Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 25 april 2017

135 reacties

 1. dank voor de update, wijko gaat hem niet worden dus vanmiddag? beter naar scheef of zo rijden!

 2. Hallo beste surfers,
  ik vroeg me af of er een online plek is waar de Nederlandse surf community samenkomt, iets in forum-vorm of een Facebook groep ofzo. Ik zie dat er op deze site veel reacties op de reports zijn, op Facebook zie ik ook veel mensen reageren op diverse posts, maar een plek om een vraag neer te zetten of mensen te zoeken om mee te surfen, die vind ik niet. Surfholland heeft wel een forum, maar daar is het heel erg dood.. jammer. Is dat er? Is er geen behoefte aan? Is het een idee om een groep op FB te starten?
  Gr, Jeffrey

 3. Lekkere update, Tobias 🙂
  Donderdag t/m zondag met gezinnetje naar Egmond………uiteraard plank mee.
  Mazzel dus!?

 4. Voor iedereen die Scheveningen een warm en authentiek hart toedraagt. Scheveningen werd vroeger wel de Parel van de Noordzee genoemd. Daar is niet veel meer van over. Binnen een maand worden er weer een aantal karakteristieke panden gesloopt. Onderteken en deel de petitie! https://stopsloopscheveningen.petities.nl/

 5. Nog ff en zonnetje erbij!
  Surfperfectie mmmm..

  Die blauwe foto is van Timboektoe duh..

 6. Ziet er mooi uit! Gisteren met hoog en even erna bij Wijk erin geweest. Was een flinke peddel maar eenmaal door de branding werd ik beloond met machtige bakken om te surfen. Toen ik met mijn spaghetti armen het water uit kwam stond een jongen in paniek te zwaaien op de pier omdat zijn hond aan de andere kant al een kwartier in het water lag. Ben er achteraan gesprongen en met hond op mijn plankje naar een omdieper stuk gepeddeld om met het beestje terug aan het baasje Stewart te geven. Was een pittige 500 m bonuspeddel maar blij dat ik mijn goede daad kon verrichten!

 7. Goeie actie nachtbraker!
  En dan te bedenken dat je het niet zo op honden hebt, haha! Je bent zeker de held van de dag!
  Baasje en hond (Badu) maken het goed!
  Lekker opgewarmd bij het vuurtje van Timboektoe en een lift naar de auto gekregen.

 8. Je hebt trouwens niet alleen de hond gered, maar ook het baasje, want hij was er zeker in zijn hardloopoutfit achteraan gesprongen!

 9. allemaal leuk en aardig, maar geen offshore wind donderdag. Een vervelende westenwind rond het juiste getij. Het is de vraag of het ’s ochtends met laag de moeite is.

 10. allemaal leuk en aardig, maar geen offshore wind donderdag. Een vervelende westenwind rond het juiste getij. Het is de vraag of het ’s ochtends met laag de moeite is.

 11. Zandvoort van 9 tot 11 op de 2e bank was lkkr toen nog offshore wind … Nu noord west west…. Nog wel de moeite waard lkkr mt ht zonnetje er bij

 12. Nou Tobias, Suppen ging prima hoor en niets gebroken hoor. En eerlijk gezegd heeft mijn suppie wel eens heavier golven meegemaakt.

 13. Oostende was zalig vandaag vanaf 11u30, ben eruit gegaan om 14u maar het bleef goed, lekkere bakken, niet altijd even clean maar dat stoorde niet. Goe poeier zou Urbanus gezegd hebben

  @ tobias, thanks voor deze site man, als beginnend surfer is ze goud waard. Als ik je tegen kom trakteer ik je alle belgische trappisten!

 14. Spot on Tobias…. Regio noordwijk van 15;30 – 17:00. Heerlijke bakken voorin. Ondanks de opzettende wind, zo veel lijn om serieus hard op te rippen met de korte plank. Moe en zeer voldaan.

  Stoked naar morgen.

