Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 2 Maart 2021

68 reacties

 1. Soms kniehoog, superclean, maar voornamelijk enkelslappers. Ik denk dat er met opkomend tij wel een softtop/LB golfje is voor de desperado

 2. Oude woordkunstenaar… verdussie
  Een Prachtige combinatie van
  – Vertrouwen
  – Fiducie
  – VEel is het niet maaR wel iets DUSSss wIE weet
  😉

 3. Zondag is de minste dag, maandag pas de nieuwe swell.

  Het zal zondag wel te surfen zijn met langplank id ochtend, maar wel erg koud dan nog…

 4. Is het de moeite waard om vrijdag en zaterdag naar Texel te gaan met de komende swell? Iemand bekend daar?

 5. Is er informatie over wanneer de algen in de noordzee het beste ontwikkelen?
  Naar aanleiding van het drama vorig jaar zou er mogelijk een systeem komen maar is erg stil. Lijkt wel weer vergeten.

  Al weer een paar weken met veel zonlicht, springtij en een noorden wind etc

 6. Waar is eignelijk de 3,2 bij de berekening van de snelheid van de swell gebaseerd? Is dat een constante specifiek voor de Noordzee?

 7. @Tobias
  Ik lees hieboven:

  De swell is iig genoeg voor alle spots met de langere periodes die er in komen. Alleen richting Zeeland en ook in Belgie is het wachten tot het tij weer voldoende wordt. Die komt wel op tijd later op de middag!

  HW in Be is zaterdag rond 6u30 en 19u. Wat bedoel je precies met “later op de middag”? Gr

 8. Hoelang duurt het ongeveer bij deze condities voordat de swell bij de A12 en F3 platformen Zeeland bereikt?

 9. Vanaf de A12 zeker een halve dag, dus dat gaat ‘m vandaag niet meer worden. Tegen mindernacht is die in Zeeland.

 10. Denk eerder wachten tot hoogwater in de middag/ avond, evenveel swell en minder wind?

 11. He Tobias, er zijn nu alweer een weekje of 2/3 een aantal (spectrum)boeimetingen ‘stuk’ (Europlatform/E13/Eilandse gat), dit komt wel vaker voor, maar heb je enig zicht/ervaring op wanneer zoiets weer gemaakt is?

  Zou het sofware/koppeling of de hardware zelf op de boei zijn, want alle andere gegevens van die boeien komen wel gewoon door.

 12. Ah jammer, hopelijk snel weer online.
  Top de DWE, die ligt inderdaad bijna in de nieuwe waterweg.

 13. Was domburg wat vanmorgen? Beetje vroeg hoog(~6:00), wel goede swell zo te zien op boeien.

 14. Was wel weer even lekker vanmorgen! Koud, clean en mooie zonsopkomst. Klein heupje met aardige lijnen, prima vermaakt.

 15. Eyeball van Bloemendaal om 9:15. Beetje slappe golven en korte ritjes. Misschien leuk met een langplank, maar voor mij niet genoeg om er in te gaan.

 16. Mocht je nog een goede laagwater spot zoeken, kom dan vanmiddag naar de Maasvlakte P6
  https://maps.app.goo.gl/NUD9JncFxEo3kzus9

  SBS6 zal tussen 14:00 en 16:00 een item maken over het surfkite verbod dat daar permanent van kracht gaat op 1 jan volgend jaar. Dit ivm met de plaatsing van een ononderbroken rij van mega windturbines midden in de branding.

  Juist vanmiddag met laag naar opkomende water kunnen wij laten zien hoe funest die palen zullen zijn midden in de line-up!

  Als er iemand voor de camera wil, graag vooral ook de impact op de enorme veiligheids risico’s voor zwemmers, bodyboarders en surfers benoemen!

 17. Was lekker tot half 10. Daarna werd het wat slapper en meer windchill.
  Al met al een fijne sessie gehad.

  Colin

 18. Het was inderdaad hard werken met een kleiner board vanochtend bij Bloemendaal. Maar wel lekker om na die flat spell weer in het water te zijn.

 19. Prima hoogte, maar miste wat power. Heel erg zoeken naar de plek waar het wel goed genoeg brak. Danste een beetje. De ebstroming en frisse noordenwind werden wel een beetje spelbreker. Maar…
  Lekker in het zonnetje, 2,5 paardenkop in de line-up en ritjes met 2 of 3 turns. Best okay, dus.
  Wel met flink volume. Moest helaas op tijd weg anders was ik ook even bij de volgende bank gaan kijken, want het begon steeds vaker daar ook te breken.

 20. Zv was echt prima! Mooie lijnen soms zag het er mooier uit dan het was. Wat verwachten we voor morgen? Blijft er genoeg hoogte over?

 21. Van 9 tot half 11 was vandaag even het “overgangsuurtje”, daarvoor prachtig door de cleane omstandigheden en zonsopkomst, daarna prima op de tweede bank. Ja het was beetje slap maar ik zag ook een gast richting zuid met een longboard achter de tweede bank hele mooie ritten maken in zijn uppie, die had de jackpot vandaag!

 22. Sowieso het beeld dat zandvoort zuid en centrum momenteel beter lopen dan noord.
  Zou niet goed weten hoe het komt, misschien net een knikje in de kustlijn.

