Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van 27 – 30 Juli 2014

119 reacties

 1. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07264609.jpg[/img]

  bron: http://www.knmi.nl/satrep/satrep_latest.html

  Op zaterdag bleek de wind langs de occlusie (paarse lijn met afkorting Occl op deze satrep) niet voldoende om het water in beweging te zetten. Het blijft dan ook behoorlijk flat de rest van de dag. Op de wadden zou nog wel iets van windschuim het idee van golven kunnen geven. Meer wind en iets meer golfslag mag worden verwacht van het koufront dat nu boven Ierland ligt. Op de weerkaart is het front goed te herkennen aan de blauwe lijn met de afkorting CF (Cold Front). De lijn behoort bij een beter gesloten laagje dat uiterst zwak oogt, maar toch wel wat wind over Oost Engeland onze kant op duwt.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07263123.jpg[/img]

  bron: http://www.dmi.dk/vejr/til-lands/vejrkort/ (klik daarbij tabje Vind)

 2. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07263425.jpg[/img]

  Ondertussen zwaait er dinsdag en woensdag een sterk laag op de Oceaan voorbij IJsland. De swell hiervan stevent vooral af op Frankrijk en Spanje. Op de laatste dag van deze maand en de eerste dag van Augustus zal het daar mooi surfen zijn. Daarna is de Noordzee aan de beurt, omdat het laag vanaf vrijdag over de Noorse Zee en Noordzee komt te liggen:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07264310.jpg[/img]

 3. @Tobias

  Kan ik ergens op je site een swellkaart van europa vinden die gebaseerd is op ecmwf (of afgeleide daarvan). Is mij namelijk niet duidelijk of die navgem kaarten etc. op Europees model gebaseerd zijn (modelnamen die erboven staan zeggen me niets namelijk).

  Wil volgende week paar dagen richting france. Jij schrijft dat het goed wordt en o.b.v. de windkaarten ben ik dat met je eens maar ben vooral nieuwsgierig of er een beetje periode en hoogte overblijft in zw france aangezien het laag redelijk snel voorbij trekt onder Ijsland.

  Thanks man.

  Cheers. L@rs

 4. Ha Tobias, heb je nog enig advies voor de windliefhebbers vanmiddag? Wmf en gfs geven einde van de middag nog een scheetje wind aan, de moeite om 1,5u te rijden? Met een mini golfje of 10-12 knoopjes ben ik al tevreden! Maasvlakte N? Tnx!

 5. Ik zou eerder richting Katwijk/Zvoort gaan. Meer kans op wind en langer waterstand > 0 cm NAP. Golfjes kun je wel vergeten..

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2014-07-26 15_21_18.jpg[/img]

 6. Hoe heet die toko waar je allerlei soorten surfboards kunt uitproberen ook al weer?

 7. NAV(y)GEM is van de Amerikaanse Navy. Dit is een geheel ander model dan wat alle surf forecast sites gebruiken. Zeker het bekijken waard dus. Linkje staat op https://surfweer.nl/webcams/ bijna onderaan (4e van onder). Klik op gewoon doorgaan na eventuele melding. Interessant is de peak wave period. Eerste 14 seconden swell komt ws. al de 30e!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2014-07-26 20_25_14.jpg[/img]

 8. Of de wind dan ook goed zit is dan de tweede vraag. Iig niet op deze kaart van UKMO met dat nieuwe laag bij Ierland onderweg. Als dat iid het geval zou zijn, dan kun je beter nog een paar dagen wachten na het werkelijkheid worden van deze kaart! Not looking bad.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07265505.jpg[/img]

 9. Thanks Tobias. Ik hou het in de gaten. Je hebt idd gelijk. Als je in zw france de ochtend offshore wil dan moet de atmosfeer rustig zijn. Met dat laag bij Ierland is de stroming teveel nw wat de kans op offshore verkleint.

