Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Zaterdag 2 Februari 2013

45 reacties

 1. De NOAA forecaster tekent de kanteling van het laag op dinsdag in met Hurricane Force voor het noorden van de Noordzee achter het koufront. Het lijkt een beetje op de storm van 1953 alleen de berekeningen van nu laten het laag in de Noordzee nu opvullen i.p.v. verder uitdiepen.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/10mm07018421.jpg[/img]

 2. Had wel interessant geweest; Bijna zelfde stormcondities op bijna dezelfde datum als die van 60 jaar geleden. Hadden we mooi kunnen weten of die paar sluisje hier nut hebben…of dat we voor dat geld beter een megakunstrif hier voor de kust hadden laten zinken ghehe

 3. Gast. Top hoor je surfweer bericht, maar kan je je reclame teksten er niet even uitlaten en gewoon banners plaatsen? Het is nu vaak echt tussen de reclameteksten door het surfweer lezen. Het surfweer wordt nu zelfs vaak aangepast zo dat de reclame er in past. Net een tikkie te ver volgens mij… Even kritisch, maar uiteraard ben ik ook gewoon blij met deze toevoeging op de reguliere mogelijkheden.

 4. Er staat geen enkele reclame in, alleen informatieve links over het getijde en veiligheid (knrm). Die reclame komt begin van de zomer wel weer. Geniet dus nog maar even van de rust en als het te veel tekst is, leer selectief lezen.

 5. En als je denkt dat ik betaald wordt door de KNRM dan is het precies andersom. Ik steun hen met een vast bedrag per jaar.

 6. De webcam van Camperduin geeft altijd wel een goede indicatie welke lijn en hoogte je kan verwachten op IJmuiderslag. Over de stroming zegt het helemaal niets. Die zul je eerst zelf moeten ervaren in het water.
  http://www.camperduinaanzee.nl/nl/webcam.html
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/13mm46018427.jpg[/img]

  Te veel wind en stroming? Christiaan Brouwer (fervent golfsurfer) pakte gewoon zijn shortboardje zonder voetbanden en de vlieger er bij. Hopla, probleem opgelost!

  Via https://www.facebook.com/Stefanvanderkampfotografie

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/13mm56018428.jpg[/img]

 7. kom net van zuid af met een stuk of 6 surfers. langs t havenhoofd en dan op tijd naar links (te vroeg is spoelen, te laat is engels oefenen) grote bakken maar wel rommelig. have fun.

 8. Tobias, vraag me al een tijdje af of je naast deze site nog werkt?

  Verder toppie!

  greetz

  L.

 9. @breizh

  Geloof je het zelf? De wind is bijna pal noord en staat vol op het havenhoofd. Het is natuurlijk wel zo dat het tij niet goed is voor IJmuiden, maar erger dan dit kan niet:

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/15mm35018433.jpg[/img]

 10. @Tobias
  Thanks Tobias for your website and your good job! I have had a very small hope that the peer will protect from the North windnin Ijmuiden, but finally stupid thought… I don’t know very well how it’s work here, that’s why!

 11. Someone just posted a eyeball on facebook. Looking small, but not messy.

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/15mm08018435.jpg[/img]

 12. Zuid was inderdaad lekker! Veel klots en weinig lijn maar heb me heerlijk vermaakt. Buiten komen langs de blokken was nog nooit zo makkelijk 🙂

 13. Vanochtend tot 13:00 in wijk rommelbakken ervaren, durfde in mijn eentje niet echt uit te peddelen, toch heel fijn, eindelijk het zilte weer geproefd na 2 weken! Morgen weer!

 14. Cadzand was blown out om 14:00 stroming was sterk..
  wel dikke lijnen en kracht in de golven,mooie bakken hopelijk morgen iets rustiger..@tobias nieuwvliet-bad staat ook een webcam.. maar die kwam wat bedrogen uit t was veel dikker als je er in lag!

 15. De zuid was een flinke peddel.

  Eerste stukje havenhoofd was natuurlijk fijn, maar daarna links afbuigen en op je plek blijven was toch een energievreter op de lange duur. 1 golf en daarna wwer gestaag terug peddelen..

  ach je moet wat na al dat schaatsen….

 16. Klein maar offshore en fijn in zeeland het laatste uurtje voor donker

  [img]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/398001_500812076638420_774794334_n.jpg[/img]

 17. Ijmuiden van 15.30-17.30 was niet mijn sessie.
  Ik was op mn 6.6 shortboard .. eerste 3 kwartier niet weg te komen.. hele kabbelende golven (met longboard zeker wel te doen)
  Later werd het beter.. alleen enorme stroming kustwaards ..
  (( De voorspellingen waren wat meer NoordWest, dit had betere golven gegeven dan de meer Noorderlijke swell en wind..vandaar minder dan we hadden verwacht.)

 18. @ steef

  check surfline.com anders eens.. met name het lange termijn voorspelling marketing geneuzel en de reclame voordat het reclame filmpje begint…
  dan ben je ineens blij met surfweer en beter verdiend tobias er nog wat mee, jij werkt toch ook niet voor niks..

 19. snap het niet dat iemand problemen heeft met het vragen van donaties voor de knrm wacht maar tot dat jij in nood komt en die gasten jou komen redden met gevaar voor eigen leven want zelfs de meest ervaren surfer kan in nood komen bv door drijfhout,stoming,of een kite/windsurfer of mede surfer die je van je board knalt,
  dus steun de knrm !!!
  keep up the good work Tobias

 20. @danny bastiaanse

  dat het bij jullie zo mooi was??? cadzand was niet door te komen. het waren net storm bakken bij ons

 21. Heb me ook weer prima vermaakt aan de “windvrije” kom maar met die dikke Noordwesters komende we(e)k(en):)

 22. “windvrije” kant

  @Acke pak eens een kaart/google maps en vergelijk de ligging van ZV eens met de ligging van W. Wordt je dan vast wel duidelijker:)

 23. ziet er goed uit vandaag wijk aan zee danny bastiaanse maakt altijd mooie fotos heb er ook al heel wat gemaakt