Nuttige surfweer info:

Surfweer dinsdag 29 maart 2016

69 reacties

 1. Yep, donderdagochtend met hoogwater perfect op de sup en longboard! En woensdag in Zeeland minder hoge golven dan in het noorden, maar wel cleaner.

  Hier de swell die op ons af komt (maar deel wordt gehinderd door de ZW-er)
  bron: http://wavenet.cefas.co.uk/Map

 2. Een goed 4/3 wetsuit kan al wel, maar handschoentjes zijn nog wel nodig met golfsurfen.
  Kite- en windsurfen kan al wel zonder handschoenen als je er niet te veel in valt of moet zwemmen.
  Denk aan je oren dus draag een cap of in ieder geval iets van oorbescherming.

 3. He he eindelijk een lekkere Forecast!
  Dat wordt dus, morgenavond tryout!😌
  Is het te wild dan naar Donderdagochtend😏 ( voorkeur)

  Tja, en Vrijdag🤔Zonnetje Noordzwelletje!

  Stokidoki!

 4. Iemand tips voor surfspots in Normandië? Ziet er dit weekend mooi clean uit, zou tussen Fécamp en Étretat gaan.

 5. net nog lekker in het water gelegenet cleanen zw golfjes soms schouderhoge setjes die binnen kwamen..met zonnetje er bij. .gister meer hoge Inoorden cadzand

 6. Valt er morgenochtend denken jullie iets te surfen in Knokke?
  Vroege ochtend of eerder middag?

 7. @ Normandie

  ben er dit weekend geweest (vrij tot maa)
  Yport, vaucottes en etretat (fécamp ken ik niet)
  overal is er toch minimum 1,5m nodig.

  Yport werkt best mid tij tot hoogtij
  Vaucottes mid tij
  Etretat hoog en mid tij

  Wel opletten geblazen in Yport bij hoogwater met harde W-ZW wind, maandag enorme stroming ervaren, kijk naar kustlijn en wanneer je voorbij de dijk bent qua stroming ga je er best zo snel mogelijk uit.

  Hopelijk helpt dit wat

 8. @cook, als dokter in spe en surfenthousiast zou ik zeggen dat het theoretisch wel kan, maar dat je kans op infectie achteraf wel stijgt en anders het koude water zoveel pijn gaat doen dat je er behoorlijk spijt van krijgt. Maar dat is alleen als je valt natuurlijk… 😉

 9. Waneer lopen de golven bij paal 9 op texel eigenlijk het beste.
  Welke windrichting staat daar voor nodig.

 10. Tobias, beter morgen ochtend het water in gaan of wachten tot in de avond voor scheveningen? Swell lijkt ’s avonds behoorlijk op te raken alleen wel weinig wind..

 11. Eerste avondsessie zit erop.
  WaZ ±18:30 – 20:30. Weer erin bij de 2e windmolen, eerst naar de pier gelopen, maar al snel af laten zakken naar de molens. Meer hoogte en véél kracht.
  Wind werd idd geleidelijk minder, maar ging er helaas niet helemaal uit. Bakken werden met opkomend alleen maar beter en hoger. Lekkere sessie!!

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0011104_zps3go5z6as.jpg
  Regelmatig schouder- en hoger.
  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0071141_zpsgszijrnv.jpg

 12. Wijk liep inderdaad leuk tussen 18:00 en 20:00uur. Bij de pier geen schouderhoog, maar volgens mij ben ik ook iets langer dan Dirbee1971 ;)… desalniettemin prima vermaakt.

 13. wijk vaN 9.30 TOT 13.00 na genoeg alleen…het eerste uurtje liep het nog wel maar daarna werd het steeds minder en meer klots en geen push ,wel af en toe met een beetje mazzel een dikke lijn gepakt ,maar over het algemeen heel veel gepaddeld 🙁 ik had eerder of later moeten gaan tja je heb wel eens van die dagen he……morgen middag of vrijdag dan hopelijk een herkansing

 14. ik was net iets te vroeg,maar noord gaat zodadelijk wel lekker lopen..maar ikke dan werken gaan.

 15. @ reiscompagnon:

  Als we gaan zit de auto al vol, excuses!

  @ reprisal:

  Thanks! Dit weekend wordt er maar een metertje voorspeld, maar wel erg clean. Denk je dat het dan toch niet de moeite is?

 16. @ Tobias. Volgens de grafiek van Weerplaza staat er op Wijk om 19:00 nog onshore windkracht 4 en valt de wind pas echt weg na donker. Schatten ze de wind te hard in? Zou graag vanavond na het werk het water in gaan maar als er idd nog zo’n vrij sterke onshore wind staat kies ik liever voor een klein maar cleane longboardsessie op vrijdagochtend (allebei meepakken zit er niet in helaas).

