Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Zondag 27 Januari 2013

33 reacties

 1. wijk was met windkracht 7 niet de moeite. ondanks de lekkere hoogte en kracht was de wind + regen spelbreker. 3 mooie ritjes waren het hoogtepunt, dieptepunt was een kwartier terug peddelen omdat de wind even naar aflandig gedraaid was en de kust ineens wel erg ver was 🙂

  Hopelijk beter deze week!

 2. Iemand enig idee wat die KNRM boot rond half 3 op de Noord deed? Kon moeilijk zien of er nou wel of niet een surfer uit werd getrokken.

  Wel lol gehad op de Noord, wel veel stroming.

 3. Ff een klein vraagje (ook ‘surf’gerelateerd 😉 ), heeft er iemand nog een skibox voor op de auto te koop? Mn deur mot mee op vacancione maar zo ook een hele hoop spullen… ook alle tips zijn welkom. Thanx alvast

 4. hoi ja ik zag ze een witte reddingsboei gooien maar lag zelf vrij ondiep. zal wel een surfertje zijn met pap in de armpjes? wel matig hoor als je op een dag als vandaag niet uit jezelf terug komt maargoed voor het zelfde geldt werd ie ergens een beetje beroerd van ofzo. lekker dagje in ieder geval!

 5. Was een gast die tever afgedreven was en geen puf meer had (ik sprak een andere gast die bij hem was gaan checken en de brigade in zou schakelen). Later had weer een andere gast hem toch weer een stukje dichter bij de kust weten te krijgen door te duwen (respect!).
  Volgens mij zag ik later dat ze een board op de KNRM boot trekken, maar weet niet of het dezelfde gast was die in eerste instantie zover was afgedreven.
  Er kwam toen ik naar huis fietste ook nog een ambulance naar het strand gesneld trouwens! geen idee of dit ermee te maken had.

 6. eerlijk gezegd is het dan ook niet verstandig als je twijfelt of je genoeg peddel-power hebt of je alleen moet gaan.
  om de zoveel tijd zie je weer hele groepen afdrijven en dan in paniek kunnen een aantal, meestal niet goed getrainde, onbewuste en of onervaren surfers/beginners niet terug komen..

  voor je gaat moet altijd, (en zeker in bvb Frankrijk, Australie, USA) ook in NL(!), je realiseren in het water staat er enige stroming?
  kan ik nu nog op eigen kracht terug peddelen?,
  voel ik me hier op mn plek (met de ze kou)?
  en vooral houd altijd je locatie (tweepunten als referentie: een ad kant en een op havenhoofd) in de gaten en let op of je daar kan blijven zonder stroming.

  als je dan toch wilt gaan ga dan eerst een half uur niet ver/diep liggen om het veilig te houden en te ervaren hoe het is met de stroming.

  het kan altijd een keer gebeuren hoor dat je enorm afdrijft maar voor mijn idee gebeurt het te vaak en door te veel beginners/onervaren surfers. ook in NL.

 7. Met deze temperaturen? Bij twijfel ga je niet en zodra je het niet meer warm hebt (dus nog niet koud) en/of stomme fouten gaat maken: er uit!

 8. Nou ik zit deze week lekker in marokko bij marosurfcamp.com ff geen wetsuit aan maar lekker in boardshort surfen. Misschien soms alleen nog schoentjes aan voor de scherpe stenen en rotsen…;)

 9. Waz erg goed van 830 tot 1030. Dikke goed lopende lange golven. Mooie borsthoge sets, zonnetje, weinig wind en alleen. Werd wel wat slapper laatste halfuur. Top ochtend!

 10. sabine76,

  regel een travelbag voor 2 of 3 boards. Onderop je longboard en vervolgens kleding, surfspullen, handdoeken, etc op je board. Boardbag dicht. Daarboven op leg ik mijn kleinere board, dat zorgt meteen voor de nodige stevigheid. Op die manier krijg ik op mijn vakanties naar Frankrijk naast mijn vrouw en 2 dochters steeds weer verrassend veel spullen mee. Je hebt dan wel binders van 5 meter nodig!

 11. Hey guys!
  Zowiezo ga ik nooit te diep als ik alleen ga, lijkt me ook verstandiger;)
  Mijn conditie is gelukkig wel goed met 2/3 x per week hardlopen, en tot nu toe heb ik het nog niet koud gehad, zelfs vorige week niet toen het sneeuwde, ook ken ik de gevaren van onderkoeling dus ga er idd uit als ik het niet meer warm heb.

  Betreft boardbag, is dat niet minder gestroomlijnd dan een skibox? Kost misschien meer brandstof? Of maakt dat geen bal uit? Iig dank voor de reacties en tips!!

 12. Hmmm,schevenoord 13/15uur: best lekker,de eerste doodgewone surfdag van 2013,wat mij betreft…zonnetje dr bij,en veel blij kijkende surfers… 🙂

 13. Wat een geneuzel hier tis duidelijk dat julli zeurkouzen niet er in lagen vandaag behalve andries dan want ze ik lag er in op wijk en heb echt super lekker gesurft van 10.30 tot14.00 eerste paar uur was her mooi .lijne zon best hoog later werd het wel minder en meer wind een topdag mensen en maar 3mensen erin