Nuttige surfweer info:

Surfweer dinsdag 22 november 2016

94 reacties

 1. Noordwijk was te hoog water vanmorgen rond 9, kleine kniehoge golfjes, soms, werd ook niet beter, rond half 11 wasset nog niks helaas 😒Verre weg van net niet epic…gelukkig had ik gezellig gezelschap en het water en de lucht hadden een lekker temperatuurtje:) always look on the bright side semma😉

 2. Sabine, hebben ze nog een webcam in Noordwijk waar je goed de zee kan bekijken?
  En welke paal spring jij vaak de zee in?

 3. @G
  Ik duik erin voor de Branding/Lodge (paal?) Bij de KSN surfclub(die nu ff weg is)
  Je kan de webcam van de zeilvereniging bekijken die zit een stukje verderop.

 4. Vooorspelling vraagje aan tobias: Met swell (en dus wind) uit zuidelijke richting is je advies meestal laag water (paar spots uitgezonderd). Is dit puur vanwege de stroming die met opkomend/hoog veels te sterk is, of komen de golven ook beter aan land met LW en Z/ZWer?

 5. Klopt, hoewel Z/ZW-ers op spots zonder enige vorm van een strekdam, paalhoofd, hoek of andere onderbreking, stiekem ook beter met hoogwater breken dan met laag. Het is alleen die stroming die soms zo nasty kan zijn..

  @sabine, om te weten hoe het in Nwijk loopt, check ik meestal de webcam van katwijk. Helaas werken veel webcams niet buiten het strand-seizoen.

 6. Ondanks de heerlijke winterkou toch een trip op de planning. Na uren op internet te hebben gekeken zijn er eigenlijk gewoon teveel opties. Ik wil super graag verder komen met surfen, ben nog aardig beginner maar wil echt nu greenwaves gaan surfen. Is er iemand die een leuke goede tip heeft? Het kan overal in de wereld zijn, voor ongeveer twee weken en een combi van bijvoorbeeld yoga en surfen is helemaal top. Ik sta open voor alles. Vaak zijn persoonlijke ervaringen toch de beste tip gevers. Hoop dat iemand een leuk idee heeft, alvast bedankt!

 7. Tanxs, Sabine & Tobias.

  Jeps zijn veel webcamsoffline.. hoop dat er weer een paar worden geplaatst. 😊

 8. Costa rica

  Lekker weer, 1001 soorten golven en te mooi voor woorden. Zou wel mijn eigen plan trekken.

 9. @ Tobias,

  Ik kan morgen eigenlijk alleen in de ochtend tot begin van de middag (half 2) ongeveer naar zandvoort. Is het de moeite om te gaan of adviseer je beter van niet.

 10. @Tobias, ja die in Katwijk check ik ook, eigenlijk check ik alle cams die ik kan vinden van Scheveningen tot aan Wijk aan zee en trek ik voor Noordwijk zo mijn conclusie, deze zit dan het dichtste bij http://www.zvnoordwijk.nl/webcams
  Ik had dus almgezien dat t niet veel was vanmorgen maar ik had gewoon ff zin in een nat pak(en ik had wat hoop, in Scheef zag ik wel wat surfers golfjes rijden)
  Je weet ook pas echt hoe het is als je er zelf in ligt.
  Trouwens…met hoog water vind ik surfen in Noordwijk niet fijn, liever met lager water als t op de tweede bank breekt:)
  Sorry heel verhaal😬😁

 11. wat Tim zegt sluit ik me bij aan. Costa rica is top om verder te komen met surfen in deze periode. Verwacht geen hoge golven meer kleine cleane Beachbreaks. Leuke plek bij ranco burica rustig en mooi met yogafarm boven Beachbreak en rifjes en points. Hostel gerund door nl ers. Leuk toegankelijke golf voor de deur en hoop andere golven in de omgeving. Nosara of santa teresa schijnt ook erg leuk te zijn.

 12. Nu we het toch over Noordwijk hebben, moet er morgen voor werk zijn, in de middag even het water in….Wie weet of er nog een verschil is tussen langevelderslag of Noordwijk?

 13. Shittzooi had laatst me 4.3 aan..en het ging echt slecht toen ik thuiskwam zag ik dat Tobi een 5.4 had aangeraden daar kwam de aap uit de spreekwoordelijke mouw..
  Dom dom dom dom van me!!

 14. @Peter: Een surfkamp o.i.d. is wel een goed idee. Het zal je enorm helpen om met wat andere mensen te gaan en les/begeleiding te krijgen. Alleen al dat iemand je uitlegt hoe een bepaalde spot werkt en waar je erin gaat etc.

 15. Bloemendaal van 11.00 tot 13.00 was redelijk. Goede hoogte en op de achterste bank mooie lijntjes, wel als een malle richting IJmuiden gewaaid… Je moet er wat voor over hebben, surfen in NL.

 16. Wij gingen er rond een uur of 14:00 uur in en het werd almaar minder. Verkeerd getimed denk ik

 17. Op basis van Wisuki (en het getij) zou ik ook zeggen morgenochtend.. Maar misschien is dat niet gebaseerd op de meest accurate data? Volgens die bron neemt de swell (hoogte en periode) juist af in de loop van de dag als ik het goed lees.

