Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 19 maart 2019

57 reacties

 1. Het brak vanochtend al goed, maar werd in de middag eigenlijk alleen nog maar beter. Twee foto’s met laagwater in Zuid Hollandia:

 2. MV zandbank was OK en zelfs goed tussen 10 en 12 uur met SUP doch na 11u meer peddelen tegen de stroming in dan positioneren om de volgende golf in te peddelen: toch nog best wat golven afgereden.

 3. Wijk 10:30 – 13:30 was prachtig. Veel mooie rides, bijna geen wind en super weertje.
  Héérlijk solo bij windmolen 2.. Vakantiegevoeletje 🙂

 4. Vanmorgen en vanmiddag gepeddeld wat een topdag zag ook een drone en politie helicopter en auto ben benieuwd naar beelden !?wat was happening

 5. Katwijk om 17u was matig..zw windgolfjes kruisten de nw swell..wel lekker zonnetje

 6. 2e windmolen. Slecht 2 gesponsorde rippers en 100 prachtige hoge wanden. Shredfest!!!

 7. Stond wat foto´s te maken tussen 10.00-11.15u op de Noord (telelens op statief). Zal proberen morgen wat foto’s te posten. Grt, Peter.

 8. Waz met Jell0 tot zonnetje onder op de lange planken, het liep als een trein met als afsluiting een tunnel. wat een goeie dag met fijne watermensen die elkaar de ruimte geven, hopelijk hoeven we niet te lang te wachten op de volgende.

 9. Van wie was die drone dan gisteravond op de noord, benieuwd naar de beelden met de ondergaande zon,, stoked!!

 10. Hallo allemaal,
  Na een lange tijd van toetsen kan ik eindelijk het water in maar is er een beetje een golf voor dit weekend of moet ik nóg een paar weken wachten?

 11. Hoi allemaal, binnenkort ga ik naar vlieland voor een wat langere tijd, iemand ervaring met de surf daar? De spots, getij, windrichting etc mvg Duncan

 12. @duncan: pad van 21,of paaltje 21 noemen ze het ook..dat is een plek die heul goed kan lopen.vlieland best wel surfbaar.ook bij camping stortemelk wel wat surf allemaal naar links alleen..

 13. Zondag ms een eerste golfje. Veel beter ziet het er uit voor volgende week als de swell van dit laag afkomt. Overigens is dit de weerkaart van dit weekend op zaterdag 12:00 uur. Swell doet er alleen een of 2 a 3 dagen over om hier te arriveren.

 14. Iemand ervaring op MV met laagtij? Breekt het daar nog goed en hoe zit het met de stroming?

  Grtz

 15. En op dit moment (vrijdag-avond) een serieus diepe storm bij IJsland. Daar komt zeker al iets van binnen op zondag. Echter niet in België, daar ligt Engeland gewoon te veel voor in de weg.

 16. Moggûh allemaal, ik heb een vraag mbt de voorspelling:

  Voor morgen zie ik relatief weinig wind, toch nog 50cm swell/deining vanuit N/NW…alleen het tij is afgaand tot 10.00am en dan tot 14.30 soort van “dood”. Dan van 15.00-17.00 ineens van laag naar hoog tij (is dat een springtij)?

  Anyway, ik merk dat tijdens afgaand tij de golf(jes) weinig meer doen in Zuid NL…maar hoe zou dat morgen zijn tijdens die 4/5uur dood tij? (Ná 14.30/15.00 wil ik het sowieso proberen, het gaat me echt om die periode ervoor). *Ik moet er altijd +-1,5uur voor rijden.

 17. Oh bedankt, bizar, dat is inderdaad een ander beeld. Ik kijk naar MSW voor bijvoorbeeld Hoek van Holland en dan kijk ik naar die groene getijde grafiek. Zit die er dan blijkbaar zo ver vanaf?

 18. Nee, die groene grafiek van MSW lijkt exact dezelfde data te gebruiken, maar anders weergegeven. De grafiek van rijkswaterstaat geeft wat duidelijker de schommeling in waterstand aan rondom laag water.

