Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 2 september 2015 en morgen

121 reacties

 1. Ah shit ik heb 4 jaar en 360 dagen surfervaring….ik ga het dus knap lastig krijgen het komende weekend

 2. Laat ik nou net een weekend op vlieland zitten 😀

  Helaas niet paddelen ivm schouderblessure maar kites en Keahana shortboardje gaan mee!

 3. Swell kwam mooi binnen vanavond in Oostende. Windstil.
  Hopelijk morgen meer én groter !

 4. Waar ik zelf twijfelde besloot ik obv de sms alert om toch te gaan. Was een hele goeie keuze ;). Top sessie! Veel meer hoogte dan verwacht.

 5. wijk van 11.00tot 14.00 was hellemaalruk weleen paar hele dikkebakke gereden (gestuiterd) op de achterstebank maar verder een hele dikke klotsbak hopelijkmoregn meer lijn

 6. Toen ik er om ± 18:00 in ging bij WAZ was het een brute piekerige shorebreak met op de achterste banken goed surfbare golven. Naarmate het hoogwater werd, werd het steeds hoger en krachtiger met regelmatig goede lijnen op de achterste banken.
  Volgas vanaf denderen en idd stuiteren op de SUP. Helemaal de shit!!!

 7. Hallo,

  Bij mij is pasgeleden door de huisarts surfersear geconstateerd.

  Zijn er mensen met tips voor goede en/of goedkope oordopjes, om de schade niet te verergeren?

  Thanks!

  Henkie

 8. WaZ , helemaal leuk dirbee1971 en dan lekker 3 meter voor mij van je SUP af pleuren, ja ik zag je wel hoor gozert…..ik zie je eerst 4 meter van de lip af denderen recht op me af, zodat ik bijna een hartverlamming krijg,,,,….

  tja die vierde bank rond 20.00 leek net ander halve week geleden in de buurt van peniche….

  bij paal twee peddle je lekker makkelijker naar achteren…..door de woedende noorzee schuim massa..en kom je vanzelf door de stroming weer waar je eigenlijk had willen liggen, als er geen stroming geweest zou zijn!

 9. Dikke bolle bakken op WAZ vanavond. Moest de pieken hebben om ze te kunnen pakken. Wind nam af, bijna glassy rond 2100 uur. Mooie sessie.

 10. Tussen 19:30 en 21:00 viel tegen, wind ging er niet uit dus bleef vrij choppy. Hoge krachtige sets braken op de achterste banken, maar voornamelijk closers helaas…. Die foto,s van Domburg en z-h zien er stukken fijner uit!

 11. De vier jaar ervaring die ik intussen op de teller heb staan waren vanavond op Wijk net aan genoeg om achterin één dikke bak te pakken. Verder was het voor mij helaas alleen maar worstelen tegen de klotsende branding, oefenen met de duckdive (nog veel ruimte voor verbetering, zeker bij de head high sets), en peddelconditie opbouwen tegen de stroom in. Wel bijzonder, richting 21:00 werd het wateroppervlak behoorlijk glassy, maar die hoge Hollandsche pieken bleven maar kriskras doorkomen. Voor een beginner was het in elk geval nauwelijks te lezen wat er ging gebeuren. Met de nodige straffe wipe-outs tot gevolg… Wel een paar hele vette retesnelle ritten gezien van gasten met wat meer jaartjes ervaring dan ik.

 12. Lekker Jonassen met Jonas , wikwijkio, 17:00 -19:00 voor mij geen doorkomen aan mt LB,en opkomend , beetje in shorebreak blijven pielebaden, verders shortboard heaven, gezien je die af en toe hoog boven alles uit zag torenen, hoewel ook best veel Sbers zag, die er ook niet doorkwamen. Blief maar een nachtje logeren bij tante Wiek, morgen ff tjek en anders naar andere zijde van deze zijde, s kieken wat daar door komt van deze swellie.

 13. De EQ seals zijn niet goedkoop, maar een goede investering, want je verliest ze niet, no matter de spoelbeurt, crash of double hold down. En je hoort ook nog wat er om je heen gebeurt.

  Sommige verzekeraars vergoeden trouwens (gedeeltelijk) gehoorbescherming in de aanvullende verzekering. Zou ik even checken.

 14. Oostende is ON! Swellhoogte verdubbelt tov gisterenavond en nog steeds windstil. Juplah!

 15. gisterenavond leuke sessie in oostende van 18h tot 20h

  begon zeer goed (mooie lijn) maar niet zo hoog.
  naarmate het later werd kwam het snel minder

  Bovenop de golfbreken soms aardig hoge take-offs

  iets anders nu, er vloog gisteren een drone boven de spot, werd er gefilmd? zoja waar kan dit te zien zijn, weet iemand hier meer over?