  Ciao. L@rs

 10. vorige week capbreton/ biscarross. geweest.. s’ochtens vroeg was het steeds mooi offshore.
  rond de middag was het al weer 90 graden gedraait viel mij op….atmosfeer was idd wel rustig. maar de laatste dagen niet echt meer ,maar toch dat ochtend offshortje

 11. Begint er toch steeds beter uit te zien voor maandag en dinsdag. Wel veel wind, maar iig niet pal onshore (muv Belgie)

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07272311.jpg[/img]

 12. en toch heb ik gister rond 15.00 een enkelsnappert van wel 30 cm helemaal op mn buik uit gereden tot op het strand @ WaZ!

 13. Vind dat Tobias steeds meer Erwin Krol-achtige trekjes krijgt…(en dat is positief bedoeld hoor!!!).

 14. Dat heb je uit de krant van dit weekend (nrc next) :

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/2014-07-28 09.25.13.png[/img]

 15. @tobias: nee, echt niet. Echt toeval. Kwam meer door dat mooie laatste plaatje wat ik ook fascinerend vond. Keep up the good work. Ook al heb je slecht nieuws, i.c. no waves, ik lees je updates altijd met interesse.

 16. Waar gaat dat artikeltje over? Boze ingezonden brief van de ‘harde kern’?

  (heb doordeweeks zelf ook de NRC-next maar in het weekend de grote broer)

 17. Vraagje;
  Ik surf nu alweer zo’n maandje of 2, en ik vroeg mij af wanneer je eindelijk geen kook meer bent?
  Hoelang duurt zoiets, en wie bepaald dat?

 18. Volgens mij gaat het toch allemaal zwaar tegenballem… de voorspellingen verslechteten met de dag..

 19. Definition: The word “kook” is one of the most hurtful words in surfing. To be called a “kook” means that you can’t surf well, have a terrible style, talk trash, or even snake your fellow surfers. Maybe you do all these things at once. Kooks have been around since the birth of surfing. I’m sure even the Duke had to deal with couple of them over in Waikiki back in the day. The problem is that it seems that the worst kooks of them all don’t realize the extent of their own kookdom.
  Also Known As: dork, spaz, Barney, geek, Adolf, Wilbur
  Common Misspellings: kuke

 20. Zijn de grootste Kooks niet gewoon de personen die voor een slechte vibe zorgen in het water, ongeacht of ze ervaren of onervaren zijn?
  Ik begrijp best dat het niet altijd relaxed surfen is met veel beginners in het water, maar de meer ervaren surfers die alles weg-snaken of alleen maar tof doen, zijn naar mijn mening echt wel een aantal graadjes vervelender.

 21. Je bent in Nederland nog in het stadium Kook (of beginner) zolang je tijdens het door de branding komen
  je board loslaat. Tenzij je ergens in het water ligt zonder andere surfers of zwemmers om je heen…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07283621.jpg[/img]

  bron: http://www.hartbeach.nl/surfregels/

 22. Een kook is alleen iemand die niet op de regels let.

  Dus indropppen, snaken, bord laten schieten, aggro opstellen, alle golven claimen

  Lekker oefenen op een rustig stuk tot je goed de golven kan inschatten, je positionering, de takeoff en andere onder de knie hebt.

  Als je je dan op je gemak voelt kruip je lekker richting een drukkere “betere” peak.

  Of je blijft lekker op je rustige peak, want liever een wat peak voor jezelf dan eentje waar 5 hondsdolle knapen voor gaan 🙂

 23. Vergeet vooral de toevoeging niet ‘iemand die enkel rechtdoor op het strand afgaat’. Ook altijd zo’n moeizaam moment..

 24. …een fullimage maken van dat NRC artikel, toch wel benieuwd maar die 19 cent gaat me te ver. Moet immers ook nog de surfSMS betalen deze maand;-).

 25. KIDS SURF FRENZY

  Open surf wedstrijden voor <12, <14, <16 en <18 jaar oud aan de kust van Nederland.
  Beschrijving
  7 September 2014 organiseren wij in samenwerking met Surfbenelux & Ozlines een surfevent voor surfers onder de 18 jaar.

  We zullen strijden in 4 leeftijdscategorieën;

  Onder de 12 jaar;
  Onder de 14 jaar;
  Onder de 16 jaar;
  Onder de 18 jaar.

