Nuttige surfweer info:

Surfweer dinsdag 19 november 2019

70 reacties

 1. De weerkaart van vanochtend dinsdag 06 uur (= 7 uur onze tijd) met een convergentielijntje precies over Zuid-Holland. Daardoor blijft de onshore daar langer dan in de andere kust provincies. Tevens met de rode pijl de swell die er nog aan zal komen in de volgende 24 tot 36 uur.

 2. Domburg was korte periode, klots, chop, cross waves en de main waves crumbling of close out met wat wind erop. Eens op een golf lukte het nog met SUP maar eigenlijk no fun.

 3. Haha ik was in Knokke, duidelijk verkeerde spot keuze want rommelig, laag en brak vlak. Volgende keer weer lekker in het Haagse blijven haha:) De stoke was wel het tripgevoel, dat dan weer wel

 4. Oei, ik denk dat dat knokke advies als een soort van prank bedoeld was. Weet niet van wie het kwam. Zonde maar wel grappig. Sowieso moet je in België er pas met hoogwater in bij dit soort condities. Dat bleek wel weer vandaag.

 5. Dat kon me bijna niet voorstellen, het is zo druk daar idd 🙂
  De rest van de spots was nog verder weg.

  Viel me op dat wind itt de harmonie voorspelling tot laat side shore bleef, pas laatste uurtje met HW viel ie weg en draaide offshore.

  Morgen weer nieuwe kansen bij eerste licht!

 6. Dat er andere spots zijn in België die door de band genomen grotere golven kennen dan Knokke… Vandaar waarschijnlijk de prank, en inderdaad topmaand!

 7. gisteren eerst wij ochtend was dikke klots met achterin heeel soms een lijn daarna na muiderslag waren helemooie longboard golfje niet heel hoog maar super clean en lijnen en…. alleen ik erin

 8. Gisteren surfen in België met 4 surfers in het water en offshore golven bij half tij een meter naar beneden was het geluk

 9. Welke swell. Ik ben benieuwd hoe t bij de pier was, want WaZ bij de molens van 08:00 – 10:30 was ruk. Hééél af en toe een setje, maar totaal geen kracht en max heuphoog.

 10. Domburg van 8h15 tot 9h45 slechts heuhoog met 2, en achteraf een SUPper. Niet memorabel goed maar De zon kwam mooi op vanachter de duinen… respect aan die andere surfer die toch maar netjes + 2h in t water lag met dit weer…

 11. Van zonsopgang tot 12.00 was heerlijk in ter heijde. Af en toe mooie cleane lijnen van toch zeker 1,5m. Geen straf om vroeg op te staan!

 12. vanaf 10u12: 3u10 met 8’6 SUP en 40min 7’6 SUP. Redelijk lange ritten op en neer de swell golven. Helemaal niet koud

 13. 1,5 mtr ter heijde denk dat je een beetje overdrijft jesper.
  Ik heb ze niet gezien en heb er toch een tijdje in gelegen.

 14. Surf was net aan te longboarden maar de setting en de windstille condities maakte een hoop goed. 🤙🏽

 15. Niet zover van Knokke heb je Blankenberge , de golven komen er net zo goed binnen als in Oostende. Naast de pier en naast het havenstaketsel.

 16. Op 6-12 wordt Voor de 10e keer deze sponsor duathlon gehouden. Om 4:30 wordt er gestart in Hoek van Holland om met 100 atleten (in duo’s) naar Den Helder te komen. Elk jaar wordt er meer dan 10.000€ opgehaald voor de helden.

 17. Ik ga volgend jaar met mijn gezin naar Costa Rica.
  We starten bij een kennis in Santa Teresa/Mal Pais, maar willen daarna door naar Pavones. Hier kunnen we best wel een paar dagen/week over doen.

  Mijn vraag aan de communictie: Heeft er iemand nog gave adresjes op de route tussen deze twee plekken.

  We zijn met z’n vieren en zoeken wel iets met alles voor onszelf, dus geen dorm room stijl:-) Die tijd heb ik gehad 😉

 18. Jack Burton is eergisteren overleden. Oprichter van Burton en eigenaar van CHannel Island surfboards. RIP

 19. Tragisch, aan de complicaties van kanker als de berichten kloppen. Geeft ook weer aan het leven elke dag 100% te leven en niet pas die tijd te nemen op je 65e.

  Komende dagen even flat, dan komt ex-hurricane Sebastien op de proppen in ons deel van de straalstroom. Kan interessant worden vanaf woensdag!

 20. Onzekere verwachting meestal met zo’n ex-tropisch systeem. Maar wat wel zeker is, is de bijbehorende temperatuur. Plus 12 graden weer!

 21. Ik heb een vraagje . Kun je met een strapless kitesurf board gewoon golfsurfen of is plank daarvoor te licht . Heb het eens opgezocht op internet maar kon het niet duidelijk vinden .

