Nuttige surfweer info:

Surfweer dinsdag 18 april 2017

124 reacties

 1. Jan Bijl ging met z’n Nikon D4s de zee in vanmorgen bij Scheveningen. Lekkere plaatjes!

 2. Van 12:30 tot 15:00 waren er mooie golven bij wijk dorp in het begin dacht ik dit wordt niks maar uiteindelijk heerlijke lijnen

 3. Scheveningen was top om 8 uur, heb wel een jongen in de barrel zien zitten en vloog er daarna uit. Paar holle wandjes maat!

 4. Bij de pier rond 11:00 was in ieder geval bagger, totale klotsbak. Scheveningen ziet er hierboven een stuk beter uit.

 5. Noordwijk was heerlijk tussen 11 en 13. Vrij choppy maar zodra er een goede lijn binnen kwam rollen was het ook meteen goed hoog, hol en cleane face. Windje ook zo goed als weg tot 12:30

 6. Heb het sinds tijden niet meer zo mooi gezien. In de sets enorme cleane stijle wanden met mooie offshore spray. Het water was ook opvallend blauw, alles bij elkaar leek het net op een sessie in France.
  ENORM stoked!!

 7. Wijk was ook mooi vanochtend ±09:30 – 12:00
  Eerste uur nog mooie bakken op de buitenbanken, daarna vooral voorin en weinig genieten op de sup. Alsnog lekkere sessie bij de 2e windmolen, al vraag ik me wel af of het bij de pier misschien nog iets beter was?

 8. 14:15 – 16:15

  WAUW Laatste uur ging echt goed af. Sideoffshore en wat een wandjes. Dit was echt zo een middag om lekker te rippen.

  Holle bakkies, foto’s volgen nog.

 9. Vandaag was het epic in Castricum hoge en cleane golven soms ook wel een dikke barrel 🙂 hier een foto van mijn vriend en ik die peddelen door de branding.

 10. Onbegrijpelijk dit! Ik heb de hele ochtend naar de webcam van wijk aan zee zitten turen.. Gaan of niet gaan voor ik naar m’n werk moest. Uiteindelijk teleurgesteld besloten dat het niet de moeite leek. Thuis gebleven en als ik dan jouw foto zie van een paar km verderop vraag ik me echt af hoe het daar zo mooi kon zijn! Wijk leek zó rommelig.

 11. Cadzand was ook aan vanavond.met lekkere dikke bakken ..lekker drie uur in het water gedobberd

 12. Nice had ik me board maar mee genome naar me werk(in castricum) ben toen ik thuis kwam in zandvoort daar der in gedoke maar werk pas net voor zons ondergang mooier .. Morge ochtend nog maar ff sessie proberen te scoren word wel longboarden waarschijnlijk.

 13. Ik ben het volledig met je eens! Bizar hoe mooi het brak, zeker met de zon door de golf heen. Van 19.00 tot 20.30 top. Daarna was het tij iets te hoog voor de banken achter en te laag voor de banken voor. Ik werk zelf op het strand en moet zeggen dat de golven bij hoogwater voor het eerst in jaren ook echt goed lopen.

 14. Bloemendaal ging zeker af….. vlak voor donker harde shorebreak barrels ….. Euh zoals hier boven niet gezien hahahaha

 15. Edwin heeft dinsdag-avond met een dron wat beelden gemaakt. Full edit komt later nog op zijn FB page.

 16. Die mooie fotos van jan bijl komen vast nog wel eens van pas,bij discussies of er nou wel of niet surfbare golven zijn in nederland..vet!!

 17. woensdagochtend 10.00 tot 13.00 toch nog wat cleane lijntjes gepakt op de sup maar twas volgens mij ook nog leuk met dikke longboard maar na12.30 werd het steeds minder en kwam de wind er ook weer in .

 18. Hoi Allen,

  Ik ben aan het zoeken naar een betaalbare auto waar ook nog mijn 9”2′ in past. De peugeot 206 SW vind ik interresant. Iemand hier ervaring met die auto en of er een longboard in past.

 19. Hee man,

  ik zelf heb een peugeot 206-je en als je alles plat legt aan 1 kant kan je er makkelijk longboards in kwijt variërend van 8’2 tot 9’4. Hem ‘de zwarte ferrari’ nog steeds, de laatste 5 jaar mee in Engeland gereden (woonde in Bournemouth), vaak naar Cornwall geweest zonder problemen.

  Mocht je ooit de combi maken met kite-surfen: ook dan passen er meerdere (volledige) kite-sets in. Gr M

 20. Iemand goede ervaring met één van de golfsurfscholen in Corralejo (noordoost), Fuerteventura? Samen met mijn zoon (10 jaar) wil ik wat lesjes nemen. Nederlands sprekende leraar zou helemaal top zijn. Anders ben ik meer bezig met vertalen dan zelf te surfen.

