Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Zondag 25 augustus 2013

92 reacties

 1. Hmm, helaas vanochtend voor noppes vroeg opgestaan en de Zuid gecheckt. Was echt de moeite niet, ook niet op een longboard. Lekker weer, dat dan weer wel, maar geen nat pak.

 2. ScheveNoord was vanmorgen 8-11 steeds beter. Begon belabberd, maar hoe lager water hoe beter t doorkwam. Wel minder clean.

 3. Haha, “de Kinderen weer naar school”. Helaas de leraren dus ook 😉 dat worden avond of wkdsessie’s 😉

 4. En toch was er wel een golfje op le nord…
  Best lekker en verfrissend..kaboutergofjes,maar wel lange ritten,
  En…… natuurlijk gezellig,nog best veel andere kaboutertjes..

 5. Volgens mij moet er zondag 25 augustus 2013 boven de voorspelling staan. Vanaf zondag 1 september 2013 hebben we namelijk een tijdje dikke surf te verwachten!

 6. Kom kom, niet te snel. GFS / windgur wijzigt 4 x per dag dus is het beter om even naar het pluimage binnen de members van het ECMWF model te kijken. Gunstig is dat de control en oper runs op elkaar lijken. Alleen stelt het niet gerust dat member 1 zoveel afwijkt van member 2. Nu zijn er 50 members dus zou je ze eigenlijk allemaal moeten doorlopen. Het beste voor Zeeland zou member 1 zijn. Dat zou de herfstsurf meteen goed op de kaart zetten!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/08273105.jpg[/img]
  bron: http://www.ecmwf.int/samples/d/inspect/catalog/samplers/banner/mean_sea_level_pressure_and_temperature_at_850hpa

 7. even off topic wat hebben zandophogingen teweeg gebracht in scheveningen voor de golven. beter of slechter. hier in westende (belgie) zouden ze namelijk het strand 50 meter breder maken wat de hoogwaterlijn bijna zou brengen tot waar het nu laagwater is.

 8. Tijdens de zand opspuiting was het erg goed, maar na een aantal weken/maanden gaan de banken zich vervormen. Persoonlijk vind ik na 24 jaar surfen toch dat de Scheveningen zeker er minder van is geworden. De golven zijn zeker korter, stroming is sterker, Aantal spots werken niet zoals ze altijd deden.

  Ik weet dat veel mensen van de oudere stempel uit Scheveningen het hier mee eens zijn, ik hoor dit vaak genoeg in het water:). Rookies zullen zeggen blahblahblah maar die kennen waarschijnlijk alleen scheveningen zoals het de laatste jaren is. Hoek van Holland is ook nooit meer de spot geworden zoals het was voor de zandopspuiting. Verpest gewoon stroming bank vormen etc.etc.

 9. dat is ook wat ik dacht.. blijkbaar ligt hier in belgie er niemand wakker van, maar om na 22 jaar je surfspot waar je altijd alleen kon surfen en waar je als eerste begonnen bent met golfsurfen verprutst te zien steekt het toch wel. alleszins bedankt voor je reactie

 10. In Monster is het door de opspuiting een en al close out geworden. Korte rite dus, niet meer wat het voorheen was.

 11. Hey Tobias

  ik ben van plan om aankomend weekend af te reizen om een aantal weken in zuid frankrijk/spanje te bivakkeren ik wil een beetje ter hoogte van lacanau beginnen.
  zijn de voorspellingen een beetje rooskleurig aangezien het voor NL er ook niet verkeerd uit ziet?

 12. Eens met Tobias,

  strandverbreding in Scheef heeft de kwaliteit van de spot ernstig negatief benadeeld. Lijkt me ook logisch, de effectieve “lengte” van het havenhoofd werd gehalveerd en het strekdammetje werd helemaal uitgeschakeld (onder het zand). Voorheen tussen de strekdam en het havenhoofd drie duidelijke pieken en lekker ver weg van het strand.

  gelukkig wel het idee dat Scheef als break weer een beetje aan het herstellen is….???? Volgens mij spoelt er steeds meer zand weg en zie ik ook het strekdammetje weer meer en meer boven het zand komen???

