doen hier op hoek. Lekker rustig, 1m hoogte en heerlijk weer, steeds minder wind. Duik er nu meteen in!

 25. Vanmiddag om 17 op eruit gegaan, hoogte ging er wel beetje uit maar wel clean! Ik zou zeggen; duik erin

 26. WAZ 16:00 – 19:30 bij de windmolens.
  Toch licht teleurstellend. Weinig wind idd, maar ook erg weinig hoogte.
  Rond 17:00 werd het een half uurtje beter, maar daar bleef het bij. Hele sporadische setjes, vaak lang wachten en een meter hoogte heb ik misschien 2 x gezien…

 27. Terschelling fuckin teleurschelling ….
  morgen om 7.30 nog maar es proberen….
  en niet eens een local, niemand…..

 28. Mv2 was van 17.30 tot 20.45 belabberd. Klein, slap, af en toe erg choppy en dan weer mooi opgelijnd. Korte ritjes als je al weg kwam en goor bruin water. Gelukkig wel mooi weer en een zeehond!

  Er lagen ook weer bagger pijpen op het strand bij P6 richting Boneyards. Iemand een idee wat er staat te gebeuren? Toch niet weer opspuiten?

 29. Ik kom op vakantie naar NL vanuit Australië maar hoe warm is het water? 2mm full suit short sleeve moet toch genoeg zijn?

 30. Steve de meeste dagen wel maar er zijn ook dagen dat dat missch wat fris is. Het zeewater is een graadje of 17 (18) nu…dus op een zomerse dag (met 20+ graden en zon) als gister prima, maar we kunnen ook koelere (zomer)dagen hebben

 31. Oe 17 18, tis momenteel winter in Sydney met het zeewater 19 C, momenteel erg gehecht aan mn 3/2 full suit >.<

 32. Op Bloemendaal gisteravond een mooie avond sessie gehad.
  19.30 er in, liep best goed, na een half uurtje flink minder.
  Rond 21.30 begon ook de achterste bank weer een beetje te lopen, paar fijne ritjes op het longboard gehad.

 33. Terschelling; 7.30-9.30 rondom het middsland az

  voorin de shorebreak, louter enkelsnappers, ik dacht niet de moeite maar dan toch eindelijk een nat pak halen, naar achterste bank gepeddeld; de cross offshore in combinatie met beetje wnw swell + opkomend tij deed zowaar zijn ding. 1 meter + muren in lange lefthanders met veel open face. Lekkere drops, lekkere bottom turns, kortom prima sessie + zon en zeehond.
  raar; geen enkele local te bekennen, lag weer moederziel alleen. ook raar, vanaf het strand zie je weinig van de hoogte…….rest v/d week waarschijnlijk weer kak……….tot later in Wijko weer! chussss Kevin

 34. Mini. In Z-H / N-H wel, maar beter waarschijnlijk is zaterdagochtend met wat kleine WNW swell zonder wind.

 35. een paar kleine golven, zal er reeds in Scheveningen op het weekend, toch?

 36. Hey ik kitesurf al een poosje op de maasvlakte (bij slufter) en wil er nu meer bij gaan golf surfen heb een bic 6’7, was gisteren bij afslag/opgang 6 rond einde hoogtij. De golven kwamen toen mooi over laatste zandbankje heen dus kon gelukkig een beetje spelen. Mijn vraag is wat nu eigenlijk de beste momenten zijn om daar te gaan surfen?Vanuit het kitesurfen weet ik dat bij opkomend de golven echt kunnen oplopen maar dan staat er natuurlijk ook een bak wind. Stroming zal ook niet geheel onbelangrijk zijn alhoewel het gister mee viel. Als voorbeeld morgenavond wanneer zouden de condities het meest optimaal zijn?

 37. Weet iemand hoe het is afgelopen met de kiter die door de reddingsbrigade werd opgepikt rond half 9 op Scheveningen?

 38. @ Peter: uur voor hoog een uur voor laag. Stroming is naar links of naar rechts, dus geen probleem, alleen stukje teruglopen.

 39. 20.00 – 21.30 HvH -blvd, -Rechtestraat, Monster, Ter Heijde, allemaal slappe, lage wind meuk. Wind zat dus voor windsurf/ kite nog prima maar voor golfsurf niets. BLEH!

 40. Ik surf wel degelijk in wijk aan zee. En ook in velsen noord. En in IJmuiden, parnassia, Zandvoort Scheveningen, en en en. Want surfen is gaaf.

  Maar valt er nog wat te surfen?

 41. Ja heeft iemand nog wat zinnings te zeggen over morgen? Wil echt graag t water weer in.

 42. Wind doet golven nu.
  Helaas morgen niet dezelfde wind. Misschien dat er i/d ocht nog wat rimpelligs over is.

 43. Om 1800 kwamen de golven op Parnassia binnen lopen, echt in een kwartier van 30cm naar 1.5 m

 44. Goedemorgen medesurfers,

  In november ga ik naar Nicaragua, uiteraard ook voor het surfen. Ik vroeg mij af of er hier mensen zijn die daar al eens zijn geweest? En of die misschien wat spot tips hebben? Waar het niet te massaal druk is. Ook zit ik te twijfelen om mijn board van thuis mee te nemen… of zijn er genoeg surf winkels met 2e hands boards rondom San Juan del sur ( 1e stop ) Ik ben benieuwd naar jullie tips en mening. Alvast Bedankt.

  Liland

 45. Windsurf op MV was erg leuk met hoog gister…achterste bank zeker headhigh schansen en ook flinke break op 1e bankie…had zeker ook golfsurfbaar geweest

 46. Om 18:30 op het strand in WaZ (dorp); klein, maar leek wel wat te worden. Om 19:30 in het water; totáál andere zee en de wind bleef toenemen. Was leuk met wat hogere golven… en nog een mooie lange wandeling weer naar huis…

 47. Ja, dat is dan wel altijd het nadeel van die wind met hoogwater. Vanaf dinsdag hebben we daar geen last meer van!

 48. In hoeverre remmen de havenhoofden bij Scheef golven uit het zuidwesten eigenlijk af? Was morgen van plan die kant uit te gaan.

 49. Gisteravond was idd te gek, best hoge bakken die ook nog lekker aan het rollen waren. Wel een langere wandeling naar huis dan gebruikelijk