 21. Bedankt heren!

  Skoda fabia is ook leuk alleen is de peugoet is met wegenbelasting belasting goedkoper

 22. Hierbij nog 2 filmpjes die jepe en ik hebben gemaakt van vorige week donderdag en afgelopen dinsdag op Bloemendaal.

  dinsdag

  donderdag:

  Mocht je jezelf herkennen in het filmpje van dinsdag met liefde gemaakt —-:)

 23. Protestsurfschool. Verschillende instructeurs die Nederlands spreken. Halen je ook lekker op aan je hotel, camping,… Eigenaar van de school, Safi, is trouwens een Belg.

 24. Puur even ingelogd om te zeggen: “Holy shit, wat een mooie footage, die drone shoot van Edwin”. Dat was het. 🙂

  OK, nog eentje dan: “Bedankt voor deze site en al je werk Tobias. Is echt goud voor een beginner als ik.” Daar wilde ik al een keer eerder voor inloggen maar bij deze dan 🙂

 25. @ BartJan
  Ook maar eens ingelogd om te zeggen dat jij een tffe peer bet en dat ik wel zou willen dat de hele line-up uit BartJansen zou bestaan. Nou goed, Nog een paar Tobiassen d’rtussen en de worldpeace is here!
  Nu maar weer uitgelogd, om verder van het flat te genieten.
  Keep stoked en SurfZ!

 26. Wat een onwijs gave drone filmpjes van Bloemendaal!!!!

  En eens wat betreft complimenten voor Tobias. Ik heb besloten de betaalde updates te nemen. Iedereen doen!!! Paar euro per maand en is het zeker waard (en die knikkers heeft ie zeker verdiend)!

 27. Hopelijk valt er zondag terug iets te surfen, ziet er wel ca va uit.
  Ik zou richting Domburg of Scheveningen rijden 🙂 fingers crossed !

 28. Dinsdag avond 18 april bloemendaal was echt gaaf leuk dat je aan het filmen was, zou ik dat filmpje kunnen downloaden ergens..
  groet menno

 29. Wat een mooi filmpie moole kleuren !leuk ding zo,n drone kunnen we je vragen om een filmpie te maken one day?

 30. Ik ben niet de filmer van Bloemendaal ….dat is jan peter van poptma (zoek maar op FB) ik was aan het surfen op de film en heb de beelden geedit en mijn eigen muziek er onder gezet.

  Filmpjes blijven gewoon op mijn YouTube kanaal staan dus waarom zou je ze willen downloaden?

  Dit was voor ons allemaal nog een test met drone filmen en surfen dus er zullen nog wel meer video’s volgen in de toekomst denk ik.

 31. Wat denken jullie van morgen middag?

  Belgie, zuid of noord nederland beste zal breken?
  Is nu nog zeer klein..

 32. Hopelijk wordt het nog beter want was crab, slap, rommelig en maar heel af en toe een wandje. Zeker geen alert. Misschien vanmiddag beter..

 33. Het was erg de moeite waard. Wij lagen er rond 12:00 in bij IJmuiderslag. Het was chill, te doen, een beetje zoals we hadden verwacht én wat wind. Uurtje later sloeg het om en werd het gewoon erg goed. Ene na de andere set, veel meter+ golven en clean. Even later werd de wind ook minder en was het feestje compleet. Rond 14:00/14:30 kwam de wind weer full-on terug en was het best er ook wel weer af.
  Lekkere sessie, alleen spijt dat ik niet ff snel een fototje geschoten heb B-)

 34. BE was voor mij OK, tussen 13-15u bilhoge wandjes, weinig wind en goed zonnetje…
  mooie kracht en lijn

 35. Ik was een beetje laat rond 3u op de zuid, zowel wind als slecht tij.. dat resulteerde dan ook in slechte golven 🙁

 36. Ouddorp ,15:00 -17:00 +- best wel heftig eigenlijk, pittige shorebreak , niet zoveel gepakt met 10 ft maar ala toch een prima onthaal alhier. #firsttimer

 37. Egmond, tussen 13 en 15 uur. Mooie bakken,.dank Tobias! Door gebrek aan ervaring en stevige wind helaas geen golf gepakt met m’n 9.2. Maar was wel genieten.

