Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 5 januari 2021

149 reacties

 1. Donderdag een aanlandige wind uit het noorden, maar de afstand tussen de isobarenlijnen is vrij groot. Valt waarschijnlijk wel mee met de sterkte van de wind aan de kust.

  Ondertussen veel dichter bijeen liggende lijnen van gelijke luchtdruk op de Noorse Zee met lange fetch nieuwe noordswells in de maak. Deze arriveren op vrijdag, zaterdag en zelfs zondag met een left-overs van heuphoog (eerste dagen nog hoger).

 2. Das nie veel op Wijkie…. knie snappers, leuk om nat te worden en leren of met 10ft board

 3. waar staat de bovenstaande webcam ?

  golven zien er leuk uit. wordt weer zoeken en hopelijk vinden!

 4. Egmond liep best lekker rond de middag. Nul wind en mooie longboard lijnen. Soms ff wachten tot er weer wat binnen kwam rollen. Prima sessie erbij. Lekker rustig as usual.

 5. Vanwaar de grote stoke voor vrijdag ik zie overal matige swell en nog onshore wind. Welk model kan ik de swell zien Tobias?

 6. Mee eens. Zie hem ook nog niet epic worden de vrijdag. Toch zeker niet voor het zuiden. Donderdag lijkt dan nog een betere optie. Maar ik ben geen Tobias, en heb het hopelijk mis. Fingers crossed!

 7. Beetje een swell tussenin/door de verschillende lagen. Kan nog niet met zekerheid zeggen..

 8. De noord was net een grote klotsbak. Heb er een uurtje ingelegen en een paar leuke ritjes gemaakt, maar echt lekker was het niet.
  Ik heb ook een nieuw pak besteld gisteren (SRFACE) want mijn huidige pak is lek als een mandje. Hij komt vanavond al binnen dus hopelijk morgen een nieuwe kans op mooie golven en dan iets langer en warmer

 9. Ten zuiden van scheef nog iemand een duik genomen?
  Boeimetingen zien er toch best oké uit.
  Maar van de webcam scheef noord word ik inderdaad niet erg warm….

 10. Hoi! Ik ben mijn GoPro hero 3+ verloren in de zee vandaag😭, 7 januari 2021, rond 10:00. Het was een Gopro Hero 3+ silver edition en hij zat aan zo’n headband… als iemand hem vindt, stuur me alsjeblieft een appje! 06-39394596. Verloren vlak bij de pier aan de rechter kant.

 11. Tip voor alle cam gebruikers: maak de behuizing van je camera met een koordje met lengte van ongeveer 1 meter altijd vast aan je wetsuit(cap oid). Zo weet je zeker dat je de zee niet extra opzadelt met nog meer extra plastic en chemicaliën (batterij, printplaat etc etc) indien je het apparaat verliest. En bespaart je geld voor een nieuwe aanschaf. Win-win!

  Aan je board uiteraard hetzelfde (extra koordje) als back-up bevestiging mocht de standaard mount loslaten.

 12. ..En geen aftermarket surfboard mounts gebruiken (b-merken / namaak). Die stickers plakken na verloop van tijd niet goed meer en je verliest je cam met mounts en al

 13. De enige mount die bijna nooit los raakt is de fcs1vin-mount. Ik heb er 2 op m’n board, een met de camera en de tweede met het veiligheidskoordje.

 14. Helaas ja, en het gaat nog wel even duren voor de nieuwe puls van A12 arriveert. Einde middag pas volgens de berekeningen:

 15. Zuidelijker lijkt de rest-hoogte en deiningsrichting er nog wel genoeg in te zitten voor het hoogwater moment deze ochtend:

 16. Jammer, het is wel erg mooi met beetje vrieslucht en NNO briesje…..nou ja dan maar rondje hardlopen.

 17. Gaat het er morgen heel anders uitzien rond Noordwijk dan vandaag. Zin in een nat pak!

 18. Toch even geprobeerd net, was klein en loopt nu al over de banken de kant op. Wel mooi clean maar eigenlijk niet de moeite als ik eerlijk ben.

