Nuttige surfweer info:

Surfweer van 18 t/m 21 september 2019

74 reacties

 1. Ook België was lekker deze morgen!
  Wetsuit aan in het maanlicht en surfen van 6u30 tot 8u30. Stoked!

 2. Scheef was waardeloze klotsbak vanaf uurtje of 10.30 toen de wind oppakte

  Zag er wel goddelijk uit van 8-10.30

 3. Ja EPIC!!! Wijk was epic vnaf een uur of 5:00. Smile blijft de hele dag om mn gezicht denk ik. Superstoked. Dankjewel Tobias voor de spot on Alerts.

 4. Lange tijd niet zulke grote bakken gezien op NW. Was helemaal prima gisteravond tussen 18:00 en 20:00 uur. Veel minder wind en klotsbak dan verwacht. Blij dat we zijn gegaan!

 5. Wijk was echt dik en leuk! Helaas zag ik te weinig in het donker, anders nooit meer naar huis. Tikkie koud al, trouwens…

 6. Ik zou misschien morgen vroeg eens naar Scheveningen willen gaan, is eerste keer daar enige tips waar best voor een beginner, zodat ik niet te veel in de weg lig

 7. Een beetje in beweging blijven, dus niet stil blijven liggen als er iemand op je af surft. Je board proberen bij je te houden als je gespoeld word. Neem de surfregels nog eens door als je ze nog niet kent en dan moet t goed komen!

 8. Blijf een stuk uit de buurt van de pier. Daar wil “iedereen” liggen en is misschien wel beste qua golf (meest krachtig/hol).
  Betekent niet dat iedereen daar meeste plezier beleeft.
  Zeker voor beginner is ruimte om golf te kunnen pakken en fouten te naken van groter belang voor een leuke sessie.
  Ik kan het al een beetje en vermijd de crowds

 9. Als ik die 3D spectra plaatjes bekijk wat wil dat eigenlijk zeggen in tijd, hoelang duurt het voordat deze effectief aankomen of is hier geen tijdverschil tussen ?

 10. Als je kijkt op de 3D spectra pagina zie je een kaartje met de ligging van de boeien. Uit de 3D spectra kun je ongeveer de swell periode afleiden. In het hierboven getoonde plaatje is dat ongeveer 7 à 8 sec. De voorplantingssnelheid van swell is afhankelijk van de diepte van de zee, voor swell van 7 sec ongeveer 12 m/s. Je kunt nu zelf uitrekenen hoe lang het duurt voor deze swell bij jou is.

 11. Top bedankt, alleen probeer ik uit te zoeken op welke afstand deze boeien van het strand liggen maar dat kan ik nergens vinden, bv. Voor de boei “eurogeul DWE” kan alles vinden behalve op welke afstand deze licht

 12. Jason, meten kan je het beste met Google Maps doen…(rechtermuisknop measure distance). Vervolgens 2x een map openen, 1x RWS map en 1x Google maps en de schaal proberen te matchen.

  Dan kan je vrij nauwkeurig de afstand meten. Let op: deze is nogal afhankelijk van de swell richting natuurlijk (vaak Noord). Met +-40 km/h en boeien tussen de 15 en 80km afstand kan je een aardige inschatting maken van de 3D spectrum metingen en ‘aankomst’ op je favo spot!

 13. Vandaag was echt een topdag in hoek van holland: lekkere golven van meer dan een meter en lekker clean.

 14. Kan alleen bevestigen wat hvh surfer zegt. Alleen was ik zelf iets te laat maar toch heerlijke ritjes gehad.

 15. Wat een ontzettende heerlijke week voor surfend Nederland. Alleen maar blije koppies op scheef gezien afgelopen week

 16. Zijn hier surfers uit Utrecht waarbij ik eens zou kunnen aanhaken om mee te rijden richting de spots? Ik heb momenteel zelf (nog) geen auto en als er een plaatsje over is dan join ik graag! (Deel uiteraard mee met de brandstof kosten).

  Wellicht ook maar eens de optie overwegen om te verhuizen haha..

  Ik hoor het graag!

 17. Helemaal golden. Machtig wat was het fantastisch. Vrijwel geen wind maar wel dikke bakken Katwijk aan zee, ICE ICE baby schreef:

  Helemaal golden. Machtig wat was het fantastisch. Vrijwel geen wind maar wel dikke bakken Katwijk aan zee, ICE ICE baby

 18. Vanmiddag van 16:30 tot 19:30 erin gelegen op Wijk met nieuwe fish, mooi momentje om hem uit te testen zo bleek, lekkere golven rond de meter en naarmate de avond vorderde kwam er ook nog eens meer lijn in! Fish is zoals je begrijpt nu wel goedgekeurd 🙂

 19. lijkt nergens meer op en de swell is ook ingezakt. Tot 14u was nog even leuk. Wellicht dat de push het straks nog heel even surfable maakt voor de softtop of het longboarden.
  Die bultjes op 50mhz zijn trouwens een bug in het spectrum.

 20. Ziet er helemaal flat uit. Misschien in de middag een nauwelijks surfbare rimpel.
  Woensdag pas kans op golven van heuphoog.

 21. Ik heb de hexapro trackpads op mn plank zitten. Ik vind het zelf super! Je ziet er vrijwel niks van en de grip is perfect. Ik voel meteen grip zodra ik sta. Op een andere plank heb ik Vanderwaals trackpads zitten, maar moet zeggen dat de hexapro pads mij beter bevallen (deze zijn net is dunner naar mijn idee). Ik heb wel op beide planken een streepje wax op mijn rails gedaan, aangezien anders je board nog weleens tussen je benen vandaan wil schieten als daar niks van grip op zit.

 22. @SurferUtrecht: ik rij zo en toe vanuit Utrecht (Wittevrouwen) richting kust, maar ben wegens gezin met jonge kinderen en full time job niet al te flexibel qua tijden en ook de frequentie houd helaas zeer te wensen over. Maar mocht het een keer goed uitkomen dan heb ik wel een plekkie in de auto vrij. Je kunt contact opnemen via dizzynegenzeventig@hotmail.com.

  En je zou de Utrechtse boardsportvereniging SPIN eens kunnen checken. Die rijden volgens mij geregeld met een groepje surfers naar zee.