Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Zaterdag 2 Maart 2013

79 reacties

 1. Left-handers op de webcam. Later op de dag gaat het daar wel minder clean uitpakken door de noordwestenwind in Noord-Holland.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09mm14019076.jpg[/img]

 2. Tobias, is het mischien mogelijk om op de Site een lijst met Laag en hoge spots te maken?

  Zodat je je nog meer speciefiek in keuze kan richten op momenten van Laag en hoogtij!

  Of bestaat deze al?

  Geen Surfgide bedoel ik maar op een Site!

  Greetzz©

 3. @Bertskil… misschien kan je dan ook gelijk ff vragen of hier nog mensen zijn die in jou plaats zin hebben om te gaan surfen, hoef je zelf niet te gaan…

 4. Na een 2 tal jaar strapless kitesurfen toch al een paar keer super golfjes gehad, dat ik dacht ” die wil il wel een zonder kite proberen te surfen”. Dus nu mijn vraag, vanaf wanneer is het te doen om te leren golfsurfen. Kitesurfen heb ik 2 weken geleden nog gedaan in de sneeuw, dus kan wel wat hebben. En welke spot kan ik dan het beste kiezen in. ik woon in Turnhout, Belgie en om te kite ga ik altijd naar de maasvlakte of ergens in zeeland.
  Mvg
  Nick

 5. Nick, als het niet waait zoals vandaag kun je eigenlijk overal wel leren surfen. Nergens is het echt gevaarlijk behalve in de line up met heel veel mensen zoals bijvoorbeeld op Scheveningen vlak naast het Havenhoofd. Maar ook Scheveningen is groter dan alleen dat strookje strand en als je 500 meter loopt heb je het rijk voor jezelf alleen. Surfgear huren kan bij Aloha het hele jaar door (als enige in de Benelux) http://www.golfsurfschool.nl/surfen/verhuur-surfgear Waarschijnlijk zul je met je 5 of 6 mm kite-wetsuit wel uit de voeten kunnen alleen voor je handen heb je nu echt wel goede dikke 5mm handschoentjes nodig. Dit in tegenstelling tot kite/windsurfen, waar men veelal open handschoentjes gebruikt om grip te hebben. Succes!

 6. Swell gaat hem meer en meer in de 30-100 mhz range zitten. Have a nice day!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/11mm27019083.jpg[/img]

 7. @ Miller, langevelderslag tot half 10? Ik lag er om negen uur in en dacht toch echt dat ik alleen was..

  Wel deze grote vriend even aan wal getrokken

 8. @J. Ik lag links van reddingsbrigade huisje. Ik dacht ook dat ik alleen was. Dacht oook dat ik die vriend had gezien!

 9. Hoe blij die er ook op de foto uit ziet, hij was zo dood als een pier! EHBZ (eerste hulp bij zee zoogdieren) gebeld om ‘m op te komen halen.

 10. blegh, werk gooit weer alle surfplannen in het roet!
  maandag zit er ook weer wat in?

 11. Voor de verandering eens een keer naar Petten geweest voor een surfje.. Best leuk in de vroege uurtjes! Of niet Janes!

 12. ohhhhhhhhh nee, zou het dezelfde zijn geweest die ik zag zwemmen… hoe laat lag hij dood op het strand en waar? ik zag rond 2 uur een grote rug met vin zwemmen bij de KSN noordwijk. waar het trouwens wel echt epic was!!

 13. Je hebt zoiets als leuke surfbare golfjes en je hebt leuke surfbare golven die het strand doen trillen als ze breken/exploderen. Dat laatste heet epic

 14. Kiddies come on! Het was een heerlijk surf dagje, epic voor de een, leuk en surfbaar voor de ander. Positiviteit!

 15. Het is dan wel geen complimentendag meer maar het was weer ‘spot on’ met je sms! Goede sessie gehad op de ZM.

 16. petten om 11:00 uur was klein maar clean. Sommige setjes best een beetje kracht maar niet denderend. Doorgereden naar Zandvoort en niet eens meer erin gegaan. Rommelig, klein en dus niet de moeite waard.
  Leuk dagje gehad, dat wel 🙂

 17. De Zuid was erg goed vanmorgen, glassy tussen heup en schouder, morgenmiddag weer!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/549182_616389088376593_510625105_n.jpg[/img]

 18. maasvlakte kon beter , but still fun !
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/Surfing@MV2 (24).JPG[/img]

 19. @ marije

  Dan heb jij gelukkig een springlevende gezien. Deze EPISCHE zwemmer vond ik rond 11 uur op langevelderslag, maar las dat er eergister ook één in ijmuiden was aangespoeld, dus schijnbaar is er iets wat ze naar de kust trekt op t moment

 20. Petten dijk vanaf half 12 tot 2 uur. Knie hoog en veel dubbele golven. Soms een uitschieter van heuphoog, maar was lang wachten.

 21. Respect voor de wintersurfers..
  Na 3x duckdiven was mijn gezicht zeker wel even gevoelloos..

  Maar zeker wel even lekker gesurft.

 22. hoek v holland vanmorgen ook lekker glassy

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/KJKJ.jpg[/img]

 23. Dooie bruinvissen? Vraag maar eens aan die staandwantvissers die hun netten nu langs de kust uitzetten. Bruinvis zwemt in maart april dicht onder de kust en verzuipt dus in een staandwantnet. En die durven die vissers niet mee te nemen naar de haven dus hup overboord ermee.