 19. België was ok met eerste licht. Donker, koud, regen leuke bakken en heel even windstil. Werd daarna wel snel slechter.

 20. Scheef vanmorgen was matig rond hoog. Niet veel kracht en de banken lijken er ook niet helemaal lekker bij te liggen de laatste tijd. Beetje liggen klooien in de shorebreak.
  Zonnetje was wel lekker en er lag een zeehond lekker op zijn rug te chillen op 5 meter afstand.

 21. Domburg liep nog wel hoor. Zat zeker nog wat hoogte in. Zee natuurlijk wel onstuimig door de onshore wind maar die werd gedurende de ochtend steeds minder. Waren nog best wel is wat lijntjes te vinden

 22. De Zuid was net heerlijk rond 12 uur met een funboard. Leuke mellow golven, geen wind en een heerlijk zonnetje.

 23. WaZ was vanochtend 09:00 – 12:00 klein en af en toe fijn. Ook prima te skippen, maar t zonnetje, en windstil clean, maakte m wel heel acceptabel!!

 24. Het ziet er inderdaad niet veel soeps uit, Domburg misschien de place to be in het zuiden?

 25. Hoe was de sessie? Heb getwijfeld maar dacht obv de webcambeelden dat het niets meer zou worden. Te klein en daardoor te ondiep waar het breekt.

 26. Hoi Sofie: je moet gaan kijken als t eb is. Dikke kans dat je hem vindt.
  Ik heb het zelf ook een keer mee gemaakt

 27. Is 5/4 suit (+cap en (hand)schoenen) voldoende morgenochtend?
  Lijkt mij een beetje koud…

 28. Als het allemaal nieuw is en minimaal 5mm dan zou het mogelijk moeten lukken.
  Vandaag ook 2 uur lang gesurft, zonder cap zelfs. Hoefde ook niet te duckdiven en de zon scheen steeds feller naarmate de ochtend richting middag ging…

 29. Foilen was gisteren heerlijk, wel net even mid tij afgaand tweede bank pakken en redelijk korte mast. Heb maar één keer zand gehapt!

 30. Er liggen al aardig wat surfers in het water bij Wijk. Bikkels! Brrrrr. 👍🏻

 31. Geen wind op Ameland en Schier, wat zal het daar lekker zijn vandaag! Hopelijk morgen ook nog..

 32. Gisterochtend gesurft op de Hoek om 10.30u … was denk ik een uurtje te laat, hoogte kakte een beetje in.. evengoed mooi cleane golven, niet zo hoog (heup) maar met mijn dikke fish dikke prima! Genieten weer!

 33. Zandvoort ook volledig verwaaid en klotserig. Het is helaas niet echt wat. Zit nog wel klein heupje hoogte in maar loopt niet echt. Misschien later op de dag!

 34. Wijk was vanochtend vroeg best lekker tot de wind er in kwam. Gelukkig bracht de pier net dat beetje beschutting. Zou er morgen nog wat in het vat zitten?

 35. Zou het morgen in Belgie surfbaar zijn? Beetje meer swell maar ook beetje meer wind…

 36. Zuidpier liep als een trein vanochtend. Lange lijnen met kracht en hoogte. Regenboog en zonnetje erbij. Later wat meer wind maar door de beschutting van de pier goed te doen. Mooie lange ritten gemaakt. Wat een topdag. Stoked.

 37. @noswell belgium

  in Knokke toch mooie , tot, heuphoge, lijntjes gezien van goeie 10-15seconden voor close-out

  Handschoenen thuis vergeten … superbummer
  Geen enkele shop open voor 10u, en na rondbellen ook geen enkele shop met nog gloves in stock..
  plastic geraapt en gekwetste vreemde vogel gemeld.