 16. Ochtendstond heeft goud in de mond!!! meer kan ik er niet over zeggen van deze morgen!!

 17. HELP S.O.S.
  Heeft iemand gisteren in WAZ bij de pier rond 20.00 een oranje MC Tavish original ( 9.1) voorbij zien komen? Mijn leash brak en hij ging er vandoor. Overal gezocht maar foetsie!! Ik ben heel verdrietig 🙁
  Wie o wie heeft mijn board gezien. € 100 voor de gouden tip

 18. WAZ een vroege vogel, 7:30-9:30 er was 3x doorheen door te komen (LB) om even zo vrolijk met 1 grote klatser weer vr de branding terecht te komen, beste hoge joekels tussen was even zoeken naar beste breekpunt, nu armen als meel en Stokio Parmeggiani.

 19. De forecast wast terug knal erop! Thx Tobias!
  Gisteren zalig gesurft aan fort Napoleon, meer van dat!
  @Oyster Catcher, vette foto! Hopelijk zalige sessie gehad! 🙂

 20. Loic,
  Dat had je al meer dan een week geleden kunnen weten via de sms of whatsapp surfweer service. Zie hieronder het verstuurde bericht van eind vorige maand op dinsdag 25-08

  Gaat inderdaad lekker los deze ochtend! Straks ook even een nat pak nat maken, want was vanochtend te moe van de paddle van gisteravond. Wat een stroming hee..

 21. SchevZ was vanochtend super leuk!! Ik wil de Supper van wie ik een leash mocht lenen nogmaals bedanken! You saved the day! We hebben de leash boven je wiel verstopt. Wilde weten of je hem nog had gevonden?

 22. Niet slecht voor een metertje swell vanmorgenvroeg op sjeveningen.
  Hopen dat de wind nog even wegblijft.

 23. Domburg was zeer mooi en clean van eerste licht tot ~08:00 uur. Daarna kwam de sideshore opzetten en zakte het tij wss al te laag. Korte sessie maar zeker de moeite 😀 kwam mooi opgelijnd binnen.

 24. Nieuwe run gfs06 loopt binnen. Dit is de wind om 17u. Valt dan nog alles mee. Rond 20u wel flink toenemend. In noorden al drie uur eerder.

 25. Eergisteravond en gisteravond de kracht en hoogte ervaren op Wijk en Scheef: Heerlijke bakken gescoord. Machtige lijnen op de foto’s nadat de wind offshore werd…

 26. Ten zuiden van de maasmonding is dat zeker het geval. Ten noorden van de moerdijk kan het beste moment van de dag net zo goed laagwater zijn.

  Nu met laagwater niet zo goed zo te zien. Eyeball 12:40

 27. Amen. De Noord ging inderdaad helemaal af! Die wind blééf maar offshore, de weer- en golf-goden zaten even helemaal op één lijn!

 28. Zo rond half twaalf gooide een buitje een beetje roet in het eten wat betreft de off shore, maar na een half uurtje werd het toch weer lekker clean. En het mooie was, dat toen 80% van de mensen er uit was gegaan dus het was heerlijk rustig op de Noord. Ben er uit gegaan toen mijn armen echt niet meer wilden. Wat een lekker ochtendje!

 29. Holy focking shitballs 🙂 katwijk ging uit zijn plaat vanmorgen. Dikke cleane bakken. Zonder stroming. Heerlijk. Jammer dat de wind erin kwam om half 12 maar gelukkig hadden we toen al paparmpjes 🙂 hoooop op een leuke avondsessie 🙂 surfs up bitchezzzzz

 30. Ik kon weten dat het epic was omdat ik er in lag. Dus nu kan je er van uit gaan dat het ook zo was.
  (tevens ben ik met mijn 5 jaar en 3 dagen surf ervaring ook geoefend in het lezen van de epic schaal).
  en oh ja, double rainbow.

 31. Gisteren vanaf 14:00 tot 17:30 WaZ sessie. Man, achtering gingen er links en rechts bommen af. Wat een spel! Wel volledig kapot.
  Ik sluit mij aan bij broer Konijn. via de mui achter Paal 2 nog enigzins uit te peddelen zonder exploderende schouders en nu en dan adem pauze tussen de eendenduikjes.

  Wat serieuzer: Heeft iemand op de parkeerplaats een 3mm schoentje gevonden? Ik had een paartje, maar nu alleen nog maar links, die het rechter exemplaar erg mist.
  Thanks voor tips!

  SurfZ iedereen!

  Enne.. zo te zien op de webcam volledig verwaaid. Eindelijk een avondje herstellen.. 😉

 32. Ik ben verliefd op die regenboogfoto… als iemand m naar me wil mailen zou dat geweldig zijn… kan ik er af en toe naar kijken. Zo vet.

 33. Heule vette foto Jasper!! Wijk was ook weer top van 09:30-14:00 alleen maar dikke bakken.. de wind bleef lang(er dan verwacht) zuid.. heerlijk daggie

 34. Wijk was top gister avond. Met name t begin vd avond, toen de wind nog wat minder invloed had. Echt super!

 35. Tim, zelf gebruik ik de mount van ‘My Go Mouthmount’ deze is online te bestellen voor zo’n 30 dollar. Jongens als J.O.B. gebruiken deze mount ook voor hun POV footage.