  Jongens en meisjes surfen door elkaar

  We kiezen voor het surffrenzy format waarbij 10 surfers, 30 minuten tegen elkaar surfen en waarbij de beste 3 golven tellen.

  In dit event staat plezier voorop dus ook al je nog nooit aan een wedstrijd hebt meegedaan zien we je graag in het water.

  Na de wedstrijd is er een feestje met BBQ en loterij.

  Inschrijfgeld voor het event is €12,50 ( te betalen op de dag zelf).

  Je kunt je via deze FB page aanmelden voor het event.

  Hou deze FB pagina in de gaten voor updates etc.

  https://www.facebook.com/kidssurffrenzy

 26. Kooks zijn inderdaad mensen die hun board laten schieten, hun board niet kunnen controleren als ze op mensen af surfen en dan bij voorkeur richting het brekende gedeelte of recht door surfen in plaats van op de open face en down the line, die in droppen en in de meeste gevallen niet door hebben dat ze indroppen, surfers die na hun golf dwars door “the line of fire” van andere surfers naar de peak terugpeddelen zodat wanneer ze niet indroppen of hun board laten schieten ze evengoed een grote hindernis vormen voor andere surfers. De echte kook is zich inderdaad van bovenstaande niet bewust. Natuurlijk mag iedereen z’n golven pakken en als je net surft maar genoeg peddel power hebt om het diepst (meest aan de inside) van iedereen te gaan liggen dan moet je dat zeker doen, zolang je niet aan de lopende band goede golven verneukt.
  Al met al is een kook iemand die nooit op de drukste peak moet gaan liggen wat overigens zeker niet altijd de beste peak is maar gewoon een rustig stukje moet opzoeken om anderen niet tot last te zijn en vooral niet in gevaar te brengen. EEN KOOK IS DUS NIET PER DEFINITIE EEN BEGINNER!!
  Degenen over wie dit stukje gaat, weten hoogst waarschijnlijk niet dat het over hun gaat. Tip: als je een golf hebt gepakt, straight hander of perfecte speedrun met dikke snaps, peddel dan buitenom terug en niet in een diagonale lijne naar de peak. Als je eenmaal bij de peak aankomt, sluit dan aan en peddel niet meteen naar de inside.

 27. jajaja wordt tijd dat er weer golven komen …. als dit soort discussies ontstaan

 28. Ach, als er toch geen golven zijn en er tijd genoeg is om een discussie over koekjes te houden durf ik ook we een off topic vraag te stellen:
  Iemand een tip voor (familie)accommodatie in Algarve, betaalbaar, met zwembad en in buurt bij zee?
  Thanks already!!!

  A

 29. Weet iemand hoe het morgen (29 juli) zit met het eventuele riooloverstort op Wijk aan Zee i.v.m. de hevige regenval?

  Thnx,

  NB.

 30. …Thanks for the tip! Leuk stukje! Toevallig ook nog andere life-hacks up your sleeve;-)

 31. @adje, dicussies over koekjes, accomodatie in Portugal; de geneugden van het leven

  Hier hebben ze vaak goede deals, zeker buiten het seizoen met meerdere mensen: http://www.rentalia.com/
  Zijn goed vertegenwoordigd in de Algarve met mooie nette huizen vaak met zwembad

 32. Er zijn wel golven, alleen heel slap en rommelig. Maar het groeit!
  (En je moet in het ZW-en zijn.)

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07281611.jpg[/img]

  More recent image can be found on https://surfweer.nl/spectra/

 33. Bedankt voor de topnotchvoorspellingen Tobias. Ik ben erg benieuwd naar de voorspellingen voor de waddeneilanden vanaf woensdag. Het lijkt me dat er swell moet komen, heb je daar een idee over?

 34. als het voor scheveningen zo rommelig en klein blijft pak ik denk ik liever de mtb naar schoorl om ff te modderhappen.

