Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Zondag 7 Oktober 2012

35 reacties

 1. Hieronder de laatste golfmeting van de F16 boei, zo’n 150 kilometer van onze kust vandaan. Goed te zien is dat vanmorgen vroeg een dikke brede puist met swell binnenkwam. In het meest gunstige geval reist deze swell met zo’n 25 km per uur onze kant op en is dus 6 uur later in ieder geval in Noord-Holland.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm58016415.jpg[/img]

 2. 10.00uurWijk is is Tjop en nog eens Tjop en wind is er ook… Nada
  Parkeren voor de Piersurfers zon beetje bij de bunker nu!

  Ik ga ff op IJmuiden kijken hoppa met Surfpak en al in de auto!

  have Fun!

 3. ik surf nu in mijn 2/2 maar ik heb het al een beetje koud. kan ik al in mijn 3/2 surfen of is dat nog te vroeg?

 4. Ging gister om 16:30 bij Domburg erin en het werd alleen maar beter

  Eerst half meter tot een metertje – rond half 7 waren ze merendeels 1 meter hoog (soms verdwaalde 1.5 metertjes) en dan nog super clean.

  Straks weer 😉

 5. Het valt me op dat er de laatste tijd zoveel negers in het water liggen. Ik dacht dat surfen een blanke sport was. De volgende keer dat een zwarte in de buurt van me golven komt zal die het bezuren. Misschien als we een KFC bouwen vlakbij het strand gaan ze allemaal daar heen?

 6. Zijn er ook verwachtingen voor schiermonnikoog deze week? In ieder geval een aardige seabreeze!

 7. Het heeft de laatste dagen veel geregend en dus zullen de noodoverstorten wel weer gewerkt hebben. Shit is er dus zeker in Scheef!!

 8. @Tobias ik wil morgen even naar Ameland op en neer. Nu zie ik op de kaarten voornamelijk een wzw wind in de ochtend welke ruimt naar ZW aan begin vd middag. Wat denk jij? Heb ik dat juist of niet?

  Thanks.

  Cheers,
  L@rs

 9. Morgen de hele dag offshore op Ameland volgens GFS 12z.
  Of het nu naar ZW ruimt of niet! Go go go

 10. Samenvatting van de maasvlaktre: nog nooit zo veel mensen op zo weinig golven gezien. Het enige goede was dat het gezellig was

 11. HvH tussen 15:00 en 18:30: Goeie meter swell met schouderhoge sets, aardig wat kracht erachter, behoorlijk hol en na 17:00 ook behoorlijk druk.
  Windje er bijna helemaal uit, zonnetje er bij.
  Zeer vermakelijk.

  Vond het water wel aanzienlijk kouder geworden. Waarschijnlijk vanwege de noordelijke stroming?
  Voor het eerst weer gevoelloze tenen….

 12. Ouddorp was heerlijk eind vd middag, maar idd ik heb voor het eerst een cap op gehad, kreeg het s,avonds best koud

 13. Parnassia bloemendaal was uurtje voor donker goed!! De swell kwam echt binnen en dikke lijnen zitten rijden. Volgens mij net ff het goeie tij gepakt. De wind was ook geen spelbreker

 14. Het begon wat magertjes op de maasvlakte. Maar uiteindelijk kwamen er toch golflijnen van een meter hoog binnen.
  Ook werd de wind minder vanaf 17.00 uur.
  Met z’n alle op zo’n beetje dezelfde peak was het soms gezellig soms wat fanatiek.
  Voor de fotograven aan de kant was er genoeg actie te schieten.

 15. Beste surfers,

  Ben net terug van een tijdje buitenland en zie dat er morgen weer in het noordzeewater gesurfd kan worden…

  Brandende vraag… Welke pakken dragen jullie op dit moment? Is een 4/3 voldoende? En is het al tijd voor schoentjes??

  Rare vraag maar Bali/Australië doet je vergeten hoe koud het hier soms is…

 16. twas erg fris vorige week hier met mn 3/2en ,daarom ik 5-4 met 4mm laarzen en 3mm handschoenen was het lekker warm , en cap 2mm ivm surfoor want hetzal wel niet cool staan die cap maar met de koude wind/water temp is het niet verkeert om een surfersoor te voorkomen tis namelijk zwaar kut er een te hebben ,(hoor al weken water in mn oor ) morgen naar de doctor 🙁

 17. Vandaag was weer tyypisch zo’n dag dat je op veel meer plekken dan wijk en scheef heerlijk kan surfen. Zelf naar kop van nh geweest, echt prima, 4 man in het water.

 18. Maasvlakte 2 was inderdaad behoorlijk druk vanavond. Leek haast wel Scheveningen… Misschien was het Tobias surfsms effect at work here? Tijd in elk geval om ook de rest van het strand gereed te maken, zodat de line up zich wat meer kan verdelen.

  Door de drukte en onvoldoende scherpte mijnerzijds aanvankelijk nauwelijks wat kunnen pakken. Rond 19:00, toen de golven aardig ingekakt leken, werd het gelukkig wat rustiger in het water. En toen kwamen er ineens nog een paar knie/heuphoge lijnen binnen waarop het lekker lang golfrijden was. Op de valreep dus toch nog een mooi surfavondje!

  @backfromdownunder: Vriend van me verkleumde vandaag in zijn 3/2. Ik ook vorig weekend. Was dus blij dat ik nu mijn 5/4 aan had (behalve qua peddelen), met mijn zomerschoentjes. Water lijkt inderdaad al aardig af te koelen.

 19. 4/3 gister op Zandvoort. Toen t donker werd was t pas echt leuk trouwens. Sessie begonnen om 17.30 uur, na uurtje schoentjes uit gedaan, te warm. Bloedheet toen ik met donker water uitkwam. Zodirect met de ochtend sessie maar weer de 3/2 aan. Liever beetje fris dan te warm, maar dat is uiteraard persoonlijk. Ik zou me denk ik eerder druk maken om het gebrek aan golven in nl als ik net uit indo/aus terug kwam.. 😉

 20. lag gisteren heerlijk in mijn eentje in Scheveningen voor de tramlus. Nog even bezoek gehad van 2 suppende dames. Het was rommelig, maar dat was het op de Noord ook. Alleen lag het daar aardig vol, al was het voor Scheveningse begrippen rustig

 21. @Kelly Slater, misschien moet je eerst even nadenken voor je dit soort domme opmerkingen plaatst. Surfen komt uit Hawaii en geloof mij de mensen daar zijn echt niet wit. Dus er is geen sprake van een blanke sport.