Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 12 januari 2016

92 reacties

 1. Off-Topic…

  We vliegen einde van de maand met Royal Air Maroc naar Agadir. Wie heeft er ervaring met deze maatschappij met het meebrengen van boards? Laten ze je er dik voor betalen om ze mee te mogen nemen of is er spake van enige coulance?

 2. Ik had mazzel met marrokaanse maatschappijen toen ik mijn verse boardje naar NL wilde vliegen
  Ging net over de limieten heen, maar als je alle spullen in je boardbag stopt, deden ze bij mij niet moeilijk.
  Maar ja, ik had ook maar een 6’0 mee…

 3. Dikke bakken op Scheef Noord eind van de middag vandaag.
  En heerlijk rustig in het water.

 4. Bedankt voor je reactie Jake. Wij nemen met twee man 4 boards mee, dus we zullen het zien..

 5. Heb Essaouira wel eens gesurft in heuphoge omstandigheden, clean en windstil. Was mooi. Maar het waait er vaak dus beter je kitespul meenemen. En een schep voor de kamelenkak.

 6. Domburg/Westkapelle veel stroming en wind rond 16:00. Klotsbak ook. Niet dr in gegaan. 🙁

 7. Ik hoefde geen toeslag te betalen voor de boards, niet op de heen en ook niet op de terug weg. Mag wel hopen dat je een directe vlucht hebt? Ik vloog op Rabat en heb me boards opgehaald in Casa, bij de binnenlandse transfer kan het dus nog wel eens mis gaan.

 8. BE was de max! Tussen 16u30 en 17u30 bijna geen wind en lekkere bakken, met prachtige zonsondergang als kers op de taart..

 9. Wat is eigenlijk de meest bepalende factor voor wel of niet een klotsbak? Want zoals je zelf al aangeeft betekent windstilte niet dat het direct clean en uitgelijnd wordt. Heeft het er vooral mee te maken dat er verschillende swellrichtingen door elkaar heen lopen?

 10. Ik zie een gaatje zaterdagmorgen voor een sessie in IJmuiden / Muiderslag of omstreken… geen wind tot ongeveer 11:00 uur

 11. Als het 10km verderop wel hard onshore waait, dan is het aan de kust nog steeds een rommeltje. De wind moet of verder weg zitten of offshore zijn.

  Ik zie zaterdag vooral nog veel onzekerheid hoe dat laagje over gaat trekken. Bij Hirlam is het meteen al onshore.

 12. Thanx voor het heldere antwoord. Daar was ik me nog niet zo bewust van. Ga ik voortaan beter op letten voordat ik in de auto stap.

  Logica erachter is dat die harde onshore wind verderop de swell aan flarden waait en dat die dus ook even later in flarden aankomt op de kust?

 13. Swijk@zij 15:00 17:00, prima te doen met LB ,laagtij, h. 80-1m wind nam even af draaide van zuid naar west en nam weer toe, de golflijntjes lekker opduwend.

 14. 21,5 m/s = windkracht 9 (NW storm) op dit moment in Zeeland(boei vlakte van de Raan).
  Erg jammer dat hoog water morgen niet echt tijdens daglicht valt voor het zuidstrand van walcheren.
  Het laatste uur van de dag morgen daar is wel een optie verwacht ik.
  Door de opzet zal hoog water ook wat eerder plaatsvinden.

 15. Ofwel, het is een gok. Waait nu van de planeten in het zuidwesten en dat zou later ook naar het noorden moeten trekken. Desalniettemin neem ik de gok. Vroeg opgestaan om de modellen te checken waar nog steeds grote verschillen in zitten.

 16. Eij-ball. Dat ziet er niet slecht uit. Clean en hoogte op deze Noord-Hollandse spot. Duik er in !

 17. Dit is echt een vreemde situatie! N7 in HvH en verder zuiden, dan ZO2 vanaf IJmuiden naar het noorden. Webcam Wijk is een enorme klotsbak. Ben benieuwd hoe het Tobias intussen vergaat. 🙂

 18. Pfff was echt heerlijk. Foutje… Nu haasten want ben te laat voor mn afspraak. Big smile. 🙂

 19. NhN was nergens te doen. Windveld ligt te dicht tegen de kust waardoor er overal heeel veel sickness inzit ondanks de offshore.

