Surfweer dinsdag 30 maart 2021

Niet alleen de dagen worden langer, de swell-fetch wordt dat ook! Deze komende dagen is het nog wat kleintjes of soms zelfs flat te noemen, hoewel vandaag toch al een misschien net te surfen mini-swell arriveert in het noorden en op de wadden. Voldoende voor een Wave of Winter entry is het niet, maar misschien heb je nog iets op de plank liggen wat wel mee kan delen in de prijzenpot. Wees er snel bij, want woensdag 31 maar 12:00 sluit de postdatum en gaan we alle beelden op en rijtje zetten om de winnaars te selecteren. Er zijn meerdere categorieën, check alle info en met welke # hashtags je mee kunt doen op de blog van Natural-High.nl

Dinsdag 30 maart
Een swell met een piekfrequentie van 75mhz loopt binnen de Noordzee in en is inmiddels gearriveerd op de J06 en A12 boeimetingen. Zeer verzwakt en superklein, maar toch is er wat van te zien op de webcams. Voornamelijk op de wadden en ook op het noordelijke stuk van N-H (Texel), daar zou het dan met eens soft op longboard net aan te doen moeten zijn wanneer het tij een beetje meewerkt. Ideaal voor surflessen, maar wel met schoentjes en handschoenen nog aan (check op HSA de lijst met alle surfscholen in NL). Ontbreekt of mist er iets, contact dan dde HSA. Graag geen scholen toevoegen in de surf-reports aangezien de reacties alleen bedoeld zijn voor het delen van de laatste info omtrent het weer, de wind, de stroming en de golven etc.

Woensdag 31 maart
Nogmaals een dag met zonnig weer en hoge temperaturen waarbij het Noordzeewater langzaam warmer wordt. Dat is goed te zien op de watertemperatuur meting van het Nioz aan de ingang van het marsdiep bij Texel. Op https://shiny.nioz.nl/app//saltemp/ staat zowel het verloop van de waterstand als de temperatuur. Met laagwater stroomt het al snel opwarmende water van de Waddenzee de Noordzee en meet dan 8gr Celsius. Met vloed stroom het koudere Noordzeewater weer de Waddenzee in en is dan iets meer dan 7gr Celsius. Daar gaat de komende dagen nog wel wat bij komen, maar voor we eindelijk boven de 10 graden zitten kan het al eind april zijn. Het dragen van handschoenen kan zeker nog aan te raden zijn tot die tijd. Een cap of iig gehoorbescherming ook, want bij deze temperatuur gaat de botvorming in je oren bijzonder snel (zie de blog hierover). Wat betreft de golven op woensdag, die zijn er niet. Met uitzondering van de wadden in/en het noorden, want daar kan weer 10-20cm swell van ver arriveren. Vooral in de namiddag of avond. Of het voor beginners te surfen is? Misschien wel, het is in ieder geval nog heerlijk weer.

Donderdag 1 april
Het weer slaat om en de beste en hoogste surfdag in Nederland is in zicht. Goede 1 april grap, want op deze termijn is een goede dag niet te voorspellen. Alle extreem epic surfdagen in Nederland lieten zicht pas 2 tot 5 dagen van te voren aftekenen op de weerkaarten. Heel soms zie je in de verte wel wat glinsteren aan de horizon, maar dat is in 9 van de 10 keer een ‘Fata Morgana’. Daarom de focus op de korte termijn, waarbij donderdag eind van de dag met wind en het juiste tij hoogwater, al prima gesurft kan worden. Hoogwater valt in het zuiden van de Benelux rond een uur of vijf en in het noorden rond een uur of zeven. Voor het mooie hadden deze tijden net even 2 uur later moeten vallen, want de wind neemt af en het is tot bijna 21:00 uur nog licht buiten!

Vrijdag 2 april
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. In de vroege ochtend met minder wind al even de moeite om een nat pak te halen, alleen het juiste hoogwater tij ebt snel weg. Vergeet ook niet de drop in gevoelstemperatuur, want het dauwpunt gaat in 24 uur tijd van donderdag naar vrijdag van +15 naar +5 graden met een gevoelstemperatuur in de wind rond het vriespunt. In de middag warmt het wat op naar een graad of 7 a 8 en trekt de wind aan tot noord 5 beaufort. Dat is pal onshore, met al resultaat vrij rommelige golven. Er staat wel een meer lange groundfetch dan donderdag, dus is het voor de swell iets makkelijker om op de noord-zuid georiënteerde spots wat betere lijn in de golf te geven. Zeker als het tij later op de middag weer een beetje hulp daarbij geeft.