 13. Eens, Scheveningen is, in vergelijking met vorig jaar al een stuk beter. Daarentegen merk je nog steeds dat de spot soms gewoon niet werkt. Golven komen niet over de banken waar dit vroeger wel ’t geval was.

 14. Nooit geweten dat het strand verbreed is bij Scheveningen-Noord, surf pas een jaartje. 😀 Ik heb het even naast elkaar gezet, best een groot verschil tussen de oude situatie (foto uit 2008) en de nieuwe situatie (foto uit 2013). Is dit bij Scheveningen-Zuid ook gebeurt? Want ik vind Zuid beter surfen dan Noord als ik eerlijk ben.

  [img]http://i40.tinypic.com/2149gfo.jpg[/img]

 15. Hoe zit het met het getij op de foto’s?
  Nieuw laag water, Oud hoogwater ofzo??
  Let vooral op de blokken naast de dam.. op de nieuwe foto lijkt het getij lager….
  Een enkel plaatje zegt niet alles… 😉

 16. Wat we met redelijk hoge mate van zekerheid kunnen zeggen is dat de golven in de oude situatie er in de nieuwe situatie niet meer zijn.

 17. Verschillende vooroever en strandsuppleties meegemaakt in nh over de afgelopen jaren, egmond, petten en camperduin, geen van deze spots is er op de lange termijn op vooruit gegaan. De eerste maanden vaak verassende condities, zo nu ook weer in petten de afgelopen tijd, maar het zand gaat op een gegeven moment aan de wandel en hoopt zich op op plekken die de golven niet gunstig beinvloeden.

 18. Scheef Noord is zeker minder geworden. Je merkt dat het vaak net niet breekt omdat de banken of te diep liggen of net te dicht bij de kust.. Op zuid ligt er een mooi bankje wat tussen hoog en laag de laatste tijd super breekt. De meest cleane ritjes heb ik gehad op zuid afgelopen jaar. Anyway. Blijf lekker op de Noord jongens 😉

 19. ach mannen 50 jaar geleden was de noord nog voor watjes en de zuid voor echte mannen… maarja wie ben ik, ik mot weer luiers an!

 20. Nieuw bij Ikea, de Surfzandbank, bij laagwater de ideale lounge en bij hoogwater de work-out bank, nu voor maarrrrr € 350 eurrrrroooo.

 21. Noord en zui zijn helemaal niks meer. Wat een slappe hap. Precies in het midden van de pier en het havenhoofd lopen fantastische banken.

 22. Tobias:….. Zaterdag /zondag zien er zeker lekker uit kwa golfsurf

  Zaterdag is het “easyriders” festival in wijk aan zee dus denk je dat we het goed krijgen of lijkt het maar zo..?

 23. @Penguino banken zijn de oorzaak van de crisis

  😉 nice one die ga ik onthouden!

  Ik zit te denken om zaterdag op een andere spot te gaan Suppen en Scheveningen Zuid lijkt mij perfect ivm N wind.
  Maar als iemand mij kan overtuigen dat Parnassia ook nooi kan worden dan graag! Ik Sup altijd op Zandvoort

 24. Met het dichterbij komen van het weekend, worden de kansen op echt goede golven steeds minder groot. Member 1 kan samen met het shortboard op stal blijven. De golven komen voornamelijk van het beetje wind rond het laag. In Noord-Holland kan dat nog best aardig worden, maar in Zeeland / Belgie vrij klein. Wel is de kans nog groot dat met deze kaarten de golven na het weekend mooi worden, maar dat was er eigenlijk een week geleden al uit te halen. Hieronder (een deel) van het pluimage zoals het er nu voor staat voor zondag 12 uur:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/08294911.jpg[/img]

 25. Ik zit live de nieuwste GFS run te volgen (06utc) en voor zaterdag ziet het er best surfbaar uit. Helaas is de zondag-storm van de kaart, maar de onshore wind blijft voor golven zorgen (vooral in het noorden). Na het weekend keert de rust (het hogedrukgebied) terug en is het even klein maar fijn in het noorden. Het is bijna uitgesloten dat de long distance swells ook Belgie bereiken. Dus nee.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/08290000.jpg[/img]
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/08290017.jpg[/img]

