Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 3 Mei 2016

76 reacties

 1. Di 3mei: 17-20knopen om 6u50 en het lijkt niet veel af te nemen (>10 knopen avond) volgens voorspellingen.

 2. Oef – windfinder geeft 12 knopen na 14u voor Domburg – dus toch nog mogelijk

 3. Zou het echt de moeite worden binnen enkel uurtjes? Ik overweeg om te gaan.

 4. Iemand zin om woensdagavond mee te rijden naar Le Rozel? Vrijdagavond of zaterdagochtend weer terug. Volgens msw: 12-13sec, 4-6ft en off-shore. Ben zelf 39, surf al een aantal jaartjes, maar ben zeker geen pro. Vertrekken vanuit Tilburg.

 5. Siouville ziet er erg goed uit de komende dagen ! Iemand ervaring met de spot en plek om te slapen (4pers)??

 6. Vanochtend straffe wind op de kust bij domburg. Uiteindelijk toch een leuke sessie bij dishoek 11-13. Had meer lijn en er zaten een paar pareltjes tussen.

 7. Afgelopen dagen heerijk gesurft. Zit op bali in balangan. Schouder tot overhead cleane en soms barrelend. Perfecter dan dat gaat het leven niet worden.
  Al word ik zwaar voorbij gesurft door 8 jarige Balinese ventjes. Geweldig om te zien

 8. Wijk 12-1 helemaal prima te longboarden, best lange golfjes kunnen rijden. Wordt het helemaal flat morgen of komt er nog wel iets door?

 9. Vanmiddag dan..nu is de wind er veel meer uit, zal beter geworden zijn

 10. Katwijk was ook lekker, inderdaad grappige golven. Kreeg nog wel even een melding van handhaving van een paraffine vervuiling die onderweg zou zijn. Niets van gemerkt verder.

 11. Lekker zonnetje onder zien gaan bij de pier van Scheveningen. Windstil en verrassend lekkere golfje.

 12. Toevallig nog iemand die vanavond afzakt richting Bordeaux….? Ik ben autoloos en dus op zoek naar een lift. Voorspellingen in dat gebied zijn ‘epic’

 13. Wij zijn van plan vanavond laat te vertrekken vanuit haarlem naar hossegor en rijden zaterdag middag/avond waarschijnlijk terug. Er zijn nog twee plekken over. Trip is nog niet helemaal zeker, rond het middag uur weten we het zeker. Als je mee wil kun je bericht sturen naar frank.gallagher@live.nl

 14. Welke cams kijken jullie voor in frankrijk? van Biarritz tot aan Bordeaux? verveel me op werk

 15. Leuk, la France. Eindelijk paar dagen vrij en dan de flatness in de Pays Bas… Komt er echt helemaal niets de komende dagen….? Zal toch niet waar zijn, Tobias?

 16. All, gisteren is bij mij in Zaandam mijn hooded cskins 6.5.3 Wired wetsuit van de waslijn gejat. Is het model uit 2014. Zou dit pak heel graag weer terug hebben. Dus mochten jullie dit pak aangeboden krijgen , graag een reactie naar goeroe at Gmail.com beloning komen we vast uit.

 17. Rijdt er nog iemand richting Frankrijk volgende week? (als de forecast verbeterd..).

 18. Domburg was epic vandaag! Mijn zoontje van 6 kreeg gisteren zijn eerste wetsuit en vandaag reed hij zijn eerste golfje 🙂 !

 19. Ik wil graag bestellen een paar leuke cleane golfjes met zon voor het KBO in Noordwijk volgend pinksterweekend please??? Okayyy en een beetje wind voor de kitesurfers dan…(dat ik dat laatste ook gewoon uit mn mond krijg whahaha:))) *geintje*

 20. Vraag waar zijn er naast marktplaats websites om je surfboards te verkopen? Bedankt alvast.

 21. Yoo gasten zit te denken om volgende week vrijdag richting Frankrijk te rijden! Niet te ver, noord west iemand leuke surf en kampeer spots?? Omgeving Nantes en omstreken….hoor het graag!

