Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Zaterdag 25 Augustus 2012

81 reacties

 1. Een uurtje? Maar hou er rekening mee dat de golfhoogte nu nog minimaal is voor deze richting (ZZW).

 2. nog even een reactie over woensdag:
  @ robin mijn excuss hopelijk geen letsel opgelopen? maar ik werd een beetje bang van je en er lagen wel erg veel mensen met een kaal hoofd in het water 😉 en die gast die lult over kooks enzo kan niet lezen ,weet niet wat er gebeurt was en blijkbaar voelt hij zich erg aangesproken ..en boven al kent me niet eens???
  .maar goed ik respecteer ieders mening en nivo en ben een relaxde jongen
  @robin als je me maandag op wijk ziet spreek me even aan dan kunnen we het even rechtzetten ok

 3. net nog even op wijk gaan kijken maar al struikelend over de vliegers bedacht ik me al snel… Duidelijk het moment voor de windliefhebbers dus. even de adem inhouden nog, want t gaat goedkomen!

  vraagje: iemand ervaring met surfen in essaouira, marokko? wil eind sept / begin okt even een weekje pakken. een kiter wil mee dus ik zoek een plek waar t allebei kan. heb zo mn twijfels qua golven daaro.. bedankt en go nuts de komende dagen in NL!

 4. Lijkt de beste strategie om kites en windsurfers uit het golfsurfgebied te weren!~

  (ps. denk dat 3/4 surfschool surfers zijn op dit bewuste moment).

 5. Ziet er bueno uit hoor!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Screen Shot 2012-08-25 at 5.32.22 PM.png[/img]

 6. sorry maar zo lig je elkaar toch alleen maar in de weg? er is van daar tot aan hoek van holland kilometers en kilometers zee met dezelfde en soms nog betere golven waar geen hond is. snap dat niet hoor
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/scheef2-1.jpg[/img]

 7. @Jasper : Geen last gehad van enorme stroming ? Meestal is dat wel het geval boven de pakweg 0 NAP bij een zuidwester.

 8. in verhouding met golf kwaliteit en gemiddelde surf skills is de noord de drukste spot ter wereld. hehehe

 9. Een verdwaald hert de zee uitgetrokken in Noordwijk, bijna verzopen dat beest. Rare dingen, aantal weken geleden ook een kleine haai gespot.

 10. Vanaf 17u werd Noordwijk heel erg leuk. En bijna niemand in het water. Ik ben weer een blij mens!

 11. @atmosphere: omdat het bijna doodtij is, valt het wel mee met de stroming tot dat het echt hoog water is. Als de wind echt sideshore is en niet meer side-offshore neigt dan is er wel weer sneller stroming bij nul N.A.P.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm49015332.jpg[/img]

  Domburg opkomend (hier al wel te veel van het goede)
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/21mm02015333.jpg[/img]

 12. dikke treinen gereden lekker keiharde wind in me smoel rond acht uur op ze mooist, naast de pier in velsen noord greetings

 13. dikke bakken tussen katwijk en noordwijk, 1,5m tot 2. van half 8 tot 9. wel weer een leash gesnapped

 14. @oldskool kook

  Vanwege de ZW wind zoeken veel surfers de beschutting van een Wijk of Scheef noord. Minder stroming en meer lijn in de golven. Daarnaast groeit het aantal locals die ook gaan surfen ook explosief.

  Mijn eigen ervaringen met bijv ter heijde, slag V of Hoek bij een harde zw-er zijn zeer matig, sinds het verdwijen van de strekdammen in dit gebied, dus ook ik neig sterk om op de noord te surfen. Na een aantal keer een dik uur rijden voor een dik tegenvallende sessie weerhoud mij er iig van om die “search”te doen. Mijn surfsessies zijn schaars, dus kies ik eerder voor zekerheid.

  Desalniettemin toch in die drukte zeer lekker gesurfd, leuke noserides en lange ritten op het longboard geaakt.

  Voor goede tips met alternatieven houd ik me natuurlijk wel aanbevolen!

 15. Nou ik was in de ochtend gegaan. En het lekker er van is. Dat er niemand in lag. En de zee was rustig met weinig wind en een zonnetje whahaha 🙂

 16. Net terug van wat gespartel op Hoek. Ik had weinig tijd om te rijden en de webcam gaf aan dat het op Noord bere-druk was, zeker voor een absoluut beginner. Op Hoek dicht richting pier gekropen om de stroming wat te ontwijken. Desondanks stroomde het als een jecko. Ook veel rommel golven. En een snoei strakke wind (board een paar keer uit het water gewaaid).

