Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 10 januari 2017

82 reacties

 1. Woensdag paars-roze (windkracht 10) op de Noordzee. Dat gaat weer zeer hoge golven geven in de daarop volgende dagen aan de kust bij ons. Vergelijkbaar met tweede kerstdag, toen in Scheveningen een kitesurfer in de problemen kwam en zelf niet meer kon terugzwemmen naar de kant. Wees dus goed voorbereid als je deze week het water in gaat. Is je wetsuit nog in orde? Geen lekkage of kapote rits? Hoe sterk is je leash (check het klitteband) etc.

 2. Nieuw kerst kado is een impactvest met drijfvermogen lekker warm en comfy laat de storm maar komen !!!

 3. 20 of 21 januari rijd ik met mijn Volkswagen busje naar bretagne, rond de 28ste weer terug.

  Ik surf niet zo graag alleen en mijn vrienden krijgen geen verlof, dus ben ik nog opzoek naar een roadtrip buddy om samen hopelijk wat epische golven te scoren!

  Als iemand zich geroepen voelt hoor ik het wel.

  Aan degene die reageerde op vorig surfweer bericht, we kunnen eventueel ook wel een dagje later vertrekken. 😉

 4. Juist boeien stijgen rauw hard, morgen knallen! Mn gear is tiptop in orden vinnuh in t vet, leash in de wd-40. Onderkant board ingespoten met superslickglidestick spray. Over kwaliteit leashes gesproken haal al jaren al mijn leashes direct uit china, dik en druistige kwaliteit!

 5. Ik ook….
  Gister trouwens nog meerdere cover-ups gehad op Ijmuiden. Perfecte A-frames, Franse condities

 6. Wouw, dat beetje wind maakt genoeg swell aan. Dat is dus het gunstige van de pal onshore richting. Hoeft maar 5 bft te waaien voor voldoende hoogte.

 7. Guys,

  Iemand van plan om zijn (on)geluk te testen vrijdag den 13de?

  Tussen t’ooster en twins ?
  Volle maan, dus qua sterke stroming liefst 13:00-15:00 (?)
  MUMM voorlopig op 2 meter, MSW metertje hoger!

  Durf dan niet echt alleen in water te zijn…

  Pablo

 8. Als je in staat bent om vrijdag zelfs nog maar voorbij de brandig te geraken, ben je in mijn inziens al een held.

 9. @oh surfbaar belgië

  Ik ga er morgen in, als de wind draait naar ZZW. Tussen 13 en 15. Nog liefhebbers?

  Vrijdag wordt volgens mij ondoenbaar op de exposed spots..

 10. Hoi guys,
  Ik heb een klein oproepje!!
  Ik ben op zoek naar een super tof surfhouse in het buitenland. ( Europa) waarbij we surfles kunnen krijgen en je aan het strand zit. ( of heel dichtbij natuurlijk 😉 ) we komen niet om te feesten maar om echt goeie coaching te krijgen en daarnaast te kunnen chillen.
  Wie kan mij helpen en weet een leuk adres?
  Reageer of hieronder of stuur me een mailtje.
  Ice.creamkid_@hotmail.com

  Thanks,
  Plien! X

 11. Vanaf vrijdag een verbod op brandingsporten in België tot en met zaterdag. Hoe zit dit voor Nederland?

 12. Geen verbod. Wel oppassen voor containers in de line-up:

 13. Hey guys!
  Gaat er morgen nog iemand het water in op de Maasvlakte? Zoja hoelaat? Dan ben ik van de partij!

 14. (Of in ieder gaval in Zuid-holland, kan ook wel een stukje rijden. Zandmotor misschien? Zag ik op instagram)

 15. @Rogier, ik wacht tot zondag 😉

  Vond het vorige week toch wat koud worden in onze noordzee dus over een maandje tripje Lanzarote geboekt. Surfscholen bij Famara krijgen goede ratings op tripadvisor, iemand ervaring daar of tips?
  Thanks!

 16. @ oh surfbaar België

  Ik heb wel zin om mee te gaan…maar hoe zit dat met dat surfverbod in België?

 17. NAVIGATIONAL WARNING MSI 011/17
  COASTAL ROUTE

  FROM 12 JAN 2017 2300 UTC TILL 13 JAN 2017 2300 UTC IT IS FORBIDDEN TO PRACTISE ANY SURF SPORTS ALONG THE ENTIRE BELGIAN COASTLINE.

  111640 UTC JAN 17
  PRIORITY: IMPORTANT
  AUTOCANCEL: 132300 UTC JAN 17

  pfff… 🙁

 18. Swell is huge, hol en vol kracht. Kijk uit wat je doet vandaag. Ik duik er in ieder geval in!

 19. Is dat verbod in belgie nu van 23.00u tot morgen 23.00u? Of lees ik dit verkeerd. In ieder geval, moest ik nu aan de kust zijn ( belgie ) zou ik nogal wat rap in het water liggen. het ziet er voorlopig nog veilig uit en clean!

 20. eybal wijk , wind werd wel iets minder rond 14.30 maar nog steeds dik onshore en alleen maar rollers en veel schuim vanaf begin pier ,niks surfbaars naar mijn mening

 21. Verbod is van Vrijdag 13 januari 2017 00u00 tot zaterdag 14 januari 2017 00u00.

  Gouverneur Carl Decaluwé moet weer es in het nieuws komen zeker..

