Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 26 maart 2019

96 reacties

 1. Vraagje: ik zou heel graag gaan surfen komende dagen (is 1u30 rijden voor mij), maar heb enkel een 4/3 mm wetsuit, heb wel 6 mm schoen, 3 mm hand en 3 mm cap met bovenlijf aan. Zou dit te doen zijn, of wacht ik best toch nog even voor de zee wat warmer wordt? Thanks voor advies!

 2. Als dat pak nog in goede staat is en je blijft in beweging lijkt mij dat wel nog te doen.

 3. Mijn zoontje van 10 ook laten surfen in deze combi afgelopen zondag. De kleine hield het een kleine 50 minuten vol!
  Volwassenen mogelijk wat langer. Moet wel lekker weer zijn en de zon schijnen.

 4. @tobias

  wat is de link tussen de korte/langere periode en breken met laag/hoog water ?

 5. Begon als een verschrikkelijke klotsbak rond 16u, daarna ging de wind liggen en werd het echt zaaaaaaalig, tot zeker 19u.

  Om aan te sluiten bij comment hierboven, bedankt Tobias.

 6. 4/3 met gloves/schoen/kap goed te doen, afhankelijk van de staat van je pak inderdaad. Blijven bewegen.
  is bij mij prima gelukt doorheen de winter. sessies tot 2/3u.
  net terug van portugal, daar werd het zonder gloves/schoen/kap in mn 4/3 al lekker warm soms. water +/-15°C

  Morgen ochtendsessie scheef lonkt, mr de gloves/schoen/kap zijn minder deel vd stoke

 7. Nu 4/3? Brrrr: Ik surf in een 5/4 non-hooded oneill psychotech met super pasvorm en flexibel neopreen, maar waarbij ik de afgelopen maanden tot op heden heel blij ben met de aanschaf van een extra hooded vest dat echt verschil maakt. Liever (te) toasty dan kou dat veel energie vraagt

 8. WAZ 18:00 erin bij windmolen 3 voor de verandering. In eerste instantie was t niet veel. Sporadisch rommelige setjes en afnemend windje 3/4. Eigenlijk toen het pas (te) donker werd, laatste half uurtje tot hoog dus, begon het goed te lopen. Mooie holle kommen daar, maar wel korte ritjes…

 9. Hier nog een die zowat de hele winter in een 4/3 gesurft heeft (nieuwe 4/3), ging prima behoudens de allerkoudste dagen waarop ik een 5/4 gehuurd heb.

  Is een dergelijke winter gebruikelijk voor Nederland?

 10. Vroeger was dat niet normaal, maar in het nieuwe klimaat komen dit soort zachte winters steeds vaker voor. Leuk voor ons surfers, maar of we er nu blij mee moeten zijn betwijfel ik.

 11. Ik geloof wel dat het nare effecten zal hebben op alle lagen ja. Wat voor verdere effecten verwacht van het nieuwe klimaat op de surf? Steeds extremere weersomstandigheden?

 12. inderdaad een hele aangename winter dit jaar, tot december/januari in m’n 4/3 gebruikt prima te doen. Hoop stiekem nog wel op een kleine “beast from the east”…

 13. Zou de swell uit het hoge noorden zondag rond de middag al arriveren in België? Ik vermoed dat je toch hoogwater nodig hebt, niet?

 14. Er stond gisteren iemand op de dijk Domburg te fotograferen, zijn die ook ergens te zien die foto’s?

 15. Respect voor de foto’s. Lijkt bij jou spot altijd beter dan op de mijne.
  Nog meer respect voor de rijder, trouwens… 🙂

 16. Allen met SUP 8’6 op zandbank bijP6 – golven liepen best goed en soms vrij lang

 17. Ziet er niet goed uit, op Texel wordt surfen of zwemmen afgeraden. De olievlekken zitten op 7km van de kust en kunnen hopelijk grotendeels worden opgeruimd dankzij het rustige weer.

  https://www.nhnieuws.nl/nieuws/242962/gemeente-texel-over-olievlek-honden-en-paarden-niet-het-water-in-laten-gaan

  Geluk bij een ongeluk is het nu heel rustig weer. De swell die komt pas zondagmiddag de Noordzee in. De vraag is dan ook of er zondag al wel genoeg golfhoogte zal zijn in het zuiden. In België en Zeeland waarschijnlijk niet. Maandag komt de deining met lange periode pas echt binnen. Kaartje voor zondag is nog lichtblauw in de vroege ochtend:

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/bdc71.jpg

 18. Op de stranden van Texel staan bij de meeste opgangen een bordje dat het verboden is het water in te gaan vanwege de olie.

 19. Blijkbaar is het zo van onbelang dat de zee vergiftigd is. Dat het niet eens echt meer in het nieuws komt. Maar het woord zegt het al misschien is het ook niks NIEUWS.