 22. @ weekje weg

  bij les sables d olonne in de buurt zijn genoeg mooie plekken, beetje noordelijker zoeken.. en zuidelijker budbud

 23. @hva
  Surfholland.nl

  Of fysiek
  Hartbeach en aloha of die shop
  In de Badhuisstraat in …

  Vraag zeker meer dan je ooit betaalde er is een kracht die de prijzen van boards nieuw en genruikt opdrijft tegen alle economische marktbewegingen inl!!

  Boards zijn een goede investering??????

  WTF!

 24. Die vlieger gaat alleen op voor de redelijk nieuwe smaak boards (korter, wat breder). De smalle dunne shapes die ooit de norm waren doen ’t toch minder goed;-)

 25. Hallo Tobias,

  Misshcien een kleine voorspelling voor frankrijk volgende week? Zit aan de noord-west kust te denken! zitten wat beginners bij dus hoeven geen overhead praktijken wat raadt je aan?

  Thnx

 26. Via facebook kan je ook spullen kopen/verkopen via Aloha’s Te koop 2de hands Surfspullen. ik geloof alleen dat je alleen op uitnodiging lid kan worden. Ik ben ooit eens uitgenodigd, maar weet niet hoe dat moet.

 27. @stuk

  Je kunt ook bij mij terecht (yourshape Composites / Dutchfoils) voor reparaties. Ik zit op het Maak terrein in Haarlem

 28. Als je je boardje goed wil laten fixen is ronald uit haarlem de man. Enorm veel ervaring en niet duur.

 29. Tobias,heeft u beschikbare gegevens al kunnen interpreteren voor komende dagen?d
  voornamelijk tijdstip waar wind gaat draaien/stilvallen. Thx Pablo

 30. Ik zal vandaag weer een nieuwe update schrijven. Voor Belgie zit die wind niet bepaald gunstig met noordoost donderdag en vrijdag. Maar als je in de ochtenden gaat dan valt het nog mee. Vr-ocht wordt wel hoger dan do-ocht, maar voor echt clean longboarden kun je beter do-ocht gaan. Dit weekend heavy surf!

 31. Ik ga van 12-23 Mei Frankrijk in maar ik kom er niet goed uit. Zoveel mogelijk swell zoeken in het Landes of toch ook wat beschutting in de Vendee? De voorspellingen gaan alle kanten op….

 32. Een board repareren is niet zo heel moeilijk guys. Zoek ergens een oud board (op internet worden gebroken boards soms gratis aangeboden), koop een reparatiekit en oefen. Spaart een hoop geld en tijd. Bovendien handig als je in het buitenland bent. Het enige dat je absoluut nodig hebt is zon.

 33. of een (degelijke) UV-lamp…
  Maar dan nog zijn er wel betere/mooiere manieren om een board te fixen dan met van dat “suncure spul”….
  En daar komt toch wel wat meer bij kijken.
  Desalniettemin is alles met een beetje oefening te leren!

  En nu op naar het weekend!
  Ziet er wel steeds winderiger en onshore-iger uit zo te zien….?

 34. Een board waterdicht maken is inderdaad niet zo moeilijk, maar een nette reparatie van een glossie (resin tinted) board met een flinke ding is een ander verhaal… feit blijft: doe en gij zult beter worden!
  Zelfde geldt overigens voor het voorspellen van surfcondities… en surfen… en eigenlijk alles 😉

 35. Hallo hallo zijn er nog schoentjes/handschoenen nodig voor in Frankrijk??

 36. Is het mogelijk om in bretagne aan het strand of andere plaatsen dichtbij het strand gratis te overnachten in een busje?

  Enige aanraders waar juist naar toe te rijden?
  Alle tips welkom,
  Alvast bedankt!

 37. Zag vanmiddag 2 longborders op Bloemendaal. En zelfs een paar zwemmers… Zomer begonnen?

 38. @Short Tripje

  Is te doen, al kan je op sommige plekken last hebben van locals die banden lek prikken terwijl je slaapt. Hangt er denk ik van af waar je heen gaat.

  PS: sta te popelen om de voorspelling voor het weekend te lezen 🙂

 39. @Frisjes: schoentjes zijn nog wel lekker, handschoentjes niet nodig

 40. @short tripje,

  In France mag je overal overnachten tenzij er expliciet staat dat het niet mag. Als je je niet veilig voelt zoek ff een andere plek of een gratis camperplaats, die zijn er ook zat.