  Er zit een snorkelmondstuk op waardoor je nauwelijks tot geen water binnenkrijgt. Daarnaast zit er een handig instelbaar koort aan voor om je nek. Zelf ben ik super tevreden en de mount is zeer gebruiksvriendelijk.

  Adios Amigo

 36. Ook heel handig: de GoPro Nosemount. Voor de herfstsessies, wanneer de cap het bevestigen van de Ergo-Earmount onmogelijk maakt. Maakt gebruik van dezelfde bevestigings prikkers, dat scheelt weer.

  Wat een fikse jetsers zie ik op de webcam zeg.. hopelijk nog wat van over vanavond..

  SurfZ!

 37. Vanochtend met hoog erin gegaan bij IJmuiden. Half uur er over gedaan, full onshore, op de knieen peddelend, om naar buiten te komen. Eenmaal daar behoorlijk monsterlijk. Ik weet nu de limiet van mijn 10″ sup. Zo hoog en stijl heb ik ze nog niet gehad.
  Kleine 1/½ later klaar.. toch verloren van die wind…

 38. @Dirbee1971,

  Wij waren 2/9 op IJmuiden in de avond tot 21.00 het was daar fantastisch, en niemand te bekennen. Een van de mooiste spots als de golven uit NW komen.

 39. @ Dirbee1971: Net gekite bij PaZ op een golfsurfboard. Inderdaad monsterlijke golven daarbuiten, waar leek me onmogelijk om te suppen. Respect!

 40. Kom, kom. Dit was niet hoger dan Bretagne…

  Ik lag op HvH: belachelijk dik voor de Noordzee, en zeker a-relaxed maar niet hoger dan vorig jaar volgens mij hoor!

 41. Met deze windrichting en swell is Vlissingen begin deze avond misschien een optie.
  En als het nog minder gaat waaien gewoon Domburg.

 42. Ja, dat herken ik dan wel weer (hoewel ik twijfel of de hoogte vergelijkbaar was met PaV, maargoed ik lag er niet op Wijkiki in dus kan daar niet te veel van zeggen).

  Hoe dan ook: het was HEUL dik.

 43. Wij zouden zaterdag naar De Panne rijden om zo weinig mogelijk last te hebben van de wind. Weet iemand of de swell daar beduidend minder binnenkomt dan in bijvoorbeeld Oostende, aangezien het toch nog een stukje zuidelijker ligt? En kent iemand daar een aanbevolen plek om te surfen? In de Noordzee surfen is nog vrij nieuw voor mij.

  Alvast bedankt!

 44. In De Panne is er een ‘secret’ spot genaamd Plopsa Aqua… Schijnt, van horen zeggen… , dat je er weinig last hebt van wind. Gaan met die banaan !

 45. leipe shit die webcam van wijko; planet mars,,,,zo moesten de rode zeeen op mars er hebben uitgezien…mljoen jaar geleden….

 46. Vanmorgen om 7 uur in domburg gesurft. Was weer eens een epische sessie. dikke bakken met bijna geen wind. op de boeien stond 2 m.

 47. Als het op Wijk de hele dag hels is (en dan heb ik het niet over die kleur) is IJmuiden meestal heel goed te doen met NW wind. En vanochtend was dat het geval.
  Niks blown-out, eerlijk gezegd zelfs een beetje tam in verhouding met gisteren.
  Het was dan ook op de achterste banken wel hoog, maar vaak niet hoog genoeg om lekker om te gaan. Veel dreigende deining, maar weinig wit…

 48. Welk Domburg ben jij dan geweest? 5Bft aanlandig dus tijd om ergens anders te gaan windsurfen, smile.

 49. Vanmiddag op scheef een dolfijn in het water waarschijnlijk een bruinvis schrokken ons allemaal dood

 50. De bruinvis ook waarschijnlijk 😉

  Vanochtend was qua boeihoogte idd niets in vergelijking met de metingen nu. Dat belooft nog wat voor zondagochtend en middag!

 51. Twee super leuke sessies gehad in BE !!!! Vanmorgen met meer lijn en vanavond met dikke drops en serieuze wanden !!! Life s better when you surf !!!

 52. Vanmorgen/middag hvh gesurft,
  Superdikke bakken, wel veel wind en klotsachtig. Wel empty line up
  Goed vermaakt!

 53. @Anonymous
  Kan me voorstellen dat je schrok. Ik heb het in Brazilië een keer meegemaakt dat er 3 meter naast me een vin boven water kwam. Ik heb nog nooit zo hard richting kant gepeddeld. Toen ik omkeek en de vorm van de vin goed kon zien besefte ik dat ik mijn ledematen nog een tijdje mocht houden.