 20. Hi All!
  Even een korte oproep. Het Surf Project is in de race om een prachtig bedrag in de wacht te slepen, maar daarvoor hebben we jullie stem en steun
  Klik op de onderstaande link, log in met zowel je LinkedIn en daarna met je Facebook om ons die volle 20 punten te geven.
  https://lnkd.in/deJEAd3

  Zou het niet mooi zijn als nog veel meer ouders na het surfen dit over hun kinderen kunnen zeggen:

  “Ik heb mijn zoon zelden zo ‘los’ gezien. Los van angst, remmingen en de beperkingen van zijn autisme.”

  “Mijn dochter heeft genoten. Dit is wat échte aandacht doet.”
  “Mijn zoon heeft zijn grenzen verlegd. Hij voelde zich eindelijk onderdeel van iets in plaats van het buitenbeentje.”

  echt super bedankt alvast!!!

 21. gestemd!

  overigens heerlijke supgolfjes vanochtend opwijk prachtige lijnen met push niet hoog maar heul clean

 22. Ha @Rookie Wavepacker, waar ben je geweest in Portugal? Ik ga in juni/juli twee maanden die kant op, ben nog op zoek naar tips voor huisjes/appartementjes waar je wat langer achtereen voor een redelijke prijs kan zitten! Heeft iemand aanraders, of een goeie website? Vast dank!

 23. ons appart in Ericeira gevonden via Airbnb, mr geen idee van de naam zelf. prijzen gaan een pak hoger liggen in juni/juli.
  ik heb mn plank gehuurd bij
  https://www.flynsurf.com/
  goeie service, eerlijke prijs en verhuren ook van+board-combinatie, busje met board oppikken op de luchthaven bvb en daarna terug afzetten.. kan mss interessant zijn

 24. In Knokke ziet dat er toch zeker niet slecht uit vandaag (voor de beginner zoals ik toch). Op Windy (voor zover je dat hier kan vertrouwen) wordt de periode nog ietwat langer en de golfhoogte wat hoger, ik denk dat ik deze namiddag bij lager water ga ( of is voor hoog gaan sowieso beter? Want bij hoog is de golfslag nogal kort en kan je met de voeten niet meer aan de grond… tja, voor een beginner, voelt dat toch wat gemakkelijker).

 25. Voor een beginner is er altijd wel iets. Zou alleen niet met te laag water proberen in Belgie.
  Belangrijkste is dat je comfortabel wordt met ee uurtje in zee zijn zonder de voeten ook maar een keer aan de grond te hebben gehad.

 26. Swell veroorzaakt door de wind zit buiten het surfbare spectrum, op 250 mhz = 4s
  Te korte periode, moet minimaal tegen de 5 s zijn.

 27. Dit ziet er al beter uit, maar is nog ver weg. Duurt minimaal een halve dag voor deze 150mhz periodeswell bij ons is. Vanavond dus, maar helaas werkt het tij dan niet mee.

 28. Wijk is momenteel een zonnetje! Nog niet veel golf, maar mooi briesje en de vaart zit er behoorlijk in! Wordt wel mooi hoor straks!

  Echt super om te zien dat een klein berichtje hier al een dikke boost geeft aan ons stemmentotaal! We kunnen er nog veel meer gebruiken, dus neem nog ff 1 min de tijd en klik op de link voor je stemmen! (linkedin en facebook)
  https://lnkd.in/deJEAd3

  Overigens zijn er nog 2 plekje in Camperduin beschikbaar gekomen!! Winner winner chicken diner!

 29. erg benieuwd of de swell nog gaat aankomen in noord-holland voor het donker. Zie nu toch veel boeien omhoog springen, 20.30 echt donker, we gaan het zien.

 30. Op Texel is het begonnen. Jammer alleen van het afgaande getij. En van de noordoosten wind. Als die twee gunstig waren geweest, dan zeker een go.

 31. Bedankt voor de tip Tobias! Het is een 3,5 uur middagbeginnersessie geworden, heerlijk! De pop-up en de groene golf beginnen te lukken, maar een langere lijn surfen is nog moeilijk, misschien dat het met sterkere golven wel zou lukken… blijven oefenen en zonder voeten aan de grond zal het vooral conditioneel werk zijn voor mij. Merci voor de weerupdates.

 32. Tobias, ik zie dat deze swell weer snel weg lijkt te zijn, heeft morgen middag > 16.00 nog nut voor Zuid NL? (Helaas afgaand tij)

 33. Zou die swell morgen nog doorkomen? Als ik windguru check dan lijkt het er niet echt naar?
  1 april?

 34. Tobias, hoe ziet de voorspelling er voor aankomende do en vr uit in Domburg?

 35. Als iemand toevallig weet wie een paar ton rubbergranulaat is verloren op de Noordzee ter hoogte van de mv. Graag dit bedrijf aangeven als groot milieu vervuiler.

 36. De surf lijkt (weer) best tegen te vallen.

  Heb het idee dat de afgelopen jaren de swell, vooral van ver, minder goed doorkomt.
  Kan dit iets te maken hebben met de windmolens? Door de stroming eromheen kan ik mij voorstellen dat er toch iets van banken oid onstaan die de swell afremmen, zeker omdat de noordzee ondiep is.

  Of is dit een heel raar idee?

