Nuttige surfweer info:

Maandag 20 april

29 reacties

 1. wow, net terug van Vluchtenburg….goede golf daar, soort pointbreak….Wel jammer dat er ineens 200 man in het water ligt daar…..

 2. Hahahaha, jee, hebben jullie nou ECHT niets beters te doen bij gebrek aan golven? Het is prachtig weer, de zon schijnt, de vogels fluiten, ga naar buiten!

 3. @Sjon: inderdaad gast, helemaal met je eens, buiten is de wereld en niet achter de compu, Cheers.

  @rest: geziek over spots moet maar ff ophouden nu. Neptunus noemt allang geen specifieke spots meer en zou mooi zijn als anderen het ook laten om hele specifieke dingen op dit forum te gooien. Dat houd het spelletje (van zoeken naar mooie andere dan de bekende spots) alleen maar leuk.
  Iedereen kan alle spots in Nederland vinden inderdaad en is overal welkom, maar mag hier zelf ook wel wat moeite voor doen.
  Ik heb nog nooit een scheef gezicht gehad van welke local waar ter wereld dan ook, omdat ik me gewoonweg sociaal gedraag als (of voordat) ik ergens uitpeddel.
  Het is zo makkelijk, gewoon een beetje aardig en relaxed zijn voor anderen, that’s it.

  Maar ik snap sommige “locals” ook wel die vrezen dat deze respectvolle sfeer op hun spot verdwijnt of verpest wordt, door het groeien van de surfpopulatie (waarvan een deel met egoisme besmet is) en dus ook het groeien van het aantal surfers die geen oog hebben voor gevolgen voor de sfeer door hun eigen gedrag in het water.

 4. jammer ja, want dan zijn de double overhead barrels die nu lopen in wijk niet te zien.

  het gaat los hier, snel erin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Hup met zijn allen de file in

  Wijk lijkt een mooie onverwachte fetch te ontvangen
  Superholle bakken, man

 6. Dit weekend was het weer raak! Op de parkeerplaats op hoek van holland, terwijl iedereen van het mooie weer aan het genieten was, zijn er weer bij een aantal auto’s ingebroken.

  mijn auto stond er gelukkig nog, maar ik parkeer mn auto voortaan ergens anders!

 7. peet….dat is nou precies wat ik eerder zei maar ik geloof niet dat dat kwartje viel…

  aan alle mensen die het iritant vinden dat er mensen zijn die met dit mooie weer achter een computer zitten….ik heb nieuws voor jullie, die mensen vinden dat zelf ook iritant

 8. Was nog best goed te doen net, in Monster. Prima spot. Er surfen zelden meer dan 2 mensen tegelijk. Kom er dus maar lekker met z’n allen heen! Er zijn namelijk nog 100 ongeveer gelijke spots tot aan de Zuid.

  Wel een beetje rommelig maar iets van heup tot schouderhoog zat er af en toe wel tussen. En nu heb ik een zere rechter voorpoot van het peddelen.

  mazzel, WJ

 9. Was nog lekker te surfen net op Vluchtenburg;)

  lekker gelangplankt tot zonsondergang:)

  @ Seb dat klopt ja, wie ben jij dan?

 10. hoi ik ben ook van plan om te gaan surfen ,ik woon in de buurt van s’gravenzande maar ik heb nog geen pak en surfboard… waar kan ik het beste mee beginnen ? en wat voor pak ? ik zie weleens foto’s met jongens zonder pak ,kan dat in nederland ook? en hoe doen jullie dat in de winter ?? ik heb van de week een route beschrijving naar vluchtenburg gezien zijn de locale surfers daar wel een beetje “chill”? het namelijk wel lekker in de buurt voor mij ,graag hoor ik jullie reactie
  bedankt !!

 11. ik bedoel met waarmee kan ik beginnen wat voor surfboard natuurlijk een bic of nsp

 12. Beste neewbie ik heb zelf een big 7.0 een echte beginners plank en heb op dit surfboard snel leren surfen. De loacals in Vlugtenburg zijn erg aardig en zijn bereid je te helpen

  keep the stoke alive !

 13. heey joost bedankt voor je tip, ik ben blij dat jullie me willen helpen , dan hoop ik ook snel bochtjes te kunnen draaien , ik heb wel een beetje ervaring met golven,’k doe normaal namelijk zee-kayakken

 14. Morge neewbie,

  voor de wetsuit zou ik er nog ff eentje huren aangezien over een maandje ongeveer een iets minder dikke aangetrokken kan worden denk ik.
  weet niet of er een shop zit waar je woont. anders zou ik in HVH of naar scheef gaan. in scheef heb je er een stuk of wat en in Hoek zit surfschool Hoek van Holland. voor plank moet je je maar laten informeren, over het algemeen geld wat vrouwen ook denken:
  Hoe groter hoe beter……. (om het te leren dan).
  Heb zelf een 7’10, ben ook beginner, werkt goed. Zou gewoon marktplaats afstruinen. in rotterdam zit boardstyle. maar er zijn zaken zat. have fun gozer. Hoe oud ben je eigenlijk?

 15. Heey tanx kapitein kook ,goeie tips!!!
  ik ben 24 ,beter laat dan nooit toch……