  Desondanks zaten er af en toe hele mooie, naar links krullende sets tussen, eigenlijk wel te groot voor mij. Een aantal mooie (voor mij, he! dat stelt dus niet zoveel voor) ritten gemaakt waar ik wel trots op was. Voel rug en schouders goed.

  Morgen family time en dan maandag ochtend knallen.

  Kan iemand me tippen voor een spot (of een idee geven wat voor soort sports zeker niet gaan werken)? Ik kijk heel erg uit naar maandag en het zou jammer zijn als ik helemaal naast de boot pis…

  Alvast bedankt.

 17. Met het zonnetje erbij lekkere bakken gesurft @ Cadzand
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/IMG_1613.JPG[/img]

 18. DUDES!!,

  Niet vergeten morgen(zondag)

  “STORMSURFERS”

  op Discoverychannel!

  Tussen 11.00 en 14.00 ergens en Donderdags her,herhaling!

  En dan Maandag Tow in praktijkoefening in de Babywaves of te Nordshore!

  En dan ontmoet ik jullie s,middags op WijkikiArena! ,its a Bird? its a Plane?

  no its,

  StormsurferBertski!

  Mochten jullie mij een Ash.,,,vinden die dag (of nu) dan leg ik a.s Donderdagavond alles uit bij Ozlines!

  Greetzz

  Bertski!

 19. @Absolute_beginner

  Maandag is spot onbelangrijk. De hele 555 km kustlijn is goed. Klein puntje is wel die zuidelijk wind. Die zou op bijvoorbeeld de Maasvlakte te veel onshore kunnen zijn aan de zuidkant en de noordkant is nog gesloten / onbereikbaar of volgegooid met blokken.

 20. @old skoolkook
  Mensen kiezen er zelf voor. Wat maakt het jou nou weer uit?
  Als jij een paar mooie spots kent ga daar dan heen maar klaag er niet over
  als jij er helemaal geen last van hebt. Want die surfers die in het water liggen hebben waarschijnlijk beter dan wij achter onze pc’tjes.

 21. Blankenberge was top met studio 54 vlammenwerpers en muziek op de pier !!

  Jiven in de noordzeegolven ;))

 22. haha dwaas! ik zie je wel op wijki. geen stormriders op discovery channel trouwens, was met dit weer wel prima geweest

 23. @atmosphere Heb geen last gehad van de stroming, het stroomde zo hard dat ik er niet in ben gegaan!

  Er lag ook niemand in om 19:00 uur toen ik ging.

  Straks nog eens kijken, maar Op de webcams zie je het nog stromen….

 24. Vandaag lekker surfen. Vraag heeft iemand een drogger voor een surfpak?het moet niet op de natuurlijke manier. Dus snel drogen.

 25. Gisteravond stond er iemand foto’s te maken vanaf de pier bij Wijk. Iemand enig idee of die ergens online staan?

 26. @Ivo: in essaouira kan je uiterst links van de baai prima surfen. aan de ocean vagabond op het strand gaan en dan naar links wandelen. de meeste surfers echter, gaan gewoon naar Sidi Kaouki op een 10 tal kilometer naar het zuiden. daar heb je links van de parking een makkellijke rechtse golf. Rechts van de parking een relatief gevaarlijke (scherpe rotsen ipv zand) maar prachtige golf. Helemaal aan de andere kant van het strand, zo een 3 km naar het zuiden (links) heb wellicht de beste golf van de streek. ook dit nog: tss essaouira en Sidi Kaouki heb je cap sim waar een vuurtoren staat. niet makkellijk te bereiken maar eens je er bent zal je een secret spot vinden. De locals noemen die “la grotte”. meer vertel ik niet, gewoon eens naar toe gaan, het is werkelijk prachtig!

 27. @Hamoen & joooooo

  point taken voor de ZW wind verhaal dat klopt. en het maakt mij verder niet veel uit was pure observatie. ik snap het scheveningen verhaal incl. eerst NL spot, scene etc.
  ik heb daar vaak zat staan kijken de afgelopen 20 jaar maar ik begrijp dat hutje mutje gedoe gewoon nog steeds niet. zeker als er mensen zijn die dik een uur rijden om even in het water te liggen en dan een kaartje moet trekken om op een golf te kunnen/mogen of een helm op moeten omdat de vinnen links en rechts om je oren vliegen. nogmaals pure observatie en doe wat je niet laten kan toch? is iig niet mijn idee vn ff relaxt surfen 😉

  trouwens: hoe lang blijft dat gedoe met kite en windesurfers die overal doorheen raggen goed gaan?