  Volgens mij wordt het morgen even goed / beter – mijn handschoenen liggen alvast klaar 🙂 🙂 🙂

 38. Wijk en IJmuiden was echt 10x niks vanmorgen, waar kopen jullie die roze brillen?

  Beetje optimisme hou ik wel van, maar dit gaat te ver! Hahaha, zijn jullie er überhaupt wel in geweest?

 39. Westende (België) mooie setjes deze ochtend. Zoals Olaiai Shorebreak Warrior al melde was het heuphoogt. Lekker chill

 40. Glassy heuphoge lijntjes deze morgen! Super stoked. Niet groot maar zo clean, met een lekker zonnetje!!

 41. Wijk heerlijk schouderhoogte tussen 10:30-13:00 op de achterste banken, veel kracht ook. Helaas even wat hardere wind gehad maar werd na een uurtje weer acceptabel. Lekker sfeertje ook en niet te druk bij het windsurfpad

 42. Wat een drukte op deze vroege en koude morgen!
  Bizar veel volk uit alle windstreken dat in zuid Holland was neergestreken…
  Maar in het water was de sfeer, ondanks de drukte, toch wel erg goed.
  Het liep met opkomend eventjes toch wel erg lekker. Voldoende hoogte en kracht voor alle board types.
  Maar was daarna toch wel een beetje gedaan.

 43. Kooks, boarddumpers en indroppers, echt heel fijn. Vooral de dames kunnen er wat van.

  Vond er geen reet aan

 44. Zo hé wat een verschil vandaag met ZH en Zeeland!!!!! Hier was echt heel matig op zijn best maar dat ziet er wel heel wat beter uit!!!! Lekker hoor, wij volgende keer weer!

 45. Ja wie niet. Maar ik deed in ieder geval mijn best om niet in de weg te liggen en was eerder beetje voorzichtig dan wat er nu in het water gebeurt. De maatschappij begint zich af te tekenen in de line up, tot nu toe was het in NL top maar er is echt een behoorlijk triest groepje bijgekomen wat hopelijk over een jaartje weer weg is. Zag er vandaag en zijn asbak leeggooien op de parkeerplaats….zucht krijg je nog een grote bek ook.

 46. Pff 6 a 7 jaar geleden was t redelijk druk in de zomer, maar winter was daar dan 10 man van over. Nu is het inderdaad bizar druk geworden, wauw hoe is dat gekomen.. surfcamps all over..
  ander? ook Benieuwd hoe die lui zichzelf warm hielden in de jaren 90… twee suits over elkaar enzo.. ?!

 47. Morgen nog ergens een heuphoogje te vinden? Of gaat de wind teveel spelbreker zijn?

  Ik zet iig mijn wekker want vandaag niet kunnen gaan door werk 🙁

 48. Gezellig druk vandaag onder de regenboog in bloemendaal van 9-11prima hoogte helaas minder clean dan vorige week! En meer dan genoeg ruimte voor iedereen!

 49. Simon gewoon een rip curl wat was het 4/3 of zo ,was niet warm zoals de huidige wetsuits.

  Maar wat was het rustig , nooit verwacht dat het zo gek zou worden.
  Zijn nog wel paar plekjes waar het rustig is ,maar die ga ik niet delen.

 50. Zal ook met corona te maken hebben. Heel veel anders is er op dit moment niet te doen. Hopelijk blijft de meute weer weg zodra er weer ‘ge-funshopped’ mag worden.

 51. Had je ook warme pakken en handschoenen hoor. Pakken waren toen wel een stuk stugger en sloten minder goed aan.

  Ik herinner me geen kou, maar wel veel rash…

  Toen surften we ook vaak met sneeuw en zelfs ijs in zee af en toe

 52. Zo ongeveer de hele kust was surfbaar vandaag, ontdek anders is een andere spot. Het is echt niet nodig om tussen de meute te liggen om te scoren.

