Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Zaterdag 29 September 2012

53 reacties

 1. Weerkaart DWD-model voor zondag 12UTC, is 14u bij ons.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm34016262.jpg[/img]

 2. Hey Fotograaf, hoe kan ik aan die pic komen, want thats me! 🙂 mail maar svp. ciao ripchris

 3. Hallo iedereen (ik weet niet anders waar ik dit moet plaatsen hier op de website),

  ik en mijn vriend zijn vandaag gaan surfen in Scheveningen (we zijn van België gekomen), vlakbij het surfdorp FAST.
  We zijn omstreeks 13.20 in het water gegaan en toen we terugkeerden om 14.30 merkten we dat onze auto weg was… Inclusief al hetgene dat erin zat.

  We hadden die dag net een nieuw boardje gekocht dus waren we heel enthousiast aan het uittesten. We hadden de dag voordien al gesurft met onze voormalige boards en nu wouden we de nieuwe eens uittesten.

  We zijn wel héél wat spullen kwijt,… Zou iedereen willen uitkijken naar de volgende boards?

  –> 9’0 longboard van ministry of surfing – blauw – 3 FINS waarvan 1 centerfin. (zat in een Creature boardbag 9’0). De vinnen zijn zwart en de centerfin heeft een blauwe streep.
  (zie link naar de foto’s)

  –> 7’2 funboard van BIC – wit/rood – 3 fins.
  (zie foto’s)

  SKATEBOARDS
  –> kort en breed skateboard, zelfgemaakt met fishtail. Achteraan op het deck staat een shaka hand getekend met eronder “Shaka!” en “peace love and happiness”, met m’n naam en datum van creatie.

  –> longboard van Arbor, pintail met “Kelly Slater” op de achterkant en een surfer/gitarist erop getekend.

  verder ook nog een Xcel wetsuit en rugzakken van DAKINE. Kledij, slaapzak, jassen,…

  de foto’s vind je hier:
  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151100305209317.450897.566449316&type=1

  (het foto album staat op “globaal” dus normaal moet iedereen de foto’s kunnen zien, ook zijn we geen “facebook vrienden”)

  Ook nog eens via deze weg de mensen van FAST bedanken om ons zo goed op te vangen!!! Ongelooflijk lieve mensen!!!

  ALS iémand van de locals deze boards opmerkt.. gelieve mij te contacteren via dit forum of gewoon de politie te bellen, we hebben het allemaal aangegeven.

  de auto die gestolen is, is een VW GOLF BREAK in donkergrijs (belgische nummerplaat).

  BEDANKT!!!
  een hoopvolle surfster en haar surfbuddy
  Julie en Pekka

 4. @Julie en Pekka,

  Wat een kutverhaal zeg. Ik surf op Wijk dus geen idee. Zal uitkijken naar jullie boards. Check ook alle websites he, marktplaats etc. En zou dit bericht ook op volgde surfweerbericht plaatsen. Heeeeel veel succes! Groet Chris

 5. Volgende bericht duurt nog even. Vandaag hele dag veldonderzoek. Begint iig goed:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/capture_21.png[/img]

 6. Wat een vreselijke prutzooi. Ik zeg honkbalknuppel tegen de knieschijven… Maargoed daar schiet je nu niets mee op. Veel succes en ik hoop dat je de spullen snel terug hebt.

 7. @julie: stond de auto toevallig aan de achterkant?? Want daar zijn een paar gele streepjes,en dan kan hij ook weggesleept zijn,er zijn daar veel plekken waar je offiscieel niet mag parkeren,als ze moeilijk willen doen of als ze geld nodig hebben…althans ik hoop het voor jullie,want als je auto is gepikt vind ik dat echt verschrikkelijk…balen!!

 8. Laat het hier ff weten mocht je onverhoops achter de dader komen. Dan ken ik nog wel een paar gezonde hollandse jongens die even een stukje met deze onverlaten uit willen pedellen. Sterkte.

 9. @ julie en iedereen

  doe de sleutel om je nek, er is niks makkelijker voor dieven om even te kijken waar je je sleutel neer legt en dan als je het water ingaat rustig instappen en weg rijden…
  misschien ook wel aardig om mensen te waarschuwen als je ze hun sleutel zogenaamd stiekem verstoppen…

 10. Hoi, vraag me ook af of de auto is weg gesleept? Achter de visafslag mag je niet meer parkeren aan de duinkant van het weggetje. En inderdaad NEVER je sleutel verstoppen, ik zie regelmatig mensen onder hun wielkast hangen om iets weg te leggen of te pakken. Is gewoon niet handig. Ook al heb je een elektrische vergendelaar; kopie van de key maken en met een veter om je nek inderdaad. zal uitkijken naar die spullen. sterkte en succes!

 11. Voor mij nog steeds een goede oplossing voor de sleutel is

  [img]http://www.extremehorizon.com/surf-shop/keypod_combination_padlock_key_safe_surf_ext.png[/img]

  Ik had eerst ook een kopie, maar die is nu wel goed gaan roesten

 12. Waarschuwing voor mensen die gaan surfen. Er drijft stookolie in zee. En het licht ook op het strand. Dus pas op!!!

 13. Het makkelijkste is gewoon voor 5 euro een sleutel maken. En die moet je gebruiken om je auto af te sluiten. Dan kunnen ze je deuren niet openen. Maar met die sleutel kan je niet je auto starten. Omdat in de sleutel zelf geen chip zit. Zoo doe ik het anders hoor.. Want ze kunnen dan wel onder je auto zoeken. Maar de sleutel zelf draag in bij mijn borst mee. En de originelen sleutel licht in de auto 🙂

 14. bedankt iedereen al voor de reacties.
  We kwamen van België dus helààs was de fiets geen optie, lol!
  We zitten met onze handen in het haar, zijn vandaag naar de belgische politie gegaan en blijkt dat de auto nog niet gesignaleerd is, terwijl ze in het Nederlands politiebureau zeiden van wel…

  Ik vraag me af of ik m’n gps kan tracken ook al staat hij af.