 28. Nu stormsurf in Ouddorp. Veel wind maar wel dikke bakken en pal onshore dus niet teveel stroming. Niet “teh tropical dream” maar wel fun voor de echte bikkels.

 29. Beste collega’s,

  Morgen wil ik richting Ameland rijden om een dagje cleane golven te scoren.

  Om niet het hele eiland te hoeven searchen hoop ik eigenlijk op een paar tips over welke spot loopt met welk getij.

  Heb je tips over Ameland? Please let me know.

  Thanks.

  Gr,

  BB

 30. Deze is het belangrijkst voor Ameland. http://www.meetadviesdienst.nl/dynamisch/forecast/image/knrm1_2.jpg Spot maakt niet uit. Overal is goed behalve te veel aan de zijkanten van het eiland. Opkomend na lunch-eten wordt in ieder geval mooi! Have fun en share de foto’s (als je die maakt).

  @werkloos:

  Volgens de wiskunde is het niet mogelijk te spreken van de lengte van de kustlijn. Men kan twee punten op de kust kiezen met een afstand van 100 meter en daartussen een rechte lijn trekken, maar de kust is tussen die punten niet recht. Een zandkasteel op de grens van water en land maakt de kustlijn langer. Kijkt men nauwkeuriger, dan blijkt dat de waterlijn rondom de zandkorrels loopt, en daardoor is de kustlijn nóg langer. Met een vergrootglas blijkt dat de zandkorrels een hobbelig oppervlak hebben, en dus is de kustlijn nóg langer, een veelvoud van de lengte van een rechte lijn.

  bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kustlijn weet nog wel een leuk baantje voor jou 😉

 31. Nah, wat een Pietje Precies om zelfs de hobbels van het zand en zelfs de korrels in je meting te overwegen.
  Morgen word ik gebeld of ik ergens wordt aangenomen. Zul je zien, lig ik op dat moment in het water… Kan ik gelijk even testen of men begrip voor zulke dagen heeft.

 32. @Jonas

  Vertrekken volgende week maandag (3-9) en zijn eerst een dag of 8 op Lanzarote en gaan daarna door naar Fuerta Ventura voor 10 dagen.

 33. Afgelopen jaar twee keer op Lanzarote gesurft. Zomer was wat minder dan de winter. Maar je kan er leuk surfen. Famara is een lang zandstrand waar je leuk kan surfen, maar verder zijn er voldoende spots als je wat meer wil. La Santa is ook prima te doen daar.

 34. Tobias, de wind is morgen toch niet zo afwezig als aanvankelijk werd verwacht. Hij zit tussen de Z /ZZW hoek en is aan de kust in de loop van de ochtend al matig. Zou deze, wanneer het warmer wordt in de loop van de dag, naar side/onshore kunnen gaan draaien en het feestje verpesten?

 35. @filip: thanks man en je hebt gelijk: niet overanalyseren en gewoon eens gaan kijken. zo maar even boeken. @RB78: was in juni op fuerte ventura en hoewel het qua seizoen niet het beste moment was is het gewoon een goede spot. Ik zat in het bekendste stadje corralejo en dat is qua surfen ook perfect. Tip: zeker een auto huren om te zoeken naar de beste spots!! voor mij werkte el cotillo, glass beach, drop beach het beste maar er zijn er nog veel veel meer. have fun!!

 36. @RB78

  in september ben ik er nog nooit geweest … ben al 3 keer geweest in fuerte (2keer februari en 1 keer pasen)
  verder is het zo datje daar altijd wel een spot vindt dat goeie golven geeft…
  toen wij er waren was er zelfs eens ganse week 7 bft uit noordoost.. zelfs dan nog lange rechtse en linkse met cross offshore gesurfd .
  T’is daar echt een kwestie van op juiste moment op juiste plaats zijn
  Bij weinig wind of zuidwind is de noordkust zeker een aanrader maar dan hebje wel een auto nodig…
  bij oostwind/noordoost kanje esquinzo proberen(moeilijk te bereiken) of cotillo
  . Als cotillo veel te groot is kan je richting playa blanca rijden, daar heb je nog een paar spots tussen..
  Bij noordwest kanje oostkust proberen maar daar staat meestal niet zoveel swell( toch niet toen wij er waren)
  Verder is een auto huren echt bijna een verplichting hier tenzij je veel geluk hebt met de voorspellingen

  Greetz

 37. Tobias, denk je dat het de moeite waard is om aan het eind van de middag richting zandmotor te gaan? thnks

 38. Kijk! Hier heb ik wat aan!!
  Ps Zijn de eerste 5 dagen in het noorden en gaan dan richting het zuiden.

  Bedankt!!