  Hoor weer allerlei plannen voor een eiland tussen zandvoort en de vaargeul(en) van IJmuiden. Dan is Zandvoort wel afgeschreven als surfspot…

 23. Vin verloren op zuid een blauwe 😭golven waren vermakelijk gepeddeld met Maarten en Bart 👍

 24. Helaas was de hoogte vanmiddag in Hoek niet meer wat het vanmorgen was…
  Rommelig ook door de side onshore wind.
  Miste ook kracht om echt lekker te breken.
  Met het zonnetje er vol op nog net uit te houden in een (te) oude 5/4…
  Maar een dikke sessie was het niet te noemen.
  Maar na zo’n lange tijd weinig tot niks was het goed om weer eens wat beweging in die zee te zien.

 25. Zojuist een lekkere sessie op de zuid gehad, maar toen ik het water uit kwam was mijn zwarte creatures of leisure 6’3 / 6’2 verdwenen. Had hem pas 1 keer gebruikt dus weet niet eens meer welke maat hij was. Hierin zat een bosje sleutels, een zwarte jas en mijn wanten. Beetje balen natuurlijk, aangezien ik toen lekker naar huis kon lopen. Misschien heeft iemand hier wat gezien? Lag er in tussen +-5 en +-half 7.
  Hopelijk komt ie snel boven water.

  Groetjes

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/a454c.jpg

 26. Thanks!

  Helaas lijkt het er op dat ze (RWS) mijn requests op den duur blokkeren.. dus het wordt misschien nog wel lastig dit zo in de lucht te houden. Wordt (hopelijk) vervolgd…

 27. Vanmorgen heb ik mijn handschoenen laten liggen op de Maasvlakte. Heeft iemand ze gevonden? Ik hoop het. Alvast bedankt, groet Vera

 28. Opassen met spullen laten liggen bij de zuid. T is niet de eerste keer dat dit gebeurd. Vorige keer was de dader op de bewakings camera vastgelegd van de strandtent, misschien kan je daar navraag doen.

 29. @Guus top, ik miste hem gisteren al. Hoop dat je de gegevens kunt blijven gebruiken.

 30. Egmond aan Zee was een feestje vanochtend. Superclean,mooie golven met hoogte, top omstandigheden. Lekker rustig ook. Topdag, stoked 🙂

 31. @boardbag weg?!?: wat enorm balen en super lullig. Handige tip: Op marktplaats kan je zoekopdrachten instellen. Als iemand een advertentie plaatst krijg je een melding/mail wanneer er nieuwe resultaten zijn voor je zoekopdracht. Mocht de dief je boardbag daar aanbieden, dan kan je er snel bij zijn.

 32. Na een maandje flatness lekker om weer wat beweging op zee te pakken.
  Ik hou niet van drukte (en druktemakers) in de line up, maar zowel gisteren als vandaag het grootste deel van de sessie in mijn uppie gelegen. Heel in de verte nog wel een paar zwarte schimmen. Ook hier maar weinig verhalen over hoe de surf was.
  Ik was vandaag rond Eb op Zandvoort. De tweede bank ging steeds beter lopen en het zonnetje scheen. Met langplank, SUP of foil gewoon goed. Niet zo mooi als op de platen van Ed, maar de moeite waard.

 33. Wijk deed het voortreffelijk vandaag
  Shorebreak funday
  Thanks alle coole medesurfers voor de vibe
  But freezing cold water

  waveskisurfer insta

 34. Wijk was leuk ….maar veelste druk vond buiten de gezelige bekende die er gelukkig ook waren de sfeer niet leuk ,echt veel indroppers insneakers en boze boys die beetje gaan brullen terwijl ze met zn 6en tergelijk een golf in willen dat terwijl er maar 1 a 2 echt op de peak liggen de een gaat links ander rechts.En Als je een golf in peddeld kijk dan snel l enR of er iemand naast je zit en dan vooruit kijken waar je heen gaat. Je steekt toch
  ook niet over met je fiets terwijl je naar achter kijkt???.
  iedereen maakt wel een een foutje ook de gevorderde . Je kijkt elkaar aan en ff duimpje en een sorry . Dan blijft het een stuk gezelliger in t water.
  Was best stoked de eerst paar uur liep t ook lekker maar t kakte rond 11.00 beetje in zowel de goven als mn humeur ,lag er om8.30 erin

 35. Op noord was het van 8 tot 11 heerlijk ik ben blij dat er weer eens golven waren

 36. Noord 1130-1330 ook veel leuke golfjes voor mijn dikke shortboard. Behoorlijk klein maar genoeg kracht en steilere secties. Zeker met weinig crowd was het toffer dan op veel ‘alert’ dagen. Of het was eigenlijk wel ontzettend druk maar gek genoeg totaal niet storend. Net als ik het peddelen verleerd leek wel

 37. Iemand wel is een projectje gedaan met tekenen op surfboards met posca pennen? Lijkt me leuk om te doen, ik ben alleen niet heel goed in tekenen, iemand misschien een idee hoe je iets kan overtrekken dat bijvoorbeeld is uitgeprint?

 38. Heb geen ervaring met tekenen specifiek op surfboards, maar op andere grote objecten (muren) gebruik ik vaak een beamer. Projecteer de afbeelding die je wilt hebben op t board, trek eerst helemaal over met potlood en daarna lekker inkleuren

 39. Guys even een vraag, gisteren een leuke sessie gehad maar een partij koude handjes, er moeten dus nieuwe handschoentjes komen, echter bij de bekende shops of uitverkocht of niet in mijn maat ben op zoek naar maat L het liefst 2 of 3 mm. Wie o wie met de gouden tip?

 40. Bij onze oosterburen http://www.You-love-it.eu hebben ze nog het één en ander. Zelf heb ik daar ook een wetsuit vandaan vanwege de spontaan uitgedijde nederlandse surfpopulatie met neopreenhonger.