 15. MV was hard werken, maar wat een mooie golven weer! Zo lekker om weer wat massive lijnen te rijden 😎

  Dit tussen 15:45 en 17:45 op de SUP en alles nog heel 😆

  Morgen weer 😈

 16. Lekker platgooien die ouwe zooi. En gaat het om de bios of het casino? Beiden nogal lelijke dingen

 17. Vandaag vanaf 13:00 gesurft op Ameland (Nes) . Wat een onrustige meuk zeg. Het was enorm pittig om maar de achterste zandbank te peddelen. Er zaten wel een paar mooie tussen maar ’t was toch niet de moeite waard. Stoked naar morgen!

 18. Scheveningen werd gefilmd bij opkomend door een mega irritant zoemende drone. Had dat ding graag gesloopt. Maar surfmeester zal er wel goed opstaan…

 19. Gister van 10.00 t/m 12.00 uur bij Hargen aan zee geweest. Viel helaas tegen. Wel lekker om er weer in te liggen. Kinderen nemen tijd in beslag 🙂

 20. WAZ vanochtend machtig prachtig. Borsthoog en krachtig. Volledig windstil.
  En nog even hulde aan de Nachtbraker met zijn natte honden werk.
  SurfZ, en leve de koning, hoezee (3x)

 21. Matig vanochtend rond 8:30, toch teveel onshore wind. Ben verbaasd dat wijk wel goed liep, had misschien vroeger moeten gaan.

 22. Zandvoort wel hoog genoeg? Een rommel overleef ik wel, maar op de cam lijkt het wel erg laag.

 23. Het is nu niet veel in Zandvoort, Bloemendaal ziet er iets beter uit. Tweede bank kan wel op longboard, maar meest suppers nu op zee. 13 uur is laag water, wellicht later op de middag nog beter. Vrij straffe onshore af en toe.

 24. @zandvoort: was vrij laag en rommelig vanochtend. Niet de moeite als je het mij vraagt.

 25. Wind is bijna weg. Zandvoort/Bloemendaal nu even heerlijk op tweede bank met 8″4 deur. Weinig stroming ook. Ik ga nog even!

 26. Wijk was niet best vanochtend tussen 7.15u en 8.30u. Erg rommelig, paar leuke drops maar verder niet de moeite

 27. Ja was lekker 12-2 op zandvoort. Rookie was jij op je blauw witte bic deur? Die maakte mooie rides hoor!!!! Intermediate mag je je noemen.

 28. Die webcam van De Haven in Zandvoort is erg vertekenend, was veel beter net dan het leek…. Heerlijke setjes achterin.

 29. Kater eruit gepeddeld bij Bloemendaal, was prima hoor vanaf uurtje of 12. Niet spectaculair maar toch hele leuke sessie gehad!

 30. Rommelig, laag, geen kracht… niet de moeite waard van 11:30 – 13:00. Wel weinig wind

 31. Zandvoort is dit jaar zoeken naar juiste plek. Door opspuiten van zand is loop van de golf verandert heb ik het idee. Voor circuit soms stuk beter, maar ook richting naaktstrand. Voor zandvoort zelf lijkt het minder dan voorgaande jaren. Spreek soms gasten die km van elkaar hebben gesurft en enorme verschillen.

 32. Wijk 12:00 – 14:30 was goed te doen, vooral tussen 12:30 – 13:30 wind even bijna weg, regelmatige setjes, lekker zonnetje. SUPper verjaardags-feestje!! Thanks WA 🙂

 33. Domburg was eerst nog erg rommelig, maar kreeg na 14.30 steeds meer lijn. Prima koningsritjes rond hoog water!

 34. Toch weer leerzaam om te zien dat ondanks het toenemen van de onshore wind de golven beter werden

 35. Iemand een idee of het zaterdag de moeite is om longboards mee te nemen naar Texel? Thanks!!!

 36. Zaterdag is er geen wind. Dus perfect om te longboarden. Wel klein. Maar fijn.
  Zondag flat.

 37. Heerlijk anderhalf uur met longboard gespeeld bij zandvoort van half 12 tot 13. Was lekker, rustig zeetje maar genoeg hoogte voor lange longboard rides. Lagen er meer in maar geen shortboards. Denk einde middag wel weer aardig. Zou er niet een half uur voor gaan rijden hoor 😉

 38. Zit in de buurt van domburg dit weekend. Wanneer goed moment om te pakken? Vanmiddag nog of morgenochtend vroeg?

 39. Denk vandaag meer hoogte dan morgenochtend. Je zou zaterdag vroeg kunnen proberen maar denk dat de swell eruit zakt morgen.