 17. Volgens mij wordt het niet veel. Ik ben er al een paar keer geweest bij ongeveer dezelfde forecast. Als je gaat maak je de meeste kans op goede golven in Yport, rond hoogwater. In Etretat heb je golven rond midtij (beter te vroeg dan telaat). Het zijn wel mooie maar moeilijke golven, ze breken dichtbij het strand op platte rotsondergrond. In Fecamp heb ik nog nooit een surfbare golf gezien bij windstil weer, de zee was telkens echt flat.

 18. Thanks iedereen voor de tips! We vrezen dat het te klein wordt dus gaan we het helaas toch nog even uitstellen.

 19. Nog 1 dag werken en richting capbreton voor 5 dagen en het ziet er beestig uit op de forecast !!!!!

 20. Vanmorgen Wijk aan zee/Velsen-Noord voelde epic, golven waren ok. Grootste deel van de sessie in het zonnetje en af en toe een buitje. Wind viel heel erg mee.

 21. Waz weer errug leuk best mooie golven zonder schoentjes was vergeten maar de kou viel mee

 22. Ben blij dat ik ervoor gekozen heb het er op te wagen vanavond, voor zover je van wagen kan spreken met de surfsms op zak… Het was idd zeker geen windkracht 4 die er vanaf 19:00 nog stond. Geen idee hoeveel het nog wel was, maar de golven kwamen hoe dan ook aardig uitgelijnd binnen en waren in mijn beleving behoorlijk clean. En op de sets genoeg hoogte voor mij. Bij het havenhoofd was het wel wat druk maar bij de eerste molen had ik het rijk zo goed als alleen, zeker toen de zon onderging. Tot het allerlaatste licht me prima vermaakt!

 23. … eens met WaveskiMaster; lekker gelongboard bij de pier van ‘Wijk’ tussen 19:00 en zonsondergang.

 24. Weekje Terschelling betaald zich dan eindelijk uit. Vanochtend heerlijke golfjes gescoord en zeker een metertje swell hier. Looking good……………..

  Eiballetje Terschelling Noord.

 25. @Tobias blaast de wind vanmiddag alle golven weg of blijft er rond 6 nog wat over? Gister was mooi thks. Surf app werkt als een malle heel blij mee.

 26. Vanochtend WaZ pier was heerlijk! Vanaf elf uur inderdaad minder hoog en wat wind erbij. Maar nog steeds wat te spelen.

 27. Top hoor deze website. Linkjes naar cams, kaarten etc, geniet er dagelijks van. Dan is er kennelijk nog een surf app en een abonnement. Waarom dan ook nog hier gaan vragen of het rond 6 uur nog wat wordt, wordt het morgen nog wat op scheef, domburg etc. Jammer.
  Wijk was geniaal gisteren trouwens ondanks de drukte.

 28. Thanks Pap!

  Gister voor de topgolvensessie op Wijko!

  I was there 17.00 /20.00uur! Maar jullie zagen me niet haha!

  Oke okeee,Paar liter volgezogen winterneopreen om een te vet lichaam was ik wat langzaam nou en?😅
  Maar voldaan door die Semicleane Bakken en dubbel overhaed op den

  Dusss.. Op naar morgen😀Op Wijkiki!, lekker zonnetje hoop ik!

  Dus diegene die mijn goddelijke lichaam gemist hebben, komt allen!

  Cherio!

 29. Solo op Domburg van 10:00 tot 13:40 met 7’4″ SUP en 2 voet golven toch leuk wegens redelijk lange ritten die dikwijls zowat een nose ride waren op die korte SUP

 30. Hey Ed wanneer krijgen we weer wat mooie fotootjes van jou te zien. Ik mis ze man vroeger zette je ze altijd op deze site. ciao

 31. Morgen weinig wind en heeeel klein beetje swell? Of is dat windswell en te weinig push? Ga graag surfen (er aan toe)!!

 32. Nou tjonge het is zo clean geen rimpel te zien?

  Had toch wel iets verwacht vandaag?

  Moderator wordt het nog wat vandaag?

 33. Wat een sessie vanochtend (regio Noordwijk) magische wanden. Hoogte en push waren epic om te noemen.

  Lekker geript op de kookie-plank.

 34. Wijk was klein maar zeer fijn longboarden vanochtend (precies zoals voorspeld in de surf sms). Hopelijk niet te lang flat :S

 35. Ik zag iemand foto’s maken vandaag bij wijk aan zee tussen 12.00 uur 13.00 uur iemand een idee wie het was en waar ze te zien zijn?