  Ik vermoed dat het op Ijmuiden na nergens echt lekker is geweest. Tenzij spartelen in overhead shifting bakken zonder echte lijn je ding is natuurlijk 😉

  CHeers,
  Lars

 20. Bij de strandovergang pannekoekenhuis, ik ga er zo ff heen om foto’s te maken ga er zelf niet in
  Het is precies daar waar de webcam ook staat

 21. Damn weer te laat, zag er best aardig uit op de cams hier in het verre zuiden, helaas heb ik gen night vision.

  Even iets anders: Zijn er nog mensen die aankomende week misschien richting Z-Europa willen gaan om te kijken of Alex nog wat leuks achterlaat op zijn weg Naar het Noorden?

 22. Zuid viel toch een beetje tegen.

  Zag Jord wel een paar sicke ritten maken. Maar die ziet er dan ook al goed uit als hij met zn board over het strand loopt

 23. Er zitten nu alweer zo veel verschillen in de weerkaarten voor morgen. Hoe moet ik nu een forecast maken?

 24. Net gecheckt bij de pier weinig wind maar heel veel klots ben er niet ingegaan spaar energie voor morgen ! En anders zondag

 25. Was vandaag de uberkook…had maar een halfuurtje de tijd..kwam bij dat rare kolkje bij scheef havenhoofd als je uitpeddeld maar kwam er ineens niet doorheen.
  Toen dacht ik spring wel ff van de blokken naar beneden..haha zo weer in het draaikolkje en weer naar huis.boardje onbeschadigd gelukkig.lesje weer geleerd

 26. voor de af wisseling eens naar ijmuiden van 11.30 tot 14.00 dat was inderdaad heel clean en best hoog en bijna geen wind twas wel lastig om de goede plek te vinden waar de golf het beste breekt maar dat is het altijd op ijmuiden volgens mij . Maar toch nog aardig wat mooie lijnen gepakt. ik had alleen een grote longboard moeten nemen want dan was het nog leuker geweest . eerst lagen er nog 3 andere maar die waren snel weer weg @tobias? wasjij dat? Daarna lag ik er in mn eentje in snap het niet want het liep echt lekker .
  ben later nog langs wijk gegaan met de hoop dat het daar ook liep maar dat was dikkeklots echt onsurfbaar ik had beter nog op ijmuiden een uurtje kunnen pakken .
  maar toch nog een lekker surfdagje en beetje stoked

 27. Tobias,
  denk je dat je er bij scheveningen beter morgen ochtend vroeg bij zonsopkomst in kan gaan of wat meer rond 12 u. Windrichting is meer offshore om 12u maar vroeg in de ochtend is het nog hoger water.

 28. @atmosphere, ik had je bericht niet meer gezien en ben er bij strandpaviljoen “Vloed” in gegaan. Het werd inderdaad lekker en ik was de enige in het water. Jammer dat het donker werd want ik wilde er nog niet uit…

 29. Thomas laat je alleen lieve berichten door?surf is ook haat hoor goos!..nou nerdse en
  groetjes!!

 30. Was rond half 11 bij scheveningen zuid. Zag er niet uit. Een hoop schuim en gerotzooi, maar geen surfbare golf gezien.

  Morgen opnieuw proberen.

 31. Gisteren op zoek gegaan naar golven op zuiden van walcheren, uiteindelijk bij westkapelle nog even gesurfd.

  Ik had nog wat foto’s maar lukt niet om ze hier te uploaden.

 32. Staat meer dan voldoende swell inderdaad. En wind is ook al aan het wegvallen. Op naar het strand.

 33. Wind begint te draaien naar offshore als het goed is, swell blijft nog klein beetje hangen. Gotta be fun! Out in wijk in een uurtje

 34. Wekker vanochtend op 6 uur, half 7 buiten voor de reis naar NH… Allemaal sneeuw&gladheid. Na twijfel en Google toch maar niet gegaan. Misschien wel verstandig, maar baal nu al…

 35. Maasvlakte verste strand opgang was het niet vandaag.. Bizarre stroming en nauwelijks doorheen te komen.

 36. P1 wijk was mooi vanmorgen! Wel mijn zonnebril verloren.. Een vers blok winterwax voor de vinder 🙂

 37. met het zonnetje op je kop en een lichte offshore breeze was het zalig vertoeven in het water!!

  Bij het draaien van de wind 10u, mooie cleane golfjes, maar tegen 12u was de hoogte er toch al snel uit, waarschijnlijk ook door het LW

 38. Mijn eerste (nieuwjaars) duikje na 5 weken…blij dat ik achter ben gekomen, was een flinke peddel. Ik vond de golven best lastig. Wel weer lekker met het zonnetje. In Noordwijk.