Nuttige surfweer info:

Surfweer deze week en Quiksilver #Northseafun

124 reacties

 1. Noordenswell komt er deze week toch maar weer mooi in. Met de swellrichting meer NNO dan NNW is er ook in Belgie de nodige hoogte te verwachten. Engeland zit ‘niet in de weg’.

 2. Shit dat wordt 2 weken geen surf voor mij… hopen dat in het weekend daarna er wel wat golven staan voor de examenperiode van start gaat!

 3. Zou de Belgische kust of Domburg een beter optie zijn voor woensdag?

 4. De vorige keer was België beter, maar wel kleiner. Die regel gaat in 9/10 gevallen eigenlijk wel op.

 5. Guys, iemand nog tips over Ericeira, donderdag zit ik hier voor 7 dagen. Vooral erg veel wind in de maak. Zijn er spots die ik zeker moet gaan surfen?

  Merci por van voren

 6. Sowieso ribeira d’ilhas surfen, bij 1 tot 2 meter golven een mellow point break met lange rights. Verder is foz do lizandro een fijne beach break. Als de wind / golfhoogte te heftig is aan de westkust, kun je de zuidelijk gelegen stranden bij Lissabon proberen: carcavelos en sao Pedro do Estoril. Veel plezier!

 7. Wij hebben er onlangs twee weken gezeten. Was erg veel swell en ook erg veel wind. Neem van te voren even een kaartje/stormrider guide mee. Wij konden met de auto elke dag wel uitwijken naar goede spots. Harde zuidelijke wind: dan ga je noordelijk rijden naar Peniche. Wind te hard uit het noorden/westen, dan ga je richting zuidkust omgeving Carcavelos enz. Bij ons heeft de huurauto ervoor gezorgd dat we elke dag goede golven konden vinden. Tijdens ons verblijf was omgeving Ericeira zelf m.u.v. Ribeira telkens blown out.

 8. man man man man, al twee dagen niet geslapen. Is het al woensdag……. Wishing for some epic dutchie conditions.

  Toob, kom maar op met die Surf-SMS 😉

  Adiosssssssssssss

 9. Is woensdag de hele dag mooi? Ik wil in de ochtend met opkomend tegen hoog gaan in wijk of is het dan beter in de avond met afnemend?

 10. Het kan aan mij liggen, maar in de ochtend is het afgaand tij in wijk woensdag?

 11. Ijmuiden: HW 6.35 en zon op 5.30, en al redelijk licht vanaf 5.00. Dawnpatrol dus!

 12. wijk dikke klotsbak zo tezien op de cam ….iemand eyball ijmuiden?
  zei ik dus

 13. Wordt het nog wat met opkomend tij in scheveningen of domburg? Moet van ver komen..

 14. Welke gegevens gebruiken jullie om de actuele golfgegevens van Zuid en Noord-Holland te meten?

  Vroeger had Surfabc een handige afbeelding op de homepage, kan je er niet over denken om deze op surfweer te plaatsen Tobias?

 15. Woensdag middag uurtje of 2, weet iemand of scheveningen chiller wordt of wijk?
  Thanks in advance

 16. Gerrit, dat staat al heel lang in de planning. We kunnen de code die we daarvoor gebruikte niet meer vinden. Dus moet opnieuw gebouwd worden. Tot die tijd gebruik ik http://www.rijkswaterstaat.nl/apps/geoservices/rwsnl/awd.php?mode=html&projecttype=golfgegevens Voor zuid-holland scroll ik naar Europlatform bij swell uit zuidwest en naar IJgeul bij swell uit noorden. Voor N-H gebruik ik praktisch alleen de IJgeul. Op de pc even zoeken in tekst i.p.v. scrollen, dat is sneller.

 17. Hi Tobias. Zit eraan te denken om morgen richting Wadden te gaan maar twijfel nog vanwege de windrichting die op sommige kaarten eerder West (cross) dan zw (offshore) lijkt te worden. Wat denk jij ervan?

  Cheers,
  L@rs

 18. He waveskirider, zie je zo weinig de laatste tijd. Vroeg me af of je het leuk vond een keer samen de waves te riden yihaaa! misschien secret bij velsen noord hitten?

 19. ben ff de juiste webcam kwijt voor IJmuiden, er is er toch 1 met redelijk zicht op de kust? anyone?

 20. morgen ? beter???want vandaag was het niks op ijmuiden en wijk was misschien leuk voor de waveskiboys maar echt surfbaar waren die rollers niet

 21. deze morgen was oostende ook super, clean en hoge golven
  meer van dat !

