Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 15 september 2015

22 reacties

 1. Op de noord kwamen zo af en toe ook best aardige lijntjes binnen. Het merendeel van de golven was heuphoog, maar zo eens in het kwartier kwam er een schouderhoge set binnen. Er zat alleen niet veel kracht achter.
  Mijn nieuwe boardje uitgeprobeerd en hij surfte best aardig, voor zover ik het kon bepalen op deze golfjes.
  Hopen dat er morgenochtend nog wat leuks binnenkomt.

 2. @Tobias: geeft het havenhoofd bij Wijk nog wat beschutting tegen de getij- en windstroming vanavond, of wordt het ook daar een fikse wandeling terug na de sessie. En scheelt het echt zoveel qua getij dat het in Zuid-Holland zoveel beter te doen zal zijn?

 3. Wijk was mooi. Van 8 tot 9 iets noordelijker gesurft, genoeg hoogte, kracht en lijn om te shortboarden. Daarna dichter tegen de pier gaan liggen vanwege toenemende wind en stroming; had toen toch liever een longboard gehad, de swell kwam toch wat minder goed om de pier heen dan ik had verwacht.

 4. Wijk 7:30-9:30 – Zo te lezen was ik blijkbaar toch niet alleen met een windsurfer in de line-up. Wat liep het mooi (na twee weken flat in Frankrijk); tussen heup en borst hoog, cleane wanden, offshore wind, zonsopkomst, geen regen… heerlijk longboarden op de banken achterin. Ik begon me af te vragen of ik iets gemist had over een milieuramp bij Tata… zo bizar leeg was de lineup (voor deze condities).
  Wind was wel straf, ritjes naar het noorden liepen ’t lekkerst (naar het zuiden moest ik me bijzonder klein maken i.v.m. tegenwind:).
  Anyway, offshore morning spray totally made my day!

 5. Ik kan me helemaal aansluiten bij bovenstaand verhaal. Beter dan dit kon ik m’n dag niet beginnen. WAZ met cleane krachtige golfen en 5 man in het water. GENIAAL!

 6. Hele lange linkse achterin rond het laagwater moment in de middag. Hele hele hele lange linkse!

  Morgenstond was ook lekker. Rond 10 was het getij even spelbreker. Geen fotos wel memories.

 7. Ik dacht dat ik er alleen met een zeehond in lag. 8:30 tot 11:30; veel beter dan ik verwacht had.

 8. Hele fijne sessie gesurft @ Scheef op mijn nieuwe board deze avond. Enige smetje, mijn linkervin (FCS 2 Carver) is uit mijn board geknald. Kleur is felgeel. Voor de vinder een sixpakkie pils. Thanks

 9. Je kan me bereiken op tel: 0681155529 als je hem hebt gevonden. Volgende keer toch maar schroefjes erbij draaien. Cheers

 10. Klopt!, Lekker met ze alle op 2 piekjes…..

  Maar ff serieus, ik surf al 14 jaar op Scheveningen en je merkt gewoon dat de sport giga gegroeid is (alleen maar positief) maar ik denk wel dat het inmiddels wat te extreem geworden is.

  Het heeft niet zo zeer te maken met beginners die in de weg liggen (want niemand is Kelly Slater als ze net beginnen) of agressieve locals. Het zijn te veel mensen op een te klein stuk. Tel daarbij 3 scholen die ook de maximale experience willen geven en daarbij dus ook op of rond de pieken gaan liggen en het feest is compleet.

  Wellicht voor volgend seizoen afspraken maken met de gemeente dat er op een veel ruimer stuk gesurft mag worden? of zelf ook wat avontuurlijker worden door meer te verspreiden. Er zijn noordelijker en zuidelijker hele leuke stukken, nadeel is dat je eventueel veel moet fiets/ lopen of je auto niet kwijt kan (en voor de luie onder ons, geen mui langs een havenhoofd die je de zee intrekt).

 11. @@Broer konijn,
  Langs de havenhoofden is het idd makkelijk naar buiten peddelen, maar zonder havenhoofd kan je ook wel een mui herkennen.
  Gewoon even goed kijken vanaf een afstand en je ziet waar het water van links en rechts samen weer terug de zee in stroomt.
  Dan heb je kilomeeeeeeeeeeters meer ruimte.

 12. Ik ben in het afgelopen half jaar ook al twee keer een FCSII vin kwijtgeraakt. Erg irritant en een kostbaar geintje. In de winkel waar ik het board heb gekocht is geen mankement aan de finbox gevonden. Heb net als jij besloten om de vinnetjes gewoon maar weer ouderwets vast te schroeven. Niet helemaal de bedoeling van het geavanceerde kliksysteem maar beter dan steeds bang zijn dat je bij een wipeout je vinnen verliest.

  En golven waren zeker mooi gisteravond op Scheveningen. Maar voor een intermediate as myself idd best lastig om tussen de beginners door te laveren en de gevorderden die altijd net beter liggen en sneller peddelen af te troeven. Dus minder ritjes kunnen pakken dan gehoopt. Tussen 20:30 en 21:00 werd het trouwens een stuk rustiger, maar toen was het eigenlijk ook al te donker om de takeoff goed te timen. Samen met een jonge dame het licht uitgedaan.

 13. Juist. Veels te kostbaar. Ik draai er een schroefje bij volgende sessie. Thanks. Hoop nog wel dat de vin gevonden wordt. Wordt vaker wat teruggevonden @ Noord.