 53. “Ik ben het ook maar aan het leren, stel je niete aan” hoorde ik vandaag van iemand die bij mij indropte en ik daar op aansprak.
  Lijkt op een tennis racket uit iemand anders zijn handen pakken om te leren tennissen. Of op een andere baan zomaar mee te gaan spelen
  Los van dat het gewoon gevaarlijk is

 54. Haha ja onder de schuurplekken. Ik had van mijn pa en long John met een jasje die voor het windsurfen was, lag ik de hele sessie op een rits aan de voorkant. Gelukkig konden die boards dat toen wel hebben maar heb jaren met uiterzalf op mijn tepels gesurfd.

 55. Iemand vandaag een paar xcel handschoenen gevonden bij de parkeerplaats van Zuiderstrand? Waarschijnlijk vanaf de weg ergens links voor op de grond… Bij voorbaat grote dank voor de eerlijke vinder! (Mijn nr is 0611729674)

 56. Guess what? Je kunt ook een andere surfspot surfen dan een bekende drukke spot😲. Ik snap dat geklaag niet. Ik ging vaak naar Wijk, maar daar is het inmiddels zo druk dat ik het niet relaxt vond. Nu steevast naar Noordwijk. Maximaal 10 mensen in het water, prima golven en ik hoef na afloop niet mn laptop aan te zetten om te zeuren op surfweer.nl over hoe oneerlijk het allemaal is dat iemand mijn golf pikte.

 57. Volgens mij gaat het de meeste niet om de drukte maar om dat asociale gedrag in het water van een groep nieuwkomers. Dat geschreeuw erbij ook de hele tijd, wat een farce. Lekker weer naar kantoor straks jullie graag.

 58. Ik vond een paar maanden geleden mijn eerste ‘winterwetsuit’ weer in de schuur van 16 jaar terug. Een 4’3 (zonder extra voering en niet geseald haha) Voor vrouwen nog minder keus dan voor mannen. Met sneeuw op het strand daarmee nog het water in gaan. Bevroren er weer uit. Nu een 6mm gevoerd pak, heerlijk.
  Ook geen webcams en appjes die je vertelden wanneer het goed was. Het maakt het tegenwoordig allemaal wel makkelijker en toegankelijker, waar we nu allemaal gebruik van maken….maar
  idd ook drukker.

 59. Ligt er denk ik maar net aan waar je tussen ligt.
  Als ik merk dat ik tussen mensen lig die de regels niet in acht nemen (lees; die niet kennen óf schijt hebben) dan peddel ik lekker naar een andere peak. Zijn gelukkig genoeg mensen die wél netjes inhouden wanneer iemand voorrang heeft en anderen ook eens een golf gunnen. Maar snap de frustratie wel degelijk. Het lijkt soms inderdaad een uitstervend ras.
  De asociale cultuur begint langzaam aan ook het water (en bijbehorende parkeerplaatsen…) te vervuilen.
  Maar vol melancholie terug kijken naar hoe “goed” het vroegah allemaal was helpt natuurlijk ook niet…
  Feit is dat we hier gewoon nét even te weinig goede dagen hebben en we daardoor allemaal veel te wave-hungry zijn. Dat zorgt zowel voor piek druktes als frustraties…

 60. Hoi! Hier zo’n newbie. Die wel voorrang geeft, want ik besef me heel goed dat ik anders vooral in de weg lig met m’n enthousiaste gespetter. Asociaal gedrag heeft niets te maken met nieuwkomers, maar aan het gebrek aan ruimte gunnen aan de ander. Ook arrogantie van ervaren surfers (die zelf toch ook ooit begonnen zijn) kan daar een rol bij spelen. Ik vind een van de gave dingen van surfen juist de duim omhoog die je elkaar geeft als je een golf pakt of het elkaar een fijne sessie toewensen op de parkeerplaats. Dat delen van enthousiasme, respect en een plekje op het water is een belangrijk aspect van de surfvibe. Het is ook aan de ervaren mopperaars hierboven om daar het goede voorbeeld in te geven :).