Zaterdag 3 april
Zaterdag een droge dag met even wat minder wind. De richting is nog wel noordelijk, maar bij 4bft maakt dat niet zo veel uit. Uiteraard geeft dat wel de nodige choppy golfslag, maar de swell is hoog genoeg om de lijn er wat in te houden. Zeker wanneer het tij goed is, alweer in de ochtend en later op dag. In theorie (en praktijk) is de meeste lijn echter te vinden als de stroming met de golfrichting mee staat, dus met afgaand tij. Enige probleem is dan dat je in 15 minuten al snel 1km stroomafwaarts ligt. Geen probleem als je een 5km lange strandwandeling inclusief neemt tijdens je surfessie, of gewoon een lift terug kunt krijgen! Overigens staat er in de avond minder wind dan overdag, want er trekt een klein troglijntje over met bewolking. Dit houdt boven land de dagelijkse gang wel goed tegen, waardoor de thermiek iig niet van de verwacht 3-4bf ineens een windkracht 5-6 weet te maken. Gunstig dus voor een toch aardige zaterdag-sessie met meerder opties verspreid over de dag. Met een dubbele swell van 1m op 12 seconde afkomstig van Noorwegen en eentje van 1,4m op 6 seconde die is ontstaan in de Noordzee zelf, is de swellmotor in ieder geval goed op gang gekomen.

Zondag 4 april
Vanaf dit moment wordt het interessant wat er met de lagedruk bij IJsland gaat gebeuren. Het Globale GFS model laat de lagedruk als een systeem intact, waardoor het op zondagmiddag begint te waaien uit het zuidwesten en een dag later de wind noordwest draait en dat een aantal dagen blijft. De meer gedetailleerde weermodellen (ECMWF, Icon etc) zien bij het uitdiepen van de depressie echter twee lagedrukgebieden onstaan. Het secundaire laag trekt snel zuidwaarts en brengt bij ons een aantal dagen lang een zuidzuidwester i.p.v. een noordelijke windrichting. Overigens komt die noordswell er met 1 meter en een gigantische periode er dan nog gewoon onder door lopen dus golven genoeg, maar compleet verwaaid en gemixt. De hele winter zat het GFS model onjuist met het berekenen van het winterse en de verzachting, dus we gaan even voor de onzekerheid van het EC model. Daar zie je in de pluim ook de nodige chaos in de mogelijke windrichtingen vanaf 2e / 3e paasdag.
Wat betreft deze zondag is het wel duidelijk dat het in de ochtend nog niet echt zal waaien en er wel een mooi rest-swell uit het noorden zal binnenlopen. Ideaal voor alle beginners en zondagochtend surfers. Zonnig weertype met pas in de middag meer bewolking en meer wind. De swell is 0,75cm meter hoog en heeft een restperiode van 6 a 7 seconde. Meer iets voor longboarden dan shortboarden.

Wetsuitadvies, water 7,6 gr C
Dinsdag: Nieuwe 4/3mm wetsuit, schoen 5mm en hand 3mm
Woensdag: 4mm wetsuit, hand 3mm, schoen 5mm
Donderdag: 5/4mm wetsuit, hand 3mm, schoen 6mm, cap 2mm
Vrijdag: Solide 5/4mm schoen 6mm, hand 3mm, cap 3.
Zaterdag: 5mm body, schoen 6mm, hand3mm, cap2mm
Zondag: 5 a 4mm wetsuit, hand 3mm, schoen 5mm
 1. Donderdag is de eerstvolgende dag met weer golven overal. Het koufront vanuit het noorden deactiveert. Op de weerkaart wordt dat weergeven door de onderbroken lijn in het blauwe front. Boven Oost-Europa is deze ononderbroken en dus nog wel actief.
  Regen van betekenis valt er niet. De aanwezige wolken lossen op en in de middag schijnt de zon met een naar stevig toenemende NoordNoordoosten wind. Niet de meest ideale condities, maar toch prima surf. Beetje oppassen bij de havenhoofden, want voor je het weet lig je er op, in of tegenaan met of zonder board… (op wijk, schev en oostende/blankenberge etc).