 40. Net er in geweest in Castricum van 13:00 tot 15:00 was goed te doen met een groot board. Hopelijk is er morgen ochtend nog wat over.

 41. Zandvoort ook prima met longboard. Begint weer aan te trekken. Niet heel veel lijn maar aardige hoogte.

 42. Voor het eerst sinds 5 weken weer gesurft maar viel wat tegen. Weinig kracht in de golven met opkomend. Toen de wind even weg viel wel wat lekkere golven gepakt. Maar goed, ik heb het zout weer even geproefd

 43. Hier ook best lekker dagje al met al. Het is geen Hawaii maar heb genoten. Zonnetje erbij, weinig wind, mooi rollertje af en toe. Gewoon je eerste beginners board weer eens uit de schuur trekken. Lekker man!!!!

 44. Eyeball Zandvoort – nu niet de moeite waard, wel weinig wind (onshore), op dit moment shorebreak (hoog water), zou ok moeten worden voor longboard en SUP als water zakt en op de tweede bank gaat breken.

 45. Is het morgen helemaal flat, of zijn er nog wel een paar longboard golfjes op wijk?

  Gr Jaro

 46. Klein maar fijn hoor hier. Sup en longboard is prima te doen. Warm en windstil, is ook wel weer eens lekker.

 47. Eyeball Vlieland Seeduyn: clean maar (te) klein (en ws ook te slap). Gister was het met korte plank maar net aan te doen op de sets (SUPer naast me maakte wel lange ritjes) en vandaag lijkt het nog wat minder.

 48. Helemaal te gek met grote deur op tweede bank. Top top top, niet verwacht. Tobias zat weer goed met zijn voorspelling! Thx

 49. Wassenaar in mijn eentje erin van 15:30 – 17:30. Lekker zonnetje, geen wind. Begon klein, maar sets werden wat hoger met vloed. Voldoende push prima te doen met fish!

 50. Blijven maar binnenkomen die setjes. What’s going on….. Heb klein beetje hoop voor morgen. Heel klein beetje dan.

 51. Hier in Domburg pas met hoog hoog water kwamen er knie tot soms heuphoge setjes binnen..

 52. Heerlijk gesurft op mijn longboard zowel vanochtend tussen 10.00 uur en 13.00 uur als vanmiddag tussen 16.00 uur en 18.00 uur in Hoek van Holland 🙂 Clean waves, lekker rijden…

 53. Heerlijk in mn eentje op het shortboard van 5 tot half 7. Mooie wandjes!verbaasd dat ik alleen lag.

 54. Heb me toch prima geamuseerd in Domburg! In de setjes kwam ik nog goed weg met een fish. Na hoog werd het wel snel minder.

 55. Nu het toch flat is ff een off-topic vraagje.

  Heeft er iemand wat aanbevelingen wat betreft surfskate boards? Ik heb op dit moment een Carver board met CX trucks, maar hoor steeds meer goede verhalen over de smoothstar en de surfskate lijn van Jamie O’Brien (Tahiti model) die er wel heel ‘surfy’ uitziet. De twijfel begint een beetje toe te slaan of het de moeite is om m’n carver skateboard in te ruilen voor een JOB tahiti. Iemand die zo’n ding heeft of er wat meer over weet?

  Thanks in advance.

 56. Edit: ik wil hem juist gebruiken om op de golfloze dagen ook aan mijn techniek te kunnen werken. Het moet zo dicht mogelijk bij surfen komen.

 57. Bedankt weer voor de forecast Tobias. Klopte precies. Texel was gister klein maar fijn 1,5 uur voor hoog. Keep up the good work!

 58. Nog even verdergaand op Mitchel’s off-topic onderwerp. Iemand ervaring met een hamboard, lijkt mij de meest ideale dry land benadering van ons sportje maar twijfel aan aanschaf vanwege de kosten en en weer een “ding” erbij te nemen….
  Dank reeds, A

 59. Elk soort skateboard (en eigenlijk de meeste andere boardsports) helpt met het ontwikkelen van je surftechniek. Uiteindelijk komt het toch neer op fitheid, balans en lichaamscoördinatie. Daar hoef je geen speciale carver voor te kopen.

