Nuttige surfweer info:

Surfweer van 12 t/m 17 september 2019

79 reacties

 1. Ex-Dorian en ex-Gabrielle op de weerkaart. Ze zijn allebei veroorzaker van de golven van deze week.

 2. Ik ben momenteel in Costa Rica en merk dat de surf-forecasts er vaak naast zitten (MSW, surfline, windy). Heeft iemand tips voor een site met goede voorspellingen? Of toevallig iemand ervaring met welke data ik kan gebruiken om zelf te kijken of het goed wordt. Ik zit in guanacaste en surf meestal rondom Tamarindo Alvast bedankt.

 3. Surfers!
  Er staan twee nieuwe albums online.

  Surf naar mijn Pinkbike profiel, open de foto albums en check of jij er ook tussen staat.
  Foto’s zijn gratis te downloaden.
  (credits worden gewaardeerd)
  Wil jij je foto(‘s) in hoge resolutie stuur dan even een mail,
  (contact gegevens op mijn Pinkbike profiel pagina) met de foto link(en)
  en ik zal de foto(‘s) toesturen met WeTransfer.

  Greets,

  Niels 🤙

 4. Hey, ik ben een tijdje niet in NL geweest, dus geen surfweer gebruikt, maar ik zie dat het linkje van het deense swell model (dmi.dk Bolge) het niet meer doet. Dit vond ik altijd de beste voor de korte termijn in de Noordzee. Staat hij toevallig nog op een nieuwe locatie of is hij helemaal weg? Heb zelf wel even gezocht, maar met mijn gebrekkige kennis van de deense taal ben ik niet ver gekomen.

 5. Hoi! Ik ben een featherfins maat L centerfin verloren op woensdag in Scheveningen. Hij is paars en verloren gegaan tussen de zuidkant van de pier en de eerste strekdam. toch maar twinnen maar zou m graag terugvinden: guusbroekman@gmail.com
  Thanks!

 6. Kan iemand me vertellen waar ik de betrouwbare getijden tijden kan vinden? Nu vind ik de volgende ‘eb’ tijden voor vandaag (zaterdag 14 sept)

  Windfinder zegt 12.30
  ScheveningenLive zegt 14.38
  MSW zegt 12.00

 7. Maasvlakte was helemaal geniaal voor de sup :).
  Clean, prachtige lijntjes ertussen en totaal niet druk.

 8. Hi folks, gister was ik een waterhousing voor camera aan het testen in Hoek van Holland. Er waren een aantal mensen die vroegen of ze beelden terug konden zien. Ik heb ff een kort editje gemaakt van gister:

  Als je de video of beelden wilt hebben let me know, dan stuur ik het op.

  Marnix van Oudheusden
  Insta: Marnixvonl

  Cheers!

 9. Lekkere beelden, Marnix. Heel scherp, die housing doet het goed. En de zomer duurt nog eindeloos in de lage landen 🙂

 10. Hoi alle! Kort vraagje over het kopen van mijn eerste wetsuit.

  Ik weet namelijk niet zo goed welke dikte ik nu moet kopen. Zou het verstandig zijn om voor de komende maanden (surfen NL en tripje Portugal/Marokko) een 4/3 fullsuit aan te schaffen? En volgend jaar hiernaast nog een zomerpak uiteraard. Of zou een 3/2 fullsuit voor nu ook al voldoen?

  Verder heb ik het redelijk snel warm (handen en voeten daargelaten, maar daar zijn andere oplossingen voor).

  Thanks voor het advies alvast!

 11. @wetsuitbart de meeste NL surfers hebben een 5/4 en een 3/2. Met een 5/4 kan je de hele winter door surfen icm cap, handschoenen en boots. Ik surf zelf meestal ook in Marokko met een 5/4. Zeker sochtends vroeg kan het er best koud zijn.

 12. niet slecht om zo de maandag te beginnen 😀

  super cleane en niemand in het water behalve een zeehond en ik , echt top!

 13. Was beetje grauwe start. Water en lucht gingen vloeiend in elkaar over, qua kleur. Mooi clean en dat is even wennen 🙂

  Vond de golven niet echt lekker lopen. Vlak. Ritten met weinig tempo. Beetje heen en weer gepeddeld, maar dat maakte niet heel veel verschil. Was aardig, niet epic.

