Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 23 januari 2018

41 reacties

 1. Maar het front met de windafname ligt nog te ver weg om ons te bereiken woensdagmiddag. Het blijft dus meest droog met pas in het donker de bak met regen.
  Die ligt om 13:00 nog boven midden/zuid Engeland.

 2. Donderdag gaat de stroming (/ wind) bij Noorwegen draaien en komt uit noord. De swell hiervan komt met een periode van 10s op zaterdagmiddag (of al eerder) bij ons binnen.

 3. 2 sec rides @Domburg vandaag maar toch een nat pak gaan halen, when in doubt, paddle out ! We kijken uit naar wat de week nog gaat brengen !

 4. Nog eventjes wachten tot maart en dat staat t boardje bij t strand. Hoop dat de goede winter nog eventjes doorzet na februari!

 5. @wetsuit
  ik heb nog een mooie excel liggen, duurste serie van 2 jaar geleden.. e_spoor at hotmail .com

 6. Neem je Belgie ook mee in je berichtje vanavond Tobias? Ik vraag me af of er iets van golven is met die sterke zuiderwind woensdag. Thanks!

 7. yep liep tot 13.30 nog best lekker op wijk in de beschutting van de pier en nadat @frederik weg was helemaal alleen …
  wat een rust 😉 en soms mooie lijnen en lange ritjes

 8. @Hhmmmm Schiphol bij Wijk aan Zee dat zou idd het einde van surfen in NL betekenen. Een waar horror idee voor de Nederlandse surfer…

 9. Iemand tips voor een hotel in de buurt van ’t strand (samen met vriendin en dochtertje?). Liefst met verhuur etc op loopafstand. Alvast bedankt

 10. Zo! Dat gaat met NW storm toch een potje mooie pointbreakgolven opleveren!!! Voor de rest best kak ja, die vliegveldplannen…

  @Ramon; Domburg, Scheveningen

 11. ik pleit voor gesubsidieerde surf relief ter compensatie, in de vorm van gratis boattrips naar de mentawais. Ik ga een petitie opstellen. Verschijnt binnenkort op de site!!

 12. Hoi allemaal, lieve surfvrienden!!
  Ik wil deze week weer het water in..denken jullie dat het groot word??? Ik ben in het zwembad aan het trainen met stenen en lang onder water blijven met mijn papa. Ik heb een dik 3/2 pak..kan ik daarmee goed surfen?? XXX tot in het water

 13. @Janette. Denk dat het vrijdag en zaterdag niet groot wordt maar het water is wel veel te koud voor een 3/2 pak (die trek ik pas in juni aan) en verder zijn boots, handschoenen en een hood (ook wel cap genoemd) onontbeerlijk. En hou er ook rekening mee dat kleine kleine personen (zoals ik jou inschat) veel sneller afkoelen dan grote personen. Dus blijf voorlopig maar lekker trainen in het zwembad en borstcrawl is een prima paddeltraining.

 14. was even op wijk maar zag er behoorlijk slap en klein uit rond 10.00 …maar weer terug naar huis gereden :-(( …morgen ?

 15. denk niet zo gunstig meer zaterdag, dat laag bovenin zal de swell niet hierheen duwen, aan de ingang slechts een zwak windveld, iets anders inplannen voor mij, skipp this one, cheeriooo

 16. Zou het op texel wat worden dit weekend? Zit er toevallig met de familie en twijfel of ik mn spullen mee zal nemen

 17. @Mark: Ben ook nog vanochtend geweest, was verrassend genoeg nog best de moeite bij eerste windmolen. Was lekker rustig. 🙂 Afgezien van de windsurfers.

 18. Loopt nog wel een golfje vandaag, maar niets dat nog lijkt op gisteren. Ook de wind niet, wat natuurlijk dan wel weer fijn is.

 19. Hoi daar!

  Offtopic: Vriendin van me kan goed tekenen. Ik wil haar vragen tekeningen op mijn board te tekenen. Wilde eigenlijk gewoon een simpele viltstift/ permanent marker gebruiken. Kan dit of is dit heel stom? Het is best een oud board en wil eigenlijk geen dure producten aanschaffen.

 20. @stift: tuurlijk kan dat..wel goed ontvetten,en daarna blanke lak als je wilt dat het langer blijft zitten.

 21. Ik zie mogelijkheden voor een offshore wind bij ZW! Dat blauwe gebied in het miden wordt ‘s werelds grootste wavepool en gratis toegankelijk voor inwoners achter de driehoek 🙂

 22. @Frederik ha ok zag er vanaf de pier woensdag echt nope uit maar gisteren liep er toch nog wel wat 3man erin en soms best mooie lijnen en hoogte van 10,.00 tot 13.00

 23. Zag er idd niet uit vanaf de kant maar toch goede hoogte en lijn af en toe wat verder van de pier af. Mooi van gisteren, tja je kan niet alles hebben. Loopt nu ook nog wel een lijntje op de webcam trouwens, maar klein.

 24. Dudes kan iemand mij verder helpen in het oplossen van het disfunctioneren van de beide webcams van wijk?
  Ik krijg nagenoeg geen beeld meer op mijn Ipad sinds een poos!
  Hij probeert wel data in te laden maar niks nada noppes beeld?

  Alleen thuis op het wifinetwerk geeft hij snel beeld maar daar heb ik niks aan onderweg via hotspot verbinding!

  Ik ben een leek in IT dus geen curcus graag maar een simpele oplossing via een appje of zo!

  Kan iemand dit probleem en help me please?

 25. Wat de webcams van de Noordpier betreft, is ons internet kabel door het midden dankzij de werkzaamheden achter de paviljoens. Kan nog 2 weken duren voordat het hersteld is.

 26. Die van Aloha doet het wel.
  Je kunt ook altijd het stilstaande beeld opvragen (per 30 sec ververst).

  Kopieer deze url of klik. Mocht het niet verversen, switch dan eens met of zonder www. er nog voor. En druk op F5, kan ook helpen. Ik bekijk meestal altijd dit stilstaande beeld. Sneller en heeft een hogere resolutie.

  http://www.streamink.nl/aloha01uur.jpg

  of:
  streamink.nl/aloha01uur.jpg