 35. Ziet er bovengemiddeld goed uit voor de wadden de rest van deze zomerweek (en het weekend). Dit laag zorgt eerst al voor een kleine WNW push die de kust bereikt met heuphoge golfjes donderdag en vrijdag (of zelfs al woensdag). Vanaf het weekend komt de meer dan 10 seconden swell binnen rollen en dat geeft op de wadden vaak al golven van meer dan 1,25 meter, terwijl de golfhoogte op de boeien slechts 50 cm leest.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07282528.jpg[/img]

 36. -STRONTALARM-

  Het zal je misschien niet ontgaan zijn, maar het heeft nogal hard geregend vandaag… Dat heeft als vervelend neveneffect dat riooloverstorten in werking gaan en ongezuiverd rioolwater vermengd met regenwater rechtstreeks in het oppervlaktewater terecht komt. Op sommige plekken langs de kust komt dit water snel uit in zee, zoals bij Scheveningen, Katwijk en Wijk aan zee.

  De riooloverstort in Wijk aan zee gaat vanwege aanpassingen aan het rioolsysteem niet meer zo snel in werking als voorheen. Pas eind van het jaar wordt hij als het goed is definitief gesloten. Dus risico is er zeker. Mocht hij in werking zijn dan laten we het weten.

  [img]http://www.weerplaza.nl/gdata/10min/GMT_RRRX_latest.png[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Neerslag Scheveningen.jpg[/img]

  http://www.facebook.com/surfriderfoundationholland

 37. Hallo!

  Net op Domburg gekeken, redelijke golven leken alleen niet heel lang door te gaan.
  Wat raden jullie aan, nu gaan of later vandaag??(hoogwater nu)

  Gr Bas.

 38. zoo je surft nu al zon twee maanden….echte mooi weer surfer!
  je bent geen kook meer als behoorlijk door naar de line up peddelt, met je borst omhoog met krachtige snelle slagen, daar kan je laten zien, door zo nu en dan een golf te nemen, wat je allemaal hebt geleerd, en als dat de mensen in de line up bevallen, krijg je hun respect, en mag je misschien iets vaker een golfke pakken!

  Als je veel traint, op een spot waar het minder druk is, kan je ook meer golfjes pakken en ben je wellicht next year ofzo kook af……maar dat ligt aan je eigen toewijding om iets te kunnen leren, mits je bereidt ben daar tijd en geld in te investeren!

 39. @ Surfer Foundation

  Heb je ook poep in IJmuiden? Of is dit alleen geldig voor Wijk?

 40. Wat mij betreft is een kook… Laat maar, zonde van de energie..
  De “niet” kooks zitten in ieder geval allemaal aan de kant zich te verbijten dat er weer niet genoeg is voor hun, vol overtuiging (in NL!) gekozen, 5’8″ of whatever, en dat die kook daar de ene na de andere golf afrijdt op zijn NSP of BIC of andere voor hun niet waardige deur.

  Wie is in feite dan de KOOK.

  Dus Arnold, meteen wat anders kopen, dan mág je je weer eens in de line-up vertonen.

  Daaaag

 41. Misschien leuker om je aandacht op te richten nu er geen golven zijn:

  Om altijd de beste golven te kunnen surfen, is samen met Instant Sport uit Spanje het initiatief opgepakt een Wavegarden te realiseren.

  Vul de surfers poll in op http://apps.facebook.com/my-polls/zfmhcz (kost je maar een minuut) en vergroot de kans dat we ook kunnen surfen als het flat is!

 42. Kooks zijn ook grappig! Ze waxen hun board aan de onderkant (zoals hun snowboard) of doen hun wetsuit aan met rits naar de voor (sluit makkelijker). Beiden gevallen zijn overigens niet verzonnen. Twas wel in België 🙂

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07291358.jpg[/img]

 43. @Guy:
  Overstort heeft niet direct invloed op IJmuiden. Maar vervuiling is mobiel en zal zich met stroming langs de kust verplaatsen. Met noordelijke stroming zal dus ook IJmuiden mindere kwaliteit kunnen hebben.