 15. en we stonden inderdaad vlak aan het einde van de gratis parking. Schuin van de parking was zo’n broodjeszaakje en recht voor ons stonde tribunes op het strand die ze aan het afbreken waren of aan het opbouwen… We hebben gecheckt of we er mochten staan en we zagen niet direct iets staan van borden of gele strepen.

 16. Volgens mij mag je daar niet gratis parkeren, dus idd een goed idee om voor de zekerheid toch de politie te raadplegen. Ze slepen alleen niet snel autos weg in scheef. Kan me ook bijna niet voortellen dat daar op een drukke zaterdag je auto wrodt opengebroken of iemand moet de sleutel gehad hebben.

  MochT die gejat zijn denk ik dat de kans dat een mede surfer dat gadaan heeft ontzettend klein, dus denk miet dat je je boards terug zult zien in het water. Hopelijk wordt je auto terug gevonden, succes in ieder geval!

 17. de auto kon niet gesleept zijn, naast ons stonden nog heel erg veel auto’s. En de plek waarop we stonden, stond al een andere auto…

 18. @julie: wij stonden ook daar aan de tribunes, ook van belgie, en stonden daar van 7.30 tot11.30, aan de ingang van de tribunes, ze waren daar wel aan het werken heb ik gezien, dus mss hebben ze hem wel getakeld hoor, want wij waren de laatste auto die er stond, naast ons enkel camions die de toiletten enzo aan het ophalen waren, zeker niet gestolen…..

 19. Dit lijt een belgenmop te gaan worden… (als het idd diefstal is dan poep natuurlijk, maar noem eens een boulevard in Nederland waar je gratis kan parkeren…)

  In Noordwijk mij prima weten te vermaken. Bankie vooraan, bankie achteraan en van noord naar zuid 3x. Veel lopen vanwege stroming, maar wtf!

 20. Uhm, volgens mij stonden er vorige week gele bordjes gratis parkeren op de boulevard bij de haven. Los daarvan is het buiten het seizoen gratis parkeren daar. Weet niet exact vanaf wanneer. Succes en hoop dat de auto teruggevonden wordt. En misschien dumpen ze de surfboards wel. Dat soort gasten stelen de auto niet voor surfboards maar voor de auto, geld telefoons etc. Makkeklijk geld..

 21. @Tobias: Dank voor de SMS, je zat wat betreft Wijk he-le-maal goed! Zoals Fausto ook al zei tussen 15:00 en 17:30 was t top!

 22. Scheveningen tussen 14.00 en 15.00 uur.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_MG_1179.JPG[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_MG_1009.JPG[/img]

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/_MG_1005.JPG[/img]

  http://www.skillshots.nl

 23. Tobias was weer right in the spot met zijn sms. Om klokslag 10:00 kwam de wind er een stuk steviger in op Scheef. Werd toen ook wat rommeliger en peddeltechnisch stukkie taaier, maar de dikke bakken bleven komen. Heb nog wel wat uurtjes oefening nodig om bij die stijle take offs niet met enige regelmaat de neus van mijn longboard onder water te boren (met spectaculaire whipeouts tot gevolg)…

  @Tobias: tekstvak werkt top nu op de iPhone. Goed en snel gefixt!

 24. hallo allemaal,

  Even een vraag.

  Ik ben sinds kort begonnen met surfen en moet nog leren om stabiel te blijven staan. Ik heb nu een soft top wat me aangeraden is. Nou zou ik graag willen weten waar en wanner ik het beste heen kan gaan om rustig te kunnen oefenen. Ik woon in ijmuiden.

  Ben benieuwd.

 25. Kiters en Winders komen dichter bij Wijk aan Zee
  Echt kicken boys-Collision Course
  Zij moeten 1 km rechts van pier blijven

 26. @Under the Lighthouse
  RT Surfboardje uit Frankrijk aan het logo te zien?
  Ik heb er deze zomer (toevallig) ook een gekocht 6’4 18.30 / 2.30 echt een heerlijk dingetje moet ik zeggen, en dat bij Nederlandse condities..

 27. Niet echt de moeite waard. Teveel en te hard on(side)shore en nul lijn. De gare rup curl 3/2 met niks erbij voldeed ook niet echt meer trouwens. brrrr.

 28. Ik had het zondag ook wat fris in mijn 3/2. Het wordt weer tijd voor het winterpak vrees ik.

 29. Scheveningen haven + boulevard is gewoon gratis parkeren. Normaal inderdaad vanaf oktober maar wegens werkzaamheden al wat langer. Uiteraard tellen gele strepen en kruizen niet mee, maar dat hoef ik jullie niet te vertellen. Het is overigens niet de eerste keer dat er een auto is gestolen in scheveningen. Ik heb in de afgelopen jaren genoeg oostblokkers rondjes zien lopen/rijden langs alle auto’s.. Bij Hartbeach surfschool kan je gewoon je sleutels kwijt tot zonsondergang! Ik heb zelf een waterdicht zakje (dubbele ziplock + klittenband) en dat doe ik gewoon in m’n pak. hoef je ook geen kopie te maken, kost ongeveer 15 eu.
  Succes in ieder geval, ik hou mijn ogen open in het water.