  Lees ook over dubbel eb en vloed onderaan deze pagina: https://www.rijkswaterstaat.nl/water/waterdata-en-waterberichtgeving/waterdata/getij/index.aspx

  Trouwens, dit gaat allemaal over astronomisch getij, weersinvloeden zoals wind die de waterstand kan opstuwen, worden hier niet in meegenomen.

  MSW zou ik voor Nederland achterwege laten. Beter kun je een combinatie van andere bronnen gebruiken die aan de linkerkant hier op surfweer.nl staan. En voor elk van je sessies noteren wat de swellrichting, windrichting en windkracht was, en met welke waterstand je hebt gesurft en hoe de golven eruit zagen. Dat is leerzaam. Soms zijn de sessies namelijk prima met laagwater.

 19. Voor het plan van morgen: zelf heb ik enkel ervaring met Noordwijk. Normaal een typische hoogwater spot. Maar bij swell zonder wind is er bij laag water nog wel eens een mooie golf te vinden, maar duidelijk minder krachtig. Voordeel is dat laagwater langer duurt, en dat je timing dus net ff minder exact hoeft te zijn.
  Als ik niet zelf kan checken gebruik ik een van de webcams. Daarop kan je het witte water op de buitenste bank net zien als het laag genoeg is en er golven staan, en niet zo mistig is als de afgelopen dagen. Daarnaast kijk ik dan naar deze om de hoogte in te schatten: https://waterinfo.rws.nl/#!/details/publiek/golfhoogte/Eurogeul-E13(E13)/Significante___20golfhoogte___20in___20het___20spectrale___20domein___20Oppervlaktewater___20golffrequentie___20tussen___2030___20en___20500___20mHz___20in___20cm
  Voor hoogwater zijn de golven daar grofweg 2x zo hoog als bij Noordwijk aan de kust. Bij laag water zie je nog iets duidelijker dat de boei een vrije ligging heeft.
  Ook kan je aan die boei de trend zien. Maar dat doordat het met hoogwater overal beter binnenkomt is dat vaak lastig in te schatten.
  Of er waar je heen wilt zo’n combi van webcam en boei is weet ik helaas niet. Wat ik lees is hoog water overal beter, maar als je zeg 3 uur voor laag goede omstandigheden ziet, dan heb je tijd om te rijden en te surfen onder de zelfde omstandigheden.
  Good luck!

 20. @arjan, nee er zijn nog geen bekentenissen binnengekomen. Ik ben wel bekend met Domburg. Noordduine moet je zijn.

 21. Scheef pier was vanmiddag maar matig. Toch een lekker nat pak, armpjes weer warmgedraaid.

 22. Van 15 tot 18 gesurft op de tweede bank, de eerste bank en bij de kant. Niet heel hoog, maar wel naar mijn zin gehad in het zonnetje. Heuphoge golven met soms een uitschietertje.
  Prima middag hoor👌

 23. Scheef was heerlijk, lagen er 8:30 in. Heuphoogte golven en alleen samen met mijn zoon in het water. Hoe relax….
  Heeft iemand ervaring in vendee? We willen er in de mei vakantie naar toe.

 24. Hoi Wilco, voor de Vendee moet je heel goed kijken naar de voorspellingen. Het breekt er niet heel vaak. Misschien is het leuker om naar de omgeving van La torche te gaan. Die breekt heel vaak en is een golf als wat meer hoogte is kan je nog steeds makkelijk surfen.

 25. Ze doen het weer! Lekker bezig mannen: spots en bijbehorende campings het web op knallen. Maak vrienden en deel kennis of ga zelf searchen maar gebruik surfweer daar nou niet voor 😉.

 26. GEZOCHT: paar C-skin handschoenen. Maandag 25 maart 18u op IJmuiderslag bij de parkeerplaatsen voor de huisjes laten liggen.
  Eerlijke vinder krijgt een meet&greet met de Rippers Sponsored by Landrover!

 27. @wilco glad to meet more vendee enthousiasts, i am and have been looking for a spots there where you can sleep in the car and the surf is nice, fi les conches and La Gachère, know of any more?