 37. @Windmolens

  Trumps vriendjes hebben de Noordzee volgeplant met olieplatformen. Daarom kunnen we hier bijna niet meer surfen! Amice Thierry zal het allemaal weer rechtzetten.

 38. Interessant voor donderdag inderdaad, maar dan moet dat laagje wel precies goed de Noordzee op gaan op woensdag. Zo te zien gaat dat redelijk lukken. Morgen pas een nieuw bericht. Vandaag waag ik me daar niet aan. Eerst maar eens een duik nemen zo straks bij hoogwater.

 39. @wow Als iemand toevallig weet wie een paar ton rubbergranulaat is verloren op de Noordzee ter hoogte van de mv. Graag dit bedrijf aangeven als groot milieu vervuiler.

  Ja Dit is inderdaad echt niet normaal binnen een kwartier heb je een koffiekop vol met die meuk van t strand gefilterd. superkleine korrels plastic… vreselijk om dit zo te zien. WIE IS AANSPRAKELIJK EN WAAROM IS HIER GEEN NIEUWS OVER?

 40. Is het de moeite voor een beginnen om in de late namiddag nog eens te gaan? Of gaat er niks doorkomen?

 41. Ligt ’t nou aan mij, of draait de Aloha-cam al een tijd niet meer naar rechts, dus alleen nog op de pier??

 42. Middagsessie op Zandvoort.
  Off-shore bries zakte weg, zon volop erbij. Leuke heuphoge golfjes. Relaxt sfeertje in de line-up.
  Alert was vandaag geen grap!

 43. Bergen aan Zee van 15:30 tot 17:00uur was ok longboarden. Was verder niemand om de golven mee te delen… die lagen waarschijnlijk allemaal tegen de 1e grote pier ten zuiden daarvan geplakt ;).

 44. Ziet er lekker uit! Zat wel een mooi swelletje in vandaag.

  Beter vroeg kunnen gaan werken en laat surfen ipv andersom. Koud ook vanochtend

 45. Nou Singlefin je zat er niet ver naast!

  Ondanks vele lemmingen heerlijcke wandjes met een Mistral die nét goed stond om niet geroosterd te worden door de slijptolwolken.
  Voor hen die geduld hadden en vooral geluk door de longboarders heen de sets met nét dat beetje meer hoogte. De dikste uit de quiver op links en rechts geparkeerd.

  🙏🏻

 46. Ben blij dat ik vanavond er nog even ingedoken ben! Superclean, zonnetje er bij en borsthoge golven in heerlijke lijntjes.

 47. Heel die zee zeiknat gesprayed, schuilen voor de zon in de schaduw van de barreltjes.

 48. Dat was gisteren best lekker, 16.00 erin, uurtje lekker glijen, daarna…na 17.00 wel zoeken naar piekjes. Slome mushy golven, hard peddelen, tóch pakken!!

 49. Gister niet gegaan, omdat ik dacht dat het niet heel veel zou zijn.. Blijkbaar goed mis gegokt. Balen!
  Zit er nog wat in het vat voor deze week?

 50. Wel een meesterlijke voorspelling gisteren Tobias! Alle apps lieten het zien als flat… en het leek ook flat… ik dacht al 1 april… en toen vanaf 12:30 begon het gewoon te lopen met goede metertjes, lijn en kracht. Super!

 51. Voor morgen en overmorgen heb ik helaas alleen wat minder mooi nieuws.

  Het gebied met noordelijke fetch dreigt veel te veel richting de Highlands van Schotland in te gaan ipv op de Noordzee te blijven liggen.

  Misschien is er wel iets te surfen woensdag of donderdag, maar ik zou het eerder zo goed als flat noemen. Dit weekend ziet er wel steady uit met stevige noordoost!

 52. Het was absuluut geen grap die Swell gisteren!

  Liep al vanaf laag achterste benken goed!

  Opkomende was toppie op wijki!

 53. Bedankt voor je voorspelling! Zo goed als flat dus.. en vrijdag Tobias? zit namelijk paar daagjes bij Domburg

 54. Is een van jullie bekend met surfen in Brest (Bretagne)? Met name in Mei Juni Juli. Is het een goede surfspot met name golfkwaliteit en omgeving? Alvast bedankt!

 55. Oostelijker Crozon en Audriene, Plogoff omgeving sowieso te gekke surfspots, bij elke swell en windrichting heb je wel een mogelijkheid om te kiezen voor hogere of lagere golven en offshore. Te gek, wij gaan in de meivakantie die kant op.

  Bij Brest in de omgeving zijn de surfspot (mijn ervaring) minder consistent en minder keuze. Al zijn er natuurlijk ook surfspots te vinden, als deze lopen zijn ze drukker omdat Brest daar dan surft. Net als Noord-Holland in Wijk aan Zee en de rest van Nederland in Scheveningen;)

 56. Gokje: Windy laat weinig spannends zien lijkt het, de donderdag verwachting is niet bijster, lijkt de afgelopen 48/72 uur alleen maar af te nemen (?)
  Zaterdag ochtend lijkt nog wel “iets” te laten zien en daarna dinsdag pas weer?