 39. Paul, nieuwste modelrun geeft aan dat de wind morgenmiddag als het warmer wordt zelfs nog meer naar Zuidoost draait, zeker in het midden en zuidwesten. Wind draait alleen onshore wanneer er weinig drukverschillen zijn. Nu zijn die er maandag juist wel vanwege het naderende laag van dinsdag. De enige plek waar de wind misschien teveel onshore zou kunnen zijn is Vlissingen, Mvlakte en een paar spots in Noord-Holland, zoals IJmuiden, Hargen a Zee en Texel paal 9.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12mm46015351.jpg[/img]

 40. Gister om 19:30 er dan toch maar in op de Noord. Het zag er best veelbelovend uit (hoogte)
  Golven waren soort van lastig te pakken maar eerlijk is eerlijk er waren flinke bakken!!!
  Zeker een paar dikke drops gemaakt (daarna kakte het dan weer gelijk in) en , met geluk, een paar langere ritten waarvan 1 met maarliefst 2! backside topturns en 1 roundhouse.
  Wat een drukte…en (gelukkig) een hoop beginnerlingen. Ook nog aan de haak geslagen (pak) door de enige visser op het havenhoofd. Heb de lijn doorgebeten en ben naar ‘m toe gepeddeld om te zeggen dat ‘ie van mij een nieuw werplood en haakje krijgt. (Ik wil geen ruzie met vissers op het havenhoofd en werploden) Door de wind weet ik niet of hij alles heeft verstaan maar volgens mij hoefde dat voor hem niet zo. “Dan had ik maar niet zover uit moeten gooien” en “Ales goed met jou?” releaxed dus.

  De moraal van dit verhaal?

  Wat is de Noord toch verschrikkelijk slecht geworden na die verdomde opspuiting!!!
  Als deze conditie’s er voor de opspuiting waren had je dikke lange lijnen (die veel minder inkakten)

  Komt dit ooit nog goed???

 41. Misschien was het gisteren om 19:30 al te veel hoog? En daarnaast, het was gewoon meer ZW swell. Dat kakte vroeger ook altijd in bij mid en hoog tij. Alleen bij helemaal laag wilde het wel eens mooi lopen pal voor de 1e golfbreker.

 42. Vanmorgen tegen hoog water prima sessie ergens in het Westland. Naar mijn idee was er minder
  Wind dan voorspelt? Maar was goed te doen met krachtige voornamelijk linkse golven. Stoked:-)
  Heb een paar mooie rides gehad.

 43. Noord is heel simpele keuze; in weekend en vakanties gewoon vermijden of tussen de drukte liggen en duimen dat je niet geraakt wordt of dat jezelf niet iemand ondersteboven surft.
  Wel relaxed dat ondanks gestoorde drukte gisteravond de sfeer top was in het water

 44. In Cadzand (@kinderlandbeach) vanochtend heerlijk golven gepakt. Gisteravond met hoog water waren ze net iets beter als vandaag. Vanavond met hoog water weer terug de zee in 🙂 surfs up!

 45. ben benieuwd wat dat morge gaat geven met die wind! hopelijk iets magisch voor de lange rit te belonen…

 46. die cam van wijk gaat wel heel snel heen en weer vandaag lastig te zien of er iemand door heen komt lijkt wel dikke spoelbak ? morgen hopelijk meer lijn ?

 47. @ Tobias

  Morgen goed te doen als (iets meer dan een) beginner, met 7’6 funboardje op IJmuiden? Of kan ik beter naar Wijk rijden?

 48. @ Tom, morgen beter niet naar ijmuiden.
  de wind is daar niet ideaal en de swell zal daar morgen niet doorkomen vermoed ik. dan beter meer richting Zandvoort ofzo

 49. He Tob, wat verwacht je er zelf van morgenvroeg in ZH… Lijkt toch niet echt episch te gaan worden met zo’n korte periode, wat jij?

 50. Periode is juist perfect. niet te hoog, niet te laag. Eerder te hoog dan te laat overigens met 9 seconden nu op de wavenet boeien!

 51. @Tobias

  Zeker dat die windhoos in Domburg op zondag was? Zaterdag was het ook even zo heftig in het water, alles werd donker. Enorme wind etc… Zou kunnen zweren dat het dat was. Ook om en bij opkomend tij etc.

 52. Wij lagen in het water vanavond tijdens de windhoos dus ja zeker te weten zondag. Check strandpaviljoen noordduine op Facebook voor de foto!