 61. Hoe meer beginners hoe beter! Vergeleken bij al die pro’s die 20 jaar terug al met een halve autoband om in de zee lagen, voel ik me echt een kneus. Maar naast een paar goede beginners, word de Kelly Slater in mij even aangeraakt 😎 haha

 62. Iemand toevallig vissla 5mm handschoenen gevonden op de parkeerplaats van wijk/noordpier? Ong. ter hoogte van overgang smalle deel richting begin vd parkeerplaats? Zoja hoor graag en dank alvast! 0642445430

 63. Mocht het een surfer zijn die mijn oordopjes netjes langs het wandelpad heeft gelegd …gevonden en bij deze grote dank 🙏

 64. Ik was een beetje cryptisch …ik WAS ze kwijt maar een aardige strandganger had ze op een zichtbare plek teruggelegd en dus weer terecht :)! Bij deze een bedankje aan de vinder

 65. Zag een logsten globe halverwege op de weg liggen na heuvel vanaf Noord-Pier gezien, kan dat hem zijn?

 66. Goeie golven goeie sfeer bij Velsen noord pier paar meter!??! In ieder geval genoten morgen weer werk 😭

 67. @Joris, helemaal mee eens. Die ‘pro’s’ zijn allemaal veel te serieus. Volgens mij is de sfeer tussen enthousiaste beginners veel beter. Ik zorg zelf dat ik niemand in de weg lig, en kan met veel plezier kijken naar een mooie rit van iemand anders. (Duim omhoog, grote grijns). En soms ontvang je die, als je zelf weer eens lekker ging.

 68. Zag een handschoen hangen aan een van de verkeersborden net voor dat je de “grote” parkeerplaats op rijd.

 69. Ik surf nu een jaar of 15 met enige regelmaat.
  Het meest stoor ik me aan de opgefokte kerels die verontwaardigd zijn als iemand per ongeluk indropt.
  Diezelfde mensen gaan ook structureel schuin achter de (nu nog) minder begaafde goden liggen met hun longboards en dus steevast makkelijk eerder op de golf staan en zodoende alles opeisen.
  Stop met zeiken en ga of verderop liggen of accepteer dat het gewoon heeel druk is.
  Ten slotte: wow, wat was het heerlijk gisterochtend!

 70. Iemand foto’s van de surf van vandaag? Benieuwd!
  Wat een heerlijk dagje 🙂

 71. Afgelopen zaterdag lag er een fotograaf in het water van HvH.
  Zijn deze foto’s nog ergens te bewonderen?

 72. Per ongeluk indroppen!!

  Dan kijk je dus gewoon niet goed, of je kent de regels niet. En als dat een aantal x per sessie gebeurd word je vanzelf opgefokt. Op de weg is ook het ook druk maar dien je je ook gewoon aan de voorrangsregels te houden en goed te kijken. Als jij op de a10 3x per rit afgesneden word kom je ook niet erg Zen thuis!

  En dat je als betere surfer meer golven pakt lijkt me niet meer dan normaal en als je je daar aan stoort ga dan zelf ergens anders liggen!

  Geef mij de hoge onshore dagen maar dan ruimt t vanzelf op in de line up!

 73. En indroppen zorgt voor gevaarlijke situatie grotendeels voor de indropper!!
  Best aparte reacties hierboven met een hoog testosteron gehalte. Jammer.
  De meesten die indroppen en ik daarop aanspreek reageren met “ja ik kijk altijd”
  Ik moet vaak echt mijn best doen ze niet te raken met mijn plank. Bijdehand doen is dan niet tof als reactie terug

 74. Als het druk is en je al een paar golven gemist hebt omdat je mensen voor laat gaan die de golf toch niet bleken te pakken kan het best zijn dat je in je enhousiasme een paar keer per ongeluk indropt omdat iemand toch wel ineens de golf blijkt te pakken.