  Verder is op deze kaart het laag boven Noorwegen te zien. Hiervan arriveren de swells op zaterdag. Kortom, ook voor de kortere termijn is van alles op de kaart. Verder in de tijd kijken heeft niet zo veel zin…

 2. Na a.s. zondag een compleet onzekere uitkomst van de weermodellen. Dat laat zich vaak zien aan de chaos in de groene lijntjes op windrichtingspluim:

 3. Het ECMWF laat wel iets doorkomen van die magische noordenswell, maar geeft ook bijna 40 knopen wind uit het zuidzuidwesten.

  Dit wordt veroorzaakt doordat ECMWF het secundaire laag mee laat glijden in de noordelijke fetch en daarna een volwassen lagedrukgebied bij ons in de buurt geeft met een ordinaire zuidwester. Niet geheel onwaarschijnlijk gezien het complexe karakter van cyclogenese op deze breedtegraad. (geboorte/ het ontwikkelen van een depressie).

 4. Wat is dat voor een rare piek dan tussen vrijdag en zaterdag in die windrichting pluim? Hij gaat van rond de 0 naar 360 en weer terug, oftewel de windrichting draait twee keer een rondje om vervolgens weer uit dezelfde richting verder te blazen. Ik vermoed dat ie eigenlijk onder 0 zou moeten zakken om zo weer bij 360 uit te komen ipv te stijgen naar 360, maar misschien is hier iets heel bijzonders aan de hand!

 5. Dank voor de update. Wel balen dat woensdag weinig golven zijn. Donderdagmiddag maar proberen 🙂

 6. Als ik de A12 nu kijk lijkt er wel wat aan te komen vanavond op de wadden, zeker met opkomend. Lijkt me meer dan 10-20cm swell?

 7. Excuus plaatje moest er bij.

 8. Is net wat te weinig, minder dan gisteren in ieder geval. Wat nog steeds genoeg voor een sessie zonder fin of voor de grommets beginnerlessen, lekker in het zonnetje!

 9. In de laatste modelruns lijkt er na een dag of 5 toch meer kans op een felle NW wind en golven / stroming te komen dan een secundair laag ten westen van Ierland.

  Hoewel met al die troggen daar in de buurt is het nog altijd niet zeker. Kan zo maar een aparte kern ontstaan die de wind bij ons naar een straffe zuidwest zal doen draaien. Het is in ieder geval iets voor na pasen, dus dinsdag pas. Wat zeker vast staat is dat het wild en heavy gaat worden met wind, swell en kans op sneeuw(buien).

 10. Alleen golven op de Wadden? Of zou het zuiden ook een graantje kunnen meepikken?

 11. Flat idd.
  Pas donderdag tweede hoogwater in het zuiden weer golven.

 12. Morgenochtend Wijk/Ijmuiden niks voor een longboard? Ik kan eindelijk weer even. 🙏

 13. Dit ziet er toch wel bizar uit hoor. Jammer dat de wind begin volgende week niet mee lijkt te werken met te veel west er in.

 14. Jammer ja, alleen woensdag-avond relatief even wat minder hard onshore.
  Donderdag alweer een grammafoon zuidwester:

 15. Helemaal flat op dit moment, vanmiddag komt de omslag. Zal niet lang meer duren aangezien de boeien (K13, wadden, J6 etc) al omhoog schieten.

 16. Heb een redelijk idee van wat alle parameters betekenen voor de golfhoogte inmiddels, maar wat is de reden dat de golfhoogte niet meer weergegeven wordt in windguru?? Heb ik even gemist geloof ik..

 17. Een grote klotsbak nu in Domburg. Niet te surfen. Gaat wind vanavond nog liggen?

 18. Tot hoelaat is er morgenochtend goed te surfen?

 19. Op desktop nog wel dacht ik, volgens mij alleen mobiel niet meer. zal wel met de ruimte te maken hebben.

 20. net op de noord toch dikke bakken, kleine struggle om door de branding te komen maar uiteindelijk heerlijke sessie met blauwe lucht en zonsondergang.

  ps. stond iemand te fotograferen omstreeks 1900, toevallig van de surfers of de kiters wat verderop?

 21. Net het licht uit gedaan in Wijk aan zee. Lekkere sets, goeie sfeer, duimpjes in de lucht, helemaal stoked.

 22. wijk was top lag maar 10 man in.
  Scheelt toch om af en toe gewoon ff zelf de forecast te checken in plaats van met zn alle na een surf alert op elkaars lip te gaan liggen in t water.
  Moet wel toegeven dat Tobias er echt bijna nooit naast met zijn forecast daar heb ik wel echt respect voor.