 22. Dinsdagavond was het best goed in Oostende. OK, zat nog wat wind op maar de sets liepen mooi uit. Deze woensdagmorgen vroeg windstil en nog steeds goed !

 23. Vast leuk op de zuid…maar noord was gezelliger.
  stoked thuisgekomen bleek dat ik vandaag vrij ben.yyyeeeeesssss!

 24. Hoi, wij hebben lekker gesurft…

  Uhhhh, freaking lekker gesurft. 06:00 uur op het strand tot een uur of 08:00. Bizar lekker met z’n drietjes in het water. Stoked as hell.

  Laat die swell maar lekker doorkomen de hele dag. Nu weer braaf met een zoute kop achter het bureau.

  Mazzel

 25. Bloemendaal 5:30 – 7:30 prima gesurfd….max headhigh en mooie lijnen vooral met hoog eerste bankje

 26. Hoe is de spot bij Kijkduin (ten noorden van de zandmotor) tegenwoordig? Aan te raden spot voor de swell van vandaag of beter een ander plekje opzoeken vanavond?

 27. Ik ben een plastic zak met quiksilver wetsuit en schoentje vergeten boven bij de pier(zeekant 92). tussen en 9:00 en 10:30 is ie meegenomen.

  Ik hoor heel graag dat iemand deze heeft gevonden.

  MVG,
  Robert
  0634290885

  ps surf was goed!

 28. Van 6.45 tot 8.30 heerlijk gesurft op hvh.. werd steeds beter helaas nu weer op kantoor…

 29. Hele chille sessie gehad vanochtend. Cleane golven van 1.5 meter echt top. Voor de eerste keer geript op mijn nieuwe hypto krypto en voor de eerste keer een 360 gedaan. Thanks Tobias voor je goede bericht dit keer. Vanavond nog een sessie, wordt epicccc!!!!

 30. Door de zandmotor, loopt het gewoon niet met de waterstand vanavond of heb jij liever geen mensen op je spot 😉 ?

 31. Vanochtend IJmuiderslag 07:00 – 09:00 erg lekker gesurft. Clean en zo nu en dan hoge sets voor shortboard. Zandvoort nu: wind, regen, choppy en laagwater. Swell blijft wel aanhouden. Wachten op opkomend tij, windafname en hopelijk wat beter weer einde middag.

 32. Liep het goed daar? Zou bij opkomend willen komen, deze morge liepp het niet

 33. HvH was erg wisselvallig van 11-14. Even een uur lang mooi clean geweest. Af en toe dikke sets die doorkwamen. Toch echt minder dan de modellen ons hadden doen verwachten. Wordt wel weer beter met opkomend vanmiddag!

 34. Martijn gaat nu voor zijn strandhuisje surfen. Strandafgang bij de eerste parkeerplaats (weg richting Noordpier). Hij zei dat het er goed uit zag. Kan ie je mooi wat tips geven als je wilt;-). Groet Lonneke

 35. De Noord beter rond laag met flinke sets die doorkwamen met hoog nu vlean maar minder

 36. Leuke SUP op MV P6 in de ochtend op de zandbank – moeilijk te nemen onverwachte nog grotere golven die 20-30m vroeger braken.

 37. Bloemendaal van half 2 tot half 5 was niet helemaal zoals verwacht/gehoopt. De wind was nog tikkeltje aanwezig, het getij zat op elke bank tegen – maar desalteniet nog wel dikke actie af en toe tussen een hoopje closeouts.

 38. Lekkere sessie vandaag op Wijk. Opkomend tij was weer prachtig bij de molens… en vooral helemaal in m”n alleentje terwijl het bij de pier gewoon packed was. I don’t get it!!
  Geeindigd met wat foto-actie (bij de pier!)

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0051704_zps8lgjjbly.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0321853_zps9xnwduyf.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0061714_zpspfaksorx.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0281833_zpspbq6yb8c.jpg

 39. Golfjes lijken moeten te hebben om goed te rollen in Zandvoort. Verder wel lekker in water

 40. Packed? Het was eindelijk weer een beetje rustig?!beetje de crew van 10 jaar terug…

 41. Om 15:30 op Wijk erin gegaan. Het was ondanks de beperkte windkracht wat rommeliger dan verwacht/gehoopt. Kon er niet veel lijn in ontdekken, behalve op de achterste bank maar die golven stonden voor mij vaak net niet steil genoeg op om te kunnen pakken. Zag dan ook voornamelijk de SUPpers fraaie ritjes scoren. Later tegen vijven ging de wind nog meer liggen en kwam de lijn er meer in, maar ook aanzienlijk meer volk. Terwijl er nou ook weer niet zo heel veel sets met noemenswaardige hoogte doorkwamen. En je moest echt de piek pakken, want de golven vlakten langs de lijn meestal snel uit. Maar voor Nederlandse voorjaarsbegrippen was het zeker wel een prima sessie die het verzetten van een aantal werkafspraken waard was. Om 17:30 dus aardig voldaan het water uit.