  Pathogenen kunnen lang overleven in zeewater en je hebt er maar weinig van nodig om ziek te worden. In 2010 is langs de hele Zuid-Hollandse kust een tijd lang een negatief zwemadvies geweest omdat overstorten overal voor een overschrijding van de normen zorgden.

 44. Be one with the waves and dont discriminate Each other, learn to give and wait to take, be gentle and listen to sound and strength of the sea, experience it and be in the moment.. Surfs up!

 45. Surf al een hele tijd maar ben kennelijk nog steeds een kook. Laat soms mijn board wel eens schieten, maar kijk wel altijd goed om me heen of ik niemand hinder:-) Lekker surfen en vind je het te druk ga je ergens anders liggen.

 46. De wind viel volledig weg @ Domburg vanmiddag dus er was wel degelijk decent surf vandaag.

 47. @surfrider foundation: Hoe lang duurt het gemiddeld voor dat de tampons en stront de line up instromen na zo’n overstort? Hoor net van een maatje dat er langzaam aan golfjes aan het binnenkomen zijn op wijk….dus wellicht vandaag nog veilig langplanken…?

 48. @penguino:
  Overstort zit ter hoogte van Wijk dorp, duurt dus wel ff voordat t bij de pier is.
  Then again, overstort ging begin van de middag al in werking…

  Hoor graag van mensen die naar Wijk gaan of er wat van te merken is (in het water of later…) Tijmen @ Surfriderfoundation.nl

 49. Zojuist hoogheemraadschap Delftland maar even gebeld. In Scheef heeft geen overstort richting zee plaatsgevonden (zover deze meneer wist). Er is namelijk in DH geen enorme piek in de neerslag geweest. Nu nog wat golfjes en dan vanavond nog ff een nat pak halen.

 50. Zojuist super relaxte surf ses gehad op Scheveningen Zuid! Wel beetje op de vinnen passen met de shorebreak…maar was top! Aflandige wind, zon en af en toe best wat lijn te bekennen. Niemand in het water verder bij de haveningang vandaan 🙂 Hopelijk bouwt het vanavond verder op zodat we er morgenvroeg weer in kunnen

 51. Wat een hoop topsurfers hier te vinden jammer genoeg bijna nooit in het water. Wat een gelul je ligt in de weg dikke lul voor je er is geen weg anders ga gewoon. Off topic iemand wetsuit advies voor Cornwall.

 52. Een kook is een kook zolang hij zich afvraagt een kook te zijn .
  Ooit krijg je een helder moment en vraag je zulke vragen niet meer en ben je gewoon …surfer

 53. Wat een gelul zeg van veel te toffe zeehonden doe gewoon relaxt en maak je druk om iets belangrijks.

 54. Oostende, België : knie tot heuphoog. Korte periode en lichte onshore waardoor de golven tamelijk zwak waren. Toch was het goed te doen met een (short)board
  Wat me wel opviel was het enorm vuil bruin water! Waarschijnlijk komt dit door de overstromingen in het binnenland..

 55. Net best grappig gesurft op Zandvoort. Wel snel en klein maar met die offshore toch aangenaam surfen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20140728_212503.jpg[/img]

 56. De vlakte aan de maas was mooi clean dankzij de offshore en er rolden zo nu en dan best mooie lijntjes binnen. Maar ik vond het vrij slap en gutless…

 57. hou toch op over ‘kooks” wat een stomme discusie zeg maak me meer zorgen over die overstort hopelik is het meeste morgen weg gespoelt ?? of blijt die zooi lang bij de kust hangen?

 58. Overstort Wijk aan Zee heeft niet gewerkt, deze ligt nog onder het zand. En geen papietje te zien. Op de dorpsweide is wat (afvalwater) gekomen, in de nieuwe constructie.

  Het noordzeekanaal zal vanavond of morgen alleen wel de rommel van amsterdam en zaanstad uitspugen op de noordzee.

  Quasurf was WaZ een oke shorebreakje vanavond.

 59. Scheef zuid was heerlijk surfen tussen de drollen door, flashbacks aan marokko! 😀

 60. Dank voor de heads up, lijkt me wel een belangrijke!

  Is het mogelijk iets specifieker te zijn?