 23. Bepaald geen 3bft hier in Zuid-Holland. Eerder 4-5.

 24. Iemand eyeball van Domburg?

 25. Gaf vanochtend nog mooie surf, wisselde af met cleane sets en wat rommel er tussendoor

 26. Tussen 715-830 op Katwijk geweest, meer wind dan voorspeld, heel veel stroming bij afgaand tij, rommelig, wel af en toe mooie golven met kracht, maar kort achter elkaar, echt lastig om achter de branding te komen met sup, 20 min ploeteren voor 1 golf.. hopelijk zondagochtend vroeg beter met dan wel minder wind en hopelijk wat cleaner

 27. Wind valt tot begin van de middag mee voor de long en fish. Daarna gaat het harder waaien en is het minder mooi NoordNoordOost dan gisteren het geval was. Echt een supersessie gehad in N-H met side-off!

  Zaterdag wordt wel meer NNO en anders zondag proberen.

 28. Wind nam even later paar knopen af, dus ook in Zuid-Holland toch nog mooie sessie!

  @Tobias: op ‘die beschutte plek’? Of net een slag zuidelijker?

 29. Vanochtend toch net wat te koud met mn 4/3 pak. Vanmiddag weer vertrekken uit Domburg. Op naar de volgende keer Surf

 30. vanmiddag ijmuiden proberen? Of waait het daar niet hard genoeg voor? Liever dan Zandvoort of toch gewoon wijk?

 31. Ik surf nog lekker in mijn patagonia 5/4. Ook schoentjes, handschoenen en cappie.

 32. Ijmuiden, parkeren op de parkeerplaats met het roze tekentje. Het strand op lopen en dan 250 stappen linksaf. Daar ligt een zeehond op de kant die je naar een groepje dolfijnen brengt, deze zullen je aanwijzen welke golf je wel en niet moet pakken. Wel een blikje sardientjes meebrengen.

  On topic – er zijn genoeg webcams, deze website en surfsms. Lekker zelf ontdekken.

 33. De dip in hoogte is geweest en komt nu beweging in, die boeien.

 34. Niet normaal wat er op de kaarten staat voor volgende week.
  Dit zal op een enkele uitzondering na, niet te surfen zijn.
  Hoop dat er nog niet te veel op het strand staat uitgestald (huisjes, ligbedden, prullenbakken) etc, want daar zal een groot deel natte voeten krijgen of in zee verdwijnen.

 35. Toch gewoon lekker Tobias. De step-up en jetski staan al klaar.
  Wordt zoiezo een goud weekje. Wave of winter komt eraan.

  Stoked.

 36. Even een oproepje voor surfers die vaak bij Katwijk e.o. surfen:

  Geachte heer/mevrouw,

  Momenteel ben ik bezig met een onderzoek naar de waterkwaliteit van de Noordzee bij Nederlandse badstranden. Daarbij zoom ik in op de situatie bij Katwijk, omdat daar rioolwater wordt gespuid. Ik heb nu drie verschillende surfers uit Katwijk gesproken en zij geven aan dat ze ziek zijn geworden van dit water en dat het inderdaad een probleem is. Na mijn laatste gesprek heb ik gevraagd of een oproep in twee Whatsappgroepen van surfers geplaatst kon worden waarin stond of meer surfers die ziek geworden zijn met mij zouden willen spreken. Ik heb begrepen dat er toen ophef is ontstaan en niemand meer mij wil praten vanwege angst voor het sluiten van de surfspot. Dat vind ik erg jammer, want het doel van het item is juist om het probleem van het lozen van rioolwater in zee wat waar wordt gerecreëerd aan te kaarten. Zodat bijvoorbeeld jullie als surfers veilig jullie hobby kunnen uitoefenen. Het item wordt hoogstwaarschijnlijk ook geproduceerd indien geen enkele surfer meer met mij zou willen spreken, maar het zou het item wel inhoudelijk gezien sterker maken. Hoe sterker het item is hoe groter de kans is dat de huidige problematiek wordt opgelost. Want dat het opgelost kan worden is duidelijk. Bij andere surfspots in Nederland waar sprake was van een soortgelijk riool overstort en waar surfers ook ziek werden is het opgelost en is er tegenwoordig sprake van helder en schoon zeewater. Dus bij deze wil ik nog één keer vragen of surfers uit katwijk hun ervaringen met mij willen delen.

