Nuttige surfweer info:

Surfweer dinsdag 31 maart 2015: Storm

67 reacties

 1. Donderdag langs de kust van Noorwegen nog heel veel hoogte. Dat geeft bij ons in ieder geval gegarandeerd swell tot en met zondag.

 2. Tobias,

  Klopt het als ik zeg dat de mensen die een trip voor frankrijk geplanned hebben voor het paasweekend beter uit kunnen wijken naar de wadden?

  Het laag dat nu swell aan het genereren is midden op de atlantische oceaan lijkt flink in de weg gezeten te worden door het zuidelijkere hoog. Misschien dat bretagne nog wat gaat pakken, maar verder lijkt het weinig….

 3. Grote klotsbak bij Wijk nu. Vlagen van 61 knopen op de windmeter. Mooi, vanaf de kant.

 4. Noord ziet er lekker uit! Straks maar even mijn nieuwe bicje uitproberen. Gaat wel lukken zonder cap en (hand)schoenen toch??

 5. Kzou wel eens wat fototjes van de Belgische spots willen zien passeren.
  Anybody out there today?

 6. Even off-topic tijdens wachten tot de wind wat bedaart:

  Kan iemand zijn / haar ervaring delen met surfen in Andalusië en/of Galacia (gebied boven Porto en noordkust Portugal)?

  Je hoort veel afschrikkende verhalen van extreem lokalisme e.d. en is het wel consistent genoeg (september)? Zelf vooral erg goede ervaringen met Ericeira en rond Lissabon.

  Sebas

 7. @ andalusië…..das gewoon noord spanje hoor 😉 en prima te surfen daar! verhalen moet je niet altijd geloven joh…you should go to know…..

 8. @ Stammie,

  Jij hebt met Andalusië wel goede ervaring dus?
  En in know, met noord portugal bedoel ik Galacia… 🙂

 9. Ik ben in augustus in Galicië geweest en was fantastisch surfen, pakt grotendeels zelfde swell als Frankrijk maar veel rustiger in het water. Niks gemerkt van localisme, hele vriendelijke sfeer in het water. Ben alleen niet op de drukke spots geweest, mss dat het daar heel anders is.

 10. Andalucie is zuidspanje, en leuk surfen aan de costa de la luz.. canos de la mecca en vooral el palmar is leuk surfen echter het is niet consistent…maar al snel beter dan nederland, en superlekker weer het hele jaar..lange lege stranden aan de atlantische oceaan..ik hou dr wel van.
  Zou er zo willen wonen ook.

 11. Maarrrr… ga er wel in de wintermaanden heen. September is wel een gokje… November tot Maart zijn de beste maanden, en dan vooral Januari & Februari.

 12. Thanks voor de posts!
  Andalucie wat meer een gok in september, en in Galacia niet te bang zijn voor lokalisme dus. Andalucie maar een keer in de winter doen dan. Mooie foto’s!

 13. Man oh man…die golfspectra ook….
  7m op de K13… 10m op Schiermonnikoog!
  Niet normaal.
  Hopelijk neemt die wind asap weer effe wat gas terug zodat we d’rin kunnen! (andere richting ook goed….)

 14. @ andalsuie en Galicia
  Er is behoorlijk wat localisme in galicie als je op de hele bekende spots zoals Pantin en Doniños gaat surfen. Ook de reef breaks onder Vigo zijn behorlijk gelocalized, en de breaks rond la Coruña. Maar ook een spot zoals Doniños is groot, dus er is altijd wel een peak te vinden die rustig is En zeker bij eerste licht is het rustig op de meeste spots. Het grootse probleem is om de juiste spot te vinden. In de zomer geen probleem, in de herfst/winter des te meer, want Galicie krijgt vaak de volle laag van de swells. DUs het is dan zoeken geblazen naar de beschutte spots. Ook bij de spots komen kan lastig zijn. Er zijn veel rivieren/inlets, dus erg veel omrijden om bij spots te komen.
  Maar als je wat rondrijdt en kijkt, zijn er wel vaak lege spots te vinden. Zeker ten oosten van Compostella, aangezien dat zo’n beetje eind van de wereld is. Maar zelfs rond la Coruña en Ferrol zijn nog secret spots, en nee ik ga niet vertellen waar 😉

 15. Dit jaar 10 dagen in Andalusië geweest (januari). 2 dagen gesurft op heuphoge golven. Andere dagen harde onshore (zw) of flat. Ook in de winter moet je wel een beetje geluk hebben daar.

 16. Galicië heeft fantastische surf met veel lege secret spots. Met de kaart erbij en google earth kom je vaak een heel eind. Ok secretish spot ligt bij de twee stranden bij Cobas, dorpje in de buurt van El Ferrol. Doe ze de groeten van El Holandes die er tien jaar geleden woonde..