 38. Was lachen bij Egmond van 15:00 tot 16:00 daarna was het hard werken met afgaand tij en veel stroming. Morgen maar optijd gaan om op hoogtij te surfen! Bedankt voor de voorspellingen Tobias

 39. Zuidwesten het best want minste wind. Kan ff geen nieuwe update schrijven. Want ik ben ff een paar dagen weg en mn laptop heeft het zojuist begeven 😬…

 40. Geniet van je rust, Tobias! Af en toe helemaal niet verkeerd als we niet op internet kunnen. 🙂

 41. Mijn zoon is een bikkel. Net 2 uur gesurft in 4/3 wetsuit alleen. Dus zonder schoentjes, handschoenen en cap. Ik heb cap en schoenen nog wel aan en 5/4 wesuit…

 42. Was echt geweldig van 13 tot 15 uur. Hoogte, lijn en een zonnetje!
  Bij terugkomst op de parkeerplaats hadden al mijn fans zich verzameld:

 43. Cadzand liep heerlijk vanmiddag. Van 12 tot 3 er in gelegen en leuke ritten kunnen maken. Met af en toe een overhead uitschietertje#zonnetje#stoked aan een verdiend pintje.

 44. Sorry vriendelijke gast met je webberboard!!
  Mocht je dit lezen op surfweer,breng het board ff bij julian@surfhuis..wiens fout het was maakt niet uit..ik kan je tegemoet komen met de reparatie..mail ff naar
  Theoutsidemusic@gmail.com
  Wel mooie golfjes op de noord maar ook lekker druk weer :0)

 45. Kent er iemand de naam van de verhuisfirma die deze middag de swell van een gemiddelde sessie in Portugal naar Domburg verhuisd heeft?

 46. Net gesurfd op Bloemendaal …… het begint nu echt warmer te worden met een zonnetje erbij!!

  Jepe Thnks voor het mooie shot!!

 47. Net uit Noordwijk zon en best goede surf met bijna niemand in het water. Heel weinig wind.

 48. Het was heerlijk net van 3-5 op zandvoort!!!! Veel minder wind dan verwacht, gewoon top. Zonnetje erbij, lekker water een leuke setjes. Niks mis mee!

 49. IJmuiderslag was vandaag tussen ±13:30 en 15:30 best oké, weinig wind, lekker zonnetje en gezellige lui, maar in vergelijking met gisteren was het eigenlijk niks.
  Lome slappe golven, af en toe met hoogte en lang lang lang wachten op de sets….
  Blij dat ik gisteren geweest ben.

 50. Hoek van Holland 16:00-18:00h prima surf achterin, lekker zonnetje. Zelfs een surfer zonder pak, echter was die weer heel snel vertrokken!

 51. ‘Mag ik van u een bakje klots met extra schuim op wijk aan zee van 15:00 – 16:00’?.

  Was niks..

 52. Genieten bij petten vanaf 16:00!! Clean en lekker weer. Niet veel later ging het kappie af;)

 53. Ik surf al in een 3/2 zonder schoenen wel met handschoenen natuurlijk. Wordt het morgen nog wat Tobias? Ik heb wel weer zin in een surfje.

 54. Vond WAZ van 18:00 tot 20:00 boven verwachting lekker. Had na twee maanden niet surfen, twee weken griep en een hele korte nachtrust totaal geen peddelconditie maar heb desondanks een paar leuke, redelijk krachtige en (borst?)hoge golven kunnen pakken. En achterin op de sets soms nog best wat lijn.

 55. Gister 15 tot 18 lekker bezig geweest in het water bij WaZ, wordt het vandaag nog wat of zijn de golven op?

 56. Was trouwens zonder cap en zonder handschoenen goed te doen met het zonnetje erbij, de eerst 5 minuten iets fris daarna nergens last van gehad.

 57. Yep!
  Waz was zeer goed te doen gister 17-20.00 uur voor de meer ervaren surfers!
  West recht uit zee kracht 3/4 Mooie grote Bakken achterin , best wel lijn, maar heel lang wachten op de betere sets!
  En die waren GROOT daar geloof me!

  Inderdaad @mitchel de eerste honderd meter was klots maar achterin erugg goed!
  Meer peddelpower dude!

  Mooie April sezzzi!
  Echt formule 1 racen langs de pier op een Island Epoxy Waveski, gewoon tot aan het strand wat een monster dat ding, en dat met mijn 90 kilo aaaaghh!

  Hele nacht wakker 😳 van de Adrenaline stoke en opdoemende bakken zodra ik mijn ogen sloot!

  Want more……

 58. Heeft iemand van jullie ervaring met een ‘arm uit de kom’ (wat herhaalt) door het surfen en zo ja, wat was de oplossingen daarvoor?