 22. Het kan als je echt heel goed kan shortboarden. Voor Noordzee golfjes is het wat minder, maar met een beetje flinke Oceaan deining kom je in Frankrijk of Portugal wel weg met zo’n board van 26 liter. Ligt er natuurlijk ook aan wat je eigen volume is. En nog belangrijker je skills.

 23. Hoi Tobias,

  Hoe zijn de verwachtingen voor woensdag of donderdag? En welke dag zou je zelf adviseren! Ben windy en msw aan het volgen maar die geven wisselende signalen. In het lezen van weerkaarten ben ik helaas nog minder bedreven. Bedankt voor je reactie en constante updates!

 24. Yoo,

  Ik heb een vrij oldskool surfboard van Tabou 7’2. Nu is een van de vinnen afgebroken. Het is alleen een vrij apart systeem hoe die vinnen in het board zitten. Er gaat een schroef vanaf de bovenkant van het board, door het board, de vin in. Ik wil graag een nieuwe vin kopen maar kan ze nergens vinden online. Jullie een idee?

 25. Misschien is het een mini tuttle vinsysteem. Dan heeft k4fins.com aardig wat keuze. Gericht op windsurfen, maar ook behoorlijk kleine maten.

 26. Hallo, graag zou ik “off topic” vragen of iemand tips heeft voor een surfstrand voor van de zomer aan de Franse kust tussen Arcachon en Biarritz. Ik zoek een strand dat geschikt en veilig is voor beginners. Dus niet te extreem hoog en met veel stroming. Ook zou ik graag de grootste drukte vermijden. Als iemand tips heeft, hoor ik dat graag! Tips voor campings zijn ook welkom.

 27. je praat wel over een kleine 200 km’s afstand :)… Montalivet is altijd kleiner in de Landes. soms helft kleiner dan Angles/Labenne en meer gezinnen/relaxed. als je dit zoekt…? maar met swell ist over gank.

 28. Als beginner kun je gewoon met je plank in het schuim gaan liggen. En, als je een stukje wil lopen, vind je vast en zeker tussen Archachon en Biaritz een rustig plekje.

  Tip stormrider is trouwens ook geen verkeerde tip. Kun je nog net aan Sinterklaas vragen 🙂

 29. Klinkt meer als een windsurfplank, aangezien tabou ook een windsurf merk is. Dan is het een powerbox systeem. Zoek daar nog eens op. Dat is als het één schroef aan de bovenkant heeft. Als het twee schroeven heeft dan moet het een tuttle box systeem zijn.

 30. Volgende week gaan ik en me vriendin naar sri lanka . Heeft iemand ervaring met goede ( of te vermijden ) surf rentals ? Ik lees namelijk verhalen verhalen waar ze nogal grof geld aanrekenen voor schade die er wal was etc

 31. Bij veel bekende spots zijn prima rentals vinden. De staat goed vooraf checken en foto’s maken. Ik ben daar een fin verloren, toen werd een dure fcs fin als replacement aangesmeerd, terwijl er een no-name op zat, dus een no-name paar shops verderop gekocht met goed afdingen 😉

 32. Ik las ergens dat tabou planken net gemaakt zijn zoals de bic acs boards. Misschien zijn ’t dezelfde type vinnen, ze zijn ook van boven vastgeschroefd.

 33. Vergeten te vermelden , we gaan naar weligama.
  @ @sri lanka : dit zijn precies het soort dingen die ik wil vermijden !

 34. yoo, heeft iemand ervaring met surfen op terschelling? in de buurt van SurfVillage Surfschool. Ik ben er oa zaterdag en wilde misschien even t water in. Nu begrijp ik van een collega dat je daar wel moet ‘uitkijken’ Verder ben ik benieuwd of je bijvoorbeeld met een aantal andere surfers in het water ligt met de voorspelling van zaterdag. Thanks alvast en geniet surfs up zaterdag

 35. Beste tijd is rond hoog, met opkomend staat de stroom meestal naar het oosten en met afgaand gaat de stroom er meestal uit. Zijn inmiddels redelijk aantal locals op het eiland. Als je snel in contact wilt komen is om het beste om even een kop koffie te gaan halen in Midsland bij de Koffiepot. De eigenaar is een surfer en kent iedereen. Meeste wordt gesurft op Midsland aan zee en West aan zee. Zaterdag zal het hoog worden, dus het is verstandig dat je er niet alleen in gaat. Je kan natuurlijk proberen om https://www.instagram.com/noordzee_surfer/ een berichtje te sturen.

 36. Zelfde deal als Terschelling. Ik ben zaterdag & zondag op Vlieland en zin in die noordswell, maar ook in gedeelde vreugde. Zijn er andere surfers die van het weekend op Vlieland zijn? En waar: pad van twintig, badweg?