Nuttige surfweer info:

Surfweer dinsdag 14 september 2021

37 reacties

 1. @Tobias mooie foto daar! België was deze ochtend ook heel clean, maar toch stukje kleiner (hoogste sets beetje boven heup). Ik dacht dat hoek van holland & wat verder beste was met LW, maar dit ziet er ook niet slecht uit voor HW?

 2. Is hoek van holland surfbaar met elk getij? Hoorde altijd enkel surfbaar metLW, maar foto hierboven toont bij HW ook goede condities?

 3. Weer druk alleen maar pro’s! Hoorde dat de banken beter zijn in Katwijk, daar maar een keer kijken

 4. Half 3 in m’n eentje erin met prima glassy lijnen, schouderhoogte nog wel. Half 7 eruit gegaan toen was het nog knie/heup, ondanks het inkomende getij. + line up vol.

 5. Vanochtend gepeddeld in Zandvoort, op zoek naar restjes van Larry. Er liep soms wel een aardige deining binnen, maar het breken leek nergens op.

  Mijn oordeel is dat 11/12 seconden deining in Zandvoort niet werkt met opkomend. Wellicht wel als zeeniveau >0 cm komt. Het brak vrijwel niet op de buitenbanken en ook wat brak zag er meer uit als kruimelen dan als steile, surfbare wand.

  Na 2 cleane dagen viel dat lichte windje vies tegen ;-).

 6. WaZ was prima. Effect van 11 sec duidelijk merkbaar: meer water dat achter/in de golf leek te blijven. Vele closeouts die geen closeouts bleken, maar lekker staande wanden, mét kracht voor de verandering. (Ok voor NL dan he, alles is relatief) Was wel belangrijk om echt de piek te pakken, anders bleef je peddelen… Al met al heel lekker gesurft, ook toen de onshore erin kwam!

 7. Is het de moeite om nu naar een of ander strand in NL te rijden op mijn ‘terugweg’ naar Gent?

 8. Morgen is het zoiezo de moeite om naar Scheveningen te rijden… Ligt daar een ongekend goede bank die breekt bij bijna alle condities.

 9. Vanavond laatste uurtje voor donker was heerlijk longboarden in Scheveningen. En lag helemaal alleen 🙂

 10. Wijk was on fire🔥vanavond holle afgaande bakken met 3kwartmaan perfect hol getrokken pffff wat een afgaand tijverloop zeg 🙏
  Zo nu ben ik klaar voor vakantie over 2 weken yea!

 11. Wie ziet ook dat windveld tussen Noorwegen en Denemarken, gister en vandaag? En denkt; lekker golfje zaterdag?

 12. Ecmwf geeft mogelijks nog wat mooiers voor volgende weekend….maar nog wat ver en te veel verschil met gfs….dus nog wat voorzichtigheid geboden

 13. Gisteren vroeg in de middag bij Bloemendaal net genoeg rimpels om The Surfproject mensen in actie te zien. Mooi was dat. 👍🏻

 14. Hoi iemand enige ervaring met surfen op Terschelling? Welk getij is het beste om te gaan? En welke plek is het beste qua surf. En is het te doen qua bereikbaarheid? Hoor graag van jullie.

 15. Hoi Tobias, wat doet golf periode 14 met de Hollandse golven ? Buitenland is het dan vaak beter.

  Geldt dit ook voor NL/Noordzee?

 16. Mijn ervaring is dat de Nederlandse kust het best werkt met 7 tot 8 seconden golfperiode.

  Langere golfperiodes worden mogelijk voortijdig geremd door ondieptes voor de kust. Vraag is ook welke hoogte die 14 seconden deining heeft. In buitenland is dat soms ook een stuk hoger dan we op de Noordzee voorbij zien komen.