 18. Moet je morgen nog eens kijken.
  Als het goed is gaan ze dan uit het noorden komen. Ik hoop dat het af gaat gaan!

 19. Balen, morgen in de loop van de dag ook meer wind volgens mij.. jammer ivm de swell die later aankomt?

 20. Ik hoop het Roon. Laag water buitenbanken bij jullie. Swell zou nog iets moeten oplopen. Helaas is het tij niet helemaal gunstig op deze korte dag.

 21. En maar blijven jokken die tobias..
  Jokken is niet tof!!weet niet hoe het met jullie is..maar die golven voor mij..zijn als een shott heroine voor een junk…en ik kan zelf ook kijken enzo naar de voorapellingen en toch hecht ik er waarde aan als jij iets schrijft..ik zie zelf van heine en ver dat er nooit een golf zou komen in mijn mooie dorpje vandaag..tochhhhh.als een kind hopen omdat meneer weer eens zat te jokken..
  Gewoon niet zoveel liegen

 22. Wat is de place to be voor Texel mocht er wat binnen rollen aankomende vrijdag t/m maandag

 23. Weekendje Texel, ik zat met NO op Texel een paar weken geleden en heb bij Paal 17 en 19 erg veel fun gehad, 4 dagen lang. Was echt een superweekend! Veel plezier!

 24. Nou, ik moet zeggen. er liepen best aardige golfjes op waz tussen 11:00 – 13:00
  Helaas wel veel close-out , maar zéééker doable bij WM 1-2

 25. De aflandige wind blaast het af morgen in Noord Holland, hoewel de swellhoogte nu wel eindelijk oploopt.

 26. Je bedoelt zeker gokken in plaats van jokken.
  Soms heeft hij geluk of gelijk… En soms blijft het bij slappe zeik.

 27. @donald trump if you bomb something in the Netherlands make sure it is the house of tobias….

 28. I am alive lets surf some waves because tobias told me so and get some heroin. oh wait… there are no waves

 29. Ripcurl tas vergeten met pak er in
  parking wijk aan zee ,
  Iemand gevonden ?

  Bij terug brengen trakteer ik op abonoment surf allert sms Surfweer of eten sea you of Alloha naar keuze

  Edwin 0655838555

 30. Kniehoog, regen en een fris NO windje. Dus maar met de SUP mijn stamina getraind voor de betere dagen . Synoptisch gezien moeten die dit jaar zeker nog komen;)

 31. Hoek van Holland namiddag kniehoogte op achterste bankjes. Voor longboarders goed te doen, shortboarders forget it.

 32. Nou dat was weer helemaal hartstikke drama vandaag. Man man man klein slap closeout en dubbel. Whooptiedoo lang leve Nederland

 33. Swell komt best nog mooi binnen ondanks de wind @ Domburg, en het is zeker niet klein. Hoog water valt net na tien uur.

 34. Op Texel rolt er nog een golfje binnen, lekkere lange lijn op de webcam :). Hoogte speelt geen rol, maar is iig genoeg

 35. hmm als je kijkt naar hoe snel de schuim verdwijnt nadat de golf breekt, lijkt het wel heel slap… wel mooi plaatje..

 36. de noord was ook best lekker bij vlagen vanmorgen. Genoeg kracht alleen wel veel stroming richting het zuiden. Ik had maar een uurtje de tijd voordat de plicht weer riep, maar wel lekkere golfjes kunnen rijden. Het was lekker rustig in het water.

 37. @Elton. De bank is niet zo lang, dus de golf houdt rechtdoor snel op. Maar je zou die golf tot ver links van de webcam kunnen surfen! Blij met de storm van afgelopen weekend, het loop weer een stuk beter.
  En die dam… geen flauw idee wat ze exact doen. Er bleven trucks met stenen aankomen. Onderhoud, of ophogen? Binnenkort asfalt erover en dan is ie weer stevig genoeg? Zoiets?

  Het ziet er nu trouwens ook goed uit op de webcams! Hoger dan vanochtend.

 38. Heerlijk gelongboard op de Zuid: mooie lijnen. Niet gedacht, toch gekomen. Wie in het water lag, was een geluksvogel.

 39. Beste surfers van de lage landen,

  De stichting Surfers for Surfers verspreidt wereldwijd surf gear naar mensen die dat goed kunnen gebruiken. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig. Op 2 december as. organiseren wij een groot feest in Scheveningen. Naast bandjes en DJ’s is er een veiling en een loterij. Alle opbrengsten gaan naar het volgende project in Peru.

  De vraag is als volgt: heb je oude boards/wetsuits/leashes/lycra’s en wil je iemand aan de andere kant van de wereld daar heel blij mee maken? Neem het mee naar Jorplace 2 december en drink gezellig een biertje met ons! Let’s leave footprints that matter!

 40. Zaterdag in België bij hoog water (rond 12u) misschien nog wat kleine rollertjes voor een fish of wordt het te klein? Gelukkig blijkt zondag voorlopig allezins wel beter te zijn…

 41. Scheef zuid was prachtig vanmorgen ..10-12:30 gesurfd van beachbreak tot achter bij de pier echt clean ….heeeeeeerlijk

 42. Het is wel een stukkie minder dan gisteren, maar in de basis genoeg om te kunnen surfen. Ik schrijf zo een nieuwe update.

 43. @Grazy Horsepill. Aha! Hoe hoog was t, hoe zat t met de kracht, hoe lang waren de ritten (opende de golf goed), waren er veel dubbele golven (te dicht op elkaar) en met wat voor board was je (long/shortboard)? Thx!