  Met vriendelijke groet,
  Victor van den Berg
  Onderzoeksredactie RTL-Nieuws
  06-17421138

  “Het kan voorkomen (bij hevige regenval) dat er ongezuiverd afvalwater en zelfs puur rioolwater geloosd moet worden om het achterland droog te houden. In dat geval zal binnen twee uur de gele vlag worden gehesen en ook op informatieborden (bij de opgang) komt een signaal met een negatief zwemadvies.
  Zoals blijkt uit de metingen zijn de concentraties Enterococcen en E.Coli in zo’n situatie ver boven de norm (makkelijk een factor 10!).
  Deze concentraties leiden tot diarree, keelontsteking en oorontsteking. Regelmatige blootstelling aan de bacteriën kan overigens nog veel serieuzere klachten geven.

  Kort gezegd is het raadzaam om bij een gele vlag uit het water te blijven.
  Over het algemeen is binnen 24 na het stoppen van het spuien de zee weer schoon.

  Oplossingen zijn er verder niet; een strekdam wil de provincie niet en een oplossing met een pijp zoals in Scheveningen is niet haalbaar aldus de gemeente. “

 37. Wijk 9.30 tot 12.00 was t niet echt behalve een natte neus en een paar mooie lange ritjes in the pocket maar verder klots en nog eens klots na 11.30 niet meer surfbaar

 38. Klopt idd, het water is niet altijd even fris. meerdere keren serieus last van m’n buik gehad na een sessie… ook wel is brandende ogen die lang aanhielden.

 39. Yo, na de surf in Katwijk zeker wel eens last gehad van irritatie aan ogen en buik.. water ruikt ook vaak naar ‘zoet’ water, dus dan weten we al genoeg..

 40. I have had the same after surfing around Wijk… + terrible irratation on the skin (nothing related with the wetsuit). I suspect that the water is not always ‘healthy’ there 🙁

 41. ik surf altijd in Katwijk, maar nooit ten noorden van de uitwatering… tot nu toe slechts één keer ziek geworden.

  wat mij betreft maken ze een verbinding naar verder op zee; en een pier biedt misschien ook weer kansen voor beschutting.

  sowieso is het verstandig om uit de buurt te blijven van de uitwatering als het veel heeft geregend

 42. Ik pleit voor strekdammen verder de zee in bij de uitwatering in Katwijk. Zodat de riooloverstort verder in zee zal geraken.

 43. Eindelijk weer ns een straffe Nw! Dat geeft tenminste wat golven van betekenis hier. Ik kijk uit naar 5/6-4! Maar hopen dat het ook werkelijk doorzet.

 44. Met die megaswell misschien te surfen op de Doggersbank?

 45. Is wijk rond 4 een beetje te doen?

 46. Vanochtend met first light bij HvH erin gegaan. Verder niemand gezien. Golven braken wel aardig, maar flinke stroming en door die stroming een hele worsteling om door de branding heen te komen. 2 golven gepakt, een pleuriseind teruggelopen en weer naar huis gereden…
  Hopelijk morgen beter

 47. Heeft iemand een camera te leen omgeving Vogelwijk om iedereen mee te fotograferen? Ik heb zelf een blessure… Tx

 48. Hahaha precies mijn ervaring vandaag in NH! Vanavond nog maar een keer proberen op de langplank

 49. @Tobias je schreef gisteren dat die zotte wind volgende week voor condities zal zorgen, op een enkele uitzondering na, niet te surfen. Ik heb vandaag nog op WIndy aan het kijken geweest voor dinsdag en woensdag (mijn opzoeking is voor de kust van België). Dinsdag nog altijd kei hard aan het waaien, maar woensdag na de middag neemt de wind wat af en kan het surfbaar zijn (misschien dat die surfvoorspellingen nog wijzigen, hopelijk nog een SURFWEER update van jullie tussendoor :-). Maar ik wou al even weten zoals het nu op getekend staat is het goed te surfen tussen 14u en 17u, de piek van HW is in BE rond 11u30, dus wel te surfen richting afgaand tij. Zou dat een goed moment zijn qua getij/stroming/doorkomen swell?

 50. In wijk dorp hetzelfde, +/- 1 km afgedreven in 20 min tijd , bizar

 51. De Zuid wel hoogte maar brak nog niet lekker door. Zal nog wel komen

 52. Lekkere sessie op de zuidpier gehad. Liep best goed vanaf 1630 uur. Hoogte zat en wind was nog te doen. Wel bijna een kiter in mijn nek gehad die een sprong niet goed had ingeschat. Die zich wel netjes verontschuldigde 🙂 Zonnetje erbij, prima zo.