  Als dat een probleem is ben ik blijkbaar gewoon een aso, maar zolang iedereen vrolijk blijft is er niks aan de hand. Mensen mogen best ook wel een keer per ongeluk bij mij indroppen. Dat hoort erbij als het druk is.

  ps Als het hoog en krachtig is wordt het wel een beetje anders, dan moet je meer marge houden, maar de omstandigheden bepalen wel wat er er mogelijk is. Op fun wave videos in hawai zie je ook 10 mensen op een golf staan toch

  peace

 75. Er zijn idd uitzondering situaties, maar communiceer dan in het moment d.w.z. : zeg wat je doet! Bijvoorbeeld, ik ga links of: Ik ga rechts 🙂

  Dat helpt de ander om een inschatting te maken van de situatie en is een stuk minder vijandelijk dan dat je schreeuwt HEEE of BOEEE of GA uit de weg! Dat is namelijk minder prettige communicatie, want gericht op de persoon en gaat niet meer over jezelf.

  Probeer maar eens ik ga links of ik ga rechts de volgende keer als iemand op je indropt. Wedden dat het (beter) werkt!

 76. Ben het grotendeels eens met “heerlijke surf”. Als je op een peak ligt en iemand paddelt steevast naar je inside (lees: snaken) dan vind ik dat diegene het verdiend om een zo nu en dan een keer ingestopt te worden. Diegene op snaken aanspreken is hoe dan ook een betere optie, maar vaak zijn dit de opgefokte gastjes of ouwe bokken op longboards waarbij dit niet gaat werken.

 77. Kom er net uit, het was hoog en bruut achterin, maar weinig lijn en twee swells door elkaar. Paar goeie ritten gepakt maar veelal vrij kort en chaotisch. Wel heerlijk na die twee rustige weken!

 78. Ja de hoop is dat t uurtje na hoog wat lijn brengt en de zuidswell die nu soft er over de bank geduwd word er straks door t terugtrekkend tij wel hol overheen trekt. Dat is de theorie in elk geval 😂

 79. Voorrangsregels naleven, respect naar elkaar, opletten en de stoke delen. Zo lastig is dat niet en zonervaar ik (gelukkig) de situatie regelmatig in het water. Waar het vaak mis gaat zijn beginners die simpelweg niet opletten of de zg pro’s die echt iedere golf willen pakken. Op de spots waar ik surf zijn er piekjes die je met elkaar deelt en dan vind ik wachten op je beurt en elkaar wat gunnen we zo respectvol

 80. Waar ik mij af en toe wel aan kan irriteren zijn ‘zandzakken’ die ook geen milimeter bewegen om aan de kant te gaan als je inpeddelt/aan komt surfen.

  Wat je trouwens nu ook vaker ziet zijn beginnerklasjes die op aanwijzing van een instructeur op de hoofdpeakk gaan liggen van een drukke break. Laatst op de Zuid 2 dames en 1 instructeur die de softopjes in de golven duwden terwijl ze totaal geen controle hadden toen ze op de golf stonden (beschamend). Ook een keer gezien op een hoge dag op de Noord; hele klas lag achterin. Iemand was daar ook niet zo blij mee en een flinke schreeuwpartij volgde. Ook bij de pier is dit voorgekomen (lag daar met paar gasten komt er opeens een klas met 10 kids).

  Respecteer de peak en ga daar als instructeur NIET met beginners liggen. Gevaarlijk voor zowel de beginners als andere mede-surfers!

 81. Overigens kan de gemiddelde supper ook wel even een lesje suff etiquette gebruiken. De meeste suppers zijn geen surfers en leren dus niet de regels die behoren aan een line up. De enkeling daar gelaten die t wel doet hoor maar man man man wat snaken die gasten oneindig veel en wat is t onrustig als er 10 aan t cirkelen zijn als een stel aasgieren.

