Nuttige surfweer info:

Surfweer dinsdag 20 juni 2017

63 reacties

 1. De middag update van het KNMI model geeft vanmiddag een vrij groot NNO 6bft windveld. Zou toch voldoende moeten zijn voor een surfbare golf vanavond in het zuidwesten!

 2. boeien gaan al lichtjes de lucht in, hopelijk met inkomende tij nog wat push. momenteel enkel nog maar enkelslappertjes!

 3. Was te doen met minimal, lekker cleane lijnen op de juiste plek. Benieuwd naar morgen.

 4. Dan wil ik wel surfboard meenemen naar Surfana! Mag je met je board gewoon het terrein op? Of toch ergens in de buurt parkeerplekje zoeken?

 5. Als je niet op de camping staat, waar laat je dan je board als je niet aan het surfen bent?

 6. Voorgaande jaren mocht je met je board het terrein op…. Ze hadden helaas niet een aparte stalling voor boards ofzo. Weet niet hoe het dit jaar is geregeld. Wij hadden onze boards gewoon ergens tegen het hek gelegd overdag en ’s nachts in de auto.

 7. oostende was goed te longboarden deze middag met afgaand tij leek wel een beetje groundswell bij te zitten mooi uitgelijnde halve meters plus frisse duiken!

 8. Dank Tobias, was heerlijk op Wijk tussen 12:30 & 16:30, niet hoog maar wel lekker met dit weer

 9. Iemand die weet wanneer tussen vrijdag tem maandag de beste dag te surfen is @zuidholland? Thanks

 10. Vanavond wezen Suppen in terheide 👌🏻
  Kwam een groepje tuimelaars naast ons zwemmen dat maakte de mooiste avond ever!!

 11. Bloemendaal was gisteren best leuk. De golven heel klein ondanks dat wel lange ritten, vreemd muziekje op de achtergrond en zelfs in de long john kunnen surfen tot 2200.

 12. Hele weekend golven met dat laag in de buurt! Of het de moeite waard is ligt uiteraard aan jou zelf.

 13. hmm… de voorspelde “goed te doen in de avond” voor vandaag en de “niet ondenkbare mooie swell” morgenochtend zie ik niet terug op de kaarten nu?

 14. Sabine, ik sluit me aan bij de laatste post. In goed overleg en luister naar je lijf..
  Ikzelf ben chiropractor (en fanatiek surfer) en behandel op dagelijks freq mensen met nek en lage rug hernia’s. Als je nog herstellende bent van een dergelijke hernia (geconstateerd via MRI?) en je hebt rugpijn i.c.m uitstraling in het been, dan zal ik surfen helaas afraden. Mits je goed in conditie bent en de voorspellingen niet al te gek zijn kan je het wagen op ‘damage control’.. Sterkte 🙂

 15. Check het verschil tussen N-H en Z-H nu!
  Zuiden veel hoger door de wind.

  Morgen wordt hem idd niet. Te weinig swell uit het noorden. Weekend maakt het gelukkig meer dan goed. Zondag meeste hoogte.

 16. Maasvlakte was vanavond prima. Ouderwets Neerlands chop, maar manshoge golven met behoorlijke kracht.

  Met z’n tweeën erin, zeehond erbij, waar was iedereen?

 17. Vandaag met z’n tweeën vanaf 13:30 tot 15:30 in Zandvoort geweest. Golven op maximaal heuphoogte. En sterke zijwaardse stromingen bijna parallel aan het strand in noordelijke richting. Korte golven met hoog interval en heel wisselend. Het was lastig. Maar we hadden in ieder geval lol.

 18. Je was 5 uur te vroeg. Rond 20:00 waren de golven achterin een stuk hoger, met iets van herkenbare lijn erin. Stroming zoals altijd in Zandvoort.

 19. Verwachten jullie zaterdag en zondag te veel wind of zal t (enigszins) clean zijn?

 20. Klopt het dat, wegens knuffelgevaar met paaltjes, surfen met hoogwater in combinatie met sterke zw wind in Domburg een slecht idee is? Of valt dat al bij al goed mee?

 21. Morgen en overmorgen de cleanstte dagen inderdaad. Maandag wordt het te choppy voor woorden…. een.no-go die dag als je het mij vraagt.

 22. J, goed om te horen. We gaan zien elkaar volgende week en gaan we er mee aan de slag. Het uitwisselen van surf-ervaringen volgt vanaf. Goed weekend!

 23. Domburg breekt ook niet lekker bij hoog en zw-windswell.Nog nooit proberen surfen, maar de stroming is dan wss ook wel echt te sterk.

 24. Goede avond allen. Tijdje geleden alweer dat er voor mij de dagelijkse surf in zat. Wat denken jullie voor morgen. Ik zit op mm telefoon te kijken en kan de getij van meetpost noordwijk niet zien. Dus besseer mn conclussie op schevi. Vanwege beperkte tijd denk ik dat het morgen om 11uur het beste Is? Laag water naar hoog???.

 25. . Vaag chemisch stinkende zee vanochtend.pak stinkt nu nog… iemand enig idee wat dit kan zijn?

 26. Domburg hw bij zw wind is a no go, al meer dan 1 in de palen gesukkeld, lekker knuffelen met de mossels…

 27. Wijk 16:00 lekker met zw en hoog water. Jammer van het rode longboard van annonieme vrouwlijke surfster tegen me aan waardoor ik nu loop als een opa met een dikke blauwe heup.

 28. Binnenkort is het toch klaar met de golven in Dimburg door het opspuiten dat nu gaande is. Extra pluspunt: stroming zal ook heftiger worden. Maar de palen zijn dan in ieder geval weer onder het zand.

 29. Ok bedankt allemaal. Dan ga ik er vanavond met laagwater in 🙂

 30. Is het opspuiten niet iets dat om de zoveel tijd eens gebeurt? Ik weet er het fijne niet van, maar voor hetzelfde geld kunnen de zandbanken juist beter worden lijkt me. Misschien weet jij meer over de concrete plannen en waarom het zo nadelig voor de surf zal zijn. Vertel mij er gerust meer over in dat geval.