  – Welke overstorten zijn waar in werking gegaan
  – Waar geven deze verhoogd risico
  – Hoe lang houdt dit risico aan
  – Is er een website waar updates op gepost worden

  Met mij waarschijnlijk nog 100 man die al 1,5 week zijn agenda vrij aan het houden is om de komende twee dagen het water op te kunnen…. 😉

 61. @@Strontalarm:

  Toch echt realtime foto’s van de overstort in werking:

  [img]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10458641_10152257496492934_4702217541286522544_n.jpg[/img]

  @Anonymous:
  Goeie actie ff bellen met HHDelfland!
  Ik zou alleen zeker geen garanties durven geven dat er geen overstorten in werking zijn gegaan. Er zijn er meer dan 120 in Den Haag en het gaat niet om de hoeveelheid regen maar om de intensiteit, en die is ook in hier vrij intensief geweest (er is in Den haag geen meteorologisch meetpunt, maar afgaande op Rotterdam en HvH is er in een korte periode ca 20mm neerslag gevallen. Volgens het weerstation van scheveningenlive.nl is er vandaag zelfs 150mm gevallen, maar dat lijkt me wel erg veel). Er zullen dus zeker wat overstorten in werking zijn gegaan. Deze worden wel vermengd met veel regenwater via afvoerkanaal, dus niet zo smerig als Wijk aan zee.
  Overigens net zelf een leuke sessie gehad op de Z, toen ik er in ging was het water zelfs opvallend helder. Toen ik er uitging juist erg bruin en troebel. Kan ook gewoon met een rip te maken hebben. Maar net zo goed wat water vanuit de haven dat met agger naar het strand gepusht wordt.

  Anyways: hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een mooie zomerse surfsessie zonder er ziek van te worden. Mocht je toch wat vervelende nawerking hebben, laat het ons ff weten!

  http://www.facebook.com/surfriderfoundationholland

 62. Oké, dat is duidelijk een overstort in WaZ. Dan hadden ze de boel snel weer opgeruimd.

 63. Gisteravond geen poep maar wel golven gezien bij Zandvoort. Met afgaand tij en een noordoostelijke bries natuurlijk wel weer goeie stroming. Toch, op een maandag na het werk mochten we niet klagen!

 64. hey weet iemnd een goeie spot in de buurt van camperduin want bergen is niets meer camperduin mag ik niet meer surfen en petten is na t opspuiten deze lente ook niet heel bijzonder meer trouwens wel echt belagelijk om voor een mooie surfsesie een boete te krijgen van de politie

 65. Iemand suggestie goede spot vandaag? Dacht dat nog iets swell zou zijn, maar Camperduin , bergen etc geeneens kniehoog. En iemand die kan vertellen hoe vies wijk nu echt is?

 66. @@ Surfriderfoundation

  Het lastig specifiek te zijn in het geval van welke riooloverstorten in werking zijn gegaan. Die worden namelijk niet/nauwelijks gemeten. Wel weten we wat risicolocaties zijn:
  -Wijk aan Zee: zie eerdere post. Hier is een overstort waar ongezuiverd water rechtstreeks op het strand terecht komt. Dat is echt een hele vieze en zit ter hoogte van Wijk dorp.
  -Katwijk: via de afwatering oude Rijn komt het hele achterland van Leiden en omgeving uit op de Noordzee. Hier komen veel riooloverstorten in uit en is bekend dat de waterkwaliteit lokaal slecht kan zijn na hevige regen. Katwijk heeft vanwege de slechte waterkwaliteit dan ook nooit een Blauwe Vlag gehad.
  -Scheveningen: in Den Haag zo’n 120 overstorten. Via het afwateringskanaal bij de houtrust komen deze uiteindelijk via de haven in de zee terecht. Lokaal kan de waterkwaliteit tijdelijk minder goed zijn.

  Ziekteverwekkers kunnen tot wel 100 dagen overleven in zee, dus een risico is er altijd. Surfers zijn extra gevoelig omdat ze lang in het water liggen en intensief met het water in aanraking komen (water in je sinussen, inslikken etc). Met relatief lage belasting is er dus al een reeel risico om ziek te worden.

