Nuttige surfweer info:

Surfweer dinsdag 21 november 2017

51 reacties

 1. Vrijdag door de T’s in het kanaal even een dag zonder wind en hopelijk met swell uit het noorden. Boven de Noorse Zee ligt in ieder geval meer tot 10 meter golven die onze kant op komen klaar, alleen zijn die natuurlijk niet binnen een dag hier.

 2. Heeft iemand een een link naar de Surffrenzy foto,s van afgelopen zondag 19 september op Wijk pier gehouden?

  Thanks!

 3. heb ik het goed voor dat het morgen beter zal zijn tussen westkapelle en vlissingen dan domburg gezien de swell richting?

 4. Heb in de webshop gezocht naar een dikke en een dunne 4/3 maar kon ze niet vinden. Het lijkt in alle gevallen een combinatie van 4mm en 3mm.

 5. De ene 4/3 is de andere niet 😂
  Daar kom je vanzelf achter. Beetje passen en proberen. Vorige week vrijdag was zelfs nog prima in bizar warm ontworpen 3/2 maar wel met hand en schoentjes (zonder cap). Wel irritant overigens want dat wetsuit is altijd te warm op mn surftrips.

 6. Moet wel weer ff wennen aan al dat rubber..voel me soms net een zwangere zeehond.net nog ff een slap golfje gepakt op noord.
  Maar jullie hebben niets gemist.

 7. gezien de golven die we dit jaar in Nederland hebben mogen ontvangen, is er behalve de temperatuur (en de drukte op goede dagen), sowieso niet veel noodzaak om naar het buitenland te gaan. Ik heb dit jaar in Nederland betere golven gereden dan in de vakantie in ZW frankrijk.
  Dat volgend jaar maar minstens zo goed mag zijn

 8. tja nu koop ik een hele dikke xcel 5/6 met hood op je website …. die te groot blijkt, klots het als nog naar binnen brrr

  wel nog ff lekker lange ritjes gepakt gisteren op wijk was nog net te doen met opkomend

 9. @hazzie
  Dan heb je het niet bepaald getroffen blijkbaar haha..
  Afgelopen oktober was behoorlijk episch namelijk daar….

 10. Zit toch liever in Bali! Speaking of which.. Begin februari ga ik 2 weken die kant op, heeft iemand tips over verblijf op loopafstand van een leuke break?
  Bijvoorbeeld regio Kerama’s (toegevoegd aan de WSL schedule 2018)

  Lees dat de oostkant de place to be is vanwege het regenseizoen. Heb zelf alleen ervaring aan de westkant.

  Thanks

 11. Episch, maar voor de gemiddelde nederlandse/belgische surfer zijn dik overhead barrels al wat teveel van het goede. Het is eens een leuke uitdaging, maar je bent waarschijnlijk meer bezig met overleven dan echt lekker surfen. Geef mij dan maar wat borsthoge rippable noordzeegolfjes. ✌

 12. ik zat daar laatste twee weken van juli. Best leuke golven, maar niet spectaculair en zeker niet beter dan sommige dagen die we in NL hebben gehad dit jaar.

  Bali is een ander verhaal. De beste golven ooit daar gehad. Als meneer Lotto nou eens aardig voor me is dan verhuis ik die kant op.

 13. zijn er eignenlijk foto’s van afgelopen zondag in oostende?

  zag nameljik meerdere mensen fotograferen.
  of weet iemand waar ik die zou kunnen vinden?

 14. Dat is ieder voor zich hè… Ik heb wel degelijk lekker gesurft in die “overhead barrels” maargoed.

 15. Ja tuurlijk hangt van je niveau af, ik had het ook over de gemiddelde surfer he. Daarnaast heb je ook nog persoonlijke voorkeur, sommige doen het liefst turns op middelhoge golven, sommige willen het liefst barrels,.. hoe dan ook is Frankrijk veel beter qua surf dan ons noordzeetje, maar lange sessies met cleane heuphoge golfjes vind ik even leuk als zware omstandigheden waarbij je maar een beperkt aantal golven neemt en misschien nog een set op het hoofd krijgt. Achja alles heeft zijn charmes!

 16. Allemaal leuk, dat gelul over Frankrijk.
  Is er niemand, die iets over de zonsondergangs surf gisteren in Noord Holland wil schrijven?
  Niet?
  Over langlopende linkse lijnen, tot over je schouders, en snelle stroming?
  Op de 2de of 3de bank, op spots waar geen pier de swell blokkeerde?
  Jammer want er zaten best vette bakken tussen.