 53. Gisteren ff lekker het water ingegaan op Zuid….daarna mn handschoentje op de p-plaats laten liggen. Iemand die gevonden?

 54. Kom er net uit. Niet echt de moeite. Vrij slap en niet zoveel hoogte

 55. Waren mooie Pyramide golven gister avond bij de noord pier Velsen aparte sets niet druk 👍🌊stoked

 56. Pittige kaarten
  Die swell zal op woensdag waarschijnlijk nog niet weg zijn .

 57. Ik surf al jaren in Katwijk en ik ben nog nooit ziek geworden of last van irritaties gehad na een sessie. Ik surf meestal ten zuiden van de watering maar door de stroming kom ik ook af en toe aan de noordkant van de uitwatering terecht maar desondanks nog nooit ergens last van gehad.

 58. Iemand een FCS2-fin (Rechter Medium Firewire bamboo) gevonden op Scheveningen Noord? Lag er tussen 13-15 in

 59. Ik surf al jaren in Noordwijk en dan lig je standaard een aantal km ten noorden van de uitwatering. Nooit ziek geworden en nooit iemand over gehoord die al 20+ jaar hier surfen. Maar goed het zal niet altijd even fris zijn.

 60. Bij de entree van de Noordzee loopt de swellhoogte nu al rap op.

 61. Puur uit nieuwsgierigheid

  Heeft er ooit iemand al een keer zijn vin terug gekregen na een oproep op internet?

 62. Wie gaat het op de wadden proberen morgen? 🙂

 63. Zandvoort echt wel prima van 10:30-12:00 met longboard! Af en toe lange rit tot bijna op het strand!

 64. we gaan wel even kijken, denk dat die 6 meter gehaald wordt.
  paar jaar terug nog bakken van ruim 8 meter gezien met minder swell alleen wel meer wind

 65. Aloha, surf regelmatig in Katwijk. na regenachtige dag(en) regelmatig last van diarree en wat lichte oorsteking.. maar hééé dat is het waard he. en ik heb geen auto, anders had ik zeker mn standaard spot verplaatst richting Wassenaar of Scheef.

 66. Single Fin gevonden in wijk. Ligt nu binnen in het boardhok op het trappetje

 67. Inmiddels boven de 10 meter bij de ingang van de Noordzee

 68. Wie heeft er een eyeball van IJmuiden?

 69. webcam https://webcam-marinaseaport.nl/

 70. Morgenochtend hopelijk ergens surfbaar met veel beschutting. Wellicht een idee om in de buurt van Zoutelande te gaan kijken of daar ook nog teveel sideshore wind?

 71. Wie niet waagt wie niet wint misschien wel iets te veel wind ✌️

 72. iemand gemotiveerd door een missie in Vlieland voor de storm?

 73. De wind zit goed voor de walcherse zuid stranden , maar hoog water valt niet zo handig .
  het uur voor donker is de beste optie.

 74. na de storm donderdag de wadden

 75. Hey everyone.

  I just moved here and I’m living in Rotterdam.
  I came from Ireland and I’m looking for someone with a car who is surfing in Rotterdam with room for one more to join. If anyone knows anyone who would be up for it please let me know. Gimme a call, text or whatsapp. +31685430446

  Cheers.

 76. Vlissingen liep heeeerlijk vanavond! Hoog. En (redelijk) clean. Zeker met deze omstandigheden. Echt top

 77. Iemand IJmuiden gegaan vandaag? Schijnt erg mooi te zijn geweest

 78. Vlissingen fotos? Stond iemand te schieten?

 79. Vond het niet de moeite om foto’s te maken. Te laag en rommelig.

 80. Misschien kijk ik af en toe met een roze bril, maar laag en rommelig in vliss? Natuurlijk niet megaclean maar laag? zeker mooie ritjes gemaakt

 81. Roze bril vs de lens van een fotograaf 😂

 82. Ziek dit, respect voor de reddingswerkers:
  https://nos.nl/artikel/2375567-verlaten-nederlands-vrachtschip-voor-noorse-kust-lijkt-stuurloos.html

 83. Zoooooo…. die laatste gast ook die ‘afstapt’ naast die draaiende schroef…. pfffff

 84. Ik lag er 2.5h in op Ijmuiden tot 12uur, was wel te doen en niet eens slecht. Maar het was wel werken en horizontaal hagel in je gezicht is best irritant haha

 85. Ligt een speedboot en een reddingssloep op dat schip. Ik had sowieso die sloep gepakt met die zieke drop