 22. IJmuiden was niet veel anders, Mark, maar nog wel te doen.
  Alleen werd ik door het opkomend tij (ging er rond 14:45 in) steeds langzaam richting pier gedreven, waar het denk ik meer klotsbak was dan wat van de pier af.
  Dat, in combinatie met een gebrek aan conditie (een x in de 5/6 weken surfen helpt niet echt) en feestdagen, maakte het tot een weinig produktieve sessie.
  Wel weer een goede call qua wind, want zelfs on sup was dit goed te doen. Oh ja, en ik was de enige, buiten 2 kiters die al snel door gebrek aan wind stopten…

 23. Wat zal het volgende week maandag geven? Kan ook nog best epic zijn, moest de rest van de swell nogwat groot blijven.

 24. Morgenmiddag gaat het goed doen in Vlissingen. Hoog water valt gunstig + het is springtij + een grote opzet= bijna 3,7 meter boven NAP. Bij deze zeer hoge waterstand is er daar nog nooit gesurft. Voordeel is in ieder geval dat de grotere swells het strand kunnen bereiken. De wind lijkt nu precies noordwest te gaan worden.
  Mocht de wind NNW worden dan zal het een stukje verderop nog beter worden.
  De surfweer sms zal vast uitkomst bieden.

 25. Damn, zag er in België toch cleaner uit dan het effectief in Domburg was. Duurde lang aldaar voor de wind eruit ging en het té hoog tij maakte het ook niet super. Toch nog wat stevige ritjes gescoord, dus kan al bij al niet klagen.

 26. Nog een uurtje voor het donker Kijkduin sessie. Weinig wind maar clean was ’t niet, liep een lagere periode swell door waardoor mooie dikke lijnen vaak net niet braken. Maar als ’t brak … Dikke bakken. Niet veel gepakt maar wel lekker.

 27. Kan iemand uit Nederland mij hopelijk bevestigen dat een verbod op brandingssporten ( wind, kite, surf, body,… ) voor een periode van 24h daar nog nooit uitgevaardigd werd door de overheid want ik vind dit een gevaarlijke evolutie in België.

  Graag wat meer reactionisme van het Belgisch surfvolkje !

  We laten dit toch niet gebeuren !

 28. In de zomermaanden mag je officieel op sommige plekken ook niet surfen rond Den Haag. Wel eens een discussie gehad met oom agent. Maar die was me snel zat en ik kon er gewoon in. Later werden er wel mensen weggestuurd.
  ‘Verbod?? Echt????’

 29. Hai Freedom!
  Nee wij Ollanders maken zelf uit of we willen verzuipen😜!

  Is toch van den zotte dat ge niet mag Surfen?

  Aan dat plaatje gezien van Knokke is dat bij ons op een zomerdagje?

  Het is bij ons hier in Olland zo druk met Surfers en mensen dat je niet eens gemist wordt als ge afdrijft haha! We vinden het zelfs stoer als er Kiters met windkracht 12 de lucht ingaan vanmiddag haha! Het liefst zien ge we ze weer neerkomen met hun kaak op de Pier of verder El Muerte in de Duinen haha!

  Let maar op de media hier voor de komende 24 uur!

  Het is echt waar gebeurt vorig jaar, ze zochten een afgedreven Kiter en vonden onderweg ver op zee een andere Verkleumde halfdode Kiter???

  Dat verbod zit wel goed met Storm en Kou, niet jaloers zijn op onze vrije keuze om te verdrinken!
  De lijst wordt ieder jaar langer hier!

  Wees voorzichtig en SurfsUp!

 30. Volgens de voorspellingen draait de wind zo van WNW naar NNW hier in het zuiden en dat is goed nieuws!

 31. Poseidon, mag ik je helpen herinneren aan de afschuwelijke gebeurtenis van 26 e december J.l ( 2e kerstdag) op scheveningen Noord. Aan een gênant tetterende Trump in Amerika hebben we genoeg lijkt me zo.

 32. Wat sarcasme en een waarschuwing voor de komende condities…

  Respecteer de zee en de elementen, mijn credo.

 33. Hallo al dat lezen over surfen heeft mij enthousiast gemaakt om dit zelf ook eens onder de knie te krijgen, daarbij ga ik in de zomer 9 dagen naar Biarritz is het realistisch om op de noordzee te leren surfen, uiteraard niet met te hoge golven maar goed ik hoor graag jullie reacties

  Ps.ik weet dat het een beetje off topic is maargoed genoeg surf enthousiasten hier lijkt me

 34. Ha Sjors,
  De Noordzee is naar mijn mening een super plek om te leren surfen. Juist doordat er in Nederland niet zo vaak hele hoge golven langskomen is het lekker rustig beginnen. Als je zorgt dat je niet op de dagen zoals vandaag gaat, wanneer er een harde onshore wind staat, dan zit je over het algemeen goed. Beetje de updates van tobias hier in de gaten houden en dan kan je het hier super leren.
  Ik zou ook als ik jou was, voordat je naar Biaritz gaat, hier al zeker 10 keer in het water hebben gelegen( en het liefst vaker). De golven in Frankrijk kunnen een stuk hoger en lastiger zijn dan hier in Nederland. Dan ga je tenminste voorbereid op pad en valt het daar niet tegen.

 35. Dat is zeker goed mogelijk, een lesje of twee is al een goeie voorbereiding. Je kan prima spullen huren of voor een zacht prijsje kopen. Het is alleen nu een beetje koud, dus ik zou tot de lente wachten. Verder surfweer in de gaten houden, zodat je niet voor niks aan zee staat.

 36. Hallo,

  super bedankt voor de reacties,

  wat betreft de kou ik doe ook aan sportduiken en duik zelf wel eens in de noordzee hiervoor heb ik een droogpak maar ook een 8mm wetsuit met kap waar ik zonder enige problemen in kan bewegen, of zijn er nog andere bezwaren tegen het gebruiken van een duikwetsuit bij het surfen.

  gr Sjors