  Het gaat om een verhoogd risico rondom overstort periodes. Dat wil zeggen dat de kans groter is om ziek te worden (en dus gelukkig geen zekerheid).
  Wij kunnen adhv actuele condities een waarschuwing afgeven, op basis daarvan kan iedereen zelf bepalen of en waar hij het water ingaat.

  Rijkswaterstaat meet regulier de waterkwaliteit langs de kust in het badseizoen (april-september). Pieken met slechte waterkwaliteit komen alleen niet altijd terug in deze metingen en doorgaans wordt pas na 2x een normoverschreiding (herbemonstering) een negatief zwemadvies afgegeven. Het kan dus goed zijn dat in de tussentijd de waterkwaliteit erg slecht is. Daarom proberen wij hier over te informeren.

  Laat het ons iig weten als je ziek bent geworden of iets opvalt aan de waterkwaliteit. Hiermee kunnen wij het belang van schoonwater en goede informatievoorziening aankaarten bij RWS en waterschappen.

  Actuele info posten we hier en op facebook:
  http://www.facebook.com/surfriderfoundationholland

  Mahalo!

 67. Wachten op wind voor golven. Zelfs op het IJsselmeer kan er even een zesje komen te staan de 2e helft van de middag.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/07291118.jpg[/img]

 68. Iemand enig idee of Bloemendaal enigszins poepvrij is vanavond? Ik kan me voorstellen dat met deze wind de meuk van Wijk naar Bloemendaal stroomt, maar komt het dan ook om de pier van Wijk heen?

 69. Ik heb er geen verstand van, maar het lijkt mij dat na anderhalve dag de poep redelijk verdund is, wat overigens wat anders is dan dunne poep, maar dat geheel terzijde.

  Ik duik er in vanavond in ieder geval!

 70. Gisteren avond mega veel last van kooks: die zeehonden droppen maar in 😉
  Verder niemand meer vanaf bepaald moment en juist toen waren de golven meer en hoger … Kortom weer genoten!

 71. Heb effe wa info nodig? Kan mij iemand wa info meedelen aub!!! Ik had graag geweten welke regio met +/- afgaand tij in NL nog werkt ?

  Ik heb straks (+/-) rond 18.00 uur gedaan met werken en het dan in BE al afgaand mid tij is en het waterpeil al gezakt is over de Vlaamse banken niet meer echt mogelijk om te surfen.

  Was graag gaan surfen en moet dus uitwijken naar NL ? Er hoeven geen spots mede gedeeld te worden als ik al maar weet in welke regio het Mid tij ook leuk werkt weet ik al genoeg? Vraag deze info omdat het toch een uurtje naar boven rijden is
  Moest er iemand mij wa info willen geven mercikes

 72. Waar waar????
  ——————————————————–
  Ik zie bij Scheef vrij weinig mensen in het water liggen trouwens en als die hardcore boys niet surfen zal het wel niet goed genoeg zijn 😉

 73. Ben ik al paar keer geweest met Hoog water en I love that Spot !!! Maar wist niet of deze ook met mid tij afgaand werkte? Zeker van?

 74. @the Bodhi, IJsselmeer is aanrader. Heeft nauwelijks last van het getij en dus altijd raak!

 75. ben graag positief maar zie nu op de cams van scheef, noordwijk en nh alleen maar rommel. niet te surfen.

 76. Vond het vanmiddag nog wel beetje klotsbak. Tobias, gaat de wind vanavond nog liggen? En morgen?

 77. iemand in Domburg een wetsuit gevonden?? BVD xx blauw/ zwarte Quiksilver medium

 78. Was jij die ripper gisteren in Zandvoort met moustache en fiets-met-plankdrager??

 79. lag er dinsdag avond in op wijk en de golven waren met redelijk te surfen maar wel veel klots en naar mijn mening was het water redelijk schoon het leek helder het rook wel soms naar wc eend maar ik ben niet ziek altans nu nog niet