 59. @dom-kapelle: tja, ondanks dat ik zelfs een facebook groep heb opgericht, krijg ik geen meldingen van surfers dat er surfbare golven in Zeeland zijn… 🙁
  En ik kijk zelf uiteraard zowat dagelijks op surfweer.nl en webcams, maar mis dan toch soms de ”moments supreme”… ( surf zelf niet that’s the problem)
  Dus als er wat te surfen valt: stuur een tip ( facebook, email, whatssapp, etc etc. ) dan kan ik misschien leuke plaatjes komen maken ! 😉
  Foto: van vorig jaar: 24-4-2016

 60. Domburg was top gisteren, clean en helemaal niet koud. @Joeroen, zal het in het vervolg gelijk doorgeven!

 61. Jepp…. daar heb ik ervaring mee. Uiteindelijk een operatie gehad om de omliggende banden in te korten, half jaar revalidatie en daarna nooit meer last gehad.

  Ik zou even met een fysio en eventueel orthopeed gaan praten. Indien het nog niet te veel beschadigd is, kun je de spieren om je schouder trainen en een operatie voorkomen.

 62. Domburg was idd niet slecht en lekker weer. Toppie !

  Alleen spijtig van al die loslopende *..*honden op het strand…. .

  Die bijten onze bal stuk ,intimideren onze kids en schijten alles onder…leuk.

  ik zweer het als die ooit onze jongen iets doen , en dat is voor alle kinderen het geval en reeel hoor (oa pitbull liep daar onbewaakt , zonder leiband los) , dat baasje gaat niet meer naar huis hoor… .

  Sorry maar het moest er even uit… .

 63. @rookie ja sorry ik heb het nog proberen te verwijderen maar het ging niet en ze nog eens posten zodat ze terug onderste boven zouden kunnen liggen nee😅

 64. @jeroen goudswaard
  Niets ánders dan waardering voor je foto’s! En natuurlijk altijd eerst kijken of je zelf wel zin hebt om uren op het vaak minder comfortabele strand door te brengen 🙂
  Keep you posted

 65. Louren, ik ben zelf chiropractor en fanatiek surfer. Zelf ervaring mee gehad een aantal jaar terug, niet fijn mbt mn werk ;-)..
  Tip: Een collega van me bij je in de buurt opzoeken, wellicht in combinatie met fysiotherapie. Mocht je advies wilen let me know!

  Ik zelf heb er gelukkig geen last meer van gehad.

  Gr, M

 66. Hé Peter,
  Mijn ‘pit bull’ werdt door dezelfde hond aangevallen en verwond die de bal kapot beet. Heb de eigenaar ook op aangesproken. Verder waren mijn honden niet zonder toezicht op dit losloopstrand. Ze hebben zich ook niet bemoeit met jouw kinderen. Je kan je angsten beter met mij bespreken of een strand kiezen waar honden niet los mogen lopen.

 67. Euh..zie foto’s hierboven (onderste boven) oa 1 pitbull zonder toezicht.
  Ik heb je ook niet gezien met je hond.. .

  En de discussie over ergens anders gaan is eindeloos en ook omkeerbaar… .dus die gaan we niet beginnen/argumenteren.

  Wat het belangrijkste/belangrijker is , misschien dat je dat ooit zelf kan ervaren, is dat je kind zorgeloos en gezond kan opgroeien.

  Dus we zullen met elkaar rekening moeten houden ,graag of niet, maar ingrijpen (moest het nodig zijn) vanop 100 m afstand zal niet lukken.

 68. Dat ze los mogen betekent nog niet dat je opeens niet verantwoordelijk meer bent, ook naar andere mensen toe.

 69. Is woensdagochtend van 8-9 een optie? De forecast geeft niet veel wind aan en ongeveer een metertje swell. Kan nu nog een ochtend vrij plannen.

 70. Ben blij met 2 dagen rust iig, damn wat was het lekker gister….ben gesloopt en still stoked 😎

 71. Off-topic over honden en andere dieren: jij bent als eigenaar altijd als eerste verantwoordelijk en aansprakelijk voor alle schade die jouw huisdier aan iemand of iets toebrengt…
  Ook voor het gedrag van je kids totdat ze 16 jaar zijn geworden…

  On-topic, gisteren namiddag was echt genieten!
  Wel wat choppy en lichte onshore wind in de middag, maar het ging toch allemaal best easy.

 72. Wijko 14.00-15.30 lang niet slecht, hoogte 1 meter, maar niet al te krachtig..prima training sessie!

 73. Ik zal morgenochtend ff een nieuw bericht schrijven. Vooralsnog ziet woensdag er uit als een dag met noordenwind. Dan is wijk niet de beste plek om te surfen, maar het kan natuurlijk wel.

 74. Beste Louren,

  Een van de schouderspecialisten die je uitstekend advies kan geven is dr. van der List. in de bergman clinics in Naarden. Operatie is een optie als specifieke stabilisatie training niet werkt.

 75. Iedereen bedankt voor de reacties mbt schouder perikelen..
  toch maar eens contact zoeken met een specialist wil ik mijn verdere leven blijven surfen denk ik!