 14. Scheef noord was echt fenomenaal vanochtend, denk wel dikke 3u erin gelegen uiteindelijk. Spiegelglad met minstens metertje hoog, krankzinnig gewoon.

  Zo fijn om eens een swell te zien waarbij je meer dan 5 seconden vaartijd hebt.

 15. 16 Sep ochtend: zandbank: het mocht hoger maar het liep met SUP als je geduld had om de juiste golf te pakken. Na 13u met korte SUP in beach break ging best goed.

 16. Ik ben helaas mijn gopro verloren tijdens de fantastische surfsessie in wijk vandaag. Het gebeurde dicht bij de blokken/pier. Als iemand iets heeft gevonden of van iemand iets erover heeft gehoord, geef me asjeblieft een belletje op 0625008931. De gopro heeft niet persee echt geld waarde maar vooral emotionele waarde.

  Hoop wat te horen, fijne avond.
  Enjoy the stoke;)

 17. Tobias, een vraag:
  Ik zag gisteren (net als vaker) weer ruim 110/120cm op de boeien (dichtbij de kust) staan, o.a. E13. Uiteraard is dat significante golfhoogte 30-500mhz. Maar ditmaal zag ik via de HMC verwachting dat de rode lijn (swell golfhoogte) van de ‘bodem’ is gekomen.

  Wat geeft die lijn nu eigenlijk echt aan? Deiningshoogte (30-100mhz?)
  Zie screenshot, ik zie hem soms omhoog schieten met 200-300cm golfhoogtes, maar niet altijd…en nu ook met lagere golfhoogtes. Is dit grondswell?

 18. Zal eind vd middag/begin vd avond nog wat worden?

  Genoeg hoogte lijkt me maar wel weer meer wind..

 19. Die rode lijn is inderdaad de component swell > 10 sec, groundswell dus. Tijdens het surfen vaak merkbaar doordat er meer power en lijn in de golven zit, ook als t wat lager is. Probleem in NL is dat de Noordzee vooral in Zuid NL eigenlijk te ondiep is voor dit soort swell. De hoge periode golven ‘voelen’ de bodem eerder en verliezen veel van hun hoogte en energie. Eigenlijk is voor ons een periode van ca. 7 sec. beter.

 20. Ja, bedankt voor de bijdrage! Dit geeft alleen swell aan binnen de range 30-100 mhz, dus alleen de sets met een periode van meer dan 10 seconde.
  Is het bijvoorbeeld 9 sec, wat ook al supergoed is, dan valt dit er buiten. Een waardeloze schaalverdeling dus voor ons surfers. Het schijnt alleen dat grote containerschepen pas last gaan krijgen van de swell als die meer dan 10sec periode bedraagt. Vandaar deze indeling. Je kunt beter naar de gemiddelde piekfrequentie kijken als je dat ergens kan vinden. Is meestal wel goed af te lezen van de spectra plaatjes (voor in het spectrum).

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/38c17.jpg
  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/5a7e8.jpg

 21. Tobias en collega erboven, bedankt voor de uitleg. Ik was al bang dat het een beperkt spectrum was 30-100mhz. Het viel me inderdaad op dat soms de golven krachtiger zijn (als die lijn opliep) maar dat was gisteren duidelijk niet het geval.

  En Inderdaad…uitdiepen die Noordzee

 22. @Zuid NL: heeft Boskalis weer voor een paar jaar werk met dat uitdiepen. Lol.

  Als we dan toch bezig zijn —> Blow up Great Brittain !!!
  Kan nu eindelijk doorgaan met dat Brexit gedoe, aangezien het daar nu toch naar de kl#te gaat.
  😉

 23. Cellebaco, ja zat lekker hoogte in op S Noord achterin maar wel veel korte ritjes. Rond hoog iets dichter bij kant wat meer lijn en langere ritten.

 24. Iemand die Mn schoenen heeft zien staan en toevallig meegenomen heeft? Gisteravond rond 20.00@Ouddorp…