 42. Oh ja en het verkeer werkte niet echt mee tussen Wijk en Utrecht. Irritant ook dat de Velsertunnel dicht was.

 43. Wow dat is lang. Was al even niet meer op Wijk geweest dus had dat niet meegekregen. Dat wordt gezellig op de weg als de golven samen gaan vallen met zonnig strandweer.

 44. Wijk was leuk en druk in de avond, hoe later het werd, hoe beter het werd, jaloers op de surfers die nog tot het gaatje konden, want wat werd het mooi en clean naast de Pier zeg, oioiii

 45. Hallo iedereen,

  vraagje ad Domburg surfers van gisteren: is er nog iemand die vol rode uitslag staat vandaag?

  Mvg,

  Peter.

 46. Gisteren t licht uitgedaan en vanochtend weer aan! Leven is zwaar als de mv2 zo dichtbij is 🙂

 47. Ben gisteren bij de pier mijn linker fin kwijtgeraakt. Het betreft hier een fcs blauwe MF-1 . Dank!

 48. Geen uitslag, gisteravond had ik wel een vreemdie chemische smaak in m’n mond…

 49. Noorden ,daar waar je via de dijk tot op het strand kan rijden.(Op de eerste stop na Noorduine richting Westkappele)

 50. Daar zat ik ook in het water van 20u tot 21u30. Het is maar omwille van de berichten van uitslag/irritatie dat ik me die vreemde smaak weer herinner.

 51. Wijk lag gistermiddag ook vol met kwallen, bizar. Zag er honderden tegelijk. En het water was niet fris. Vanochtend waren de kwallen weg en waren de golven ook lekker!

 52. Ja merkte rond 17:30 toen ik eruit ging al dat het steeds cleaner en mooier werd op Wijk. Nu wel balen dat ik in de avond al andere plannen had, maar je kunt niet altijd geluk hebben.

  Nog even voor het leereffect: kwam dat toch wel grote verschil in cleanness met begin van de middag (was toen best choppy) dan echt alleen doordat de wind tegen de avond ter plekke nog meer ging liggen? Of had het ook met het hogere tij of met andere dingen te maken? Begin van de middag stelde de wind immers ook al niet zoveel voor.

 53. Vanmorgen echt reteclean in Noordwijk!!
  Stoked!! Kan niet anders zeggen:)

 54. Is het nog de moeite waard om er in te duiken in wijk aan zee aan het einde van de middag?

 55. Iemand een witte S3 middle fin gevonden bij Scheef-noord? Met die dikke bakken heb ik per ongeluk een twinfin van mijn board gemaakt..

 56. Wat was het gister en vandaag fijn op Wijk. Met name de sessie van vanmorgen: zonnetje, cleane golven, fijne ritjes en bij de pier lekker rustig.

  Gisteravond heb ik EHBO verleend aan een surfer en ik ben benieuwd hoe het met haar gaat. Ben of ken jij de Nicole die ik gisteren geholpen heb? Dan hoor ik graag hoe het nu gaat 🙂

 57. Klopt Ruud, maar die van mij is afgebroken en het was een zijvin. @Jacob, ik heb dus een middelste vin over, is alleen geen s3

 58. @Niels, kan jij mij appen? Heb wellicht interesse dan! 0648914999, kan pas morgen reageren 😉

 59. @maarten die choppy shit van gisteren middag kwam waarschijnlijk omdat het verder op zee wel flik waaide

  En wat was het lekker en gezellig op wijk vanochtend van 8.00 tot 12.00 lekker clean met soms hoogte en power .stoked

 60. Best nog wat lekkere swell voor de Malibu in de avond in Z-H. Ondanks het windje

 61. Ja daar dacht ik ook al wel aan maar op de windkaarten leek het windveld woensdagmiddag al zo ver weg te liggen dat ik niet had verwacht dat die aan de kust nog zo’n invloed zou hebben. Blijkbaar wel dus, helaas.

 62. surfcheck scheef 9:15 zeewebcamscheveningen, zonde van de mooie golven mensen

 63. Update’je vh surfweer Tobias ? En dit ifv het Kids Surf Fest dat dit weekend doorgaat in Domburg. Bedankt !