  Begin eens met een allround longboard. Titus-shop heeft vaak mooie aanbiedingen voor complete sets

 60. Offtopic, maar voor mij is surfskate gelijk aan surfen. Ik heb zelf erg veel gehad aan de Carver, maar wel met C7 trucks. Zet ze lekker los en probeer langzaam je surf gevoel er in te vinden. Perfect voor frontside ‘speed pump’, bottom-turn, cutback en je lichaamspositie (armen draaien en kijken) te oefenen. Backside is dan weer nauwelijks mee te oefenen voor mijn gevoel. Ook zeer goed voor de conditie!

 61. @Aadje, ik heb ook naar die Hamboards gekeken en heb toen zelf een soortgelijk board gemaakt. Scheelt heel veel euro’s, is superfun en rijdt alsof ik op mijn longboard surf. Ingrediënten: Miller surfskate trucks, longboardwheels, hele goede lagers, eikenhouten plank van de bouwmarkt naar wens in model zagen en surf the streets!

 62. Meer heb je niet nodig. Kosten een paar tientjes en kunnen ook goed tegen regen en zand

 63. Hai, ik ben een fanatieke surfer van 16 jaar. Ik ben een tijd geleden erachter gekomen dat ik met skate en snowboard normaal (regular) sta, maar met surfen andersom (Goofy). Om toch goed te kunnen surfen (cutbacks, snaps enz) is het dan verstandig om andersom te gaan leren surfen? Of juist andersom skaten? Of maakt dit helemaal niet uit?

  Thanks

 64. @nogeentjedan
  Je kan het best gewoon Goofy blijven surfen daarmee kan je ook gewoon dikke turns doen. Als je nu opeens overgaat naar regular stance met surfen begin je weer echt als een kook en dan duurt het nog ontzettend lang voor je turns kan.
  Ciao

 65. Vind het altijd wonderlijk hoe mensen kunnen verschillen van stance tussen 2 boardsports. Misschien ben je in allebei ongeveer even goed? net als mensen die even goed zijn met links en rechts. Je kan er ook voor kiezen allebei te oefenen, dan hoef je nooit meer op je backside te surfen haha.

 66. @nogeentjedan

  Ik heb ongeveer hetzelfde. Ik sta regular met surfen en skateboarden, maar goofy met snowboarden. Wel eens geprobeerd andersom op een skateboard te gaan staan, maar dat was vragen om botbreuken. Gewoon doen wat goed voelt. Goede hersentraining 🙂

 67. De Smoothstar was het skateboard waarop je je surfskills kon trainen. Is op een gegeven moment van de Nederlandse markt verdwenen door een patent issue. Qua carvers surf skates etc is er nog altijd ruime keuze. De smoothstar zelf zul je vast nog wel online ergens vandaan kunnen halen.

 68. Heb vorig jaar een 2e hands Hamboard gekocht. Top voor cross step oefenen en ding draait door sleuven in het deck praktisch om zn eigen lengte. Prima als je een keer wilt proberen, laat maar weten

 69. regular surfen en goofy snowboarden.. lijkt me interessante kwestie in de poeder.. 😉

 70. Zelfde als Mitchel, heb wel eens geprobeerd regular te surfen (net als met snowboarden), maar voelde me echt een amateur.. duurde veel te lang voor ik op mn plank stond 😉 Zowel boarden en surfen gaat nu top, sterker nog.. ik kan nu veel beter goofy snowboarden.. voelt bijna net zo goed als regular!

 71. He Tobias, is de laatste info in de surf sms nog actueel en gaat er op Texel nog wat binnenkomen vanavond?

 72. Wordt het morgen nog wat? Of is de richting teveel NO en de swell te klein?
  Thanks!

 73. Hallo iedereen,

  weet er iemand wie er met zijn drone zaterdag 29/4 (Baaiweg, iets voorbij Noordduine)in Domburg ah filmen was en/of we dat ergens kunnen/mogen zien?

  Mvg,

  Peter.

 74. Gister avond was t nog lekker zeg op Ameland. Net hoog genoeg om met een 7.6 mini longboard te surfen en wind stil!. Erg van genoten