 24. Vandaag voor het eerst sinds 5 maanden weer een nat pak gehaald en oh wat was dat lekker. Ik ben vanwege herhaaldelijke aanvallen van draaiduizeligheid (ziekte van meniere) helaas gedwongen om lange tijd aan de kant te blijven. Nu een aantal weken aan de medicijnen en vandaag voor het eerst weer gesurft. voelde me bijna weer een beginneling, maar het is net als met fietsen… Scheveningen was relatief rustig en ik heb heerlijk gesurft. dikke grinz op mijn gezicht en superstoked met cleane golfjes van een meter (+)

 25. Zandvoort: van 15.30 tot 18.00 echt prut. Daar kan niemand iets anders over aangeven. Tobias heb jij daar een verklaring voor?

 26. Te lange periode voor zandvoort. Ruim 13 seconden als maximale periode. Zandvoort doet het goed als de periode op helft zit, zo’n 6 a 7 seconden. Daarnaast was het de wind die het een beetje prut maakte hier en daar. Naar het zuiden toe had je daar wat minder last van. Beste spots van vandaag lagen tussen Hoek van Holland en Scheveningen, maar Belgie en Domburg schijnen ook wel leuk te zijn geweest (iets minder hoog, wel clean). Iemand foto’s genomen daar?

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/20mm16019094.jpg[/img]
  http://www.surfabc.nl/actuele-surfdata/

 27. @Nick: tho en ik hebben van 10.00 tot 13.00 lekkere ritten gehad op de hoek!

 28. @tobias, check eyeball surfabc 🙂 daar staat er eentje op van domburg 15u45… Niet al teveel hoogte, wel mooie lijntjes en fijne sessie gehad op de langplank!

 29. domburg 16.00-17.00 zeker niet dik, maar lekker genoeg om even frisse neus te halen tussen het werken door.
  korte ritjes met de malibu maar genoeg kracht

 30. België was glassy alleen spijtig dat de hoogte nie echt mee wilde werken. uitschieters naar heup hoog maar wel super leuke sessie gehad met leuke rail to rail ritjes 🙂 🙂 🙂

 31. Domburg was zeker niet bijzonder. Was net te doen met shortboard.
  Wel plezier gehad hoor!!!!

 32. vandaag op de noord rond 16u ook een bruinvis die op 10m afstand rustig langs kwam zwemmen. best speciaal!

 33. Heerlijke surf gisterenmiddag op Hoek van Holland.
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/GOPR1356.MP4 HvH 2 mrt 2012].jpg[/img]

 34. @j epic, epic, epic! dank voor je update. wel treurig van die andere bruinvissen, naar verhaal van die vissers en hun stomme netten!

 35. Nieuwe Swell staat op de boeien!!
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/nieuweswell.jpg[/img]

 36. Kom er net uit hier op ameland, beetje rommel voorin op de achterste bank clean 1.5 op de sets 2 meter. Zonnetje 8 graden geen wind, prima dagje.

 37. Leuk, om alle berichten te lezen, epic/niet epic/ bruinvis/zielig/dodebruinvis/ gister kon niet, ik zet de mobiele surfmobiel nu in Wijk t/m morgen. Gratis koffie!! als je me spot.

 38. [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/1362317297774.jpg[/img]
  Noordwijk is bijzonder laag. Tweede bank breekt net, gok een halve meter. Misschien met zonsondergang

 39. Bedankt voor post, inderdaad even kijken of met zonsondergang nog iets wordt!

 40. Vraagje offtopic:
  Weet iemand of er mogelijkheden zijn om paddleboards in Nederland te kopen? Niet SUPboards dus, maar echte paddeboards (dit soort boards dus: http://www.eatonsurf.com/Kanesa/Kanesa%2018.jpg). Of is er iemand die dit al doet in Nederland en mij er wat meer over kan vertellen. Mocht je info hebben graag mailen naar s v a n h e u k e l u m (a) g m a i l . c o m. Tnx!

 41. Zuid was prima vanmiddag om te suppen of longboarden. Om 14.30 nog tussen knie en heup maar een goed uur later tussen heup en schouder en superclean.

 42. hoek v holland , niet geweldig maar wel lekker ! Morgen middag de maasvlakte een kans geven ?

 43. Ik en mijn longboard hadden vandaag op het Zwarte Pad (bij bunker) het rijk alleen. In heinde en verre geen enkele andere surfer gezien. De golven vond ik hier wat klein en slapjes, maar ik ben nog aan het afkicken van een aantal krachtige surfsessies in Australië en Sri Lanka dus daar kan het ook aan liggen. Clean was het in elk geval wel, en soms zelfs een beetje hol. Rond zonsondergang stond er vrijwel geen zuchtje wind meer. Dat was vorige week zondag wel ff anders…

 44. Geen idee aan wat het ligt, maar die golven komen precies niet binnen in Oostende, België… 🙁 Nog nooit zo weinig gesurft in de winter!

 45. Hey,Ik zie dat op 12/6 een initatieles is voor bneengirs alsook op 15/6.Word er dan op beide dagen hetzelfde gegeven? is het dan ook zo dat de bneengirs telkens op dinsdag en vrijdag doorgaat en is het mogelijk om dan enkel de dinsdagen te komen? is vrijdag een nieuwe les of de herhaling van de dinsdag dan, want ik kan waarschijnlijk telkens maar 1x in de week.Wat kost het dan ook om bij jullie les te volgen en over hoeveel lessen hebben we het dan?Alvast bedankt voor de info