  Nog geen 24 uur geleden lieten de kaarten voor maandag een straffe zuidwest zien. Het hoog boven de oceaan blijkt echter veel te sterk en drukt alle depressie activiteit weg naar het noorden. Voordeel hiervan is dat de swells uit het noorden die nu in de maak zijn bij Groenland/IJsland op maandag redelijk clean kunnen binnenrollen. De rest van de week blijft het hoog in onze buurt en dat betekent maar een ding. Zomer…

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/hmaandag.jpg[/img]

 26. Dit is helemaal niet negatief jongens! Dit weekend lekker surfen.Tobias bedankt voor de mooie uitleg. Je laat keer op keer je meerwaarde zien ten opzichte van die Amerikaanse modellen van windguru en magic. Ik denk dat ik toch een cursus bij je wil volgen. Zijn die er nog?

 27. Gewoon gaan man, zaak als beginner zijnde dat je gewoon zoveel mogelijk momentjes pakt! En als de surf niet top is heb je als beginner zijnde juist de mogelijkheid om lekker te oefenen zonder in de weg te liggen;-)

 28. @penguino:
  Spuit 11 ben ik,maar’banken zijn de oorzaak van de crisis’ LOL!
  +++
  On topic:in scheveningen voor de keizerstraat loopt het af en toe super,iets meer stroming misschien..

 29. “in de weg te liggen”… Jeeeeezus, iedereen van absolute nulbeginner tot Kelly Slater heeft evenveel recht om in het water te liggen. Het is dan maar aan de gevorderden om de beginners te ontwijken…

 30. iedereen heeft recht om in het water te liggen, maar niemand heeft het recht om in de weg te liggen! 🙂

  Maar soit, let’s pray for some surf this weekend!!

 31. Gevalletje ‘wie de schoen pas…’.
  Mag ik hieruit opmaken dat jij dus regelmatig in de weg ligt..;-)

 32. pffff nog een maandje afzien in deze flatness (die hopelijk geen maand meer gaat duren) en dan mag ik twee weken de braziliaanse golven in Pipa gaan uitproberen. Ben er al eens eerder geweest en is goed bevallen.

 33. Ik wil dit weekend ABSOLUUT het water in…

  Ik woon in België en ben bereid 300 km te rijden maar gezien de korte plank (6ft) heb ik wel ietwat degelijke golven nodig. Iemand advies waar ik het beste heen ga?

  Bedankt voor alle hulp 🙂

 34. Top. Dan ga ik morgen en zondag maar eens verder aan mijn windsurfer-pel-reshape-avontuur.

  Hopelijk maandag nog een mooi golfje terwijl de kids naar school zijn?

 35. Ik wil in november naar pipa. Tips voor een goedkope goede vlucht? (liefst zonder bijbetalen voor bord)

  Thanks!

 36. Wisten jullie dat die gast met die vork,niet neptunus is maar poseidon?
  Neptunus is de latijnse zoetwatergod..
  Aangezien er hier binnen de gelederen iemand is die zich neptunus noemt,:-)
  Er moeten geloof ik maar snel golven komen,begin baldadig te worden..

 37. wij vliegen met Arke. We gaan met het gezin (2 kids waarvan 1 onder de twee). We gaan in een redelijk luxe complex zitten dus goedkoop is het niet. Board meenemen kost 100 euro per vlucht. Huren kosten daar ook zo’n 180euro voor 2 weken dus dan heb ik liever mijn eigen board.

 38. Kijk dat eens lekker opbouwen op Ansuria, over 15 uur hier das net rond hoogtij dan :-), alle boeien laten een stijging zien behalve A12 nog niet zo, en de boei bij Eierlandse gat is gezonken denk ik.

  @@ingmal wat is er te doen dan?

  Kamp al opgeslagen in W@z sta nu te illegalen achter Schoos, is wat stiller dan die racebaan ,morgen vroeg naar de Piel.

 39. Neptunus is een figuur uit de Romeinse mythologie. Hij was oorspronkelijk een god van de golven en van alle stromend water; later meer bepaald een god van de zee, zoals blijkt uit het feit dat men hem Salacia, een personificatie van de zilte baren, tot gemalin gaf.
  bron: wikipedia.nl