 82. Je moet elkaar ook af en toe wat gunnen. En als een ervaren oude rot achter elkaar tien golven gehad heeft mag je ook best eentje afpakken. Maar dat werkt alleen als je het ook verdiend hebt door zelf je golven niet te verprutsen en er liefst al een jaar of tien elke week in te liggen. 🙂

  Je hoeft in Portugal of zo ook echt niet te proberen om als nieuwkomer meteen op de piek te gaan liggen, dan pakken de locals de golven gewoon toch. En terecht.

  Meestal werkt het prima voor mij om “YO” te roepen als iemand dreigt in te droppen. En als ze dan toch doorgaan, even uitleggen dat dat niet de bedoeling is.

 83. Zo, net even lekker offline gesurfd. Bij het schemeren op het fietsje naar huis. Niet al te druk en prima sfeer in het water.

 84. Da’s echt zo waar! Ik wordt ook gek van die lui, zeker omdat ze die boards nul onder controle hebben (behalve een paar cracks) en het nogal slagschepen zijn. Het is ook vaak een wat ander type dat met zo’n lepel in de bruine soep staat te roeren, nog sneller op hun tenen getrapt. Suppen is leuk als er geen golven zijn!

 85. Als je het zo leest allemaal zou je bijna vergeten dat het ook nog gewoon verdomde leuk kan zijn in het water…
  Ondanks de indroppers, onwetende beginners, overijverige oude rotten, snakende “pro’s”, drijvende zandzakken en de in bruine soep roerende aasgieren op slagschepen is het gewoon een geweldige hobby die we hebben.
  Laten we dat vooral niet vergeten.
  En aangezien de meesten van ons er tóch ons brood niet mee gaan verdienen moeten we het misschien net effe iets minder serieus nemen allemaal.
  Ja het is soms rete druk en ik lig ook liever lekker in mn uppie.
  (People ruin everything).
  Maar we moeten er nou eenmaal mee leren leven.
  Dus help beginners (goed) op weg ipv ze het water uit te schreeuwen.
  Gun een ander eens een golf. Gewoon zomaar. En juich hem of haar toe.
  Indroppen? Shit gebeurd iedereen wel eens (bewust of onbewust). Effe een sorry en een handje en het leven gaat weer door.
  En vergeet niet te lachen.
  Om een ander, om een harde wipeout en vooral… om jezelf.
  Heb plezier met elkaar. Daar draait het toch fucking om?!
  Lekker met zn allen in de golven spelen!
  Yeehw!
  🤙

 86. Toen ik vannacht ging pissen, liepen er toch dikke beukers, hoor nu nog goed geweld met matige wind, dit moet wel goed komen!

 87. Fgos, ik praat het indroppen niet goed maar mensen hebben geen ogen in hun achterhoofd. Ik let zelf denk ik goed op en kan me niet herinneren dat ik in de afgelopen 10 jaar ingedropped heb.
  Mijn punt is vooral dat we elkaar wat moeten gunnen. Gun beginners ook wat golven, gun de dames en heren die het al wat langer doen de mooiste golven en hou de toon vriendelijk. Het is ten slotte niet meer als gewoon lekker spelen met een plankje in het water. We doen dit ter ontspanning, je leven hangt er niet van af.
  Tobias zijn tip is helemaal top! Snel afstemmen welke richting je op wilt en de boodschap is ook duidelijk.

 88. share the stoke en niet the crab… blijf je (en iedereen om je heen) een stuk vrolijker van

  @ Glury en Heerlijke surf

 89. het zijn net mensen die surfers. zie hetzelfde in verkeer. ene chauffeur is tjil en verleent voorrang, ander rijdt als een randdebiel of schreeuwt en vloekt naar de ander als randdebiel.
  people will always be people