 17. Ik was in de buurt maar vond het toch te heftig met die stroming.

  Wel mooie zee en zonsondergang idd!

 18. Domburg nu: wind mooi off/side shore maar helaas ontbreekt de golfhoogte !! Komt de hoogte nog of valt het gewoon weer vies tegen ?

 19. gisteren late namiddag was zeeland ook niets, vlissingen had een beetje hoogte maar toch te weinig om erin te gaan…khoop dat het weekend nog iets brengt

 20. Off topic: iemand ervaring met golfsurfen op Kaapverdië in januari-februari? Volgens wat ik op het internet vind is het vooral een kite/windsurf paradijs, of zijn er ook leuke breaks te vinden?

 21. Ligt er ook een beetje aan op welk eiland je zit volgens mij. Ik ben op Sal geweest en viel me eerlijk gezegd een beetje tegen.. idd meer een kite/windsurf paradijs. Je hebt er wel een aantal surfspots over het hele eiland, als Ponta Preta loopt heb je een worldclass break. geluk hebben met de swell..

 22. Voor mij nieuw,wist je dat je op de hartbeachcam tot 3uur kunt terugkijken?grappig want mn zoontje liet mij mezelf zien surfen.

 23. Tobias,
  Is het niet mogelijk om de surf sms uit mijn belbundel te betalen? Dan wil ik er best meer voor betalen. Met andere sms diensten kan ik dit wel.

 24. Ja, dat kan en bestaat al sinds 2009 voor alleen de alerts. Ik ga het niet uitbreiden naar de dagelijkse berichtjes, want er gaat 0,50 cent bericht van naar de provider..

  Zie info op surfweer.nl/sms:

  ” Wil je enkel zeer sporadisch een alert ontvangen op de momenten dat de golven goed zijn? SMS dan GO SURF AAN naar 1008 (alleen mogelijk voor +31 nummers). Je ontvangt soms drie weken niets en dan ineens drie dagen achtereen wel een bericht. De ontvangen alerts kosten 0,90 cent en worden verrekend via je telefoon-abonnement. Heb je al de gewone dagelijkse berichtendienst? Dan moet je hiervoor niet apart aanmelden. Je ontvangt deze textjes reeds gratis in het gewone bericht! “

 25. Tobias,
  Ok dan ga ik dat doen. Bij hollandsnieuwe krijg ik heel veel gratis belminuten dus die kunnne goed besteed worden zo. Voor mij zijn de alerts ook voldoende.

 26. @@frans sjudorans
  rechts klikken op de video en dan Video url kopieren. Dat plak je in een nieuwe tab / venster en daarmee kom je op Youtube. Dan kan je scrollen tot max 3 uur terug

 27. Is er geen mogelijkheid om dit ook voor BE nummers geregeld te krijgen?

  ” Wil je enkel zeer sporadisch een alert ontvangen op de momenten dat de golven goed zijn? SMS dan GO SURF AAN naar 1008 (alleen mogelijk voor +31 nummers). Je ontvangt soms drie weken niets en dan ineens drie dagen achtereen wel een bericht. De ontvangen alerts kosten 0,90 cent en worden verrekend via je telefoon-abonnement. Heb je al de gewone dagelijkse berichtendienst? Dan moet je hiervoor niet apart aanmelden. Je ontvangt deze textjes reeds gratis in het gewone bericht! “

 28. Ja, is te gecompliceerd. Denk zelfs te gaan stoppen met de NL versie, omdat er 0,50 cent van naar de kpn, vodafone’s etc gaat.

 29. Zijn er nog mensen die tips hebben voor een weekje weg met de kerst. Twijfel tussen Denemarken of bretange. Zou leuk zijn om tussen het familie gebeuren s’ochtends lekker te longboarden.

 30. @ Mark, Bretagne heb je meer kans op surfbare temperaturen.
  En in Bretagne heb je zoveel baaien met mogelijkheden als er wind is, dat is echt geniaal.

 31. Was fijne swssie vanochtend in Bloemendaal! In januari naar de golven in El Salvador. Iemand wel eens geweest? Tips?

 32. @ Mark,

  Cote Basque! Redelijk weer en genoeg uitwijk mogelijkheden als de echte winterswell binnen komt!!

 33. Vanochtend WaZ nog wel meer wind dan verwacht, dus rommelig, maar wel druk en paar leuke ritten gemaakt.

 34. @sup dankje die temperatuur is inderdaad wel een ding om rekening mee te houden.
  @wfr cote basque is inderdaad lekker alleen al eens vaker geweest en net íets te ver de jongste is nu 5 maanden en afgelopen zomer was 10 uurtjes rijden wel de max