 17. Goed om te horen. Thanks voor de posts .

  @ Mac: was jij er ook in September en hoe ging het met de wind (en temperatuur)?
  Ziet er door alle baaitjes tussen rivieren en rotspartijen inderdaad moeilijk begaanbaar uit als je denk aan een snelle check van een aantal spots. Maar zal ook mogelijkheden geven voor rustige plekjes en misschien wat wind/swell beschutting. Ben erg benieuwd en nog in twijfel niet gewoon naar les Landes te gaan. Zin om een keertje over te mailen anders? (sebastiaanheitkamp@hotmail.com)

  @@Andalusia en Galicië: zal google earth er nog eens op natrekken en zeker doe groeten doen mocht ik er komen. Thanks voor de tips!

 18. Voor al diegenen (waaronder ikzelf) die vanwege werk donderdag en vrijdag de alerts aan zich voorbij moeten laten gaan, en ook in het weekend andere verplichtingen hebben: is er al enig zicht op de condities op Paasmaandag? De dagen ervoor weinig wind dus de eventuele swell zal waarschijnlijk wel van ver moeten komen, als er al iets staat dan?

 19. Sorry to Write in English here.

  Been to Andalucia 2 times in the winter and both times I got no waves. December 2013 I spent 2 weeks doing volunteer work close to El Palmar and it was offshore and flat every day. I know it get waves but I think it is a little inconsistent. Fantastic region though and there is plenty of things to do on flat days. Cadiz, Vejer de la Frontera, Tarifa, Sevilla to name just a few!

  Galicia is Great. Spent 2 weeks there in October a couple of years ago. The ideal place for someone who likes a surf trip that involves a little exploring! Pantin is busy and localised but there is so much empty coast that it’s easy to find good uncrowded waves. The good thing about the Spanish is they love to do things together 😀 so when one ‘popular’beach is crowded there is always a quieter option.

  A car is neccessay, or even better a camper. Find waves. camp on beach and go surfing! just be prepared for a bit of rain!

  The seafood is some of the best in Europe too

  Good luck!

 20. @ Andalusie en Galicia,
  Om eerlijk te zijn, weet ik niet of ik er ooit in september ben geweest. Kom er al een goede 10 jaar elk jaar minimaal 1 keer (tja erg vervelend als je schoonfamilie dar woont).
  Maar water temp in september is koud, oftewel, het is altijd koud. Zomers kan je nog met een 3/2 wegkomen, maar in de winter is een 4/3 aan te raden. Meeste locals gaan jaar rond met 4/3. Heb zelf weleens in boardies in het water gelegen, maar dan is de fun er toch na half uurtje er wel uit.

  maar ik zal je nog wel even een uitgebreidere e-mail sturen

 21. Na vele jaren topsurf in Bali overweeg ik Krui/Mandiri/Ujung Bocur eind mei, begin juni. Heeft iemand ervaring, crowds, goede surfcondities? Een slaapplek aan te raden? Als deze ‘off topic’ ongewenst is, reacties evt op raizom@yahoo.fr

 22. @mister surf
  Jammer dat het een 1 april grap is.
  afzinken en een surf reef van maken zou ik zeggen

 23. Zeg Tobias, wat bedoel je met vrijdag later op de dag??? Want dan ga ik daarvoor

 24. Zeg Tobias, wat bedoel je met vrijdag later op de dag??? Want dan ga ik daarvoor

 25. Kan morgen niet, dus Ijmuiden, 16:00 – 18:30 , prima longbaarden, windluwte pier, Haaiwaaise toestanden, zon ,dikke golven, spray van golven aan de binnenkant pier die nog hoger waren 🙂 peddel, peddel op de stroming door de branding en gaan, Nondejuu Jonguuh Stookuuuu.

  “Vind ik Leuk”

 26. Mijn voorspelling voor morgen (Wijk):
  Donderdag staat er in de middag nog een vrij krachtige wind uit het noordwesten (5bft) die rond 17:00uur afneemt tot matig (4bft). Met headhigh golven uit het noordwesten zal opkomend tij het beste zijn zo tussen 13:00 en 15:00uur… maar ik gok dat er (gezien de afnemende wind) tot zonsondergang gesurft kan worden.

 27. Einde middag/begin avond scheveningen Noord was ruig, maar de twee ritten die ik had.. manmanman 🙂

 28. Goeiemorgen, gister nieuw board en lycra gekocht. Is het al de tijd van het jaar om me lycra uit te proberen? Of nog te koud? Nja anders trek ik hem wel over me suit aan. Eergister viel wel mee hoe koud namelijk bij wijk

 29. ff weer iets anders
  ik wil graag met een paar vrienden gaan surfen in porto in de maand juli iemand ervaring met de spots daar ??
  ik hoor het graag